ben kapitalistim hep de söylerim kapitalist kelimesi size küfür diye öğretildiği için kaldıramıyorsunuz ama gerçekler aynen dediğim gibidir 2. dershaneler kapatılmıyor form değiştiriyorlar çoktan hazırlandı o kurumlar değişikliği hepsi hazırlık lisesi gibi adlarla değiştirildi bile yani gerçekten öğretmek isteyene yeni teknikler bulana kapı açık ama anlatayım çıkayım paramı cebe atayım diyenler oturup atama bekler ancak..
efendim üniversite mezunu demiş birileri ya bu ülkede elini sallasan mezuna çarpıyor zaten açıköğretimli desen gırla ne farkın var bana ondan bahsedeceksin yoksa mezun bol öğrenciye dersi sevdirecek tekniklerin varmı? sistemin nedir? ders dışında kişisel gelişimlerine ne gibi katkıların olacak?
bunların cevapları lazım bize yoksa herkes mezun.. mezun diye adama kepçeyle maaşmı verelim kaynaklar olsa dükkan senin..
halen işten atılmaya takılmışsınız ben diyorum ki iyi bir öğretmensen müdürle atıştın diye kimse seni kolay kolay atamaz. hadi attı diyelim o zaman diğer kurumlar sıraya girer ama bunun için fark yaratmak lazım ben üni mezunuyum hani bana atama dersen olmaz o iş.
evet şartlar çok olumsuz ama her kriz kendi fırsatını yaratır unutmayın. bir kurum sizi kıskanıp son verirse işinize diğerleri var siz idealist olun olmayın ben vasıfsz tiplere vergimden maaş ödensin istemiyorum hak edenler yok çünkü anlatıp çıkıyor öğretmen sonra görüyoruz sınavlarda 0 çeken binlerce öğrenci.. öğrenci gerizekalıysa almazsın okula ilgisizse senin işin ilgisini çekmek bu yüzden para alıyorsun banane ben anlatır giderim dersen asalak devletçi birisin demektir.
artık meb resmen açıkladı öğretmen devletten iş beklemesin.. ama bu arada ha bire kontenjan artırıyo ne hikmetse.. güya okumuş nüfus artacak.. pehhhh... kesinlikle haklısın sadetin tek nedeni para değil belki ama o olmayınca da olmuyor.. şu an büyük bi sınavdasınız bence.. ki evliliğinizin ilk yılları...nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama büyük şehirlerde eşin daha kolay iş bulmalı diye düşünüyorum.. dershanaler etütü merkezleri her yerde çalışabilir.. bi de kendini kanıtlaması çok önemli.. adını bi duyurdu mu özelde herkes peşinden koşacaktır.. gerekirse ilk yıl 100 liraya çalışsın ama kendini geliştirip pazarlamayı bilsin bence.. yoksa sizin sorununuz çözlülmez kiiiöyle bir çıkmaza girdim ki ne yapacağımı bilmiyorum.. 10 yıldır birlikte olduğum insanla 8. yılın sonunda nişanlandık ve geçen sene ağustosta evlendik yani 11. yılımız.. çok severek ve aşkımız için dua ederek adaklar adayarak evlendik..onu ailemden sakladım 8 sene biliyordum vermeyeceklerini... onu çok seviyorum ilk gün gibi.. zorlu yollardan geçtik.. ben memur ailesinin kızıyım ben de üniv mezunu memurum..o lise terkti ilk tanıştığımızda ben üniv 1. sınıf okuyordum 17 yaşındydım o 23 yaşındaydı.. bana açıldığında, sen okumuyorsan bana yaklaşamazsın dedim. bir sözümle liseyi dışardan bitirdi. üniversiteyi kazandı okudu öğretmen oldu ve atanamayan öğretmenler deryasına katıldı geçen sene mezun oldu ve evlendik sevinçliydikk..geçtiğimiz sene evliliğimizin ilk yılında dersanede 450 tl ye çalıştı sömürdüler.. bu arada evliliğin ilk yılı kavga gürültü patırtı... düğünden birsürü borcumuz var krediler havada uçuşuyor.. ben çalışıyorum ve bu ona çok koyuyor..bense arkadaşlarımın rahatlığını yaşamını gördükçe moralim bozuldu hep..borçlar ev geçindirme falan anca yetişiyorum geçen sene yine iyiydik 450 tl alıp günlük ihtiyaçlarımıza yememize faturlalara falan gidiyordubu sene o da yok evde oturuyor..işe gidip geliyorum stresli işim var zaten evi geçindiriyorum o da zorla...inanın bebek bile yapamıyoruz ki ben doğum iznine ayrılsam 50 tl eksik bile bizi batırırken 600 tl maaştan eksilecek .. şuan aynı evin içinde iki farklı kutup gibiyiz en ufak şeyde tartışıyoruz mesela az önce yine tartıştık gün içinde hep kavga gürültü uzun zamandır aynıyız...parayla saadet olmaz derler yanlış arkadaşım parayla saadet oluyor.. eşimi işsiz bırakanları atamasını yapmayanları Allah a havale ediyorum.. evliliğim tehlikede aileme yüzüm yok ben memurken beni üniv öğrencisine vermeyi kabul ettiler seviyorum diye.. şimdi onların yüzüne de bakamıyorum.. ne yapayım desteğe ihtiyacım var arkadaşlar kimseye anlatamıyorum yüzüm yok sesim çıkmıyor...ne olur bana destek olun dua edin ne olur...
halen işten atılmaya takılmışsınız ben diyorum ki iyi bir öğretmensen müdürle atıştın diye kimse seni kolay kolay atamaz. hadi attı diyelim o zaman diğer kurumlar sıraya girer ama bunun için fark yaratmak lazım ben üni mezunuyum hani bana atama dersen olmaz o iş.
evet şartlar çok olumsuz ama her kriz kendi fırsatını yaratır unutmayın. bir kurum sizi kıskanıp son verirse işinize diğerleri var siz idealist olun olmayın ben vasıfsz tiplere vergimden maaş ödensin istemiyorum hak edenler yok çünkü anlatıp çıkıyor öğretmen sonra görüyoruz sınavlarda 0 çeken binlerce öğrenci.. öğrenci gerizekalıysa almazsın okula ilgisizse senin işin ilgisini çekmek bu yüzden para alıyorsun banane ben anlatır giderim dersen asalak devletçi birisin demektir.
Sisteme ne kızıyosunuz ailenize yaranmak icin gül gibi işi bırakan nişanlınıza kızınsizi o kadar iyi anlıyorum ki. ben de siznle aynı durumdayım sayılır. ailem nişanlımı istemiyor okumamış diye. 3 bin tl maaşlı işi bıraktı aileme yaranmak için şimdi işsiz. torpilsiz hiç bir şey olmuyor. bu sisteme yazıklar olsun. Allah yardım etsin siizn için dua edeceğim..
allah allah sen olmasan başkasıyla evlenmeyecek miydiki günün birinde? evliliğe niye b.k atıyorki?böyle giderse boşanacağız diyor bana keşke tanışmasaydık keşke çıkmasaydım karşına diyor bu sene de bekleyelim ama ayrılacağız diyor başka çözümümüz yok diyor sessiz kalıyorum ama başka çözüm yokmuş gibi geliyor.. acaba diyorum bu evlilik hayırsız mıydı biz hayırlı olmayan için mi adaklar adadık çok istedik...evlendik herşey değişti kabus gibi her günümüz..çok severken nasıl kırıyoruz birbirimizi nasıl acıtıyor; eşimi çok seviyorum ve geceleri sürekli ağlıyorum boşanmak istemiyorum((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?