Çok yenisiniz. O da şimdiye kadar hiçbir şey yapmamıştır muhtemelen ve hemen adapte olamıyordur. Yavaş yavaş oturur her şey. Sadece erkeklere söylemek gerekiyor.
Önce sohbet etme bahanesiyle yanına çağır. Sonra çaktırmadan çaktırmadan eline iş tutuştur. Mutfakta yemek yaparken bir olay anlatmaya başla, sonra şu patatesleri de soyuver dinlerken de.

İnatlaşırsan yapmaz muhtemelen. Sabırlı olmalısın. Birden bire her şeyi yapmasını bekleme. Muhtemelen annesi hiçbir şey yaptırmamıştır. Tatlı dilli olmalısın. "Ay ben evi süpüreyim, sen de sil de, mısır patlatayım hemen güzel bir film izleyelim" de. Kendi kendine yapmasını beklersen asla yapmayacaktır çünkü kodlarında yok. Sen kodu baştan yazacaksın.
Özellikle çocuk olduktan sonra çok yıpranırsın. Geceleri mutlaka kalkıp çocuğa bakmalı, altını değiştirmeli, özellikle dinlenmelisin ki sütün olsun. Psikolojin de düzgün olsun. Bu noktaya gelene kadar da çocuk yapma

Eğer merhametliyse bir süre sonra seni anlayıp evin iş yükünü seninle paylaşır.
Benim 10 yılın sonunda geldiğim nokta; eşimin gömleklerini asla ütülemem, herkes kendi kişisel işinden sorumludur. Çamaşırı kim müsaitse o atar makineye, o evdeyken asla çamaşır asmam, hafta sonları büyük temizliği birlikte hızlıca yaparız, çocuklar da katılır bu temizliğe. Herkes kendi çamaşırını kendi katlar ve yerleştirir. Yemeği ben yaparım, sarma sarmam, mantı yapmam, zamanı öldüren uzun uğraşlar verilen hiçbir yemeği yapmam, zamanım kıymetli ve enerjim bana lazım, bulaşık da genelde bende ama makine boşaltmam. Çocuklar ikimizin çocuğu, gece kalkmasından tut da alt değiştirmesi, yıkaması, üst değiştirmesi, yemek yerdirmesi, okula götürmesi vs. hepsini yapar. Bu noktaya gelmek zaman aldı. Tabi bir de en büyük derdim tüm bunları söylemem gerekiyor. Örneğin "Makine boşaltılacak!" gibi. Ya da "Üst çekmecedeki pembe bluz ile şu taytı giydir." gibi. Artık o kadarına da yapacak bir şey yok. Bu ataerkil ülkede en fazla bu kadar oluyor.

Tabi zamanla bazı şeyleri söylemeye de gerek kalmıyor. 20 yılın sonunda sanırım bunu da aşmış oluruz.