- 22 Kasım 2014
- 3.217
- 4.661
- 133
- 39
- Konu Sahibi Beyzaaa3070
-
Evleri ayırma fikrinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Evet, aileler mümkünse olabildiğince destek olmalı ama aklında intihar fikri olan birini kendiyle başbaşa bırakmak hiç doğru olmaz.Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Kısa bir süreliğine evi ayırın. Sen kendi ailene oda kendi ailesine. Yüzünüzü hafifletin. Senin bebeğine ailen bakar işe girersin , eşinde çalışmaya devam eder kendinizi toparlayinca tekrar evinizi kurarsınız. Hemde kendi ile basbasa kalır biraz. Yaşlar küçük sorumluluklar büyük. Adamın intihar etmesinden iyidir bir süre evliliğe ara vermek.
Bu arada ben konu sourlife ın sanmıştım. Hepimizin ortak yaşadıkları var. Aynen sana iletmiş olayım. Lütfen doktor konusunda bunaltmadan bir çözüm bulmaya çalış. Allah kolaylık versin inşallah. Atlatacaksınız bunları da, şu anda imkansız gelse de.Hayir söylemedi açıklama yap dedim neden araştırdin dedim soyleyecek sözüm yok dedi bizide mi düşünmedin bunu araştırırken dedim bize nolacak dedim sana bi sey olursa dedim haklısın diyor bilmiyorum
Bazen öyle olmayabiliyor.Ölmeyi isteyecek kadar ne yaşadı?
Siz halinde tavrında bir değişiklik fark etmediniz mi?2 ay önce doğum taptım maddi sıkıntılarımız var geçen gece eşim telefonda Bi şeyler yapıyordu suphelendim telefonunu aldım araştırdım internet geçmişinde intihar yöntemlerini biçimlerini araştırmış sizce ne yapmalıyım konuştum onunla güç verdim ama beni çocuğumu bırakıp ölmeyi nasil istemiş kafam almıyor hala
Ailenızden yardım isteyın2 ay önce doğum taptım maddi sıkıntılarımız var geçen gece eşim telefonda Bi şeyler yapıyordu suphelendim telefonunu aldım araştırdım internet geçmişinde intihar yöntemlerini biçimlerini araştırmış sizce ne yapmalıyım konuştum onunla güç verdim ama beni çocuğumu bırakıp ölmeyi nasil istemiş kafam almıyor hala
Bence kesinlikler paylaşSizce ailemle ya da onun ailesiyle paylaşmali miyim bu durumu
Evleri ayırma fikrinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Evet, aileler mümkünse olabildiğince destek olmalı ama aklında intihar fikri olan birini kendiyle başbaşa bırakmak hiç doğru olmaz.
sourlife ın konularını biliyorum. Çok zor şeyler yaşadı o ve eşi. Evet, kadınlar çok yıpranıyor ama evin geçimini sağlayamayan bir erkek psikolojik olarak bitiyor gerçekten. Üstelik bu adam bir mühendis. Muhakkak çok zor bir psikolojinin
Mühendis olmasına rağmen maddi sıkıntı çekiyor oda enteresan. Bilmiyorum hakkında pek birsey konu sahibinin. Bana yansıyan imaj ikiside daha toy. Adamın durumu ciddi birliktelik devam ederse eşi ve cocuguda tehlikede o yüzden dedim bir süre ayrı yaşayın ama destekleri birbirine tam olsun. Tedavilik bir durum ben olsam guvenemezdim ve evladımı da tehlikeye atamazdimEvleri ayırma fikrinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Evet, aileler mümkünse olabildiğince destek olmalı ama aklında intihar fikri olan birini kendiyle başbaşa bırakmak hiç doğru olmaz.
sourlife ın konularını biliyorum. Çok zor şeyler yaşadı o ve eşi. Evet, kadınlar çok yıpranıyor ama evin geçimini sağlayamayan bir erkek psikolojik olarak bitiyor gerçekten. Üstelik bu adam bir mühendis. Muhakkak çok zor bir psikolojinin içinde.
Eşi mühendis değil sanırım. O konuda yazan başka bir arkadaşın eşiydi. Ben konu onun diye düşündüm başta. Sonra diğer mesajda düzelttim.Mühendis olmasına rağmen maddi sıkıntı çekiyor oda enteresan. Bilmiyorum hakkında pek birsey konu sahibinin. Bana yansıyan imaj ikiside daha toy. Adamın durumu ciddi birliktelik devam ederse eşi ve cocuguda tehlikede o yüzden dedim bir süre ayrı yaşayın ama destekleri birbirine tam olsun. Tedavilik bir durum ben olsam guvenemezdim ve evladımı da tehlikeye atamazdim
Gerçekten ciddi sorunlar yaşayıp yaşamadığını merak ettiğim için sordum, sorum yargı ya da ciddiyetsizlik içermiyor. Ruhsal problemler işin başka bir tarafı. Her şey yolundaysa ve ölmek isteniyorsa bu durumda profesyonel destek alınması gerektiğinin konu sahibi de farkındadır. Bir de yaptığınız bu yorumu konu sahibi mutlaka okumuştur ve yorum onu korkutmuştur. Çünkü siz sebepsiz bir ölüm isteğinden ve sonunda bunun gerçekleştirilişinden bahsetmişsiniz. Ortada hiç bir sebep yokken ölmek istemek diye bir şey olamaz keza. Görünür de yoksa bile ruhsal olarak vardır ve bu da tedavi gerektirir. Bazen en yakınınızdakiler, eşiniz dahi olsa, ruhsal olarak neler yaşadığınızı içten içe nasıl acı çektiğinizi fark etmezler hissetmezler. Onlara göre hiç bir sorun yoktur. Ama içten içe ne hissettiğinizi siz bilirsiniz. Arkadaşınıza üzüldüm, başınız sağ olsun. Ancak hiç bir sorunu olmadan bunu yaptığına inanmıyorum. Kimsenin bilmediği bir sebebi vardır elbet.Bazen öyle olmayabiliyor.
Her zaman işte bunu yaşadı da intihar etti demeyi sağlayacak bir sebep bulunamayabiliyor.
Konu sahibini korkutmak istemiyorum ama zaten yazdım daha önce de, arkadaşımı kaybettim bu şekilde.
Onun da eşi yeni doğum yapmıştı. Vefatından sonra eşinin söylediği biz gerçekten mutluyduk, hiçbir sorunumuz yoktu oldu.
Maddi sorunları yoktu, ailevi sorunları yoktu. Bildiğimiz, son zamanlarında kendisini durgunluğa sürükleyecek bir mevzu vardı ama gerçekten bu zamana kadar bu konu yüzünden intihar eden insan olmamıştır belki de, çok yazıp da açık etmek istemiyorum.
İntihar eden kişi artık sağlıklı düşünme becerisini kaybediyor ve siz ne derseniz deyin o yorumlayamıyor. Çok acil profesyonel destek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?