• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşimin nişanına karışıyor.

Türkiyede yaşamadığınızı düşünüyorum. Bebeği olan kadın çalışmayacak mı ; ) Türkiyede bebeği olan milyonlarca kadın çalışıyor. Mecburen üstelik asalak kardeşinin ihtiyaçları içinde de değil.Garibanlıkla da alakası yok. yıl 2014 yakın bir arkadaşımla aynı anda doğum yaptık. ben ücretsiz izin aldım kamudayım. o bir ingiliz bankasında gişedeydi. 2 ay sonra çağırdılar ya göreve gelirsin ya da istanbul gibi yerde 3 ilçe ileriye tayin olursun dediler. bıraktı çocuğu anneanneye işe gitti. bebeği olan kadına çalış diyorlarmış, ülkenin durumu bu. olmasaydı keşke ,bazı cümleleri kurarken iki kez düşünmek gerek.
Siz kamuda, arkadaş İngiliz firmasında. Bu kadının halihazırda işi mi var? Dün parfüm fabrikasında asgari ücret altı ücretle çalışan altı kadın yanarak öldü. Maaşı ve ortamı iyi durumda iş bulsaydı konu sahibi de çalışırdı herhalde.

lütfen konuyu ev kadını çalışan kadın çekişmesine çevirmeyin, evet Khomyuk’un dediği gibi burada mesela kayınbiradere nişan için maddi destek.

Konu sahibinin kendi için olan harcamaları ayrı bir mesele, kimin çalışıp çalışmadığından bağımsız, eşler arasında benim param senin paran olmaz, ben sen hesabı yapılmaz evlenmişseniz “biz” olursunuz.
Evet. Bende eşimden maddi destek vermesini talep ettim biraz. Biz olduğumuzu düşünerek ailesine yaptığı maddi yardımlar neticesinde benim de kardeşime destek verir diye düşündüm. Askerden geldi birikmişi var zaten sadece sıkıştı yetiştirmeye çalışıyor anlatmak istediğim buydu da okudum bazı yorumları konu çok farklı yerlere gelmiş

Evet. Bende eşimden maddi destek vermesini talep ettim biraz. Biz olduğumuzu düşünerek ailesine yaptığı maddi yardımlar neticesinde benim de kardeşime destek verir diye düşündüm. Askerden geldi birikmişi var zaten sadece sıkıştı yetiştirmeye çalışıyor anlatmak istediğim buydu da okudum bazı yorumları konu çok farklı yerlere gelmiş
Yetiştirmeye çalışmayacak, sorun orada. 22 yaşında askerden yeni gelmiş birinin ne kadar birikmişi olabilir? Flört sevgili olması gereken yaşta nişanlanmak zorunda mı? İşinde ilerlesin, maaşı artsın, altını eşyası vs evlenecek birikimi yapsın ondan sonra nişanlanıp evlensin. Nişanını destekleyip teşvik ederek iyilik değil kötülük yapıyorsunuz bence. Her şeyin uygununu ucuzunu araştırma görevini kim verdi size? Karışmasanıza, evlenecek kişiler kendisi yapsın bulsun. Maddi manevi olgunlaşsınlar, hesap kitap birikim yapsınlar sonra nişanlansınlar. Kızın ailesi akrabası çevresi yok mu, siz niye kendinize dert ediyorsunuz?

Eşinizin ailesine yaptığı maddi yardımlar neydi ne kadardı, keşke size danışmadan yapmasaydı. Hediyeden ufak tefek harçlıktan mı bahsediyorsunuz yoksa kredi mi çekti veya her ay belli miktar para mı veriyor? Bana göre çalışsın çalışmasın karı koca birbirine danışmadan harcama yapmamalı.

Siz kamuda, arkadaş İngiliz firmasında. Bu kadının halihazırda işi mi var? Dün parfüm fabrikasında asgari ücret altı ücretle çalışan altı kadın yanarak öldü. Maaşı ve ortamı iyi durumda iş bulsaydı konu sahibi de çalışırdı herhalde.
Sanmıyorum ,asgari ücretle mi çalışacağım ? diye büyük bir cümlesi oldu. Muhtemelen çok iyi bir akademik kariyeri var ; ) hor gördü ; ) Bu arada herkes çalışmak mecburiyetinde de değil ( bana göre öyle de toplumun nabzını az çok biliyorum ) Ama bir kadının cebinde en azından kuaföre gidecek parası olmalı, bana üzücü geliyor. Asgari ücretle çalışana burun kıvır kuaföre gitmek için kocaya ağla dövün kavga çıkart.

Back
X