Eşim hiçbir konuda para harcamak istemiyor

Evlilik böyle bir şey değil. Niye hala evli olduğunuzu ve üstüne çocuk yapmak istediğinizi anlamıyorum.
Bir üye vardı burada sürekli cimri kocasından dert yanıyordu, adam çocuğa oyuncak bile almıyordu. Çocuğun tüm masraflarını + mutfak kadın yapıyordu, ayrıl barış evlilikleri devam ediyordu. En son ne yaptı bilmiyorum. Böyle bir evliliğin üstüne niye çocuk yapmak istiyorsunuz ? Kendi mutsuzluğunuza bir de çocuğu ortak etmeyin.

Sizin kiminiz var şimdi bebenize bunları yapacak? Ya da yapacaklarının garantisi var mı? Hep sen doğur biz bakarız diyorlar da, çocuk doğunca meydanda olmuyor onlar. İnanmayın yani.
Benim bunları yapacak kimsem yok haklısınız. Kardeşlerim biraz ilgisiz.

ikimizin de evlenmeden önce biriktirdiği parası evleri var. Evlendikten sonraki tüm gelirimiz ortak ama evlenmeden önce sahip olduğu hiçbir şeye dokunmak istemiyor. Kayinvalidem eşimin en az 500 bin lirası olduğunu söyledi ama benim böyle bir paradan haberim yok. Annesine de kızdı söyledi diye.
Evi kiraya vermiş bana 1500 liradan verdiğini söylemişti eski kiracı diye. Ama sakladığı kontratı buldum. iki ay önce 6 bin liradan vermiş yeni bir kiracıya.
Eve alışveriş yapmıyor. Tüp bebek için çok denemeye ihtiyacım var. Sadece bir denemeye para veririm başka vermem çocuk isteyen sensin diyor. Şaşırdım kaldım. Kendisine üst baş almaz yemez .tatile cikmak istesem senin kenardaki parayı harcayalim diyor.
Benimle ilgilidir asla kötü davranmaz ailesine karşı hep yanımda olur hastalansam başımdan ayrilmaz ama neden kenarda para tutar anlamıyorum. Tüp bebek için kanlı gözyaşı döküyorum yine de vermezmiş başarısız olursa
E bu adamdan cocuk yapma zaten ablacim😒

Benim babam yok gibiydi. Babası olmamak yada ilgisiz babaya sahip olmak nasıl bir şey bilmiyorum. Çocuğum olursa kaygilandigim çok şey var ama baba bunlardan biri değil. Babası olmayıp şöyle çile çektim böyle babasız büyüdüm diyenleri de hiç anlayamam. Çünkü hiç düşünmedim. Doğuştan kör olan biri renklerin özlemini duymaz ya benimki de o hesap. Babası olanlara özenmedim çok doğal bir şeydi babasız olmak. Ben açıkçası bu konuda empati yapamıyorum. Gerekli bir şeymiş olmasa yada gerektiği gibi babalık yapmasa acı çekermiş gibi gelmiyor.
Benimde babam yok bende babalik nasıl birsey hiç bilmedim olsa da olur olmasa kafasindaydim sizin gibi ne zaman ki evlendim çocuklarım oldu eşimin çocuklarına olan bağlılığını gördüm işte o zaman birseyler dank etti. Eskiden takmayan ben şimdi çok takıyorum neden benimde babam bizi sevmedi neden bırakıp gitti diye üzülüyorum. İnanın gerekli birsey baba ama herkes baba olmamalı değmeli babaliga ve eşinizde o potansiyeli göremedim yazık doğacak olan çocuğa iyi düşünün derim.

Baba olmayı haketmeyen insanları baba yapmayın. Yazık sonra çocukların bir yanı hep eksik kalıyor. Bazen belli olmaz değişir ama burada her şey ayan beyan ortada.

ikimizin de evlenmeden önce biriktirdiği parası evleri var. Evlendikten sonraki tüm gelirimiz ortak ama evlenmeden önce sahip olduğu hiçbir şeye dokunmak istemiyor. Kayinvalidem eşimin en az 500 bin lirası olduğunu söyledi ama benim böyle bir paradan haberim yok. Annesine de kızdı söyledi diye.
Evi kiraya vermiş bana 1500 liradan verdiğini söylemişti eski kiracı diye. Ama sakladığı kontratı buldum. iki ay önce 6 bin liradan vermiş yeni bir kiracıya.
Eve alışveriş yapmıyor. Tüp bebek için çok denemeye ihtiyacım var. Sadece bir denemeye para veririm başka vermem çocuk isteyen sensin diyor. Şaşırdım kaldım. Kendisine üst baş almaz yemez .tatile cikmak istesem senin kenardaki parayı harcayalim diyor.
Benimle ilgilidir asla kötü davranmaz ailesine karşı hep yanımda olur hastalansam başımdan ayrilmaz ama neden kenarda para tutar anlamıyorum. Tüp bebek için kanlı gözyaşı döküyorum yine de vermezmiş başarısız olursa
Çocuğu umarım sadece siz istediğiniz için yapmazsınız. Açıkça söylemiş çünkü. Cimri biriyle ömür geçmez.

Böyle bir adamın neyinden etkilendiniz de evlendiniz?
Çok sempatik içten görünüyordu . Ve eli yüzü düzgün maddi durumu iyi biri diye düşündüm. Ailem de çok sevdi. Tatlı dilli biri. Herkes seviyor. Akrabalarım bayıldı. Dışardan çok mükemmel görünüyor. Aslında nişan döneminde hissettim. Düşünüyorum o zaman bile kendisini bonkör göstermek için çabalamış. Hediyeler alır, çiçeksiz gelmez iyi mekanlara yemeğe gezmeye giderdik. Yine de belli ediyordu ama bu kadar tahmin etmedim.

Tüm o saydiklarinizi dayimla amcalarimla dedemle yaptım. Dedem yemeğe gezmeye götürürdü. Dayimla kamp yapardık okulumla ilgili ne mesele olsa koşardı. Harcligimi eksik etmezdi. Amcam bisiklet kullanmayi okumayı öğretti. Tren seviyorum diye kusetli tren yolculuğu bile yapmıştı. Benimle oynardı. Babaya gerek yok.
Yani siz babanızın yokluğunu hiç aramadınız öyle mi? Allah aşkına Peygamber nefsi mi var sizde. Babana ihtiyaç duymamak söz konusu olamaz insan için. Babaya ihtiyaç duyup, onun babalık yapmadığını görmek ve ona göre şekillenmek vardır. Bu da yara açar insanda. Bir Allah ın kulu da buna hayır desin. Burda kaç konu var, babam parası varken harcamadı, şundan mahrum kaldım bundan mahrum kaldım diye. Ben de dahil. Olmasın daha iyi diyoruz ama var mı o adam, var. Bize bakmadı mi, bakmadı. Eee sadece anne yetmiyor bu hayatta. Sizin de yapamayacağınız şeyler olacak. Hele erkek çocuk ise babaya daha çok ihtiyacı olacak bazen

Çok sempatik içten görünüyordu . Ve eli yüzü düzgün maddi durumu iyi biri diye düşündüm. Ailem de çok sevdi. Tatlı dilli biri. Herkes seviyor. Akrabalarım bayıldı. Dışardan çok mükemmel görünüyor. Aslında nişan döneminde hissettim. Düşünüyorum o zaman bile kendisini bonkör göstermek için çabalamış. Hediyeler alır, çiçeksiz gelmez iyi mekanlara yemeğe gezmeye giderdik. Yine de belli ediyordu ama bu kadar tahmin etmedim.
Kamufle etmiş yani biraz kendini. Yoksa bu cimrilikte bir adamla evlenmek istemezdiniz.

Yani siz babanızın yokluğunu hiç aramadınız öyle mi? Allah aşkına Peygamber nefsi mi var sizde. Babana ihtiyaç duymamak söz konusu olamaz insan için. Babaya ihtiyaç duyup, onun babalık yapmadığını görmek ve ona göre şekillenmek vardır. Bu da yara açar insanda. Bir Allah ın kulu da buna hayır desin. Burda kaç konu var, babam parası varken harcamadı, şundan mahrum kaldım bundan mahrum kaldım diye. Ben de dahil. Olmasın daha iyi diyoruz ama var mı o adam, var. Bize bakmadı mi, bakmadı. Eee sadece anne yetmiyor bu hayatta. Sizin de yapamayacağınız şeyler olacak. Hele erkek çocuk ise babaya daha çok ihtiyacı olacak bazen
Benim yapım biraz böyle. Önüme ne gelirse onla yetinir fazlasını aramam. Yasayip giderim. Hırs yapıp eksikligini hissettiğim tek şey evlat. Normalde eşim gibi biriyle kimse evli kalmaz ama benim evlilikten erkekten beklentim de aynı düzeyde. Babamın eksikliğini aramadım. Neyim ne kadarsa kabullendim her konuda. Kardeslerim isyan ederdi neden böyle bir evde yaşıyoruz neden babamız böyle diye. Benim için neyse oydu. Evlât hariç.

Ya sevmezse çocuğu? Kendin istedin kendin doğurdun ben niye masrafını karşılıyorum derse, paranın varlığın içinde yokluk yaşatırsa, babalık yapmazsa, elinden tutup okula parka götürmezse...

Ne hakkınız var bencillik yapmaya? Sevginin saygının olmadığı bir ortamda yetişecek yazık değil mi günahsız yavruya? Çocuk sevgi mi dilenecek babasından, sev yeter mi diyeceksiniz adama da?

Bugün parasını gizleyen yarın başka şeyler de gizler diye düşünmüyor musunuz endişe etmiyor musunuz? Evine karısına pintiliğin cimriliğin dibine vuranlar başka şeylere para harcamayı çok güzel bilirler haberiniz olsun. Bu adam mı bunları almış bu harcamaları yapmış der şok geçirirsiniz.
Adam sizinle maddi manevi bir bağ olsun istemiyor anlamıyor musunuz?
Sadece maddi bağ istiyo 😕 kendi parasina kıyamazken kadinin parasi yiyor haysiyetsiz

Nickinizden simdi tanıdım. Gorumceniz kendi tüp bebek tedavisi için 70 bin istemişti sizden,vermeyince de alinmisti.Kayinvalideniz,oğlunun 500 bin nakiti olduğunu size söylemiş eee bu görümce neden kardeşinden degil de sizden istemiş. Elinizde olan 2 kuruştan da etmek istiyorlar anlaşılan. Nasıl bir ailenin içindesiniz.... kiracı içinde farklı konu açmıştınız,eşiniz senaryo yazip yazip ,oynuyor.Bu adamdan ne kadar baba olur ;)

Back
X