Ben konu uzamasın diye yazmadım. Örneğin biz bundan 4 yıl önce bunun bir arkadaşına güvenip minibüsten bozma bir karavan aldık. Fiyatı hesaplıydı ama 2001 model. Satan kişi üçkağıtçıymış kullandığı malzemeler çok kalitesiz ve yürüyen aksamı (motor, elektrik fren vb) bize aşırı masraf çıkarttı. Buraya kadar sorun yok. Sonra eşim içerisini beğenmedi. Herşeyi, söktü. Sil baştan yaptırdı.epey pahalı malzemeler kullandı. Aylar sürdü ve tonlarca masraf oldu. Ben karışmadım. Annesi babası çok üzüldüler, tepki gösterdiler, bu yüzden onları sosyal media’dan engelledi. Sonra elektrik aksamı ile fazla uğraşıldı, nihayet yandı. Biz de bunu çekme karavan olarak kullanmaya karar verdik (annesinden babasından yandığını gizledik) ve bir yıl kullandık sonra eşim yeni yaptırdığı koltukları beğenmedi. Pis su deposu tam boşalmıyordu. Çekici çağırtıp sanayiye çektirdi amaç pis su depesonu değiştirmek ve koltuğu değiştirmekti ama eşim şimdi dolapları da söküp bir karış daha yer kazanacakmış, yeniden yaptırıyor, tüm dolapları. Akülerin yerini değiştiriyor, tüpün yerini, elektrik panosunun yerini, her şeyi yine sil baştan yaptırıyor. Motoru indirtip oraya paslanmaz demirden depolama alanı yaptırdı. Karavanı en fazla senede 2 veya üç hafta kullanacağız zaten. Zaten 4 metre kare bir alan. Koltuklar değişince masayı da genişletmek istiyor bir karıştan az mesafe kazanmak için masayı da söktürüp değiştiriyor. Dolaplar ve masa yüzünden tartıştık.
Bundan başka elektronik aletler alıyor, ama doğru dürüst araştırmadan alıyor, beğenmiyor gidip yenisini alıyor, onu da beğenmiyor başka alıyor. Evin içi eşya doldu. İki odamız ardiye gibi oluyor ardiye odasının bir tanesinde ayak basacak yer yok, kapısı kapalı duruyor. Atsan atılmaz satsan satılmaz o eşyalar.
Bunlar sadece birkaç örnek. Geçen yaz yazlık evimizde tadilat oldu, anlatmayım az daha boşanacaktık öyle kavgalar ettik. Gerekli gereksiz bir sürü şey yaptırdı, çoğunu beğenmedi tekrar başka ustalara söktürüp yeniden yaptırdı, şu an yine beğenmiyor…