Eşim istediğim bölümü okumami istemiyor :( Ya hayallerim :((

Siralamayi dogru yapsaniz keske
Evlilikten once okul bitmeli, atanacaksan atan yok olmadiysa ozelde calis. Ama netlestirip evlenin yahu
Erkeklerde de var ayni sorun, adam kalkmis evlenmis simdi okul okuyor vs, veya para biriktirip bedelli askerlik yapacak, su isleri evlenmeden once yapsaniz ne boyle okuzlerle evlenirsiniz ne de siddet gore gore o evde oturursunuz

Haklisiniz ama insan söyleyemiyor iste
tamam zor bişey bu ama seni en iyi annen baban anlar utansan da sıkılsan da anlatmalısın yaşıtların gününü gün ederken kendine bu hayatı neden reva görüyorsun anlamıyorum .

ara hemen anneni önemli bir şey konuşmam gerek de git annene yada o size gelsin anlat herşeyi burda kalmak istemiyorum de allah aşkına bu kadar pasif olmayın .

boş yere yazıyorum gerçi bunları

kardeşimde güzzel sanatlar okudu.evde tabloları para etmiyor.her türlü kursada gitti.çizimleri muhteşem.hepsi bu.sıkma canını kardeşim şimdi kızıma akıl veriyor teyzecim bu işde para yok kafanı yorma der hep.kızımda çok yetenekli.

Hanimefendi öyle diyorsunuz ama eleştirinin iyisi ve kötüsü de var lütfen barı siz yapmayın

Konunuz nasıl iyi eleştirilebilir ki ? Çok kızıyorum hiçbir şey düşünmeden koşa koşa evlenenlere, gözü kapalı aşık olanlara. Biz de seviyorduk ama bekledik. Üniversiteyi bitirdik, İkimiz de çalışıp, öyle evlendik. Biz de bilmiyor muyduk evlenmeyi. Ama bekledik ki seven insan da bekler.
Size söylenecek hiçbir şey yok. Çünkü şimdi sorsam kocanı seviyor musun. Evet aslında iyi biri seviyorum diyeceksin.hatta soruyorum; kocan olacak o vicdansız, kıskanç, seni döven Adam'ı seviyor musun hala?

19 yasinda evli cocuklu koca dayagi yiyip evde oturan bir kadin olmak miydi hayaliniz? Cunku daha eğitimini tamamlamadan boyle bir es secimi yapip evlenerek bile bile lades demissiniz.
Yapacaginiz sey cok basit, kendi kaderinizi kendiniz belirleyeceksiniz, ya hayatınızın geri kalaninda evde koca dayagi yiyip oturan bir kadin olursunuz ya da bosanip egitiminizi tamamlayip meslek sahibi olur, kimseye muhtac olmadan, insanca muamele goren, ozgur bir kadin olmayi secersiniz.
Hangisini hakettiginizi dusunuyorsaniz onu secin.

İşte sorun orda başlıyor iyi yorum yapmama meselesi . Kınamali bir üslup kullanıyorsunuz ne olursa olsun kimseyi yaşadıklarından dolayı kinayip hor görmemelisiniz .. Kimin başından neler geçiyor . mesela kocası ölüyor başka adamla evleniyor . çocukları kadına anne demiyor cenazesine bile gitmiyor . herkes o kadına çocukları küstügü için koca için çocuklarından vazgeçti diyor. belki kadının ekonomik ozgurlugu yok belki çocukları birgün evlendiğinde onu yanlız bırakacak bir sıkıntısı varda evlendi kimse demiyor. Belki oğlu kadının parasını kumara veriyor zorla istiyor .bardağı sadece dolu tarafından gormeyin

istediğin bölümde okumanı istemediği için şiddet uyguluyor
tek kelime şiddet varsa boşan. net

Daha 19 yaşındasın eşin 22 ve bebeğiniz var ya çok küçüksünüz hastasın diye erkenden evlenmek zorunda mıydın?
Bak 19 yaşında hastalığın geçmiş bu yaşta evlenmesen evde kalmazdın ki sen daha da erken evlenmişsin
22 yaş bi erkeğin en deli zamanları bence
erkekler geç olgunlaşır
22 yaşındaki kocan sana şiddet uyguluyor
aslında okuldan önce önemli olan konu bu...

Sizin yorumunuzda bana tuhaf geldi hem
sevdigi hemde yetenekli oldugu bi meslek
yapmak istiyo demezmisiniz kotu evliligi olan meslegi eline alsin diyee.esini guzelce ikna et..

istediğin bölümü okuyamamktan daha büyük sorunların var bilmem farkındamısın

bugün çok kötü seyler oldu . Eşim bana artık çalışacağım konusunda ki israrimdan snra söz vermişti bugün hatırlattı ve bende bu konuda tekrar ısrar edince bağırdı çağırdı niye çalışıyormuşum . yok nefsi kaldirmazmis . ya ben evde temizlik gorevlisimiyim
Kendi çocuğum yetmiyor ve calisan eltimin de çocuğuna bakmami istiyor . çizim konusunda çok fazla kabiliyetliyim kendimi gelistrmem için resim kursuna yazdiir diyorum onada yok çocukluğumdan beri tek hayalim ressam olmaktı (( okulunu bitir sonra diyor . okul dedigide açık lise . 3 ayda bir sınav var ve 3 ayda bir sadece doğru düzgün dışarı çıkıyorum ..
Annem yan apartmanda nerdeyse oturuyor o kadar mesafeye giderken bile o kiskancligiyla ömrümü çürüttü nasil gittin niye gitin diye . kavgamiza herkesi dahil etti bugun abisinin ve eltimin gözü önünde bana yumruk attı itti şiddet uyguladı. Oysa tek suçum evde durmaya mahkum değilim resim kursuna yazdiir demmdi .. Artık evde kafayı yiyeceğim . ama ona tek ağır sözüm şu oldu " inşallah ilerde okulum bitince çok saygın ve ünlü bir ressam olurum da herkes der aa ressamın karısı kasiyermis diye seni kucumserler aşağilarlar . o zaman intikamı mi almış olurum ... Bu cümlede zoruna gitti ondan sonra okumaya başladım ondan önce bitirecem diye de kıskanıyor .. Herşeyi sorun yapıyor herşeyi ..

off bu nasıl bir hayat yahu ailene söyle kurtul bu adamdan senin sorunların okuldan çok daha büyük.

Aile baskısı yok nişan yaptık oncesinde zaten gorusuyorduk . eşim beklemek istemedi evlendik ama bilmiyorum. Hayallerimi gerçekleştirmeme mani olacağını bilmiyordum .
Peki madem resime yeteneğin vardı, anladığım kadarıyla da yeni bir tutku değil bu, bu böyleyken neden evlenmeden önce sormadın bu adama? Ben bunu devam ettireceğim ne düşünüyorsun demedin?
Ben cevap vereyim, kocana olan tutkun resme olan tutkunun önüne geçti di mi?
Eh o zaman düşünmemişsin bunları, şimdi de ceremesini çekeceksin.
Ne diyeyim şimdi sana ben?
Yaş 19, evlisin, çocuğun var niye yani? Değdi mi şimdi peki bunca aceleye?
Bak artık tutsak oldun, dayak yiyorsun, bir çocukla eve kapatıldın.
Başka konularda genç anne olmayı övenler, bekliyorum sizleri konuya. Allah aşkına gelin, hadi cevap verin.

bugün çok kötü seyler oldu . Eşim bana artık çalışacağım konusunda ki israrimdan snra söz vermişti bugün hatırlattı ve bende bu konuda tekrar ısrar edince bağırdı çağırdı niye çalışıyormuşum . yok nefsi kaldirmazmis . ya ben evde temizlik gorevlisimiyim
Kendi çocuğum yetmiyor ve calisan eltimin de çocuğuna bakmami istiyor . çizim konusunda çok fazla kabiliyetliyim kendimi gelistrmem için resim kursuna yazdiir diyorum onada yok çocukluğumdan beri tek hayalim ressam olmaktı (( okulunu bitir sonra diyor . okul dedigide açık lise . 3 ayda bir sınav var ve 3 ayda bir sadece doğru düzgün dışarı çıkıyorum ..
Annem yan apartmanda nerdeyse oturuyor o kadar mesafeye giderken bile o kiskancligiyla ömrümü çürüttü nasil gittin niye gitin diye . kavgamiza herkesi dahil etti bugun abisinin ve eltimin gözü önünde bana yumruk attı itti şiddet uyguladı. Oysa tek suçum evde durmaya mahkum değilim resim kursuna yazdiir demmdi .. Artık evde kafayı yiyeceğim . ama ona tek ağır sözüm şu oldu " inşallah ilerde okulum bitince çok saygın ve ünlü bir ressam olurum da herkes der aa ressamın karısı kasiyermis diye seni kucumserler aşağilarlar . o zaman intikamı mi almış olurum ... Bu cümlede zoruna gitti ondan sonra okumaya başladım ondan önce bitirecem diye de kıskanıyor .. Herşeyi sorun yapıyor herşeyi ..

oo sen kendini kandırıyorsun. okusan nolaccakki. adam senin çalışmanı istemiyor zaten

ha bir ek
evden dışarı çıkman yasak demek
adam senin annene gitmene karışıyor. gittin diye dayak yemişsin sen. ve hala resimmi diyorsun.
boşuna hayyaller kurma. sen kölesin o evde
kölelik yada boşanmak.

seçim senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…