• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kahveye çok gidiyor...

minennar

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2013
53
34
288
İstanbul
merhaba arkadaşlar 8 yıldır evliyim eşim fırsatını bulduğu her an kahveye gidiyor öyle azda değil bir gitti mi 8-9 saat.Bu konu yüzünden sürekli tartışıyoruz aslinda tartışma derken öyle değil ben kişiliğim gereği sakîn sessiz biriyim eşimde öyle bu sebeple ona mutsuzluğumu susarak ve surat asarak belli ediyorum yapım bu oda bundan çok rahatsız oluyor. Benim suratım asık olunca bazen ertesopi gün gîtmîyor ondada benim suratım asık onunki asık oturuyoruz keşke gitseydide bu suratı çekmeseydim diyorum.He diceksinizki surat astığın için gidiyor kesinlikle hayır güleryüzlü ilgili olduğum zamanları da biliyorum değişen birşey olmadı. ilk 4,5 yıl ailesiyle birlikte oturduk sanki beni ailesine hizmetçi almış gibi hissediyordum evde k.valdem ve k.pederim vardi o yüzden yanlızlığımı çok hissetmiyormuşum ama şimdi yalnız olduğumu hissediyorum iki çocuğum var biri 4 yasında diğeri 4 aylık onlarında bakımı çok zor olunca kendimi hem yorgun hemde çok yalnız hissediyorum.Artık ona karın mı?yoksa kahvenmi? şeklinde tercih yapmasını isteyip sonuca göre gereğini yapmak ister moda geldim.Var mı benim yaşadıklarımı yaşayan lütfen çok kötü durumdayım.

Duzgunce konusun. Vazgecemiyorsa suresini kisaltsin canim bir is saati kafar kahvede durulur mu? Gitsin 2,3 saat dursun ve sonra evine donsun herkesin gonlu olsun.

Seçenek sunarsanız,kaybedersiniz.
8 yıldır aynıymış,kaç kere surat asmışsınız,ki sadece can sıkan bir yöntemdir,daha da soğutur.
Dürüst bir şekilde sıkıntı yaşadığınız noktalarda yardım isteyin,
Amacınız yardım edilmesi değilse sadece evde tutmaksa o iş zor.

Bunun için pek birşey yapabileceğinizi zannetmiyorum. Kahvehane bağımlılığı çok kötü birşey. Eşim gitmez ama çevresinde olan arkadaşları inanılmaz takılıyorlar eşlerini de tanıyorum tepki vermelerine rağmen bu huydan senelerdir vazgeçmemişler.

bir gittiğinde 8-9 saat nasıl kalıyor? Çalışmıyor mu eşiniz?

Değişmez canim aynısını yaşadım sonuç boşandım .
3.5 yıl evli kaldım küçük bir ilçede yaşadım onun şehriydi , kahveye okey oynamaya giderdi 5 kişilik bir grubu vardi ogre5men arkadaşları hepsini de tanırdım benim okuldan olan da vardi .
Neyse sıkıntı yasatmadim, kısıtlamadım , yeter ki mutlu olsun dedim , bazen gitmezdi senin icin kalayım derdi o akli hep orda olurdu fena bağımlı olmuştu .
2 ay oldu ayrılalı bugun aklıma geldi birden , çünkü cumartesi ben kursa giderdim o uyurdu , 12 de gelir kahvaltısını hazırlardım yer giderdi 7 gibi gelir yemek yer yine gider gece 12de gelirdi .
Bugün üzüldüm evliliğim bitti diye ama birden bu durum aklıma geldi , esasen evliliği yürüten , alttan alan hep benmisim.
Sizin gibi susarak tepkimi gösterirdim bilirdi buna alındığımı ama gel sana bir kahve yapayim der gönlümü alırdı .
Ben de onun bu adımını boşa çıkarmaz barışırdım ama kahveyi bana icirdikten sonra yine izin alır giderdi .
Bak simdi izin aldığı kimse kalmadı inşallah bir ömür de kalmaz izin alabileceği biri.
Demem o ki bunlardan eş olmaz , evlilik nedir bilmezler

Duzgunce konusun. Vazgecemiyorsa suresini kisaltsin canim bir is saati kafar kahvede durulur mu? Gitsin 2,3 saat dursun ve sonra evine donsun herkesin gonlu olsun.
süresini kıstık kendisi öneride bulundu pazartesiden cumaya kadar cuma hariç evde kalıcak cuma cumartesi pazar ona ait kabul ettim ama hafta içide hastane işi oluyor vs. normalde 1 saate halledip geleceği iş 3.4 saati buluyor gelmesi sonuç yine aynı bu arada eşim çalışıyor vardiyalı 12 saat iş 24 saat evde

Mesele kahve ya da başka bir mekana gitmek istemesi değil. Belli ki eşiniz evde durmak istemiyor ve gideceği tek yer kahvehane. Kahvehaneye gitme demek yerine evde neden durmak istemiyor bunu öğrenmeniz ve ona göre bişeyler yapmanız lazım.

merhaba arkadaşlar 8 yıldır evliyim eşim fırsatını bulduğu her an kahveye gidiyor öyle azda değil bir gitti mi 8-9 saat.Bu konu yüzünden sürekli tartışıyoruz aslinda tartışma derken öyle değil ben kişiliğim gereği sakîn sessiz biriyim eşimde öyle bu sebeple ona mutsuzluğumu susarak ve surat asarak belli ediyorum yapım bu oda bundan çok rahatsız oluyor. Benim suratım asık olunca bazen ertesopi gün gîtmîyor ondada benim suratım asık onunki asık oturuyoruz keşke gitseydide bu suratı çekmeseydim diyorum.He diceksinizki surat astığın için gidiyor kesinlikle hayır güleryüzlü ilgili olduğum zamanları da biliyorum değişen birşey olmadı. ilk 4,5 yıl ailesiyle birlikte oturduk sanki beni ailesine hizmetçi almış gibi hissediyordum evde k.valdem ve k.pederim vardi o yüzden yanlızlığımı çok hissetmiyormuşum ama şimdi yalnız olduğumu hissediyorum iki çocuğum var biri 4 yasında diğeri 4 aylık onlarında bakımı çok zor olunca kendimi hem yorgun hemde çok yalnız hissediyorum.Artık ona karın mı?yoksa kahvenmi? şeklinde tercih yapmasını isteyip sonuca göre gereğini yapmak ister moda geldim.Var mı benim yaşadıklarımı yaşayan lütfen çok kötü durumdayım.
Benim eşim yaklaşık 5sene vardiyasında göre akşamları takılırdı

Gel zaman git zaman hep söylerdim sikildigimi o gidince bunaldigimi baştan umursamazdi sonra sonra işte çocuklarda sıkılıyor diyordum hatta çocukları fiştekleyip baba gitme demelrine sebep oldum

Çocuklar yapistikca pacasina giderken biraz buruk gidiyordu seninki gibi fazla da kalmıyordu 2_3 saat çok nadir 4 saat

Bı gün kahve diye pavyonda gittiğini öğrendim

Onu pişman ettim kahve dediğine

Ne zaman gitse zırt pırt arayıp nerdesin ne b.klar yiyon demeye başladım bana açıklama yapmaktan bıkıp kahveyi bıraktı yaklaşık 3 yıldır hiç mi hiç gitmiyor

Merhaba
esimle evlendigimizde kahve aliskanligi sonradan sonradan basladi. Bazen 2 bazen 5-6 saat kaliyordu.
Şimdilerde de gerci öyle neymis kafa dagitiyormus..kimsede demiyoki bu kadinda iki cocukla(2yas ve 1aylik bebekle) yoruluyor dinlensin kafa dagitsin.

Son günlerde hep senin onceligin ailen degil kahve olmus evlimiyiz degilmiyiz bellu degil dedim.

Gecen gittiginde tek yasiti kendisi oldugunu anlamis (31yas) hep babamiz yasinda adamlar var oturdum etrafimda baktim ben napiom evde ailem varken dedi...bilmiyorum bende bazen hic gitmez bazen abartir

Seçenek sunarsanız,kaybedersiniz.
8 yıldır aynıymış,kaç kere surat asmışsınız,ki sadece can sıkan bir yöntemdir,daha da soğutur.
Dürüst bir şekilde sıkıntı yaşadığınız noktalarda yardım isteyin,
Amacınız yardım edilmesi değilse sadece evde tutmaksa o iş zor.
evet hemde çok can sıkıcı bende istemiyorum böyle olmayı ama elimde değil ek iş yaptı dükkan açtı tam kahvenin yanina gece 12 de falan geliyordu normalde dükkan gece 10 gibi kapanıp eve gelmesi lazım gelmiyordu 12 ye kadar kalıyordu bu arada kahvede oluyordu tabi dükkanida kapatmıyordu 2 si bir arada yani sonra işler iyi gitmedi kapattı dükkanı.her yolu denedim evet sürat asmayinca çok mutlu oluyor ama kahvedende vazgecmiyor

Değişmez canim aynısını yaşadım sonuç boşandım .
3.5 yıl evli kaldım küçük bir ilçede yaşadım onun şehriydi , kahveye okey oynamaya giderdi 5 kişilik bir grubu vardi ogre5men arkadaşları hepsini de tanırdım benim okuldan olan da vardi .
Neyse sıkıntı yasatmadim, kısıtlamadım , yeter ki mutlu olsun dedim , bazen gitmezdi senin icin kalayım derdi o akli hep orda olurdu fena bağımlı olmuştu .
2 ay oldu ayrılalı bugun aklıma geldi birden , çünkü cumartesi ben kursa giderdim o uyurdu , 12 de gelir kahvaltısını hazırlardım yer giderdi 7 gibi gelir yemek yer yine gider gece 12de gelirdi .
Bugün üzüldüm evliliğim bitti diye ama birden bu durum aklıma geldi , esasen evliliği yürüten , alttan alan hep benmisim.
Sizin gibi susarak tepkimi gösterirdim bilirdi buna alındığımı ama gel sana bir kahve yapayim der gönlümü alırdı .
Ben de onun bu adımını boşa çıkarmaz barışırdım ama kahveyi bana icirdikten sonra yine izin alır giderdi .
Bak simdi izin aldığı kimse kalmadı inşallah bir ömür de kalmaz izin alabileceği biri.
Demem o ki bunlardan eş olmaz , evlilik nedir bilmezler
değişmez artık bunu anladim ama bir ömür böyle yaşamakta istemiyorum eşime aşıktım resmen ama aşk bitti sadece seviyorum oda beni seviyor buna eminim ama vazgeçmiyor çünkü ona göre bu çok normal birşey çok gitmiyormus çünkü.birde bütün akrabaları ondan yaşı büyük olanlarda içki kumarda var o yüzden kendisinin yaptığı ona çok az geliyor hatta ona göre onu el üstünde tutmam lazım bende hiç alışık değilim benim ailemde kimsenin böyle alışkanlığı yoktu.bebegim küçük bırakıp bakkala bile gidemiyorum ne zaman birine ihtiyaç duysam kimse yok.esim evde olduğu zamanda ya uyur ya balkonda sigara içer yada wc de hiç muhabbet edeceğimiz ortamda olmuyor.ya diyorum bu kadarmi önemli benden dahamı önemli bu kahve değermi beni üzmeye boşanmak istemiyorum ama böylede kendimi çok üzüyorum ve ne yapacağımı şaşırmış bir vaziyetteyim.

Benim eşim yaklaşık 5sene vardiyasında göre akşamları takılırdı

Gel zaman git zaman hep söylerdim sikildigimi o gidince bunaldigimi baştan umursamazdi sonra sonra işte çocuklarda sıkılıyor diyordum hatta çocukları fiştekleyip baba gitme demelrine sebep oldum

Çocuklar yapistikca pacasina giderken biraz buruk gidiyordu seninki gibi fazla da kalmıyordu 2_3 saat çok nadir 4 saat

Bı gün kahve diye pavyonda gittiğini öğrendim

Onu pişman ettim kahve dediğine

Ne zaman gitse zırt pırt arayıp nerdesin ne b.klar yiyon demeye başladım bana açıklama yapmaktan bıkıp kahveyi bıraktı yaklaşık 3 yıldır hiç mi hiç gitmiyor
ne güzel vazgecirebilmissiniz

Boş ve kötü alışkanlıklar tatlı gelir. Kahveye giden adam kahveyi bırakamaz öyle kolay kolay.

Back
X