• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim intihar etmek istemiş

2 ay önce doğum taptım maddi sıkıntılarımız var geçen gece eşim telefonda Bi şeyler yapıyordu suphelendim telefonunu aldım araştırdım internet geçmişinde intihar yöntemlerini biçimlerini araştırmış sizce ne yapmalıyım konuştum onunla güç verdim ama beni çocuğumu bırakıp ölmeyi nasil istemiş kafam almıyor hala
Ölmeyi isteyecek kadar ne yaşadı?

Maddi bunalım başka şeye benzemiyor. Bu pandemi dönemi birçok intihar haberi duyduk. Artı erkekler kadınlardan daha güçsüz.
Benim eşim de "hep beraber gazı açsak mı" demişti geçtiğimiz ay. Ben onu psikoloğa gitmesi konusunda ikna ettim, devlette psikolog bulmaya çalışıyorum şimdi.
Dediğim gibi erkekler daha güçsüz ve daha gözü kara.
Mutlaka psikoloğa gitmeye ikna edin.
Psikolog değil psikiyatrist arastırın. Eşinizin durumu ilaç kullanmayı getektiriyor, sadece konuşma ile atlatılacak bir hal değil. Bence çok da araştırmayın en yakın randevu hangi doktorda varsa hemen alın. Eskiden nöroloji doktorları da psikiyatri ilaçları reçete edebiliyorlardı. Hala devam ediyormu onu bilmiyorum ama onu da deneyebilirsiniz. Bir doktora başlayın ivedilikle olmazsa sonra değiştirrsiniz ama hemen 1 2 güne başlayın ilaç kullandırmaya.

İntihar etmeyi düşünüyorsa ağır depresyonda. Muhakkak tedavi olmasını sağlayın. Yoksa bu düşüncelerini bir şekilde eyleme dönüştürür.

2 ay önce doğum taptım maddi sıkıntılarımız var geçen gece eşim telefonda Bi şeyler yapıyordu suphelendim telefonunu aldım araştırdım internet geçmişinde intihar yöntemlerini biçimlerini araştırmış sizce ne yapmalıyım konuştum onunla güç verdim ama beni çocuğumu bırakıp ölmeyi nasil istemiş kafam almıyor hala

Allah yardımcınız olsun esinize gerekirse evden calisip destek olacağınızı felan soyleyin öncelikle hedefiniz bu fikri tamamen ortadan kaldirmak olsun ilerleyen zamanlarda da bu fikrinizi hayata geçirebilirsiniz

Ailesinden sevdiği saydığı değer verdiği aklı başında birine durumu anlatın onun yardımı iknasi ile doktora gitmeli. Aileler bu süreçle maddi yardım yapabilir.

Ailelerle paylaşın, bu yükü yalnız omuzlamayın, Allah korusun bişe olursa belki onlar engellerdi neden bahsetmedim diye kendinizi yersiniz. Onlar da suçlarlar neden sakladınız diye. Psikiyatriye başvurması için elinizden geleni yapın ama çocuğunuzu da sakın ihmal etmeyin, tedaviyi reddederse ya da tüm yapılan herşeye rağmen yine de kendisine zarar verirse bunun sorumluluğu tamamen ona ait sakın kendinizi suçlamayın, çünkü bazen ne yapsanız da intiharın önüne geçemezsiniz. Bu arada bence siz de tedavi alın. Allah yardımcınız olsun.

İnanın ne desem boş. Çok üzüldüm bu konuyu görünce. Allah'ım ne sıkıntınız varsa gidersin. Bu aralar çok duyduk bu tarz şeyler. Umarım ülkenin hâli düzelir. Çok destek olun eşinize. Herşeyin maddiyat olmadığını anlatın. Yapabilirseniz muhakak tedavi olmasını sağlayın. Sevgi ile atlatılmayacak sıkıntı yok.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için onun tedavi olmasını sağlayacağım inşallah güzel sonuçlar alırız dualarınızı eksik etmeyin kızlar
Alo 183 devlet sosyal destek hattını arayın ilk fırsatta. Durumunuzun aciliyetini anlatın. Mutlaka yardımcı olacaklardır.

Kendi canından vazgeçecek noktaya gelen biri için "bizi hiç mi düşünmedi" demek çok anlamsız. Hele hele cezalandırmak falan aman aman, lütfen şu an en son düşüneceğiniz şey bunlar olsun. Yanındayım diyin, hepsi geçecek diyin, üzerine gitmeyin, psikiyatristten hemen randevu alın ve ilaçları kullanmasını sağlayın, bu da bir süreç, geçecektir inşallah.

Allah yardımcınız olsun az degil ama inan yasama umudu kalmayacak kadarda cok degil saglık olsun ödenir inşallah. Ben cocuklugumdan beri maddi acıdan iyi durumda olmadım. Bekarken daha kötüydük cunku borcumuz hiç bitmiyordu bankalar haciz için sıradaydı resmen 🤦‍♀️ Sizin bundan öncesi daha iyiyse şuan sarsılmışsınızdır ama saglıgınız yerinde ödersiniz inşallah
Allah'a şükür sağlıklıyız, en önemlisi o elbette.
Yani şöyleki oturduğumuz ev kendimizindi, artı kira geliri aldığımız bir evimiz daha vardı. 3 tane de arabamız vardı. Eşim
arabalara çok düşkün olduğu için biri spor iki arabası vardı. İkimiz de çalışıyorduk, her yıl güzel bir tatil yapıyorduk ve canımız ne istese alabiliyorduk.
Zengin değildik ama gayet iyi durumdaydık. Tepetaklak olmamız bir sene içinde oldu, çorap söküğü gibi. Önce ilk ev gitti, sonra ikinci ev, sonra sırasıyla arabalar... üstüne banka borçlarıyla kalakaldık. Tabi tahmin edeceğiniz gibi kavga, döğüş, ortada enkaz bir evlilik kaldı, içinde iki küçük meleğin olduğu. Şuan evliliğimizi ayakta tutan en büyük güç çocuklarım, eşimle ilişkimiz çok yıprandı malesef.
Ama çocuklarıma rol yapma konusunda özellikle ben çok başarılıyım.
yaşadıklarımızın çok az kısmı yansımıştır onlara. Hergün saatlerce oyun oynarız üç arkadaş gibi. Gayet mutlu bir aile olduğumuzu düşünüyorlar,

Erkek ic güdüsü maalesef onlar icin durum hepten farkli karisina cocuguna istedigi hayati veremediklerini dusunuyorlar. Bi adam olamadm su halimize bak diodur kafasinda neler neler kuruyor allah bilir her gun konusun onunla bu dusuncelerdn kurtulsn rahatlasin yakin davranin ona bi doktordan yardm alın maddi mabevi sıkıntıkr hep var heleki pandemi donemi insanları yedi bitirdi birbirimize destek olmaliyiz eslerimize ailesmize cok zor durum ne yazık ki.. Allah yardmcnz olsun

Hayır rahat olun çok örnek var etrafımda yeniden diriliş gibi düşünün 80 bin borç bile sayılmaz iki kişi çalısırsınız ilerde bugunlere baktıgınızda insallah nasıl umutsuzluga kapılmısım abartmısım diyeceksiniz
İnşallah, sağolun🙏

Allah'a şükür sağlıklıyız, en önemlisi o elbette.
Yani şöyleki oturduğumuz ev kendimizindi, artı kira geliri aldığımız bir evimiz daha vardı. 3 tane de arabamız vardı. Eşim
arabalara çok düşkün olduğu için biri spor iki arabası vardı. İkimiz de çalışıyorduk, her yıl güzel bir tatil yapıyorduk ve canımız ne istese alabiliyorduk.
Zengin değildik ama gayet iyi durumdaydık. Tepetaklak olmamız bir sene içinde oldu, çorap söküğü gibi. Önce ilk ev gitti, sonra ikinci ev, sonra sırasıyla arabalar... üstüne banka borçlarıyla kalakaldık. Tabi tahmin edeceğiniz gibi kavga, döğüş, ortada enkaz bir evlilik kaldı, içinde iki küçük meleğin olduğu. Şuan evliliğimizi ayakta tutan en büyük güç çocuklarım, eşimle ilişkimiz çok yıprandı malesef.
Ama çocuklarıma rol yapma konusunda özellikle ben çok başarılıyım.
yaşadıklarımızın çok az kısmı yansımıştır onlara. Hergün saatlerce oyun oynarız üç arkadaş gibi. Gayet mutlu bir aile olduğumuzu düşünüyorlar,
Zor şeyler yasamıssınız. Vardır bir hayır diyelim. Dedigim gibi varlık içinden bu duruma gelince zor. Fazlaca olumlu olacak belki ama en azından hayatınızın bir cogunda varlık gormussunuz bu duyguyu tatmıssınız 🙂 Belki bundan sonra bu kadar rahat yasayamazsınız ama borclarınızı bitirirsiniz inşallah. Eşinizlede aranız zamanla düzelir inşallah şimdi ikinizde bir yıkım içindesiniz

Ustunu ortmeyin yaninda oldugunuzu ama herseyin geride kalacagini hissettirin
Mutlaka destek alin
Malesef herkes birbirinden beter durumda.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Kısa bir süreliğine evi ayırın. Sen kendi ailene oda kendi ailesine. Yüzünüzü hafifletin. Senin bebeğine ailen bakar işe girersin , eşinde çalışmaya devam eder kendinizi toparlayinca tekrar evinizi kurarsınız. Hemde kendi ile basbasa kalır biraz. Yaşlar küçük sorumluluklar büyük. Adamın intihar etmesinden iyidir bir süre evliliğe ara vermek.

Ahhh canım yaa.. Ne zor dönemlerden geçiyoruz.. Herkesin pskilojisi alt üst oldu ama eşiniz bu dereceye geldiyse inanın bi destek alması şart.. Bunu asla oldu bitti bir anlık birşeydi sadece düşündü artık unuttu ya da vaz geçti gibi düşünmeyin.. Böyle birşeyi ciddi ciddi aklından bir an bile geçirmiş olması sağlıklı bir durum değil bütün uzmanlar bu şekilde konuşuyor..

Şu durumda bizi nasıl bırakmak istemişten ziyade eşinizi anlamaya çalışmanız lazım o psikolojiyle kendinden bile vazgeçmek istemişse demek ki ciddi problemleri var yardım alması şart bence. Sizde eş olarak üstünüze düşeni manevi desteği veriyosunuzdur ama bu psikolojik bi sıkıntı bi yere kadar yardımcı olabilirsiniz

Kızlar ben yardımcı olmaya çalıştım konuştum bütün gece uyumadık sustu öyle dinledi beni tamam haklısın dedi özür diledi hastaneye de gidelim dedim gitmek istemedi çocuğumuzu tedaviyle kucağımıza aldık biz varken nasıl düşündüğünü anlamıyorum her kavgamizda eline bıçak alıyor kendini öldürmek istiyor sezaryen halimle tutmaya çalıştım onu o kadar ağliyorum ki kızlar ne yapacağımı şaşırmış durumdayım mutluymuşum gibi davranıyorum hiçbir şey olmamış gibi üstünü örtüyorum bu olayların gerçekten yoruldum artık
Eşiniz şuan pimi çekilmiş bir bomba.
Konuşma ile olacak şey değil bu, sağlıklı düşünme yetisini kaybetmiş birinden ‘biz varken’ diye hassasiyetler bekliyorsunuz.
Acilen ikna edin ve tedavi görsün.
Hepiniz için tehlikeli şuan.

Back
X