eşim işsiz kaldı evliliğim zorda çıkmazdayım lütfen bana dua edinnnn :((

cerenn85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
105
32
98
öyle bir çıkmaza girdim ki ne yapacağımı bilmiyorum.. 10 yıldır birlikte olduğum insanla 8. yılın sonunda nişanlandık ve geçen sene ağustosta evlendik yani 11. yılımız.. çok severek ve aşkımız için dua ederek adaklar adayarak evlendik..onu ailemden sakladım 8 sene biliyordum vermeyeceklerini... onu çok seviyorum ilk gün gibi.. zorlu yollardan geçtik.. ben memur ailesinin kızıyım ben de üniv mezunu memurum..o lise terkti ilk tanıştığımızda ben üniv 1. sınıf okuyordum 17 yaşındydım o 23 yaşındaydı.. bana açıldığında, sen okumuyorsan bana yaklaşamazsın dedim. bir sözümle liseyi dışardan bitirdi. üniversiteyi kazandı okudu öğretmen oldu ve atanamayan öğretmenler deryasına katıldı geçen sene mezun oldu ve evlendik sevinçliydikk..geçtiğimiz sene evliliğimizin ilk yılında dersanede 450 tl ye çalıştı sömürdüler.. bu arada evliliğin ilk yılı kavga gürültü patırtı... düğünden birsürü borcumuz var krediler havada uçuşuyor.. ben çalışıyorum ve bu ona çok koyuyor..bense arkadaşlarımın rahatlığını yaşamını gördükçe moralim bozuldu hep..borçlar ev geçindirme falan anca yetişiyorum geçen sene yine iyiydik 450 tl alıp günlük ihtiyaçlarımıza yememize faturlalara falan gidiyordu bu sene o da yok evde oturuyor..işe gidip geliyorum stresli işim var zaten evi geçindiriyorum o da zorla...inanın bebek bile yapamıyoruz ki ben doğum iznine ayrılsam 50 tl eksik bile bizi batırırken 600 tl maaştan eksilecek .. şuan aynı evin içinde iki farklı kutup gibiyiz en ufak şeyde tartışıyoruz mesela az önce yine tartıştık gün içinde hep kavga gürültü uzun zamandır aynıyız...parayla saadet olmaz derler yanlış arkadaşım parayla saadet oluyor.. eşimi işsiz bırakanları atamasını yapmayanları Allah a havale ediyorum.. evliliğim tehlikede aileme yüzüm yok ben memurken beni üniv öğrencisine vermeyi kabul ettiler seviyorum diye.. şimdi onların yüzüne de bakamıyorum.. ne yapayım desteğe ihtiyacım var arkadaşlar kimseye anlatamıyorum yüzüm yok sesim çıkmıyor...ne olur bana destek olun dua edin ne olur...

tarih öğretmeni aslında fen edebiyat tarih bölümü mezun pedagojik formasyonu var devlette başka kadrolara başvuruyo ama torpillilerden sıra gelmiyor ki üniv mezunu hizmetliye de başvurdu adamlar 98 puanla hizmetli olur mu oluyo işte özel ders branştan dolayı çok zayıf ihtimal.. adamın gururu incindi evde beni işe uğurlarken bile kendi kendini yiyo..(

böyle giderse boşanacağız diyor bana keşke tanışmasaydık keşke çıkmasaydım karşına diyor bu sene de bekleyelim ama ayrılacağız diyor başka çözümümüz yok diyor sessiz kalıyorum ama başka çözüm yokmuş gibi geliyor.. acaba diyorum bu evlilik hayırsız mıydı biz hayırlı olmayan için mi adaklar adadık çok istedik...evlendik herşey değişti kabus gibi her günümüz..çok severken nasıl kırıyoruz birbirimizi nasıl acıtıyor; eşimi çok seviyorum ve geceleri sürekli ağlıyorum boşanmak istemiyorum ((

Allah yardımcınız olsun maalesef bu öğretmen olup atanamamak gerçekten bu ülkenin kanayan yarası /: Size özelden mesaj attım okuyabildiniz mi?

esiniz is bulamiyor diyemi bosanacaksiniz yani ?
Evlenirken iyi günde kötü günde demiyormuyuz,
kac yilinizi vermissiniz birbirinize öyle kolay mi hepsini silmek ?
Esiniz illa ögretmenlik mi yapmak zorunda,
gecici olarak bir is bulamaz mi ogretmenlik icin uygun bi yer bulana kadar,
yani insan yeterki yuvasini kurtarmak istesin,
taksici olur garson olur simit bile satabilir ayip degilki bunlar hep is..
üniversite mezunu diye kendi dalinda is yoksa ne yapacak her ise razi olacak..

8 aydır evliyim ve 4 aydır işsizim. Açık lise okuduğum için çoook zor oluyor iş bulmam.
Bir ton borç var birini ödesen biri açık kalıyor. Eşim iyi bir para almasına rağmen yeni evlenmiş olmanın masraflarına tek başına yetemiyor.
Boşansın mı benden ?
Yapmayın Allah aşkına.Hayırsız evlilik ne alaka.Tabi ki para çok önemli ama ben şu cümlede takıldım.
Bu senede bekleyelim ayrılacağız ne demek ?
Başka bir problem olmadğına eminmisin ?

bunu söyleyen eşim umutsuzluk içinde ne yapsam onu teskin edemiyorum.. 29 yaşından sonra üniv okudu şimdi 34 yaşında bazı bölümlerde yaş sınırı var umutsuzluktan olmayacak olmayacak deyip duruyor benim memur oluşum ve bayan olarak evi geçindirmem ona koyuyor benim üzüntümü görüyor ailem çaktırmadan da olsa laf sokuyorlar ona diğer kardeşlerime bakın siz işsiz almayın falan ekmeksiz adama kız verilmez falan eşimin yanında misal yemek yerken... nasihatleri ucu ona dokunuyor..herşeyi içine ata ata patlayacak adam sen bunlara layık değilsin diyor.. başka hiçbir problemimiz yok çok şükür..

bulunduğumuz yer ve iş ortamım çok bağnaz hele iş arkadaşlarım kibirli eşleri hep çok para kazanan insanlar; aaaaa eşin çalışmıyor mu senin daha atanamadı mı yanlış adam seçmişsin falan..dışlamalar bile var zaten iş yerimde çok huzursuzum dedikodu falan eşim de çok gururludur. boşanmak ayrılmak hep onun telaffuzu biz birbirimizsiz nefes bile alamazken öyle kötü bi hale büründü ki durum.. yaş geçiyor evladımız yok yapamıyoruz herşey sıkıntı borçları zor ödüyoruz.. başka bir ile mi taşınsak diyorum ne blim iş olanağı çok olan biryere

Yani su durumda bosanmak en kolay sey ve kacis bence..
kimsenin ne dedigi umrunuzda olmasin,
paralari onlarin olsun onemli olan sizin geciminiz cok paraya ihtiyaciniz yok rahata erisin yeter,
esinizin gurur yapmasina gerek yokki ayip mi para kazanmak ogretmen olup baska iste calisan ek iste calisan cok insan vardir..
evde bos atanmayi beklemektense 300 500 eve bisey girmesi mantikli degil mi ?
Cevreden etkileniyorsaniz dedigin gibi daha is olanagi olan bi yere tasinin madem.
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN INSALLAH(AMIN)

Uuu ailenin tavrı çok çok yanlış gerçekten.
Adam çok emek vermiş bu noktaya gelmek için.Ve şuan ki işsizliği onun suçu da değil.
Ama boşanmak ta çare değil evet çok daralmış bunalmış olabilir ama geçici işler için hep umut vardır.
Benim 50 yaşındaki annem bile iş buluyor pes etmeden arıyor eşin daha genç bunun için.
Ama aileni frenlemelisin çok ayıp yaptıkları.
Allah sabır versin bizde şuan aynı zorluğun içindeyiz ama geçecek elbet , hem onca yıl emek vermişken hem kaybedilen hemde kazanılabilen bir şey için yuva yıkılmaz.
Dayanın.

sağolasın arkadaşım duaların içinn ALLAH hepimizin dualarını kabul etsin zorda olanlara ferahlık versin...tayin istemeyi düşünüyorum ama kararsızım ama tek çıkış yolu bana göre başka bir yere taşınmak.. tabi ki eşimin maddi güvensizliğinin kubanı olmak istemiyorum.. benim hayatımdaki ilk ve son erkek o 17 yaşımdan beri liseli aşkı gibi seviyorum onu ben o da beni bazen manyak manyak konuşuyo öleyim ben intihar edeceğim sonunda falan.. galiba depresyonda o yüzden böyle konuşuyor..

Amma çok devlete sırtını dayamak isteyen var öğretmen olmak isteyen her yerde yapar görevini ayy atanamadım oturayım demez ama bu devletilik içinize sinmiş resmen. yazık..

maalesef annem özellikle evliliğimizi isteyerek kabul etmediğinden bunu çok yapıyor bize... hiçbirşey olmamış gibi davranıyor ama bekar kızkardeşime bak ekmekli adam alacaksın falan... vs vs.. şimdi geçen sene 450 tl ye çalışınca bu sene ücretli öğretmenliğe başvurdu milli eğitimlere onlardan da ses çıkmadı zaten onlar da hemen hemen aynı ücretleri alıyorlar ama eşimi desanede çok sıktılar 450 tl ye tam mesai bazen izin kullandırmadan sigortasız çalıştırdılar en azından devlette aldığım kadar çalışırım geri kalan zamanda ders çalışırım dedi ama hala ses yok ne arayan ne soran ücretli ğretmenlik de olmadı dersaneler kadrolarını doldurdu şimdi dersane yönetimleri geç kaldın boş yer yok diyo..maddi olarak en sıkıntılı senemiz de bu sene o yüzden çıkmaza girdik.. sabır dileğin için teşekkür ederim Allah size de yardım etsin atanmayı nasip etsin, darda olan herkese yardım etsin ALLAH inşallah geçecek ümidiyle yaşıyorum desteğinn için çok sağol..

AMIN canim.. Eger tayin sizin icin iyi olacaksa öyle yap..
Esin tamamen sucluluk psikolojisiyle sacmaliyor sanirim...
Dedigim gibi idare etmek icin baska isler bulamaz mi ?

Amma çok devlete sırtını dayamak isteyen var öğretmen olmak isteyen her yerde yapar görevini ayy atanamadım oturayım demez ama bu devletilik içinize sinmiş resmen. yazık..

devlet kadrosunda çalışan biri olarak (çok şükür) emeğimin karşılığını alıyorum bizi kullanmıyorlar sigortam yatıyor özlük haklarım var iş güvencem var sağlık güvencem var çok şükür işimi severek yapıyorum ve özveriyle... ama eşim dersanede çalıştı başta 1000 tl dediler işe aldılar bil fiil akşam sabah öğlen hatta haftada bir gün izin gününde bile özel derse çağırdılar, gitti.. aradan 20 gün geçti şten çıkarıldınız dediler işsiz kaldı yalvar yakar borcum var evliyim dedi adamların ayağına kapandı adamlar 450 tl ye çalış dediler sigortasız sağlık güvencesiz yine aynı tempoyla hak iddia edemeden çalıştı..hergün lanet okudu o adamlara ücretsiz özel dersler verdirdiler.. bazen 450 tl yi bile yarım verdiler gerisini 10 gün sonra defalarca gidip istedikten sonra zorla...bu adam 4 yıllık fakülte okumuş, kutsal öğretmenlik mesleğini icra etmek isteyen adam... neden torpilliler heryere rahatça gidebiliyorken hakkıyla görevini yapmak isteyen giremesin.. asıl öğretmenlik mesleğini ayaklar altına alanlara yazık ve sizin yorumunuza yazık...

AMIN canim.. Eger tayin sizin icin iyi olacaksa öyle yap..
Esin tamamen sucluluk psikolojisiyle sacmaliyor sanirim...
Dedigim gibi idare etmek icin baska isler bulamaz mi ?

dediğim gibi doğudayız kısıtlı biryerdeyiz herşey kısıtlı iş arıyor ama.. uygun doğru dzgün biryer yok el memleketi bir de üzretli öğretmenliklere başvurdu çıkar diye onlar çıkmadı bi daha dersanelere gitti kadroları doldurduk dediler açkta kaldı başka işler de bakıyor ama bakalım ne olur dua edin bize de idarelik bir iş bulabilsin..

ben kocanın maaşını vergilerimle ödemek zorunda değilim üstelik eğitmen kalitesi bu kadar düşükken her sene kaç bin öğrenci 0 çekiyor bu yan gelip yatan sözde öğretmenler yüzünden işini iyi yapana her yerde iş var ama amaç öğretmen değil yatmak olunca böyle atanamıyoruz deyip oturulur...

anladim canim..
INSALLAH RABBIM feraha kavustursun sizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…