Eşim hiç yardımcı olmuyor, bu normal mi?

Ah canım benim seni çok iyi anlıyorum .ben avukatım eşim daha üst bir kademede çalışıyor mesleğinin ismini vermek istemedim. henüz çalışmaya başlayamadim başka sebeplerden dolayı ama eşime söylüyorum bana yardımcı olmayacaksan çalışmak istemediğimi söyledim çünkü ev hanımligi başlı başına bir iş bir sorumluluk. Eşim Çalışma dışarı hayatının sorumluluğunu almanı istemiyorum yipranirsin diyor yani ben çalışmamayi öneriyorum evde hiçbir sorumluluğu almayan erkeklerin eşlerine söylemek istediğim bu aslında. Ama tabikide günümüzde herşey çok pahalı iki kişi çalışıyor insanlar anlıyorum ama birinden birinden vazgeçmek gerekiyor.
Evde iş var diye neden iş hayatından çekilen kadınlar oluyor? Neden hala ev hanımlığı diye bir terim var? İşi bırakıp eve yönelmek üstümüze yapıştırılmış bu görevi kabullenmek olur. Bu çözüm değil, kabullenmişlik.

Ben yapmasamda olmuyor ev b.K içinde kalır daha çok iş çıkar sonra😂 daha bir yıllık evliyiz surat asmalarını umursamıyorum artık. Zorla yaptırmayı düşünüyorum.Söylene söylene yaparken sırnaşıp işimi gördürüyorum o da biliyor tuttuğu iş elinde kalacak yalan yanlış yapıyor😂 sanki satranç oynuyoruz bir sonraki hamleleri tahmin etmeler falan😂
erkek arkadaşım bana gelince ben veriyorum eline fasülyeyi bak diyorum böyle ayıklıycan böyle kesecen..
hayatında yapmış mı, yok.
ailesinde de görmemiş.
yemek yapar ama sebze yapmaz.

önce yadırgadı sonra elime yapışmaz dedi yaptı. üstelik ben o gün pişirmedim fasülyeyi.

benimki de etrafında yapan erkek olmadığı için onları eleştirir "ya ne var eşine yardım etsen eline mi yapışır, erkekliğine zeval mı gelir" der, ama kendisi yapınca "bak ben yapıyorum hayatım"ı illa gözüme sokar :D
evet yapıyorsun, ama yapman lazım zaten...1 gün sadece geliyor olsan misafirsin, sonrası yapman lazım hiç bunun için iltifat bekleme diyorum.

ama sanırım erkekler illa yaptığına takdir bekliyor. buna hala anlam veremiyorum.
not: ev temizliğini kendim yapıyorum, birlikte yaşamıyoruz, geldiği kısa sürede de ev kirlenmiyor.

Ah canım benim seni çok iyi anlıyorum .ben avukatım eşim daha üst bir kademede çalışıyor mesleğinin ismini vermek istemedim. henüz çalışmaya başlayamadim başka sebeplerden dolayı ama eşime söylüyorum bana yardımcı olmayacaksan çalışmak istemediğimi söyledim çünkü ev hanımligi başlı başına bir iş bir sorumluluk. Eşim Çalışma dışarı hayatının sorumluluğunu almanı istemiyorum yipranirsin diyor yani ben çalışmamayi öneriyorum evde hiçbir sorumluluğu almayan erkeklerin eşlerine söylemek istediğim bu aslında. Ama tabikide günümüzde herşey çok pahalı iki kişi çalışıyor insanlar anlıyorum ama birinden birinden vazgeçmek gerekiyor.
eşime güvenipte çalışmamazlık yapamam şahsen ben çalışırım evime haftalık yardımcı tutarım ama kendi paramı kazanırım diğer türlüsü bana çok uzak bunun yaşlılığı var emekliliği var hayatın ne getireceği hiç belli olmaz

Nerden buluyorsunuz böyle taze odunları çok hayret. Hanımkız daha 40 günlük evli kocişi iş yapmıyor diye bunalıma girmiş.
Küççük beyzade de;
(yazzık artık kimin çouğuysa)
40 günlük kocayım. Hanım evin her işini görsün ben koca oldum köşede oturayım tıpkı babam gibi. Dışarda da hava atarım ben erkek oldum kafasında.
Konu sahibi konuyu ortaya atmış gitmiş.
12 sayfa yorum var hepsini okumadım. Şöyle bir göz attım konu sahibi yok.
Nedense yeni üye olup konu açanlar hep 26 yaşında ve absürd durumlar.
Neyse eğer fake değilsen hanım kız gelir de buraları okursan belki yazılanlardan feyz alırsın. Ya da buraları okuyan akranların feyz alır.
Kendi düşünceme gelince; ben o 40 günlük kocanın alnını karışlarım. Ağır bir işte mi çalışıyor. Çamaşırını makineye atmasına, bardağın çanağın bir ucundan tutmasına engel bir durumu mu var.
Bunlar haricinde pis pasaklı yaşamayı tercih ediyorsa kendi bileceği iştir. Bırak yapma. Bir sabah işe giderken .ıçına giycek don bulamazsa belki aklı başına gelir.
Ezdirmeyin kendinizi. Evlenmek demek bir adama hizmetçilik yapmak demek değildir.

Eşiniz yaridm etmiyor diye çalışmamak mi 😳 evde iş yapmak için çalışmamak yani 😳 eşim şöyle böyle ama maddi gücüm yok diye ayrilamiyorum konularını okumuyorsunuz sanırım. Bende evde iş yaparım dememiste dışarda yıpranma, bana hizmetçilik ederek yipran demiş paşam

erkek arkadaşım bana gelince ben veriyorum eline fasülyeyi bak diyorum böyle ayıklıycan böyle kesecen..
hayatında yapmış mı, yok.
ailesinde de görmemiş.
yemek yapar ama sebze yapmaz.

önce yadırgadı sonra elime yapışmaz dedi yaptı. üstelik ben o gün pişirmedim fasülyeyi.

benimki de etrafında yapan erkek olmadığı için onları eleştirir "ya ne var eşine yardım etsen eline mi yapışır, erkekliğine zeval mı gelir" der, ama kendisi yapınca "bak ben yapıyorum hayatım"ı illa gözüme sokar :KK70:
evet yapıyorsun, ama yapman lazım zaten...1 gün sadece geliyor olsan misafirsin, sonrası yapman lazım hiç bunun için iltifat bekleme diyorum.

ama sanırım erkekler illa yaptığına takdir bekliyor. buna hala anlam veremiyorum.
not: ev temizliğini kendim yapıyorum, birlikte yaşamıyoruz, geldiği kısa sürede de ev kirlenmiyor.
Ay arada öyle yapıyor arada da erkeğim ben erkek perileri geliyor ne bileyim aman. Herkes derdi de inanmazdım bacım sen evlenince gör birde😅

ne derseniz deyin, ister ayılın ister bayılın ev işlerini paylaşmayan erkek paylaşmıyor.
söyle de yapsın, aman alıştırma vs diyenler böyle tiplerle karşılaşmamıştır. söylemek aklına gelmeyecek mi konu sahibinin ki kavga bile etmiş anladığım kadarıyla.
sabırlar konu sahibi, zor bir durum. hiç çözüm gelmiyor aklıma böylelerini eğitmek zor.

40 günlük evliyiz. Önceki konumu hatırlarsınız belki balayının birinci gününde eşimin instagramdan kızlara bakıp bir şeyler yaptığını yakalamıştım. Neyse bu konunun üzerinden çok sular aktı bir şekilde hallettik ama şuanki konu da baya canımı sıkıyor.
İkimiz de çalışan insanlarınız. İkimiz de aynı işi yapıyoruz ama benim çalıştığım yer daha yoğun ben daha çok yoruluyorum diyebilirim. Eve geliyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum evi süpürüyorum siliyorum yemek yiyoruz üzerine bir de bulaşıkları yıkıyorum. Bu işleri yaparken eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bir işin ucundan tutsa benim yükümü azaltsa ne olur ki? Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum:KK43:
Yapmayın. Eve gelince o dinleniyorsa siz de dinlenin. Yemek yapalım mı derse beraber yaparsınız. Eşiniz neyi ne kadar yapıyorsa siz de o kadar yapın.

Ev işini sende yapma demiş sizde yapmayın o zaman yemek bulamasin temiz çamaşır bulamasin bir düzen bulamasın o zaman rahatsız olucak bu durumdan ve sizi harekete geçirmeye çalışacak sizde yaparsak beraber yoksa ben birsey yapamam deyin , kendi keyfine birakirsaniz hep böyle gider elinden 1 bardak su bile icemezsiniz

Balayının 1. Gününde haltlar yiyebilecek kadar cüretkar olabilmiş bi adamla ev işine yardım etmeyi bırak her işi o yapsa da bi yere varılmaz da . Diyelim ki varmaya çalışmakta kararlısınız , o zaman çocuk olana kadar elinizi hiçbir şeye sürmemek kaydıyla alıştırmaya çalışın yoksa çocuk doğduğunda ikimiz de yapmazsak çocuğa yazık olacak diye Mevbur kalacaksınız . En iyisi şimdi direndiğiniz kadar direnin bari . Anlayacağını sanmıyorum ama deneyin

Çok yenisiniz. O da şimdiye kadar hiçbir şey yapmamıştır muhtemelen ve hemen adapte olamıyordur. Yavaş yavaş oturur her şey. Sadece erkeklere söylemek gerekiyor.

Önce sohbet etme bahanesiyle yanına çağır. Sonra çaktırmadan çaktırmadan eline iş tutuştur. Mutfakta yemek yaparken bir olay anlatmaya başla, sonra şu patatesleri de soyuver dinlerken de. :KK48: İnatlaşırsan yapmaz muhtemelen. Sabırlı olmalısın. Birden bire her şeyi yapmasını bekleme. Muhtemelen annesi hiçbir şey yaptırmamıştır. Tatlı dilli olmalısın. "Ay ben evi süpüreyim, sen de sil de, mısır patlatayım hemen güzel bir film izleyelim" de. Kendi kendine yapmasını beklersen asla yapmayacaktır çünkü kodlarında yok. Sen kodu baştan yazacaksın. :KK70:

Özellikle çocuk olduktan sonra çok yıpranırsın. Geceleri mutlaka kalkıp çocuğa bakmalı, altını değiştirmeli, özellikle dinlenmelisin ki sütün olsun. Psikolojin de düzgün olsun. Bu noktaya gelene kadar da çocuk yapma :KK48: Eğer merhametliyse bir süre sonra seni anlayıp evin iş yükünü seninle paylaşır.

Benim 10 yılın sonunda geldiğim nokta; eşimin gömleklerini asla ütülemem, herkes kendi kişisel işinden sorumludur. Çamaşırı kim müsaitse o atar makineye, o evdeyken asla çamaşır asmam, hafta sonları büyük temizliği birlikte hızlıca yaparız, çocuklar da katılır bu temizliğe. Herkes kendi çamaşırını kendi katlar ve yerleştirir. Yemeği ben yaparım, sarma sarmam, mantı yapmam, zamanı öldüren uzun uğraşlar verilen hiçbir yemeği yapmam, zamanım kıymetli ve enerjim bana lazım, bulaşık da genelde bende ama makine boşaltmam. Çocuklar ikimizin çocuğu, gece kalkmasından tut da alt değiştirmesi, yıkaması, üst değiştirmesi, yemek yerdirmesi, okula götürmesi vs. hepsini yapar. Bu noktaya gelmek zaman aldı. Tabi bir de en büyük derdim tüm bunları söylemem gerekiyor. Örneğin "Makine boşaltılacak!" gibi. Ya da "Üst çekmecedeki pembe bluz ile şu taytı giydir." gibi. Artık o kadarına da yapacak bir şey yok. Bu ataerkil ülkede en fazla bu kadar oluyor. :KK51:Tabi zamanla bazı şeyleri söylemeye de gerek kalmıyor. 20 yılın sonunda sanırım bunu da aşmış oluruz. :KK48:
22 .yıldan bildiriyorum.Çoraplarını hafta boyunca gardrobun yanındaki boşlukta biriktiren adam ,cam da siliyor evde topluyor bulaşık da yerleştiriyor çamaşırda asıyor ev de süpürüyor.Ama sonsuz merhamet dolu bir kalbi var o yüzden hızlı ögrendi.NOT:Ataerkilliğin dibini sıyırmış bir ailenin en küçük evladı çayı çorbası önüne gelenlerden...

22 .yıldan bildiriyorum.Çoraplarını hafta boyunca gardrobun yanındaki boşlukta biriktiren adam ,cam da siliyor evde topluyor bulaşık da yerleştiriyor çamaşırda asıyor ev de süpürüyor.Ama sonsuz merhamet dolu bir kalbi var o yüzden hızlı ögrendi.NOT:Ataerkilliğin dibini sıyırmış bir ailenin en küçük evladı çayı çorbası önüne gelenlerden...
Abla benim konuya bir bak be🙈 hadi be abla😂

Evlenmeden önce aynı evde yaşamadık nasıl bilebilirdim? Tabiki konuştuk ama konuşurken insan kendini olduğundan daha iyi pazarlıyor demek ki, kimse ben pisim ben asla hiçbir şey yapmam şeklinde övünerek anlatmaz kendini.
Kesinlikle benim eşim de yardım etmez. Dediğiniz gibi evlenmeden önce yardım ederim o konuda endişen olmasın derdi. Şimdi de diyo ki ediyorum ya lambayı takıyorum çeşme tamir ediyorum. Bu adamlar çileden çıkarır insanı :(

Kesinlikle benim eşim de yardım etmez. Dediğiniz gibi evlenmeden önce yardım ederim o konuda endişen olmasın derdi. Şimdi de diyo ki ediyorum ya lambayı takıyorum çeşme tamir ediyorum. Bu adamlar çileden çıkarır insanı :KK43:
Siz "Yardım eder misin?" diye sormuşsunuz çünkü. Ev işlerini kendinize addetmişsiniz. Oysa "İkimiz de dışarıda çalışan insanlarız, ev işlerini nasıl halledeceğiz? Paylaşıp mı yapacağız yoksa bir hizmetli mi olacak?" diye sormalıydınız. Yine de çalışan kadınlar için tavsiyem kocanız bir şeye elini sürmüyorsa siz de sürmeyin. Evi bok götürmesi umrunda olmasa bile giyecek donu kalmayınca dank edecektir. Yine etmiyorsa boşayın, dünyaya kendinizi heder etmeye gelmediniz sonuçta, ölümsüz olsanız neyse.

Ev işini sende yapma demiş sizde yapmayın o zaman yemek bulamasin temiz çamaşır bulamasin bir düzen bulamasın o zaman rahatsız olucak bu durumdan ve sizi harekete geçirmeye çalışacak sizde yaparsak beraber yoksa ben birsey yapamam deyin , kendi keyfine birakirsaniz hep böyle gider elinden
Siz "Yardım eder misin?" diye sormuşsunuz çünkü. Ev işlerini kendinize addetmişsiniz. Oysa "İkimiz de dışarıda çalışan insanlarız, ev işlerini nasıl halledeceğiz? Paylaşıp mı yapacağız yoksa bir hizmetli mi olacak?" diye sormalıydınız. Yine de çalışan kadınlar için tavsiyem kocanız bir şeye elini sürmüyorsa siz de sürmeyin. Evi bok götürmesi umrunda olmasa bile giyecek donu kalmayınca dank edecektir. Yine etmiyorsa boşayın, dünyaya kendinizi heder etmeye gelmediniz sonuçta, ölümsüz olsanız neyse.
Evet bi konuda doğru daha net bi sekilde sormam gerekiyordu. Bi dönem yardımcı geldi annem çocuğa baktı. O da temizlik ütü ne varsa yapıyordu. Eşim ihtiyaç olduğunda bu konuda bişey diyemez yani sen yardim etmiyorsun almak zorundayım derim. Ama annemle yakın oturuyoruz şu an ayda yılda 1 büyük temizliğe alırım. İşte kendi ailelerinde sürekli kadınları hizmet eden görmüşler tarlada çalışan kadın eve gelip tüm işleri yapıyor gördüğü için değiştirmek zor oluyor. Ben de çok tartıştım ama benim kendi annem bile aman kizim yapmasın başka huyları iyi olsun hizmetten bişey olmaz ne var yapıver diye diye bu hale geldik 🙄

40 günlük evliyiz. Önceki konumu hatırlarsınız belki balayının birinci gününde eşimin instagramdan kızlara bakıp bir şeyler yaptığını yakalamıştım. Neyse bu konunun üzerinden çok sular aktı bir şekilde hallettik ama şuanki konu da baya canımı sıkıyor.
İkimiz de çalışan insanlarınız. İkimiz de aynı işi yapıyoruz ama benim çalıştığım yer daha yoğun ben daha çok yoruluyorum diyebilirim. Eve geliyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum evi süpürüyorum siliyorum yemek yiyoruz üzerine bir de bulaşıkları yıkıyorum. Bu işleri yaparken eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bir işin ucundan tutsa benim yükümü azaltsa ne olur ki? Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum:KK43:
İkinizde çalışıyorsanız eşin yardım etmemekte ısrarcı ise yardımcı tutun. Ben ev hanımıyım yetişemediğim yerde esimede yaparmisin diyorum ayila bayıla yapmıyor tabiki ama yapıyor sonuçta. Söylemeden yapsın diye beklemeyin. Eğer buyurdugunuz halde yapmiyorsa bırakın kırışık giyinsin bırakın temiz kıyafet sorsun 🤷🏻‍♀️

Balayinda baska kizlara bakip biseyler yapan adamin önune birakin yemegi kirinti bile koymam. Siz bence kapattik dediginiz konuyu acin. Esiniz sizi sevmiyor oncelikle. Seven adam kiyamaz zaten sizin onca isi yapmaniza surekli destek olur. Sevmiyor cunku balayinda yaptigi + destek istemenize ragmen yardim etmeyisi cok net.. bosardim ben

Back
X