Eşim ikinci çocuğu istemiyor sanırım

kalaybel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2016
5
0
1
38
Arkadaşlar Merhaba,
Bi konuda fikrinizi almak istiyorum.1 oğlum var 4 yaşına giricek yakında ama oğlum daha 1 yaşına gelmeden boşanma süreci atlattık eşimle.Oğlum doğduktan sonra eşime karşı çok soğudum, bi süre sonra yaptığı herşey gözüme batmaya başladı, sanki her hareketi beni daha fazla kısıtlıyomuş gibi hissettiriyordu, ben de medeni bi şekilde boşanmak istediğimi söyledim.Hatta sonra evleri bile ayırdık, ben annemlerin yanına gittim oğlumla.Sonra, ortak bi arkadaşımız ikimizide ikna etti, aile terapistine gittik.Terapist işe yaradı,daha iyi anladık birbirimizi ve kurtardık evliliğimizi çok şükür.
Ama ben ikinici çocuk istediğimi söyledim eşime bu yakınlarda.Kabul etti ama bi kaç günden beri çok isteksiz bana karşı. Dün akşamda laf arasında bi çocuğumuz daha olduktan sonar yine boşanmaya kalkmazsın değil mi diye laf sokar gibi oldu. Şaka gibi dedi ama içime oturdu.
Vaz mı geçsem acaba. Hala kırgın mıdır bana karşı.

Ufak bi tartışma yaşamamışsınız evleri bile ayırdık diyosunuz. Tekrardan çocuk istediğinize emin misiniz ? Eşiniz şakayla karışık gerçek düşüncelerini söylemiş , hala tam bir güven ortamı yok demek ki.

Yeni doğum yaptığından ilgisizlik vs yapmış olabilir misin? Bir çok evli erkeğin şikayeti bu yönde sanki.

Arkadaşlar Merhaba,
Bi konuda fikrinizi almak istiyorum.1 oğlum var 4 yaşına giricek yakında ama oğlum daha 1 yaşına gelmeden boşanma süreci atlattık eşimle.Oğlum doğduktan sonra eşime karşı çok soğudum, bi süre sonra yaptığı herşey gözüme batmaya başladı, sanki her hareketi beni daha fazla kısıtlıyomuş gibi hissettiriyordu, ben de medeni bi şekilde boşanmak istediğimi söyledim.Hatta sonra evleri bile ayırdık, ben annemlerin yanına gittim oğlumla.Sonra, ortak bi arkadaşımız ikimizide ikna etti, aile terapistine gittik.Terapist işe yaradı,daha iyi anladık birbirimizi ve kurtardık evliliğimizi çok şükür.
Ama ben ikinici çocuk istediğimi söyledim eşime bu yakınlarda.Kabul etti ama bi kaç günden beri çok isteksiz bana karşı. Dün akşamda laf arasında bi çocuğumuz daha olduktan sonar yine boşanmaya kalkmazsın değil mi diye laf sokar gibi oldu. Şaka gibi dedi ama içime oturdu.

sadece çocuğun kardeşsiz kalmasın diye bir hamleymiş gibi geldi bana. yoksa sağlam temeli olmayan evliliğe ikinci çocuk iyi gelmez ki sana birinci bile iyi gelmemiş.

Arkadaşlar Merhaba,
İlk doğumdan sonra kadınlarda sendeki gibi bir soğuma olabiliyor eşlerine karşı. Lohusalık sendromunun bir değişik şekli. Ama bu ikinci doğumda olabilir de olmayabilir de. Eğer eşinle bunun dışında sorunlar yaşamadıysanız, yani boşanmak istemenizin temel sebebi bu olduysa eşin haklı gibi. Ama aşılamayacak bir sorun değil. Hamilelik öncesinde, sırasında ve doğum sonrasında düzenli olarak bir danışmandan destek alarak bu sorunu aşabilirsiniz.

Demeki trauma oluşmuş ve geriye donmus o anlik.. Arkadaslara katiliyorum..

Boşanmadan dönen, hatta bi ara soğuduğunuz eşten tekrar çocuk düşünmek niye?
Adam da güvenmiyor zaten, istememekte gayet haklı.
Ben bu konularda biraz çelişkide kalıyorum..kadın çocuğuna aynı baba'dan öz kardeş isteyebilir..yani ben bazen eşime şakayla karışık hep söylerim, bigün senden boşanırsam sperm'lerini rica edip çocuklarıma bi (öz) kardeş daha yapmak isteyebilirim diye..
Bilmiyorum, adam çok adi bişi değilse, (genel konuşuyorum) ozaman (öz) kardeş önemli..

Konu sahibine gelince, takmayın eşinizi, madem hala berabersiniz çocuğunuza bi kardeş, kendinize bi evlat daha yapın, derim..

Bence eşin çok haklı. sende iyice düşünmelisin ya tekrar çocuk olunca eşinden soğursan ne olacak. bu sefer iki çocukla mı döneceksin baba evine

İlk çocuktan sonra eşinden soğumuşsun ve evleri ayırmışsınız. Tabi ki bunu sormakta haklı.

Ben bu konularda biraz çelişkide kalıyorum..kadın çocuğuna aynı baba'dan öz kardeş isteyebilir..yani ben bazen eşime şakayla karışık hep söylerim, bigün senden boşanırsam sperm'lerini rica edip çocuklarıma bi (öz) kardeş daha yapmak isteyebilirim diye..
Bilmiyorum, adam çok adi bişi değilse, (genel konuşuyorum) ozaman (öz) kardeş önemli..

Konu sahibine gelince, takmayın eşinizi, madem hala berabersiniz çocuğunuza bi kardeş, kendinize bi evlat daha yapın, derim..
Esas mesele kadının eşinden çocuk sahibi olması ya da çocuğuna öz kardeş yapması değil ki.
Adamın genleri über şahane olsa bile dünyaya getirecekleri çocuğun yaşayacağı hayat asıl önemli olan.
Çok mutlu olup 5 yıl sonra ayrılan çiftler de olur elbet ama bir kere boşanmanın eşiğine gelip soğuyup sonra tekrar çocuk düşünmek kolay olmamalı bence. İki üç kez düşünülmeli, doğurmakla bitmiyor mesele çünkü.

Back
X