Eşim ile sorunum

Yani sanki yarın dilekçe vereceksiniz buradaki yanıtlara göre. ACİL. Yarın resmi tatil dilekçe veremezsiniz SAKİN. Herkes kendi suyunu alsın kapatın şu konuyu. Biri oradan biri buradan 🤣

Hayat müşterek hayat arkadaşısınız bi bardak su vermeyle kendinden ödün verdiğini mi düşünüyor anlamış değilim. Biz Evlendikten sonra başka bir şehire taşındık işimi bırakmak zorunda kaldım çalışmıyorum ve eşim bana temizlik de sofra kurup kaldırmam da yardımcı oluyor bunlar normal şeyler bana göre. Tabi ki bu yüzden hemen boşanmayın ama oturup detaylıca konuşmalısınız bence ertelerseniz üstünü kapattıkça küçük sorunlar büyür

Eşim ile evleneni 8 ay oldu. bu süreç zarfında ev işleri ile yemegi, bulaşılıgı, çamaşırı evin bütün düzeni tertipi ile ben ilgilendim. Bugüne kadar her daim düzgün bir şekilde eşime hizmet ettim. istemese bile kahvesini, yemegini cayını eksik etmedim. Bilgisayarda çalışırken her zaman öglen kahvesini o istemeden hazır ederim yada bir meyve keser , dondurma koyar odasına götürürüm çalışırken yemesi için.

Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor aynı şekilde benzer işler ile meşguluz. Ben geçenlerde bir tv programını izliyorum yanımda annem de var o an. eşimden bir bardak su istedim ve bana su getirmedi. "Kalk kendin al " dedi sonrasında konuştuğumuzda ise "kalk kendin al. annenin yanında bana bunu söyleyemezsin senin de bir işin yok benden neden istiyorsun " dedi.

Gerçekten çok üzüldüm. kendisi aşırı dagınık bir insan yerden çoraplarını dahi kendim topluyorum. eve en ufak katkısı yok bu kadar işimin arasında her tür fedakarlıgı yaparak bu kadar çalışıyorum ve gördüğüm muamele bu.

Kendisi iyi bir üniversite mezunu sözde modern bir insan ama bana birebirde konuştuğumuzda "benden annenin yanında bir şey istemen zoruma gidiyor.. annen olmasa dahi kendin de müsaitsin kalk kendin al " gibi bana göre çok ilkel sözler sarf etti. He bu arada annem olmadıgında da ben bir şey istediğimde "benden bir şey isteyemezsin. bana emir veriyorsun gibi geliyor. sen de boşsun neden kendin almıyorsun" gibi ithamları var. Oysa ben herşeyi rica ederek " canım sunu getirebilir misin " diyorum. Buna ragmen asla getirmiyor ve bu tarz kaba ve geri kafalı tavırlarda bulunuyor.

Madem hayat müşterek sen neden bir şey yapmıyorsun eve katkın yok dedigim de de bana " sen de yapma. ben senden yemek istemedim. çamaşırımı yıka, bulaşığımı yıka demedim" diyor. OK o zaman sen de bulaşık çamasıra bak ev temizliğine bak bundan sonra dediğimde de bana dönüp ben evi 6 ayda bir süpürürüm , çamaşır ayda bir yıkarım vs. dedi.

Kızlar bende mi tuhaflık acil yanıtlarınızı bekliyorum. Yani ben günlük temizliğimi haftalık çamaşırımı yıkamasam bunları yapmasam bunun adı evlilik midir? böyle bir saçmalık olabilir mi?

eşimden resmen sogudum ve sevgimi kaybettim.Boşanma nedeni olacak bir konu haline geldi benim için.
ACİL Görüşlerinizi bekliyorum!
Eşinizi kötü alıştırmışsınız, düzelmesi zor gibi..

Konu sahibi banlanmış ama umarım yorumları okur. İlk önce çayını, kahvesini önüne götürmeyi bir bırakın. Kendi çamaşırlarınızı ayırıp yıkayın, bulaşık yıkamayın her seferinde kendi bardağınızı tabağınızı yıkayın kullanın, yemek de dışarıdan yiyin yada kendinize sandviç, tost yapıp yiyin. Yapınca değeri bilinmiyor, yapmasaydın oluyor, ama birilerinin yapması gerekiyor bu işleri. Ben de aynısıydım ama Allah bana öyle bir elti verdi ki, tabi eşimin ailesine de gelin, 33-34 yaşında evlenip hiçbir iş yapmayı bilmeyen ve yapmayan, o zaman anladılar. Kendi değerini bil yoksa eşin yada başkası bilmez. Kullandırtma kendini.

Adamı baştan alıştırmışsınız bi tarafları kalkmış . Maalesef diploma olsa da e*eklik baki kalıyor üni bitirmiş master yapmış tırt.. Sürekli yaptığını insanlar görev zannediyor.. Annenin yanında bir şey istenmesi ayıp mı eziklik mi ne saçma zihniyete bak cidden . Lütfen Anneler Babalar çocuklarınızı böyle yetiştirmeyin. Ben de evliyim bugun halsizim başım dönüyor diye eşim çayımı suyumu ayağıma getirdi üstelik ben çalışmıyorum ve eşim yorgun aman ya kalkma ben kalktım dedi getiririm sen dinlen dedi .. Karşınıza alıp sakince ciddi ciddi konuşmanız lazım . O zaman sizde çalışmayın onun zihniyetine göre size bakmak istediğiniz her şeyi yapmak karşılamak zorunda ..

Eşim ilkokul mezunu gerçi bunun okumakla alakası yok ama siz üni.deyince belirtmek istedim.8 yıldır evliyim 3 çocuğum var ve hepsinin yaş aralıkları çok az eşim gerek ev temizliği gerek çocuk bakımı konusunda hep yardımcı olmuştur bana.Bazen çok yorgun olurum çocukları o banyo ettirir,elimde işim olur balkondaki çamaşırları toplarmısın derim o toplar ben yerleştiririm.Köye annemlerin yanına gidincede ailemin yanında kışlık hazırlıklarımı onunla beraber yaparız.Her sene turşuyu eşim kurar mesela bizim evde 😂 Çünkü bizimde kadınlar olarak bir dayanma gücümüz var çocuk,ev okul birde buna iş eklenince tabi ki yardım etmeliler.Bunlar sadece kadının görevi olmamalı o evde birlikte yaşanıyorsa herşey birlikte yapılmalı ki siz aynı standarttasınız çalışıyorsunuz.İki oğlum var biri çok küçük diğeri 6 yaşında,ablası bana yardım ediyorsa oğlumada yaptırırım ki evlenince görürmüyüm bilmem ama ben erkeğim yapmam demesin diye.Özellikle erkek evlat yetiştirirken annelere çok iş düşüyor eşiniz gibi olmamaları için.

Eşim ile evleneni 8 ay oldu. bu süreç zarfında ev işleri ile yemegi, bulaşılıgı, çamaşırı evin bütün düzeni tertipi ile ben ilgilendim. Bugüne kadar her daim düzgün bir şekilde eşime hizmet ettim. istemese bile kahvesini, yemegini cayını eksik etmedim. Bilgisayarda çalışırken her zaman öglen kahvesini o istemeden hazır ederim yada bir meyve keser , dondurma koyar odasına götürürüm çalışırken yemesi için.

Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor aynı şekilde benzer işler ile meşguluz. Ben geçenlerde bir tv programını izliyorum yanımda annem de var o an. eşimden bir bardak su istedim ve bana su getirmedi. "Kalk kendin al " dedi sonrasında konuştuğumuzda ise "kalk kendin al. annenin yanında bana bunu söyleyemezsin senin de bir işin yok benden neden istiyorsun " dedi.

Gerçekten çok üzüldüm. kendisi aşırı dagınık bir insan yerden çoraplarını dahi kendim topluyorum. eve en ufak katkısı yok bu kadar işimin arasında her tür fedakarlıgı yaparak bu kadar çalışıyorum ve gördüğüm muamele bu.

Kendisi iyi bir üniversite mezunu sözde modern bir insan ama bana birebirde konuştuğumuzda "benden annenin yanında bir şey istemen zoruma gidiyor.. annen olmasa dahi kendin de müsaitsin kalk kendin al " gibi bana göre çok ilkel sözler sarf etti. He bu arada annem olmadıgında da ben bir şey istediğimde "benden bir şey isteyemezsin. bana emir veriyorsun gibi geliyor. sen de boşsun neden kendin almıyorsun" gibi ithamları var. Oysa ben herşeyi rica ederek " canım sunu getirebilir misin " diyorum. Buna ragmen asla getirmiyor ve bu tarz kaba ve geri kafalı tavırlarda bulunuyor.

Madem hayat müşterek sen neden bir şey yapmıyorsun eve katkın yok dedigim de de bana " sen de yapma. ben senden yemek istemedim. çamaşırımı yıka, bulaşığımı yıka demedim" diyor. OK o zaman sen de bulaşık çamasıra bak ev temizliğine bak bundan sonra dediğimde de bana dönüp ben evi 6 ayda bir süpürürüm , çamaşır ayda bir yıkarım vs. dedi.

Kızlar bende mi tuhaflık acil yanıtlarınızı bekliyorum. Yani ben günlük temizliğimi haftalık çamaşırımı yıkamasam bunları yapmasam bunun adı evlilik midir? böyle bir saçmalık olabilir mi?

eşimden resmen sogudum ve sevgimi kaybettim.Boşanma nedeni olacak bir konu haline geldi benim için.
ACİL Görüşlerinizi bekliyorum!
Çok klişe olacak ama gerçekten erkektir işte hepsi böyle demekki.

Yani sanki yarın dilekçe vereceksiniz buradaki yanıtlara göre. ACİL. Yarın resmi tatil dilekçe veremezsiniz SAKİN. Herkes kendi suyunu alsın kapatın şu konuyu. Biri oradan biri buradan 🤣
Katılıyorum bunlar
Katılıyorum size bunlar asilamiyicak sorunlar değil konusulur alttan alarak biraz hoş eda tavırla zamanla işlenir ne sorunlar var insanların hayatında lütfen yani

Okumakla alakası yok.
Öyleyse eğer eşin diplomalı bir öküzcük.
Diğer kısma gelirsem eli ayağı tutuyor madem sana işler de yardım etsin.
Sende hata annesi gibi her şeyini ayağına götürürsen oda kendini bir halt sanmış.
Sende çalışıyormuşsun iş yaparken söylesene yardımcı olsun ama olamaz paşamız dünyayı kurtarıyor o an.
Yapmaz diye bir şey yok ben buna katılmıyorum.
Evde 2 kişi, 3 kişi neyse yaşayan herkes işini de paylaşır.
Sabah sabah gerildim ya.

Sakın çocuk yapma.

Ayni benim eniştem.
insan ekmek almaya üşenir mi?
Karşındaki kadın herşeyi yaparsa bunlarda birşey yapmaz.
Kendine yemek yap kendine sofra kur
Kendi ihtiyaçlarını gider
Onun bulaşığıni bile yikama.

Back
X