• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşimin nişanına karışıyor.

130 bin maaşı olan birinin 100 bin borcu olması garip.kredi kartı gideri zaten 20 30 bin olur min.Calışmadığınız için kardeşinize yapqcagnız en ufak harcama eşinizin gözüne batar rahatsız olur çalışıyor olsanız birsey diyemezdi.Kendi ailesine maddi bi yardımı oluyor mu?
Ay kredi kartı nasıl 20.000 falan oluyor 🤣 eşimle benim toplam kart borcumuz 60.000 i buluyor 😅 ama iyi yeriz biz.yeme içmeden kısmayız. Ondan mı böyle acaba

Ben bu şekilde yazanların aslında yazmak istediğinin tam olarak bu olduğunu düşünmüyorum.
Konu sahibinin kocası gibi para bende, ben kazanıyorum, ben karar veriyorum, bir de üstüne cimriyim diyen bir koca var ise o zaman söz hakkınız olsun istiyorsanız ekonomik özgürlüğünüz olmalı deniliyor. Boşan denince olmuyor, böyle kocanız var madem bunun da yolu ya takmamak ya da ekonomik özgürlük diyoruz o da olmuyor sanırım.
Yok basbaya kocan sana tek kuruş harcamak zorunda değil diyolar her konuda istikrarlı bir şekilde. Diyenler de hep aynı üyeler tanıdım artık.

Hatta birkaç ay evvel bir konu açılmıştı: üyenin annesi bir kaza geçirmişti, annesine jest olsun diye bin liralık bir Türk kahvesi makinesi mi ne almak istemişti konu sahibi. Kocası izin vermemişti ama kendi annesinin evine tadilat bile yaptırmıştı. Yine aynı üyeler “kendi kazanıyor annesine istediği gibi harcar sen de çalışsaydın da annene alsaydın” demişti. Ben ve birkaç üye alıntılayıp o zaman konu sahibi de kendi ailesine istediği gibi hizmet edip eşinin ailesinin önüne bir bardak çay bile koymasa haklı mı? Diye sorduğumuzda hayır kadın çalışmıyorsa hem her iki aileye de hizmet edecek ama kocasının parasından da harcamayacak demişlerdi. Şaka değil bu söylediğim sayfalarca tartışmıştık hatta 😃 bunu diyenler de feminist takılan üyelerdi. Merak edene özelden konuyu da atarım.

Ay kredi kartı nasıl 20.000 falan oluyor 🤣 eşimle benim toplam kart borcumuz 60.000 i buluyor 😅 ama iyi yeriz biz.yeme içmeden kısmayız. Ondan mı böyle acaba
Minumum demişim yani 100 bin borcu olmaz zaten kredi kartı 30 40 gelir demek istedim.

Yok basbaya kocan sana tek kuruş harcamak zorunda değil diyolar her konuda istikrarlı bir şekilde. Diyenler de hep aynı üyeler tanıdım artık.

Hatta birkaç ay evvel bir konu açılmıştı: üyenin annesi bir kaza geçirmişti, annesine jest olsun diye bin liralık bir Türk kahvesi makinesi mi ne almak istemişti konu sahibi. Kocası izin vermemişti ama kendi annesinin evine tadilat bile yaptırmıştı. Yine aynı üyeler “kendi kazanıyor annesine istediği gibi harcar sen de çalışsaydın da annene alsaydın” demişti. Ben ve birkaç üye alıntılayıp o zaman konu sahibi de kendi ailesine istediği gibi hizmet edip eşinin ailesinin önüne bir bardak çay bile koymasa haklı mı? Diye sorduğumuzda hayır kadın çalışmıyorsa hem her iki aileye de hizmet edecek ama kocasının parasından da harcamayacak demişlerdi. Şaka değil bu söylediğim sayfalarca tartışmıştık hatta 😃 bunu diyenler de feminist takılan üyelerdi. Merak edene özelden konuyu da atarım.
Bu konuda kendini feminist sananlara blogcu annenin “meğer ben feministmişim” kitabını tavsiye ediyorum. Kendisi tam da bu konuları çok güzel anlatıyor. Yaptıklarının feminizm değil de ataerkiye çalıştığını bir gıdım idrak ederler belki

O bin liralik kahve makinasi konusunu hatırlıyorum ben, demekki bi noktadan sonra konuyu takip etmemisim, boyle sacmalanmis olamaz diye umuyorum Mirta :) merak ettim

O bin liralik kahve makinasi konusunu hatırlıyorum ben, demekki bi noktadan sonra konuyu takip etmemisim, boyle sacmalanmis olamaz diye umuyorum Mirta :) merak ettim
Ummamanız için burada bu tarz konuları ve onlara yapılan yorumları hiç okumamış olmanız gerekir 😬 kadın çalışmıyorsa evlilik içi çoğu olumsuzluğu hakediyordur. Alt metin olarak bu o kadar vurgulanıyor ki aslında. Çok şaşılası bir şey değil.

Ummamanız için burada bu tarz konuları ve onlara yapılan yorumları hiç okumamış olmanız gerekir 😬 kadın çalışmıyorsa evlilik içi çoğu olumsuzluğu hakediyordur. Alt metin olarak bu o kadar vurgulanıyor ki aslında. Çok şaşılası bir şey değil.
Çalışmıyorsa köle isaura gibi yaşaması gerekiyor çünkü. Ne kocasının kredi kartı olabilir, ne kendine yada ailesine hediye alabilir. Maddi sömürüye maruz kalmalı ve boğaz tokluğuna ev içinde hiç bir destek görmeden çalışmalı.
Çok merak ediyorum kendi kızları ileride işsiz kalırsa kocaları böyle sömürdüğünde aferin mi diyecekler?
Şu ekonomik kriz ortamında bir gün hepiniz işsiz kalabilirsiniz zira. Çok çok eskiden çalıştığım bir özel sektörde emekliliği için 1,5 yıl kalan çalışanı işten çıkarmışlardı. Kadın kendim primlerimi öderim demişti kabul edilmemişti. Akrabadan falan arıyordu dışardan yatırmak için. Herkesin başına gelebilir. Evlilikte iyi gün var kötü gün var. İşsiz kalma durumunda da yardımlaşma olmalı aile içinde.

Haklisin, bende iste iyi niyetli bakmanın verdigi bir saskinlik, daha 2 gun onceki calisan-calismayan kadın başlığında neler okuduk...

Eşiniz saçmalamış, kardeşinin nişanındada kınasındada düğünündede baştan aşağı giyinip kuaförüne kadar gidiceksin oda ödeyecek paşa paşa yani sanki yedi kat elden bahsediyor. Kardeş çalışıyo mu çalışmıyo mu o kısmı anlamadım ama çalışıyorsada insan kardeşine elinden geldiğince yardım etmek ister -sizde zorda değilseniz-. Bunun sizin çalışma çalışmamanızla ilgisi de yok aile olmakla ilgisi var. Kendisini annesine alırken size soruyor mu? Sormuyodur kesin

Back
X