Genel olarak fikirlerimiz aynı bu başlıkta. İnsanların dini kullanarak birden fazla evlilik yapması yanlışların en büyüğü. Ama “ o bir kaç duanın okunmasına ihtiyaç yoktur” kısmında sizinle hemfikir değilim.nikah duyurma demektir ve bugünkü resmi nikah zaten bu duyurma işini yerine getirdiğinden imamın bir kaç dua okumasına ihtiyaç yoktur.
Bir de çocuk olursa diye düşündüm şimdi
Adamın karısının nüfusuna aldırırsınız artık çocuğu
Genel olarak fikirlerimiz aynı bu başlıkta. İnsanların dini kullanarak birden fazla evlilik yapması yanlışların en büyüğü. Ama “ o bir kaç duanın okunmasına ihtiyaç yoktur” kısmında sizinle hemfikir değilim.
Birde eskiden resmi nikah mı vardı diyorBurdaki kadınların o kadar saf olmadığını düşünüyorum, yorumları çok sinir bozucu konu sahibinin :)
22 yasındayım oda 50
iyi gunler arkadaslar bir bucuk senedir evliyim esim ilk esini bosama bi ara su gun gelcek bugun gelcek dedi kadın gelmedi soylemiyodur beni kandırıyodur dedim ama ispatladı bana . Kadın dilekce hazır diye mesaj atmıs o gunden sonra bidaha hiç bi konuyu acmadım esim cocukları bahane ediyo istese mal varlıgımın yarısını alır zıt gitmeden yavas yavas once herkes bi sindirsin diyo kımsenin bize bişi dediği yok herkes biliyo diyo butun ailesiyle tanıstırdı beni kadında biliyo ama bekliyo tabiki sadece para için diyolog kuruyolar esim onu sevse onla olacagını soyluyo onu kıskanma onu kadın olarak gorme diyo ama elimde degil 32 senelik kocasıydı sonucta sizce niye bosanmıyo esimin niyeti ne ? Esim bana soylediği herseyide taptı bu arada ailesiyle tanıstırdı onun içinde zaman diyodu yaptı simdi bu bosanma içinde oyle diyo
Hepinize kotu yorumları için tesekkür ederim beni azda olsa aydınlattınız ama hiç bişi bildiğiniz gibi degil ben ozet gectim ama galiba haklısınız . Ben yanıldım ve hata yaptım sizn soyledikleriniz kafama dank etti metresi oldugum adama inanmakla hayatım en buyuk hatasını yaptım . (İstediğiniz gibi dedim bakın metresiyim ) ben seviyorum ve cok sevdim herseyine inandım yanlıs yapmısım aklımdan bu soylediklerinizin cıkmıcagına emin olabilirsiniz
Amaann yormayın kendinizi. Vallahi değmez. Konu sahibi o kadar tepkiye rağmen hala eşim diyip duruyorsa ben bu konuda gerçeklik payı olduğunu sanmıyorum birde ne cevap veriyor ne bir şey yani.Durumun normal olmadığını bunun bir aile ilişkisi ve bağı olamiyacagini öncelikle kabul et. Hissettiğini sevgi ve aşk değil . Büyük ihtimal aranızda başka bir bağ var. Minnet gibi . Korunma veya şefkat ihtiyaç . Kesinlikle söylüyorum dinine bagliysaniz bu dinen bile caiz görülmez. Ben tarihçiyim . İslam tarihi için ayrı ders alırız. Lütfen fetvalar ile kesinlikle Kur'ân ' ı ve sahih olması muhtemel olmayan çelişkili hadisleri birbirjne karıştırmayın. O dönemde mecburi güvence için gelen bir nikah. Şuanda size güvence sağlamadığı için var olan bir resmi nikah varsa. Sizin yapacağınız kitabinizda ola oku ve nefsini tut aklıni kullan önce ve Allah'a iman yakarislarini doğru anlayıp resmi nikahı baz almanızdir. Sünnet olarak gene yaparsınız dini nikahınizi. Ne diyorum ben ya adam 50 yaşında arkadas ne nikahı . Yav anlatamıyorum bile. Bence sen şu konuyu düzenle nasıl tanistin?. Neden bu adamda israrin dini nikahtan dolayımi . Zorlami evlendin ne oldu hepsini yazar mısın lütfen. Fake olarak görülüyorsun.! Neden inanmak istiyorsun . Neden illa bu adam ??? Yoruldum
Eşinin haber var mı ?. Madem dini nikah geçerliliği var senin için. Dini nikah geçerliliği için koşullar uygun mu??. Aynı evde mi yaşıyorsunuz kadınla. Hadis çok açık eve başka eş alabilirsiniz. Ancak hepsine eşit oranda davranacaksaniz. Bu açıkça zaten şu demek imkansız. Peygamber efendimiz ironi yapar bu durumda. Kitapta da alenen böyle bir hüküme rastlamadım yanlissam düzeltin. Esin onayı bilgisi helalligi var mı? Yani aynı anda iki -3-4 kadınla olman mantıken ruhen imkansız. Aynı evde durup hem senle hem onlami ilgileniyor. ?? Hem senin maddiyatini eşit hem onunkini mı karşılıyor. Ruhen de mi eşit durum . Değil. !!!! Senin nikahın geçerliliği nedir o zaman. ??. Dini bilmeden dindar olup durmayin lütfen. Tasvip etmiyorum arkadaşlar bu durumu yanlış anlasilmasin. Yaşı küçük ve anladığı konuştuğu dil bu olduğu için dogru bildiği yanlışlarını sorgulatmak istedim.Yok canım, önemli olan resmî nikahtır.
Senin imam nikahın sevişme için bulunmuş bir kılıf.
Valla konu sahibi iyi kafa buluyor bizimleBirde eskiden resmi nikah mı vardı diyor
Gayet vardı benim dedemin dedelerine kadar hepsi resmi nikahlı
Ama kumalar ne bilsin bunları
Neden, gercekten merak ettiğim için soruyorum22 yasındayım oda 50
Yorumlar karıştı sanırım, konu sahibi ben değilim. :)Eşinin haber var mı ?. Madem dini nikah geçerliliği var senin için. Dini nikah geçerliliği için koşullar uygun mu??. Aynı evde mi yaşıyorsunuz kadınla. Hadis çok açık eve başka eş alabilirsiniz. Ancak hepsine eşit oranda davranacaksaniz. Bu açıkça zaten şu demek imkansız. Peygamber efendimiz ironi yapar bu durumda. Kitapta da alenen böyle bir hüküme rastlamadım yanlissam düzeltin. Esin onayı bilgisi helalligi var mı? Yani aynı anda iki -3-4 kadınla olman mantıken ruhen imkansız. Aynı evde durup hem senle hem onlami ilgileniyor. ?? Hem senin maddiyatini eşit hem onunkini mı karşılıyor. Ruhen de mi eşit durum . Değil. !!!! Senin nikahın geçerliliği nedir o zaman. ??. Dini bilmeden dindar olup durmayin lütfen. Tasvip etmiyorum arkadaşlar bu durumu yanlış anlasilmasin. Yaşı küçük ve anladığı konuştuğu dil bu olduğu için dogru bildiği yanlışlarını sorgulatmak istedim.
İmam nikahlı eşim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?