• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim intihar etmek istemiş

Kızlar ben yardımcı olmaya çalıştım konuştum bütün gece uyumadık sustu öyle dinledi beni tamam haklısın dedi özür diledi hastaneye de gidelim dedim gitmek istemedi çocuğumuzu tedaviyle kucağımıza aldık biz varken nasıl düşündüğünü anlamıyorum her kavgamizda eline bıçak alıyor kendini öldürmek istiyor sezaryen halimle tutmaya çalıştım onu o kadar ağliyorum ki kızlar ne yapacağımı şaşırmış durumdayım mutluymuşum gibi davranıyorum hiçbir şey olmamış gibi üstünü örtüyorum bu olayların gerçekten yoruldum artık
Eşinizi sadece bir psikiyatirla falan konusmaya ikna etseniz keşke.
Başka şeylerde yazmak istiyorum da elim gitmiyor.
Belki bir aile buyugu falan ikna eder.
Allah yardimcisi olsun 😔

Kızlar ben yardımcı olmaya çalıştım konuştum bütün gece uyumadık sustu öyle dinledi beni tamam haklısın dedi özür diledi hastaneye de gidelim dedim gitmek istemedi çocuğumuzu tedaviyle kucağımıza aldık biz varken nasıl düşündüğünü anlamıyorum her kavgamizda eline bıçak alıyor kendini öldürmek istiyor sezaryen halimle tutmaya çalıştım onu o kadar ağliyorum ki kızlar ne yapacağımı şaşırmış durumdayım mutluymuşum gibi davranıyorum hiçbir şey olmamış gibi üstünü örtüyorum bu olayların gerçekten yoruldum artık
Ben anlamıyorum, maddi durum bu kadar kötüyse tedavi ile çocuğun mantığı nedir ki? Bu tedaviler de pahalı değil mi?

Yaşınızda küçük galiba. Hemen çocuk telaşı yerine, siz de çalışıp adamın yükünü hafifletseniz olmaz mıydı?

Off, kendine yetememek bir şey, ama muhtaç bir bebeğe yetişememek çok daha ciddi psikolojiyi bozuyor.

İntihar etmek istemesi de basli başına büyük bir mesele ama kavga anında eline bıçak alması da vahim bence. Sadece kendisine değil size ve çocuğunuza da zarar verebilir. Muhakkak yardım alması lazım. Ailesi bu durumdan anlayacak insanlar mı, yoksa geçiştirler mi? Ona göre onlardan yardım isteyebilirsiniz.

En acilinden yardım alması gerekiyor. Kavga ettiginizde bile kendini öldürmekle tehdit ediyormus çok ciddi bisey bu demekki kafasında sürekli var intihar düşüncesi. İnanın o kadar belli olmuyor ki, siz her sey düzeldi yolunda sanarken hic tahmin etmediginiz bir zamanda yapıverir Allah korusun. Mutlaka ikna edin terapiye basit bi şey gibi gozukmuyor

Bu nedenden dolayı ona ceza vermeyi de düşündüm babalara gideyim bunu düşündüğüne pişman olsun dedim ama onu yaptığım için onu bıraktığımda benim yüzümden gerçeklestirirse ne yaparım deyip durdurdum kendimi

Yapmayın sakın, yalnız bırakmayın. Markete bile birlikte gidin.

Eşiniz bunalmış belli ki, öncelikle mutlaka psikiyatri doktoruna götürün hem ilaç hem terapi desteği alın.

Her gün ayrıca bize ne olacak, çocuğun babasız kalacak şekilde telkinlerde bulunun.

Sizin çalışma imkanınız olur mu, eve da çok para girerse belki psikolojik olarak rahatlar.

Erkekler bu işin şakasını yapmaz psikolojisi bozulmuş ailesiyle hemen konusun allah korusun sonrasında başınız birde aileden yana sıkıntıya girer dikkat edinnn

Bana çok korkutucu geliyor Allah korusun ya bu planını sizden habersiz bir gece gerceklestırırse ☹️ bunu şaka olarak söylemedi yani ☹️
Allah affetsin ama bana hiç korkutucu gelmiyor. Sabahları güne başlamak eziyet gibi geliyor bana🙈 ben de kendimi çok yorgun ve tükenmiş hissediyorum.
Ama böyle dediğim için intihar düşündüğümü filan sanmayın, aksine bana birşey olursa diye ödüm kopuyor. Bizim bile baş etmekte zorlandığımız bu dünyada çocuklarımı yalnız bırakma düşüncesi dehşet verici. Allah sağlık versin de kendi ayaklarının üstünde durdukları günü görelim inşallah.
Bizim durum çok farklı. Insanların hayatını oturtup günlük sıkıntılarla boğuştuğu bir yaşta herşeyimizi kaybettik.
Hayata sıfırdan başlamaya çalışıyoruz, pandemi öncesi başlayan bir süreç yani. Pandemi de tuzu biberi oldu.
Geleceğe dair pek umudum yok artık. Ev alma, araba alma, tatile gitme gibi hayaller çok uzak geliyor bana. 80 bin kadar banka borcumuz var. Ömrümüz anca onu ödemeye yeter.
Tek derdim çocuklarımı okutup kendilerini kurtarmalarını sağlamak. O konuda başarılıyım. Oğlum şuan sınıf birincisi inşallah gelecekleri güzel olur.

Allah affetsin ama bana hiç korkutucu gelmiyor. Sabahları güne başlamak eziyet gibi geliyor bana🙈 ben de kendimi çok yorgun ve tükenmiş hissediyorum.
Ama böyle dediğim için intihar düşündüğümü filan sanmayın, aksine bana birşey olursa diye ödüm kopuyor. Bizim bile baş etmekte zorlandığımız bu dünyada çocuklarımı yalnız bırakma düşüncesi dehşet verici. Allah sağlık versin de kendi ayaklarının üstünde durdukları günü görelim inşallah.
Bizim durum çok farklı. Insanların hayatını oturtup günlük sıkıntılarla boğuştuğu bir yaşta herşeyimizi kaybettik.
Hayata sıfırdan başlamaya çalışıyoruz, pandemi öncesi başlayan bir süreç yani. Pandemi de tuzu biberi oldu.
Geleceğe dair pek umudum yok artık. Ev alma, araba alma, tatile gitme gibi hayaller çok uzak geliyor bana. 80 bin kadar banka borcumuz var. Ömrümüz anca onu ödemeye yeter.
Tek derdim çocuklarımı okutup kendilerini kurtarmalarını sağlamak. O konuda başarılıyım. Oğlum şuan sınıf birincisi inşallah gelecekleri güzel olur.
Umudunu kesme senin borcunun 50 katı borçla battık sıfırladık 3 çocukla neler yasadık 5 yılda eskiye dönmek soz konusu bile degilken çok şükür rahatız 80 bin peynir ekmek rahat ol dibi gördüysen yukarı fırlamaya az kalmıs demekki

2 ay önce doğum taptım maddi sıkıntılarımız var geçen gece eşim telefonda Bi şeyler yapıyordu suphelendim telefonunu aldım araştırdım internet geçmişinde intihar yöntemlerini biçimlerini araştırmış sizce ne yapmalıyım konuştum onunla güç verdim ama beni çocuğumu bırakıp ölmeyi nasil istemiş kafam almıyor hala
Farkında mısınız bu durumda bile bencilce düşünüyorsunuz. Eşiniz intihar etmek istemiş ama siz bizi bırakmayı nasıl düşünebildi diye sitem veya şaşkınlık içindesiniz. Önce bu tavrınızı deiiştirin. 2.si eğer ciddi ciddi böyle bir düşüncesi olmuşsa yarın sabah ilk iş bir uzmandan randevu almalısınız. Konuşarak telkinle veya başka metodlarla düzeltebileceğiniz birşey değil bu. En kötüsü size rol yapabilir yok ya iyiyim diyebilir. Bir an önce uzmana gitmelisiniz.

Sizce ailemle ya da onun ailesiyle paylaşmali miyim bu durumu
Etrafınızda sevdiği saydığı güvendiği kim var.
Ben mesela bir derde düşünce ailem beni katbekat bunaltır.
Eşiniz de belki aileleri istemez. Onun gönül teline dokunan kim.
Bir de bebegi göğsüne koyun o babaya iyi gelir. Allah iyilik versin

Umudunu kesme senin borcunun 50 katı borçla battık sıfırladık 3 çocukla neler yasadık 5 yılda eskiye dönmek soz konusu bile degilken çok şükür rahatız 80 bin peynir ekmek rahat ol dibi gördüysen yukarı fırlamaya az kalmıs demekki
Yazdıklarınız umut verdi bana🤗 öyle mi dersiniz. Bana sanki hep böyle kalacakmışız gibi geliyor. Işığımı kaybetmiş gibiyim.
Düşünüyorum hani işler açılsa, eşimle ben ömrümüzün sonuna kadar çalışsak bile anca kendimizi geçindiririz gibi geliyor. Belki de sağlıklı düşünemiyorum bilmiyorum. Çok umutsuzum ya.
Konu sahibinin konusunu da sabote etmiş gibi oldum. Özür dilerim konu sahibi :)

Malesef bu dönemde , çoğu insanın düşüncesi bu maddi sebepler çok etkiliyor tabii mutlaka yargılamadan anlamaya çalışmalısınız gerekirse psikoljik destek de alabilirsiniz sizde yeni, doğum yapmışsınız kendinizi hırpalamayın zor bir süreç allah evladınızı sizlere bağışlasın🤲🤲🤲
Merhaba, iyi niyetle yazdığınızı biliyorum, alınmazsanız sizi düzeltmek istiyprum çünkü bu oldukça hassas bir konu, konu sahibini yanlış etkileyebilir.

1-evet zor zamanlar yaşanıyor, ama bu dönemde çoğu insanın düşüncesi bu gibi bir ifade yanlış. Bunalımla depresyonla intihar girişimi farklıdır ve artış olsa da bu kadar genelleyemeyiz, genellemek hafife almaya sebep olabilir.

2-gerekirse psikolojik yardım alın değil, en kısa zamanda en acil şekilde yardım alınması gerekir böyle bir durumda. Konuşularak pozitif davranılarak karşı tarafı mutlu etmeye çalışarak çözülecek bir durum asla değil bu.

Bu nedenden dolayı ona ceza vermeyi de düşündüm babalara gideyim bunu düşündüğüne pişman olsun dedim ama onu yaptığım için onu bıraktığımda benim yüzümden gerçeklestirirse ne yaparım deyip durdurdum kendimi
Bu mesajınızı da yeni gördüm intihar etmeye kalkışan insana ceza verme düşüncesi... belli ki siz de yanlış hamleler yapacaksınız düşünce yapınız duruma uygun değil maalesef. Eşinizi ve çocuğunuzu seviyorsanız kendi kendinize çözümler bulmaya çalışmayın, onun yanında olduğunuzu onu yargılamadığınızı hissettirin sadece yeter. Sizin tüm hamleleriniz suçluluk duygusu yaratmaya yönelik, gerçi eyleme geçmemişsiniz. Siz de uzmanla görüşün nasıl davranmanız gerektiği hakkında, zaten sizinle de görüşecektir psikiyatrist

Merhaba, iyi niyetle yazdığınızı biliyorum, alınmazsanız sizi düzeltmek istiyprum çünkü bu oldukça hassas bir konu, konu sahibini yanlış etkileyebilir.

1-evet zor zamanlar yaşanıyor, ama bu dönemde çoğu insanın düşüncesi bu gibi bir ifade yanlış. Bunalımla depresyonla intihar girişimi farklıdır ve artış olsa da bu kadar genelleyemeyiz, genellemek hafife almaya sebep olabilir.

2-gerekirse psikolojik yardım alın değil, en kısa zamanda en acil şekilde yardım alınması gerekir böyle bir durumda. Konuşularak pozitif davranılarak karşı tarafı mutlu etmeye çalışarak çözülecek bir durum asla değil bu.
teşekkür ederim yazınız için tamamen iyi niyetli bir yazıydı bir akrabamız yakın zamanda intihar etti aslnda çok hasasiyet göstererek yazmıştm ama yine dikkat ederim

Allah yardımcınız olsun az degil ama inan yasama umudu kalmayacak kadarda cok degil saglık olsun ödenir inşallah. Ben cocuklugumdan beri maddi acıdan iyi durumda olmadım. Bekarken daha kötüydük cunku borcumuz hiç bitmiyordu bankalar haciz için sıradaydı resmen 🤦‍♀️ Sizin bundan öncesi daha iyiyse şuan sarsılmışsınızdır ama saglıgınız yerinde ödersiniz inşallah

Lütfen eşinizin acilen destek almasını sağlayın aileleri çağırın evde kalabalık olsun annesine babasına anlatın bu durumunu en azından bi yardımları dokunur

Yazdıklarınız umut verdi bana🤗 öyle mi dersiniz. Bana sanki hep böyle kalacakmışız gibi geliyor. Işığımı kaybetmiş gibiyim.
Düşünüyorum hani işler açılsa, eşimle ben ömrümüzün sonuna kadar çalışsak bile anca kendimizi geçindiririz gibi geliyor. Belki de sağlıklı düşünemiyorum bilmiyorum. Çok umutsuzum ya.
Konu sahibinin konusunu da sabote etmiş gibi oldum. Özür dilerim konu sahibi :)
Hayır rahat olun çok örnek var etrafımda yeniden diriliş gibi düşünün 80 bin borç bile sayılmaz iki kişi çalısırsınız ilerde bugunlere baktıgınızda insallah nasıl umutsuzluga kapılmısım abartmısım diyeceksiniz

Eşinizin destek alması lazım, ama öyle bir ara doktora gidelim şeklinde değil. en en en kısa zamanda...
intihar ciddi ve acil bir mesele, onun kararına bırakmayın. yani şu an sağlıklı düşünemiyor ki. onu oyalayarak yanından ayrılmayarak çözebileceğinz bir durum değil. dr ilaç başlayacaktır sizin en önemli yardımınız önce dr a götürmek sonra ilaçları kullanması için desteklemek. sonrasında sizin duygusal desteğinizi alabielecek konuma gelecek.. ihmal etmeyin bunu lütfen.

2 ay önce doğum taptım maddi sıkıntılarımız var geçen gece eşim telefonda Bi şeyler yapıyordu suphelendim telefonunu aldım araştırdım internet geçmişinde intihar yöntemlerini biçimlerini araştırmış sizce ne yapmalıyım konuştum onunla güç verdim ama beni çocuğumu bırakıp ölmeyi nasil istemiş kafam almıyor hala
Allah yardımcınız olsun ☹️

Back
X