Eşim hiç yardımcı olmuyor, bu normal mi?

Nasıl alıştırmayabilirim ki? Yapmıyor hiçbir şey bin kere söylememe rağmen yapmıyor :KK43: ağlıyorum zırlıyorum sinirleniyorum yine de yapmıyor. Sen de yapma diyor. Çok afedersiniz ona kalsa b..un içinde yaşamamızda hiçbir sıkıntı yok:KK43:
Yapmayın sizde. İlk başta zor gelir ama öyle olmadıkça akillanmiyorlar. Benim esim kirli kıyafetlerini oraya buraya asardı. At kirli sepetine yıkadım derdim. Tamam derdi yapmazdı. Bende hiç yıkamadan onunkileri aştığı ve koyduğu yerlerde kaldı. Birgun kıyafet sordu yıkadımmi diye. Sepete attıysan yıkanmistir dedim. Valla artık evde maden arar gibi kıyafet arayamam atarsan yıkarım atmazsan çıplak gidersin ise dedim. Ben yikamayinca hızlı öğrendi. Hemen sepete atar o gun bugündür.

ben anlamıyorum bazı insanları ya, bu tarz konuları evlenmeden önce hiç mi konuşmadınız? geçenlerde de sabah uyandığında yüzünü bile yıkamaktan aciz bir koca konusu vardı o da ev işlerine elini sürmüyor, giysilerini ortalık yerde bırakıyordu. bu tip konularda dikkatimi çeken şey, nedense konuyu açan kadınların anlatışı sanki eşini hayatında ilk kez görüyor gibiydi. anlamıyorum bu tarz şeyler size sürpriz mi oluyor? adamların ev halini bilmeden mi evleniyorsunuz? hadi ev halini bilmeyi geç hiç mi konuşulmadı? neden ev işi konuları açan kadınlar sanki hiç tanımadıkları adamlarla birden bire evlenmiş gibi konuşuyorlar?
Bunu bende merak ediyor ve her benzeri konuda soruyorum. Tabi bilmiyordum cevaplarını alıyoruz bu daha da şaşırtıcı. Aynı evde yaşamasan bile o insan karakterinde davranışından yine bilirsin. Ben bırak sevgiliyi normal erkek arkadaşlarımın bile şuan ev halini yardımcı olup olmayacaklarını anlayabiliyorum hödük biriyle nezaketli birini de ayırt edebilirsin. Yüzünü yıkamayan eş yine iyi evlenmeden önce kaynanası tüm evi temizletmiş oğlu anacıymış başından beri eşini hiç savunmamış şimdi kaynanam eşim niye böyle diye soran var her konu beterin beteri :D

Ya yemin ederim dedim ki sadece balkonları yıka ona da razıyım. Ama onu BİLE yapmıyor içtiği sigaranın tüm külleri evin içine doluyor umrunda değil adamın. Ne yapayım artık bilemiyorum elim kolum bağlı.
Yemeği illa yapacaksanız ağır ağır yapin. Açlıktan kivransin. Siz mutfakta atistirir yaparken duyarsınız. Temizliği onun evde olduğu gün yapin yardım isteyin. Yok yardım etmiyormu yapmayin. Utusunu falan yapmayın. Yetişmiyor yapamadım dersiniz geçer. Yok yapamam diyorsanız paranızı vermeyin. Yok öyle hem para alacak hem hizmetçi olarak kullanacak.

40 günlük evliyiz. Önceki konumu hatırlarsınız belki balayının birinci gününde eşimin instagramdan kızlara bakıp bir şeyler yaptığını yakalamıştım. Neyse bu konunun üzerinden çok sular aktı bir şekilde hallettik ama şuanki konu da baya canımı sıkıyor.
İkimiz de çalışan insanlarınız. İkimiz de aynı işi yapıyoruz ama benim çalıştığım yer daha yoğun ben daha çok yoruluyorum diyebilirim. Eve geliyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum evi süpürüyorum siliyorum yemek yiyoruz üzerine bir de bulaşıkları yıkıyorum. Bu işleri yaparken eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bir işin ucundan tutsa benim yükümü azaltsa ne olur ki? Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum:KK43:
Huy değişmez erkek yontulmaz.

Son cümle Askeriye de kullanılan bir söz diye hatırlıyorum.

Cümle finalini o yüzden "burası ana kucağı değil, asker ocağı" olarak bitireceksiniz sandım. 😂😂
Evet askeriye girişinde yazar:))) evlenen erkeklere askeriyeyi hatırlatmak lazım, orada patates soğanda soyuyorlar, mıntıka temizliği de yapıyorlar, yok öyle evlenince kendimi koltuğa atayım, hatun pişirsin ben yiyip göbek yapayım demek.

Bunu bende merak ediyor ve her benzeri konuda soruyorum. Tabi bilmiyordum cevaplarını alıyoruz bu daha da şaşırtıcı. Aynı evde yaşamasan bile o insan karakterinde davranışından yine bilirsin. Ben bırak sevgiliyi normal erkek arkadaşlarımın bile şuan ev halini yardımcı olup olmayacaklarını anlayabiliyorum hödük biriyle nezaketli birini de ayırt edebilirsin. Yüzünü yıkamayan eş yine iyi evlenmeden önce kaynanası tüm evi temizletmiş oğlu anacıymış başından beri eşini hiç savunmamış şimdi kaynanam eşim niye böyle diye soran var her konu beterin beteri :KK70:
açıkçası bu insanlar belki de evliliği ciddiye almıyorlar evlenmeden önce. evlenince hallolur nasıl olsa diyorlar. belki de tek dertleri evlenmek, birini bulmuşken evleneyim şimdi yok ev işiydi bilmem neydi adamı kaçırmayayım daha şimdiden, hele bi nikahı kıyalım ben bunu adam ederim diye düşünüyor. evlenince anlıyor aslında ne kadar ciddi bi işe bulaştığını. bir insanla evliliğe giden bir ilişkin varsa adamın anacı mı babacı mı olduğunu anlarsın. ayırt eder insan yani mutlaka. yüzünü yıkamayan eş konusunda da mesele ufak bişey değildi ki. adam yediğini içtiğini toplamıyor, açtığı gazoz şişesinin kapağını çöpe atmaktan aciz, çıkardığı kıyafetleri de çıkardığı gibi bırakıyor bi yerine koymak, düzeltmek yoktu. o konu sahibi de burada konu açmıştı, sonra demez mi sabah uyanınca yüzünü yıkaması gerektiğini benden öğrendi, meğer annesi hiç söylememiş öğretmemiş diye :D yani bunu annesi söylemese de sağdan soldan duyar insan okulda derste bile konusu geçen bişey bu. böyle tuhaf tiplerle evleniyorlar sonra niye böyleler diyorlar. balık baştan kokuyor, burunları tıkalıysa bilemem.

Ben bundan aşırı rahatsızım ya.
Her şey benim söylememle olacaksa ben metal yorgunluğumu ne yapacağım.
İşleri paylaşmak kesinlikle yeterli değil ve "yapmayabilirdi, yapıyor ya" diye teselli etmek istemiyorum kendimi.
Benim gibi düşünmek zorunda, ben bu zihinsel yorgunluğu istemiyorum.
Gece gece iyi gerildim 😄
Yalnız ben şunu fark ettim; covid olup bir hafta odaya kapandığımda hiçbir şeyi söylememe gerek kalmadan işler tıkır tıkır yürüdü. Günde üç öğün yemek kapıma geldi, ev her gün süpürüldü, çocuklarla ilgili hiç soru sorulmadı.

Ben etrafta yoksam yapılacak şeyleri yapıyor. Dört beş gün çocukları bırakıp şehir dışına çıkınca da her şey yapılıyor. Ama ben varsam söylemem gerekiyor.

Akşam yemeğini yapar ama “evde yemek yok, yemek sende” demem lazım. Onun “evde yemek yok akşama ben yapayım” demesini bekliyorum ama insanlar neyi dert ettiğimi anlamıyor. :KK70: Ne diye söyletip beni yoruyorsun değil mi?:KK48:

açıkçası bu insanlar belki de evliliği ciddiye almıyorlar evlenmeden önce. evlenince hallolur nasıl olsa diyorlar. belki de tek dertleri evlenmek, birini bulmuşken evleneyim şimdi yok ev işiydi bilmem neydi adamı kaçırmayayım daha şimdiden, hele bi nikahı kıyalım ben bunu adam ederim diye düşünüyor. evlenince anlıyor aslında ne kadar ciddi bi işe bulaştığını. bir insanla evliliğe giden bir ilişkin varsa adamın anacı mı babacı mı olduğunu anlarsın. ayırt eder insan yani mutlaka. yüzünü yıkamayan eş konusunda da mesele ufak bişey değildi ki. adam yediğini içtiğini toplamıyor, açtığı gazoz şişesinin kapağını çöpe atmaktan aciz, çıkardığı kıyafetleri de çıkardığı gibi bırakıyor bi yerine koymak, düzeltmek yoktu. o konu sahibi de burada konu açmıştı, sonra demez mi sabah uyanınca yüzünü yıkaması gerektiğini benden öğrendi, meğer annesi hiç söylememiş öğretmemiş diye :KK70: yani bunu annesi söylemese de sağdan soldan duyar insan okulda derste bile konusu geçen bişey bu. böyle tuhaf tiplerle evleniyorlar sonra niye böyleler diyorlar. balık baştan kokuyor, burunları tıkalıysa bilemem
Maalesef öyle evlenememe korkusu da var evlenince değiştiririm düşüncesi de. Oysa ki olduğu gibi kabul etseler ya da hiç kabul etmeseler sorun kökten çözülecek. Dediğiniz gibi anlaşılmaması mümkün değil. Anacı bi erkek kendisini istese de gizleyemez evlenmeden de bunu biliyorlar. Erkek kuzenimin ev arkadaşı vardı adamın yaşayış biçimini bakımını saniyeler içinde anlamıştık banyo da benden çok saç bakım ürünü keseleri kremler vardı asdfg. Genel olarak derli topluydu ki yemek yapmakta da çok iyiydi belki her gün yapmayabilir ama en azından her zaman eşinden beklentiye girmeyecek ve yediği gibi kalkacak biri değildi. Bunlar karakter huydur zaten iyi kötü değişmez ki. Her okuduğumda benzer konuları konuşmayayım diyorum ama yok dayanamıyorum :D

40 günlük evliyiz. Önceki konumu hatırlarsınız belki balayının birinci gününde eşimin instagramdan kızlara bakıp bir şeyler yaptığını yakalamıştım. Neyse bu konunun üzerinden çok sular aktı bir şekilde hallettik ama şuanki konu da baya canımı sıkıyor.
İkimiz de çalışan insanlarınız. İkimiz de aynı işi yapıyoruz ama benim çalıştığım yer daha yoğun ben daha çok yoruluyorum diyebilirim. Eve geliyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum evi süpürüyorum siliyorum yemek yiyoruz üzerine bir de bulaşıkları yıkıyorum. Bu işleri yaparken eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bir işin ucundan tutsa benim yükümü azaltsa ne olur ki? Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum:KK43:
çok sular aktı dediğin 39 günlük olay.
sorunun cevabı: hayır benim eşim böyle değil.

Ev işlerini , yemek , bulaşık hepsini ortak yapacaksınız. Ya da çalıştığınız maaşınızı evin hiçbir katkısına vermeyin. Eşiniz kendi parasıyla evi çekip çevirsin. Maaşınız tamamen size kalsın. İster kendi adınıza yatırım yapım , ister harcayın .
En azından biraz adalet olur o zaman.

2 yıllık evliyim. Ev hanımıyim. Büyük temizlikleri esimle beraber yapıyoruz yeri geliyor misafir davet ediyoruz ben mutfak hazırlığı yaparken esim evi supururur siler. Yemek yapmayı çok sever hafta sonu kahvalti hazırlar. Bence bu kadar yeni evlilikte yardımcı olmaması çok üzücü karşılıklı konuşulup zamanla raylar yerine oturur bence.

Benim eşim ile çalışma şeklimiz zıt. Ona rağmen yapmıyor…
Tabiki kabul etmiyorum😄
Söyleniyorum…
Kaldırmazsa kaldırmıyorum…
Başlarda yapıyordu herşey çok iyiydi ama biri birşey dedi sanki.. Alıştırma gibisinden, bi anda elini eteğini çekti…
Beraber temizlik yapardık, ben çamaşır makineye atardım o asardı ben katlardım. Herşey dönüşümlüydü. Ama bi anda yapmadı…
Önce sesimi çıkarmadım. Baktım elini atmıyor, sonrasında sesimi çıkarmaya başladım…
Önce temizlemek için birş gelsin yetişemiyoruz dedi. Şimdi temizlik yapmıyorum…
Ev işlerini de gene tek başına yapmıyor, ben varken beraber yapıyoruz.. Ama yapıyor…
Nasıl alıştırsa öyle gider.. Müsade etmeyin..
Benim kv eşine yardım et diyor, kendisi de çok yardım eder. Kp yatılı kaldığında gene süpürür banyoyu yıkar.. Yani aileden görmedi..
Ama kim dedi de elini çekti bilmiyorum…
Ama rahata alışmasına müsade etmedim.. Sizde etmeyin…

Birlikte yaşamanız gerekmiyor bir insanı tanımak için, evet bir artı olur ama şart değil.

Hiç mi evlerine yemeğe gitmediniz? Annesine kardeşine yardım ediyor mu, masayı kurup kaldırıyor mu, çay kahve servisine el atıyor mu görmediniz mi?

Hiç dışarı yemeğe gitmediniz mi? Yemekten önce ve sonra ellerini yıkıyor mu, yemeği nasıl yiyor, garsona nasıl davranıyor dikkat etmediniz mi?

Hiç pikniğe falan gitmediniz mi? Oturup önüne mi bekliyor ya da bir işin ucundan tutuyor mu, mangalı yakıyor salatayı yapıyor mu bakmadınız mı?

Daha onlarca şey sayabilirim ipucu olacak. Bodoslama evlenip daha 40 günlük evliyken bir ton kavga ediyorsunuz.
Ay benim eşim her paragraftaki her şeyi yapıyordu.Bir mangal yakar efenim dışarda yemek yedi isek masayı paketi açılan şeyleri şöyle bir toparlar. Bohça götürmeye gittik evlerine. Su çay galan getiriyordu. Nişanlı iken konuşurken de hayat müşterek derdi, öğrenirim derdi. Şimdi çağırdığımda çağırmasan şaşardım diyor. O kadın işi gibi geliyor diyor.

Neyi göremedim acaba ben🤦🏻‍♀️

Ay benim eşim her paragraftaki her şeyi yapıyordu.Bir mangal yakar efenim dışarda yemek yedi isek masayı paketi açılan şeyleri şöyle bir toparlar. Bohça götürmeye gittik evlerine. Su çay galan getiriyordu. Nişanlı iken konuşurken de hayat müşterek derdi, öğrenirim derdi. Şimdi çağırdığımda çağırmasan şaşardım diyor. O kadın işi gibi geliyor diyor.

Neyi göremedim acaba ben🤦🏻‍♀️
Köprüyü geçene kadar dayı demiş sizinki 😂

Ben yapmasamda olmuyor ev b.K içinde kalır daha çok iş çıkar sonra😂 daha bir yıllık evliyiz surat asmalarını umursamıyorum artık. Zorla yaptırmayı düşünüyorum.Söylene söylene yaparken sırnaşıp işimi gördürüyorum o da biliyor tuttuğu iş elinde kalacak yalan yanlış yapıyor😂 sanki satranç oynuyoruz bir sonraki hamleleri tahmin etmeler falan😂

Bende bu tarz biriyle karsilasirim diye korkumdan kimseyi hayatıma almıyorum evlenmeyi düşünemiyorum bile.

Ah canım benim seni çok iyi anlıyorum .ben avukatım eşim daha üst bir kademede çalışıyor mesleğinin ismini vermek istemedim. henüz çalışmaya başlayamadim başka sebeplerden dolayı ama eşime söylüyorum bana yardımcı olmayacaksan çalışmak istemediğimi söyledim çünkü ev hanımligi başlı başına bir iş bir sorumluluk. Eşim Çalışma dışarı hayatının sorumluluğunu almanı istemiyorum yipranirsin diyor yani ben çalışmamayi öneriyorum evde hiçbir sorumluluğu almayan erkeklerin eşlerine söylemek istediğim bu aslında. Ama tabikide günümüzde herşey çok pahalı iki kişi çalışıyor insanlar anlıyorum ama birinden birinden vazgeçmek gerekiyor.

Back
X