Evet yıllardır küçük şeyler ona göre mutsuxluk sebebi.Yine ayrılık kararı çıkaracak derken? Eften püften meselelerden olayı boşanmaya mı getiriyor??
Veya bir Aile terapistin, den yardım alabilirsiniz..Eşiniz sizi dinlemek ve anlamak istemiyor zaten, empati yeteneği yok galiba ufak bir şeyde boşanma mevzusu açan ve küsen koca ne diyeyim işiniz çok zor..!!
Konu söyle;
Öncelikle ben 40 eşim 50 yaşında oglumuz var. Normal rutin bir hayatımız var sakin.ama bunun yan etkisi en ufak bir tartışma büyük olay oluyor. Bu defa olay şöyle gelişti. Ben yıllardır ev alma tataftariyim ancak eşim hep ağırdan alır. Alırız bir gün der geçer. Seyehatten döndü yemek yedik vs. Kahvemizi icerken dedim bak şu kişi de bu fiyatlar artmadan ev aldı ne iyi oldu. Keske bizde geçen yil alsaydık şimdi çok zor dedim. Balti b9zuldu. E artık başarcik da konusabilelim dedim. Ağır konustu. Baska birini bul ona aldır ne konuyuaçıp duruyorsun dedi. Aldı kahvesini gitti. Ben yine aşağıdan aldım çay ister misin vs dedim. Yok istemiyor konuşmuyor bile beyfendi. Genel olarak tartışma şekli bu. Bazen böyle dirumlatda ayrılma kararı bile aldığı oluyor. Nasıl bir rih çözemiyorum. Tıkandım kaldim nasil davranayım ven bu adama şaşırdım. Şimdi konuşmadan oturuyoruz öyle. Biraz biraksam yine bir ayrılık kararı çıkacak saniyorum. Ama yoruldum. Huyu çok ağır. Psikolojik yardim vs asla istemez ağır abi. Benimle bile konuşmuyor. Nasıl davranmalı bu iletişim bozukluğunda sizce??
Evet yıllardır küçük şeyler ona göre mutsuxluk sebebi.
Ben genwtik olduğunu düşünüyorum dayilari ve kardeşi küçücük şeyleri büyütüp boşanmışlar.
Kesinlikle öyleEşiniz her konuda hep kendi fikrini mi benimser,uygular?
Eger sadece kendi dogrusu ile yol çiziyorsa işiniz zor degişmez
Evet zor biliyorum. Şimdi dogru tavrım ne olur diye soruyorum size aslındaEşiniz sizi dinlemek ve anlamak istemiyor zaten, empati yeteneği yok galiba ufak bir şeyde boşanma mevzusu açan ve küsen koca ne diyeyim işiniz çok zor..!!
Ben akıllı değilim o halde mesaji aldim.Ablacım ne genetiği, pışpışlanarak büyütülmüşler. Karşılarındakiler pışpışlamayacak kadar akıllıymış boşanmışlar.
Haklısınız maddi imkan önemli ama ne diyim o zaman takmayın diycem gülün geçin. Meslek konusunda bütün kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilmeli..Evet zor biliyorum. Şimdi dogru tavrım ne olur diye soruyorum size aslında
Ben akıllı değilim o halde mesaji aldim.
Ama konu uzar girersem. Malesef maddi imkanım yoktu ve hâlâ yok. Her gördüğüm genç kıza meslek edin diyorum bu yüzden.
Ah canım benim kaç kere döndük bu yollardan. Ama benim kendime yetecek gelirim yok, böyle durumda olup ayrılanların halinide görüp vazgeçiyorum. Ayrica bu gizemi ve iletişimsizliği haricinde sevilebilecek biri. Sevmeyen yok kendisini. Pek bir ikileme düşüyorum fikir olarak. Ama icraata geçecek luksum yok malesefSeyahatten dönmüş işte yol yorgunuyken erkekler bu tip mevzulardan haz etmiyor. Ama her ne olursa olsun size söyledikleri çok ağır şeyler. Her defasında alttan aldığınız için bi şey yapmayacağınızı bildiği için böyle davranıyor.
Bir de gidip çay ister misin falan demişsiniz? Çay ne alaka? Adam, git başka birini bul diyecek kadar saygısız size. Siz de gidip pışpışlamışsın. Alttan almak bu değil ki.
Bence hiçbir şekilde düzelmez bu saate kadar böyle gelmiş. Adam istediğini söylüyor, karşısındaki eşi de "çay verem mi bey" diyor. Ohh, ne ala. Sizin, ona söylediklerinin çok kırıcı olduğunu falan anlatmanız hatta gerekiyorsa sonuçlarının boşanmak olacağını söyleyin. Böyle ayrılmak lafıyla tehdit eder gibi konuşan erkeğin eline vereceksin boşanma kağıdını, bakalım noluyor. :)
Imaj konusunda haklısın. Bu yaşımda huyumu degistiremiyorum. Fazla naifim. Annemde böyleydi rahmetli.Bazı erkekler siz tepki gösterene kadar anlamaz. Hoş tepki göstersende anlamayacak modeller var, ki elimiz böyle biri gibi hissettim. Ama bence bu tarz olaylar olduğunda sizde mesafeli durun eşinize karşı. Gönlünüzü alana kadar.. ayrıca her ufak tartışmada konuyu boşanmaya getirmesi çok itici. Acaba bundan çok korkuyor gibi bir imaj mı verdiniz de sürekli bunu kullanıyor?
Biliyorum ve çözüm bulamiyorumEşiniz sizinle evli kalmak istemiyor aslında. Siz de biliyorsunuz bunu değil mi?
Rahatça boşanmayı konuşuyor.
İstediği gibi yaşıyor.
Sizinle ilgili bir hassasiyeti yok.
Böyle yazılması hoşunuza gitmeyecek belki ama durumunuz bu.
Keşke kabullenip yolunuza bakabilseniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?