- 12 Temmuz 2006
- 60.020
- 228.922
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi pamuklukek
Dediğim gibi bunu yapan erkekleri garipsemiyorum çünkü hâlâ ataerkil bir düzende yaşıyoruz ama kadın kadını çalışan çalışmayan diye kategorize edip söz hakkı vardır yoktur dememeli, zira bu da ataerkil düzeni desteklemektir erkeği her koşulda haklı bulmaktır bana göre.Diyorum ya mune abla çalışan da kendine çalışmayanda.
Ama çalışmayan kadını erkeğin kölesi, evde söz hakkı olmayan biri gibi yazmak da cidden hoş değil.
Keşke ülkede işsizlik olmasa da her kadın çalışsa. Ama şu ülke şartlarında çalışmamak bazen de bir tercih değil.
Özel sektörde küçük çocuklu kadınları tercih edenler çok az mesela. Yada evli kadınlara aman çocuk yapar şimdi diye tercih etmeyeler de var.
Yani ülkenin şartları ortadayken kadınları zorbalamak çok komik.
Şartları müsait olsa hangi kadın çalışmaz?
Bence çoğunluk tercih eder zaten.
Her kadının çalışmasını üretime katılmasını söylemek başka evde söz hakkın yok sus otur bakayım demek başka.
Kaldı ki çocukluk arkadaşım var erkek, haliyle benimle yaşıt :)) çocukluk çağımızı kenara koyarsam, adam 35 yılda 35 gün bile çalışmadı, karısı çalıştı emekli oldu hala da karısı çalışıyor, onlar böyle bir düzen kurdular kadın şikayetçi değil, arkadaşım karısının parası üzerinde gayet de söz sahibi, bir tanede kımıl zararlısı dediğim akrabam var o da erkek, karısı emekli olduğu halde çalışıyor adam da sadece gezip tozuyor, he bu 2 adamda evde bir bardağı alıp lavaboya bile koymaz öyle de ehli keyf tipler, çalışmayan kadın bir gün yemek yapmasın bakalım ne oluyor?