Eşim kapalı kutu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Konu söyle;
Öncelikle ben 40 eşim 50 yaşında oglumuz var. Normal rutin bir hayatımız var sakin.ama bunun yan etkisi en ufak bir tartışma büyük olay oluyor. Bu defa olay şöyle gelişti. Ben yıllardır ev alma tataftariyim ancak eşim hep ağırdan alır. Alırız bir gün der geçer. Seyehatten döndü yemek yedik vs. Kahvemizi icerken dedim bak şu kişi de bu fiyatlar artmadan ev aldı ne iyi oldu. Keske bizde geçen yil alsaydık şimdi çok zor dedim. Balti b9zuldu. E artık başarcik da konusabilelim dedim. Ağır konustu. Baska birini bul ona aldır ne konuyuaçıp duruyorsun dedi. Aldı kahvesini gitti. Ben yine aşağıdan aldım çay ister misin vs dedim. Yok istemiyor konuşmuyor bile beyfendi. Genel olarak tartışma şekli bu. Bazen böyle dirumlatda ayrılma kararı bile aldığı oluyor. Nasıl bir rih çözemiyorum. Tıkandım kaldim nasil davranayım ven bu adama şaşırdım. Şimdi konuşmadan oturuyoruz öyle. Biraz biraksam yine bir ayrılık kararı çıkacak saniyorum. Ama yoruldum. Huyu çok ağır. Psikolojik yardim vs asla istemez ağır abi. Benimle bile konuşmuyor. Nasıl davranmalı bu iletişim bozukluğunda sizce??

Yine ayrılık kararı çıkaracak derken? Eften püften meselelerden olayı boşanmaya mı getiriyor??

Yine ayrılık kararı çıkaracak derken? Eften püften meselelerden olayı boşanmaya mı getiriyor??
Evet yıllardır küçük şeyler ona göre mutsuxluk sebebi.
Ben genwtik olduğunu düşünüyorum dayilari ve kardeşi küçücük şeyleri büyütüp boşanmışlar.

Bu yapi bence..
Evlenmeden de boyle mi davranirdi ?
Yani sonradan kazanilmis bir edim degilse yapisi bu demek ki.
Bence esin anlatmayi sevmiyor.Planlari dahilinde hareket ediyor ve degisikliklerden hoslanmiyor..
Dusunmenizden cok dediklerini yapmanizi istiyor gibi bir havasi var.

Sizin soz hakkiniz yok onun nezninde bu evlilikte.
Dedigim dedik,caldigim duduk modeli bu.
inatlasirsaniz,ayrilirsiniz kuvvetle muhtmel.

Eşiniz sizi dinlemek ve anlamak istemiyor zaten, empati yeteneği yok galiba ufak bir şeyde boşanma mevzusu açan ve küsen koca ne diyeyim işiniz çok zor..!!
Veya bir Aile terapistin, den yardım alabilirsiniz..

Seyahatten dönmüş işte yol yorgunuyken erkekler bu tip mevzulardan haz etmiyor. Ama her ne olursa olsun size söyledikleri çok ağır şeyler. Her defasında alttan aldığınız için bi şey yapmayacağınızı bildiği için böyle davranıyor.

Bir de gidip çay ister misin falan demişsiniz? Çay ne alaka? Adam, git başka birini bul diyecek kadar saygısız size. Siz de gidip pışpışlamışsın. Alttan almak bu değil ki.

Bence hiçbir şekilde düzelmez bu saate kadar böyle gelmiş. Adam istediğini söylüyor, karşısındaki eşi de "çay verem mi bey" diyor. Ohh, ne ala. Sizin, ona söylediklerinin çok kırıcı olduğunu falan anlatmanız hatta gerekiyorsa sonuçlarının boşanmak olacağını söyleyin. Böyle ayrılmak lafıyla tehdit eder gibi konuşan erkeğin eline vereceksin boşanma kağıdını, bakalım noluyor. :)

Evet yıllardır küçük şeyler ona göre mutsuxluk sebebi.
Ben genwtik olduğunu düşünüyorum dayilari ve kardeşi küçücük şeyleri büyütüp boşanmışlar.

Ablacım ne genetiği, pışpışlanarak büyütülmüşler. Karşılarındakiler pışpışlamayacak kadar akıllıymış boşanmışlar.

Eşiniz istiyor ki ona hiç olumsuz bir şey söylenmesin. E siz de anlattığınıza göre sürekli alttan alıp pışpışlamışsınız. Çocuk gibi küsüyor. Bu hareketlerini hiç umrunuza takmayarak belki üstesinden gelirsiniz

Eşiniz sizi dinlemek ve anlamak istemiyor zaten, empati yeteneği yok galiba ufak bir şeyde boşanma mevzusu açan ve küsen koca ne diyeyim işiniz çok zor..!!
Evet zor biliyorum. Şimdi dogru tavrım ne olur diye soruyorum size aslında
Ablacım ne genetiği, pışpışlanarak büyütülmüşler. Karşılarındakiler pışpışlamayacak kadar akıllıymış boşanmışlar.
Ben akıllı değilim o halde mesaji aldim.
Ama konu uzar girersem. Malesef maddi imkanım yoktu ve hâlâ yok. Her gördüğüm genç kıza meslek edin diyorum bu yüzden.

Haklısınız maddi imkan önemli ama ne diyim o zaman takmayın diycem gülün geçin. Meslek konusunda bütün kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilmeli..

Bazı erkekler siz tepki gösterene kadar anlamaz. Hoş tepki göstersende anlamayacak modeller var, ki elimiz böyle biri gibi hissettim. Ama bence bu tarz olaylar olduğunda sizde mesafeli durun eşinize karşı. Gönlünüzü alana kadar.. ayrıca her ufak tartışmada konuyu boşanmaya getirmesi çok itici. Acaba bundan çok korkuyor gibi bir imaj mı verdiniz de sürekli bunu kullanıyor?

Ah canım benim kaç kere döndük bu yollardan. Ama benim kendime yetecek gelirim yok, böyle durumda olup ayrılanların halinide görüp vazgeçiyorum. Ayrica bu gizemi ve iletişimsizliği haricinde sevilebilecek biri. Sevmeyen yok kendisini. Pek bir ikileme düşüyorum fikir olarak. Ama icraata geçecek luksum yok malesef

Imaj konusunda haklısın. Bu yaşımda huyumu degistiremiyorum. Fazla naifim. Annemde böyleydi rahmetli.

Eşiniz sizinle evli kalmak istemiyor aslında. Siz de biliyorsunuz bunu değil mi?
Rahatça boşanmayı konuşuyor.
İstediği gibi yaşıyor.
Sizinle ilgili bir hassasiyeti yok.
Böyle yazılması hoşunuza gitmeyecek belki ama durumunuz bu.
Keşke kabullenip yolunuza bakabilseniz.

Biliyorum ve çözüm bulamiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…