• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim intihar etmek istemiş

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Kısa bir süreliğine evi ayırın. Sen kendi ailene oda kendi ailesine. Yüzünüzü hafifletin. Senin bebeğine ailen bakar işe girersin , eşinde çalışmaya devam eder kendinizi toparlayinca tekrar evinizi kurarsınız. Hemde kendi ile basbasa kalır biraz. Yaşlar küçük sorumluluklar büyük. Adamın intihar etmesinden iyidir bir süre evliliğe ara vermek.
Evleri ayırma fikrinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Evet, aileler mümkünse olabildiğince destek olmalı ama aklında intihar fikri olan birini kendiyle başbaşa bırakmak hiç doğru olmaz.

sourlife ın konularını biliyorum. Çok zor şeyler yaşadı o ve eşi. Evet, kadınlar çok yıpranıyor ama evin geçimini sağlayamayan bir erkek psikolojik olarak bitiyor gerçekten. Üstelik bu adam bir mühendis. Muhakkak çok zor bir psikolojinin içinde.

Sourlife, eşin istemiyor ama mantıksız bir adama da benzemiyor. Çok zor şeyler yaşıyorsunuz şu an.

ona bunun depresyon olduğunu, bunun da bir hastalık olduğunu, bir travma yaşadığı İçin bunları hissettiğini ve bunun çaresi olduğunu anlatın. Şu anda şekeri tansiyonu olsa, doktora gider ilaç alır. Bu da onun gibi bir şey.

illa terapi gerekmez. Yaşadıklarımı anlatınca ne değişecek diye düşünebilir. Belki değişmez de. Ama depresyonda beyin kimyasalları bozulduğu İçin umutsuzluk hissi hakim oluyor ve intihar gibi düşünceler akla geliyor.

benim eşim de iflas ettiğinde depresyona girmişti. Ben de 2 aylık bebeğimle. Ne konuşuyor, ne bir güzel söz söylüyor. Karanlık odaya geçip öylece tavanı izliyordu saatlerce. Bir şey istediğimde yalnızca tersleme, kapıları çarpma.

ben de anlatmaya çalışıyordum. Bak bizbize yeteriz, yeter ki aramız iyi olsun. Ben senden başka şey istemem diye ama nafile. Ben de ne bir hamilelik nazı gördüm, ne bir lohusa şımarıklığı. Çocuğuma sarılıp ağlardım.

eşim için 56 tane tutuklama kararı olduğu için, çalışamıyordu, kapının önüne bile çıkamıyordu. Biz beraber avrupa dan Anadolu yakasına ilk defa evliliğimizin 5. Senesinde geçebildik.

bunları niye anlatıyorum. Eşin tek değil. Benzerlerini yaşayan pek çok erkek var. Kendini çok kötü hissetmesi o kadar normal ki.

bu ilaçlar bağımlılık yapmaz, uyuşturmaz. İlk 3 ay belki biraz yan etki görür. Ama yine kendi olur. Yalnızca biraz daha rahatlamış, biraz daha umursamaz olur ve aklına intihar düşünceleri gelmez. Psikolojisi düzeldiğinde zaten artık ihtiyacı olmadığını hissedecek, doktorla beraber bırakacaklar.

sen de çok güzel bir annesin. Yürekten sarılıyorum sana. Ve yaşadıklarını birebir yaşadığım İçin çok iyi anlıyorum. Evlatlarına tek başına yetmeye çalışıyorsun. Siz beraber oldukça elbette hepsi çözülecek. Çocuklarınız okullara gidecek. Onların neşesi sizi sevindirecek.

hep maddi olarak sıkıntılı bir hayattan gelseydi, muhtemelen bu kadar zorlanmazdı. Zaten yaşadığı, bildiği bir durum olurdu. Ama varlık içimden gelip de ekonomik sıkıntı yaşanınca daha zor oluyor bunu idare edebilmek.

çocuğumu hep devlet okulunda okuttum ama özel okullarda okuyan arkadaşlarından daha iyi bir okul kazandı. Kendi Emeğimi verdim çünkü. İlla tanıdığın çocuğu özellerdeyken biz geçinemiyoruz diye bir şey yok. Beraber geçirilen zaman güzel olunca, çok kıymetli bir tatilden, bir arabadan.

benim annem yürüyemiyor. Maddi durumu çok iyi, bildiğin zengin. ama bu sağlığını daha iyi etmiyor. Fakat aksiliği yüzünden çevresinde kendini seven bir adam da bırakmadı, çocukları ve eşi dahil. Kim demiş ki para demek mutluluk demek.

ben de o kadar zahmetle büyüttüm bizim oğlanı. Oh büyüdü derken, Şimdi de ergenlik derdi geldi başımıza. Eşek herif :) seviyorum ama kızıyorum da.

bu dünyanın sıkıntısı da bitmiyor, güzelliği de. Ama sen çok kıymetlisin, bunu biliyorum. Çünkü bu zorluklar içinde, çocuklarına güzel anlar bırakmaya çalışıyorsun.

4B14861C-3873-420E-9BCF-057295B58E43.webp

Bu da depresyonda olan bir insanın durumu. Hayat çok güzel demek de çare değil. Nasıl astım hastasıysan, depresyon hastası da olabilirsin. Önemli olan doktora gitsin seninle. Bir de yapabiliyorsanız, akşamları 1 saat yürüyüş yapın. Yürüyüş insana zor gelse de, vücutta hormonları düzenliyor. Ve gerçekten faydası oluyor. Yürürken Yanında bir de sohbet olursa, daha da güzel.

Hayir söylemedi açıklama yap dedim neden araştırdin dedim soyleyecek sözüm yok dedi bizide mi düşünmedin bunu araştırırken dedim bize nolacak dedim sana bi sey olursa dedim haklısın diyor bilmiyorum
Bu arada ben konu sourlife ın sanmıştım. Hepimizin ortak yaşadıkları var. Aynen sana iletmiş olayım. Lütfen doktor konusunda bunaltmadan bir çözüm bulmaya çalış. Allah kolaylık versin inşallah. Atlatacaksınız bunları da, şu anda imkansız gelse de.

Çok üzüldüm. Eşinin yanından ayrılmamalısın biran olsun. Ailesinden ya da sevdiği akıl danıştığı bir büyüğünden yardım istemeli haberdar etmelisin
Senin de intihar etmeyi düşünen birisiyle nasıl iletişim kurulur öğrenmek için eşini götüreceğin psikiyatride destek al. Çünkü bizi nasıl bırakırsın yaklaşımı doğru değil şuan için. Onun duygularına odaklanıp kendini ifade etmesine olanak sağlamak lazım
Vakit kaybetme ailesiyle paylaş
Bı de sosyal hizmetleri arayıp eşinin maddi sıkıntılardan dolayı intihar etmeyi düşündüğünü paylaşırsan hem psikolog hem maddi destek saglayabilirler

Ölmeyi isteyecek kadar ne yaşadı?
Bazen öyle olmayabiliyor.
Her zaman işte bunu yaşadı da intihar etti demeyi sağlayacak bir sebep bulunamayabiliyor.
Konu sahibini korkutmak istemiyorum ama zaten yazdım daha önce de, arkadaşımı kaybettim bu şekilde.
Onun da eşi yeni doğum yapmıştı. Vefatından sonra eşinin söylediği biz gerçekten mutluyduk, hiçbir sorunumuz yoktu oldu.
Maddi sorunları yoktu, ailevi sorunları yoktu. Bildiğimiz, son zamanlarında kendisini durgunluğa sürükleyecek bir mevzu vardı ama gerçekten bu zamana kadar bu konu yüzünden intihar eden insan olmamıştır belki de, çok yazıp da açık etmek istemiyorum.
İntihar eden kişi artık sağlıklı düşünme becerisini kaybediyor ve siz ne derseniz deyin o yorumlayamıyor. Çok acil profesyonel destek lazım.

2 ay önce doğum taptım maddi sıkıntılarımız var geçen gece eşim telefonda Bi şeyler yapıyordu suphelendim telefonunu aldım araştırdım internet geçmişinde intihar yöntemlerini biçimlerini araştırmış sizce ne yapmalıyım konuştum onunla güç verdim ama beni çocuğumu bırakıp ölmeyi nasil istemiş kafam almıyor hala
Siz halinde tavrında bir değişiklik fark etmediniz mi?
Halsizlik, bıkkınlık, sanki dünyanın işini yapmışta yorulmuş gibi bir hal gibi gibi...
Uzman desteği alın, belediyelerin ücretsiz hizmeti var bu konuda, oralara başvurun.
Allah yardımcınız olsun

Bence acilen ailelerinize haber ver size maddi destekte bulunabilirlerse yardım etsinler. Ve eşinin vazgeçtim sözüne sakın inanma, psikolojik yardım alması gerekiyor.

2 ay önce doğum taptım maddi sıkıntılarımız var geçen gece eşim telefonda Bi şeyler yapıyordu suphelendim telefonunu aldım araştırdım internet geçmişinde intihar yöntemlerini biçimlerini araştırmış sizce ne yapmalıyım konuştum onunla güç verdim ama beni çocuğumu bırakıp ölmeyi nasil istemiş kafam almıyor hala
Ailenızden yardım isteyın

allah evlat gibi bi nimet vermiş

Çalışır para da kazanır.

2 aylık bebeği olan birinin intihar düşünmesi için psikolojisinin ağır bozulmuş olması gerekiyor.

Acil destek almalı.

Evleri ayırma fikrinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Evet, aileler mümkünse olabildiğince destek olmalı ama aklında intihar fikri olan birini kendiyle başbaşa bırakmak hiç doğru olmaz.

sourlife ın konularını biliyorum. Çok zor şeyler yaşadı o ve eşi. Evet, kadınlar çok yıpranıyor ama evin geçimini sağlayamayan bir erkek psikolojik olarak bitiyor gerçekten. Üstelik bu adam bir mühendis. Muhakkak çok zor bir psikolojinin

sourlife ın konularını biliyorum. Çok zor şeyler yaşadı o ve eşi. Evet, kadınlar çok yıpranıyor ama evin geçimini sağlayamayan bir erkek psikolojik olarak bitiyor gerçekten. Üstelik bu adam bir mühendis. Muhakkak çok zor bir psikolojinin içinde.
Mühendis olmasına rağmen maddi sıkıntı çekiyor oda enteresan. Bilmiyorum hakkında pek birsey konu sahibinin. Bana yansıyan imaj ikiside daha toy. Adamın durumu ciddi birliktelik devam ederse eşi ve cocuguda tehlikede o yüzden dedim bir süre ayrı yaşayın ama destekleri birbirine tam olsun. Tedavilik bir durum ben olsam guvenemezdim ve evladımı da tehlikeye atamazdim

Mühendis olmasına rağmen maddi sıkıntı çekiyor oda enteresan. Bilmiyorum hakkında pek birsey konu sahibinin. Bana yansıyan imaj ikiside daha toy. Adamın durumu ciddi birliktelik devam ederse eşi ve cocuguda tehlikede o yüzden dedim bir süre ayrı yaşayın ama destekleri birbirine tam olsun. Tedavilik bir durum ben olsam guvenemezdim ve evladımı da tehlikeye atamazdim
Eşi mühendis değil sanırım. O konuda yazan başka bir arkadaşın eşiydi. Ben konu onun diye düşündüm başta. Sonra diğer mesajda düzelttim.

tabi ki konu sahibi farklı görüşleri dinlemeli. Ama aklına intihar düşünceleri gelen bir adamı hemen tedaviye götürmek lazım. Eşler bu zor zamanda çok büyük destek. Tedaviyi reddedip hala aynı hissiyatta devam ediyorsa, belki düşünülebilir.

ama en önemli nokta ister eşi, ister kendi ailesi olsun, biri yanında olmalı muhakkak. Böyle düşünen bir adamı kesinlikle yalnız bırakmamak lazım.

Ya sizin icin cok uzuldum. Hemen Randevu alip doktora goturun. Aile buyuklerinden birilerine bildirin sizin evde yatili kalsinlar. Arastirmalar aile buyuklerinin oldugu evlerde tartismanin intiharin cok daha az oldugunu gostermis. Umarim yardimci olur. Hakkinizda hayirlisi

Konuşmayla, moral vermeyle düzeltmek bir yana daha durumu daha da kötüleştirebilirsiniz. Eşiniz doktora gitmek istemiyorsa siz gidin durumu anlatın. Ne yapacağınızı öğrenin. Adamı ikna etmeye çalışmakla vakit kaybetmeyin. Acilen doktora gidin. Kendi gözlemlerinizle yapmaz, iyiye gidiyor falan demeyin intihara meyilli birinin hiç belli olmuyor ne zaman ne yapacağı

Bizim komşumuzda intihara kalkışmıştı evliydi ama cocukları yoktu evde doğalgazı açmış ölüm uykusuna yatmış resmen 28 yaşında filandı adam cok şükür ki annesi yetişti de bişey olmadı. Bunalımdaymış mühendisti kendi iş yeri vardı batmış son model lüks bi arabası vardı o gitti tabi borçlara.benimde bir evladım vardı o zaman o annenin çırpınışları hala gözümün önünden gitmiyor nasıl bi yürek acısı rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.zor zamanlardan geçiyoruz maddi manevi ama borç için para için kimse ömründen vazgeçmesin bebeğinizde olmuş para elbet kazanılır. ailelerle konuşun ama bence eşinize belli etmeyin onun haberi olmasın bildiklerinden.muhakkak yardım almaya ikna edin ve münkün oldugunca yanlız bırakmayın

Yıllar önce ben de kendimi öldürmek istemiştim. Eğer eşiniz kendini öldürmek istemişse bu ne kadar acı içinde olduğunun göstergesidir. Sizinle bir ilgisi yok bunun. "Nasıl bana ve çocuğumuza bunu yapmayı düşünebilir," demeyin. Bunu düşünebilmek için ne kadar acı çekiyor olması gerektiğini düşünün.

Sizi de öldürebileceğini öne sürerek sizi korkutmaya çalışanlar olmuş forumda. Korkmayın. Kendini öldürmek istemesi, bunalım içinde olduğunu gösteriyor. Bunalımlı olmak, psikopat olmak demek değildir. Tam tersine, çok hassas biri olduğu anlamına gelebilir. Kendinden nefret ettiği için, kendiyle yaşamakta zorluk çektiği için kendini öldürmek istemesi daha olasılıklı.

Herkes, "Ailesini haberdar edin," demiş. Ailesi destek veren, sevecen bir aile mi? Yoksa hep tenkit eden, üstüne giden bir aile mi? Destekli ve sağlıklı bir aile değilse bence haber vermeyin. Üstüne giderlerse, kendinden utandırmaya çalışırlarsa ters etki yapabilir, yani onu daha fena bunalıma itebilir. Ayrıca ondan izin istemeden ailesine söylerseniz size olan güvenini kaybedebilir.

Kavga ettiğinizde kendine bıçak saplama tehdidi yapması da, sizden ilgi ve sevgi istediğini gösteriyor. Yani, kendini öldürmek istiyor, ama aynı zamanda istemiyor da. Ona sevgi ve destek verin. Psikoloğa gitmesini önerin, ama fazla ısrar etmeyin. Kendi hazır değilken psikoloğa giderse bu ona yardımcı olmaz; kendisinin iyileşmek istemesi lazım. Bunalımdan kurtulmak yıllar alan, gayret gerektiren bir şey. Onun yanında olduğunuzu, onu sevdiğinizi, ona değer verdiğinizi söyleyin. Onun iyileşmesi, mutlu olmasını istediğinizi söyleyin.

Durumunuz zor. Bunalımlı biri ile yaşamak kolay değil. Kendinize iyi bakın.

Bazen öyle olmayabiliyor.
Her zaman işte bunu yaşadı da intihar etti demeyi sağlayacak bir sebep bulunamayabiliyor.
Konu sahibini korkutmak istemiyorum ama zaten yazdım daha önce de, arkadaşımı kaybettim bu şekilde.
Onun da eşi yeni doğum yapmıştı. Vefatından sonra eşinin söylediği biz gerçekten mutluyduk, hiçbir sorunumuz yoktu oldu.
Maddi sorunları yoktu, ailevi sorunları yoktu. Bildiğimiz, son zamanlarında kendisini durgunluğa sürükleyecek bir mevzu vardı ama gerçekten bu zamana kadar bu konu yüzünden intihar eden insan olmamıştır belki de, çok yazıp da açık etmek istemiyorum.
İntihar eden kişi artık sağlıklı düşünme becerisini kaybediyor ve siz ne derseniz deyin o yorumlayamıyor. Çok acil profesyonel destek lazım.
Gerçekten ciddi sorunlar yaşayıp yaşamadığını merak ettiğim için sordum, sorum yargı ya da ciddiyetsizlik içermiyor. Ruhsal problemler işin başka bir tarafı. Her şey yolundaysa ve ölmek isteniyorsa bu durumda profesyonel destek alınması gerektiğinin konu sahibi de farkındadır. Bir de yaptığınız bu yorumu konu sahibi mutlaka okumuştur ve yorum onu korkutmuştur. Çünkü siz sebepsiz bir ölüm isteğinden ve sonunda bunun gerçekleştirilişinden bahsetmişsiniz. Ortada hiç bir sebep yokken ölmek istemek diye bir şey olamaz keza. Görünür de yoksa bile ruhsal olarak vardır ve bu da tedavi gerektirir. Bazen en yakınınızdakiler, eşiniz dahi olsa, ruhsal olarak neler yaşadığınızı içten içe nasıl acı çektiğinizi fark etmezler hissetmezler. Onlara göre hiç bir sorun yoktur. Ama içten içe ne hissettiğinizi siz bilirsiniz. Arkadaşınıza üzüldüm, başınız sağ olsun. Ancak hiç bir sorunu olmadan bunu yaptığına inanmıyorum. Kimsenin bilmediği bir sebebi vardır elbet.

Back
X