• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim intihar etmek istemiş

Muhtemelen kaldırabileceğinden fazlasını yaşıyor.hayatinin pozitif yönlerine vurgu yapın.Bunu yapmanızın nedeni onu yaşama itmek,her şeyin negatif yönlü olmadığı algısını düşünsel olarak eşinize empoze etmek.İyi ve yaşanasi şeylerin de hayatınızda var olduğunu kuvvetli bir biçimde hissettirin.Sonrasinda atlatamiyorsa tedavi süreci için kosullandirin ama bunu bariz bir şekilde yaparak eşinize kusurluymus gibi hisettirmeyin.Son olarak belki de sadece merakti.açtı,baktı ve kapattı.interneti yapmayacağımız şeyleri bile araştırırken sırf merakimizdan kullanabiliyoruz zaman zaman

Kızlar ben yardımcı olmaya çalıştım konuştum bütün gece uyumadık sustu öyle dinledi beni tamam haklısın dedi özür diledi hastaneye de gidelim dedim gitmek istemedi çocuğumuzu tedaviyle kucağımıza aldık biz varken nasıl düşündüğünü anlamıyorum her kavgamizda eline bıçak alıyor kendini öldürmek istiyor sezaryen halimle tutmaya çalıştım onu o kadar ağliyorum ki kızlar ne yapacağımı şaşırmış durumdayım mutluymuşum gibi davranıyorum hiçbir şey olmamış gibi üstünü örtüyorum bu olayların gerçekten yoruldum artık
çok mu borcunuz var?

siz de çalışıyor musunuz? eşinizin mesleği nedir?

eşinizin anne babası vb para için sıkıştırıyorlar mı kendisini?

biraz detay verir misiniz ? :/

ona göre burada kendimizce bir yapılandırma tavsiyesi veririz biz de o_O

durum ciddi. ailelere haber vermelisin. daha önce de denediğini söylüyorsun. sinirliyken eline aldığı bıçakla tek zarar vereceği kişi kendisi olmayabilir bir dahakine Allah korusun...Yalnız bu durumda ailesinin nasıl insanlar olduğu da önemli. ortalığı velveleye verirler mi? öncelikle en güvendiğin aile büyüğüne, eşinin abisi kuzeni vs olur ona bir anlat durumu. sonra da muhakkak bir psikiyatrdan randevu al.

Kızlar ben yardımcı olmaya çalıştım konuştum bütün gece uyumadık sustu öyle dinledi beni tamam haklısın dedi özür diledi hastaneye de gidelim dedim gitmek istemedi çocuğumuzu tedaviyle kucağımıza aldık biz varken nasıl düşündüğünü anlamıyorum her kavgamizda eline bıçak alıyor kendini öldürmek istiyor sezaryen halimle tutmaya çalıştım onu o kadar ağliyorum ki kızlar ne yapacağımı şaşırmış durumdayım mutluymuşum gibi davranıyorum hiçbir şey olmamış gibi üstünü örtüyorum bu olayların gerçekten yoruldum artık

Benim oğlum Allah korusun bu durumda olsa annesi olarak bilmek isterdim. Oyüzden ailesiyle gizli veya açık olarak paylaş. Bıcak çekmesi falan çok kötü.böyle giderse sizinde psikolojiniz bozulur. Tedavi olması şart.

2 ay önce doğum taptım maddi sıkıntılarımız var geçen gece eşim telefonda Bi şeyler yapıyordu suphelendim telefonunu aldım araştırdım internet geçmişinde intihar yöntemlerini biçimlerini araştırmış sizce ne yapmalıyım konuştum onunla güç verdim ama beni çocuğumu bırakıp ölmeyi nasil istemiş kafam almıyor hala
Malesef bu dönemde , çoğu insanın düşüncesi bu maddi sebepler çok etkiliyor tabii mutlaka yargılamadan anlamaya çalışmalısınız gerekirse psikoljik destek de alabilirsiniz sizde yeni, doğum yapmışsınız kendinizi hırpalamayın zor bir süreç allah evladınızı sizlere bağışlasın🤲🤲🤲

Maddi bunalım başka şeye benzemiyor. Bu pandemi dönemi birçok intihar haberi duyduk. Artı erkekler kadınlardan daha güçsüz.
Benim eşim de "hep beraber gazı açsak mı" demişti geçtiğimiz ay. Ben onu psikoloğa gitmesi konusunda ikna ettim, devlette psikolog bulmaya çalışıyorum şimdi.
Dediğim gibi erkekler daha güçsüz ve daha gözü kara.
Mutlaka psikoloğa gitmeye ikna edin.

Ben yerinizde olsam kendim ve cocugum icin de endişe duyardim. Hepsi degil ama bazisi tek basina intihar etmiyor cocuguna, esine zarar vermeyi aklindan geciren de var hani hep birlikte ölelim kafasi.
Ben korkardim oyle adamla ayni evde. 🙄
Bir an once nereden destek aliniyorsa yardim alin tehlikeli, ben gece rahat uyuyamazdim. Allah korusun.

Maddi bunalım başka şeye benzemiyor. Bu pandemi dönemi birçok intihar haberi duyduk. Artı erkekler kadınlardan daha güçsüz.
Benim eşim de "hep beraber gazı açsak mı" demişti geçtiğimiz ay. Ben onu psikoloğa gitmesi konusunda ikna ettim, devlette psikolog bulmaya çalışıyorum şimdi.
Dediğim gibi erkekler daha güçsüz ve daha gözü kara.
Mutlaka psikoloğa gitmeye ikna edin.
Bana çok korkutucu geliyor Allah korusun ya bu planını sizden habersiz bir gece gerceklestırırse ☹️ bunu şaka olarak söylemedi yani ☹️

Ben yerinizde olsam kendim ve cocugum icin de endişe duyardim. Hepsi degil ama bazisi tek basina intihar etmiyor cocuguna, esine zarar vermeyi aklindan geciren de var hani hep birlikte ölelim kafasi.
Bir an once nereden destek aliniyorsa yardim alin tehlikeli, ben gece rahat uyuyamazdim. Allah korusun.
Aynen ya ben cok mu bencilim bilmiyorum ama şu durumda en cok kendimi ve cocugumu düşünürdüm önce can 🤷‍♀️

Paylaşayim o zaman kızlar ailesiyle ah inşallah hic birimize bi şey olmadan atlatırız bu olayları

Bana çok korkutucu geliyor Allah korusun ya bu planını sizden habersiz bir gece gerceklestırırse ☹️ bunu şaka olarak söylemedi yani ☹️
Hayir söylemedi açıklama yap dedim neden araştırdin dedim soyleyecek sözüm yok dedi bizide mi düşünmedin bunu araştırırken dedim bize nolacak dedim sana bi sey olursa dedim haklısın diyor bilmiyorum

Aynen ya ben cok mu bencilim bilmiyorum ama şu durumda en cok kendimi ve cocugumu düşünürdüm önce can 🤷‍♀️

Ben biraz bencilim acikcasi. Once can sonra canan diyorum insan bunalir, depresyona girer anlarim ama iş intihara kadar geldiyse ugrasamam ayni evin içinde intihardan bahseden insanla ben. 🙄

Hayir söylemedi açıklama yap dedim neden araştırdin dedim soyleyecek sözüm yok dedi bizide mi düşünmedin bunu araştırırken dedim bize nolacak dedim sana bi sey olursa dedim haklısın diyor bilmiyorum

Bize ne olacak, bize ne olacak diyip adamin aklina sokmayin yahu şöyle şeyler.
Sonra geride birakmamak için coluk cocuguna da oldurerek intihar ediyorlar kaç tane haber okudum oyle.

Bu nedenden dolayı ona ceza vermeyi de düşündüm babalara gideyim bunu düşündüğüne pişman olsun dedim ama onu yaptığım için onu bıraktığımda benim yüzümden gerçeklestirirse ne yaparım deyip durdurdum kendimi

Herkesin psikolojisi bozuk . Allah yardımcınız olsun .
Lütfen destek alın ve eşinizi yalnız bırakmayın

Back
X