eşim kaynanamı bize benim davet etmemi istiyor. Napcam ben :(

AECHA

Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2013
28
0
6
İstanbul
Önceki konularda da eşimin annesine düşkünlüğünden bahsetmiştim. İşte şimdi de eşim ablası(bekar ve annesi ile kalıyor) umreye gittiği için bize gelip bizde kalmasını istiyor.(7 kardeşi daha var ve onların evi daha yakın) Artık bizde kalmasına bir şey demiyorum ama sanki ben çok istiyormuşum gibi annesine ısrar edecekmişim lütfen bize gel bizde kal diye... Ne yapmalıyım bilmiyorum. Eşime ben ısrardan hoşlanmam dedim ne bana yapılmasından ne de başkasına yapmaktan. Ancak evliliğimizin ilk aylarında bunu zorla bana yaptırdı. Şimdi ise yapmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım.

Ve eşim bir konuyu öyle söylüyor ki ne diyeceğimi şaşırıp kalıyorum. Geçen gün uyku tutmamış. Noldu dedim. Yok bir şey biraz düşündüm dedi. Ne düşündüm dedim. Saçma sapan şeyler dedi ve söylemedi. Sonra ısrar ettim ve bana ablasının umreye gideceğini benimse onun annesinin ne yapacağını hiç düşünmediğimi, bize davet etmediğimi falan filan... Anlayacağınız lafı öyle gediğine koydu ki, zaten ağzı laf yapamayan ben sadece ağzım açık şaşkın bakışlarla karşılık verebildim. İşte bahaneler uydurdum, Ramazanda burada olursa nasıl oruç tutacak dedim, burası çok sıcak olur dedim, zaten annen şeker hastası falan dedim. Ama sıkıldım bu şekilde laf oyunlarından... Yok mu bir çözüm... Ben eşimin bu oyunlarına nasıl karşılık vereceğim... Benim ağzım nasıl laf yapacak?

kv bakıma muhtaçmı kendi tek kalamaz mı,

ayrıca 7 kardeşin düşünmediiğini eşin neden tek başına düşünüyor,

umre 3 ay falan sürüyor diymi yanlış biliyoda olabilirim ,

eğerki 3 ay da 7 kardeşte zaten 15 er gün kalsa olur biter,

ayrıca laf oyunları kısa süreli bahaneler oluyor , eğerki istemiyorsan hem senin hem annesinin rahatsızlık duyabileceğini, rahat

edemiyeceğini açıkça belirt derim, eşin zatne laf oyunu yaptığını anlıyordur belki bu duruma da sinir oluyor olabilir

canım niye ısrar etmeni istiyorki teklif edersiniz gelirse gelir belki oda istemez evinde kalmak ister. görümcen ne kadar kalcakki umrde olmadı idare edeceksin eşinin hatırı için ama eşin annesine çok düşkünmüş bunun sonu gelecek gibide görünmüyor ilerde devamlı kalsın diye tekliflede gelebilir:44:

Eşim fazla düşkün annesine anlayamadığım bir düşkünlüğü var. O yüzden diğer kardeşleri bile anneleri sanki yalnızca eşimin annesi gibi davranıyorlar. 1 ay sürecekmiş umre... Rahatsız olacağımı söylediğimde de senin ailen de gelmesin diyor...

Aaaah ah eşim teklifin yeterli olduğunu bir anlasa... O gelene kadar yalvaracakmışım. Eğer gelmezse benim suçummuş.

Evet o tekliften tırsıyorum zaten. O teklife doğru yol alıyoruz zaten...

Eşin çok istiyorsa kendi ısrar etsin sen neden ısrar edecekmişsin anlamadım:26:
Bırak kendi yalvarsın hatta gönder anasında kalsın ablası gelene kadar

israr etmekden hiç ho$lanmam valla
bi kaç defa çagir gelmezse keyfi bilir
niye yalvaracksin

kv nin sizde kalmasini istemiyorsun gibime gekdi bide, e$inde bunu hissediyse ondan belki boyle yapiyodur

eşler arasında bu şekil pazarlıkları çok çirkin buluyorum eşim bnm ailemle problem yaşasa ben de onun ailesiyle mi görüşmiycem yani sen bnmkilerle görüşmüyorsun diye.. diğer ailenin ne suçu var.. anlamıyorum bu kadar pazarlık yapılana kadar mantıklı olan şeyler düşünülse keşke...
Allah yardımcın olsun..

Ben de sevmiyorum bu pazarlıkları... Çok çirkin ve eşim evlenmeden önce bu şekilde pazarlıklardan hoşlanmadığını söylemişti. Şimdi ise kendisi yapıyor...

bunu bir kere yaparsan bir daha yapmadığın hep önüne sürülecek anlaşılan. Ayrıca yalvarmak da ne demek davet edersin gelirse gelir gelmezse kendisi bilir. Eşinle güzelce konuş ona 'sen davet et anneni benden değil senden duymak ister' diye söyleyebilirsin.

Biz bunlara çanak konuşmalar diyoruz... Neden soruyorsun ki? Sen o şekilde uyku tutmayıp ayakta kalsan acaba sana sorar mı? Eşin psikolojik şiddet olayını çok iyi çözümlemiş. Biraz da sen uykusuz geceler geçir bakalım.. Uzaklara dal... Depresif ol.. Sorulursa cevap ver.. Biraz da sen psikolojik olarak çöküntüye uğra bu evlilikte.. Daha az gül ya da hiç gülme.. Sana sorduğunda da "Annemleri çok özledim artık. Bazı şeyler kafamda soru işareti oluşturmaya başladı. onları düşünüyorum" de.. bu kadar. Bırak o soru işaretlerini istediği kadar sorgulasın, hiç cevap verme...

Ailesinin kendisi için ne kadar önemli olduğunu her saha ve cephede, üstelik ortada bir şey yokken de psikolojik olarak sana anlatmaya çalışıyorsa... bu evlilik tek taraflı çok zor ilerler... Çektiği cepheye sen de katıl.. Zaten seviyorsa bu evlilik yara almadan kurtulur... Sevmiyorsa, ailesi senden önce geliyorsa... bunu da öğrenmiş olursun...

Eşin ne kadar uzaklara dalarsa dalsın.. Lütfen sorgulama.. zaten sen sorgula diye tüm bunları yapıyor.. Suçlu hissettirmek için... Umursama.. Ertesi gece biraz da sen uykusuz kal... sormuyor mu? sonra ki gece yine yatma... Ne yapıyorsa aynısını yap...

Bu evlilik değil çünkü şu anda...
Hareketlerini ölçülü, tavırlarını fevrilikten ve agresiflikten uzak tuttuğun sürece... sen kazanırsın...
Bu şekilde evliliğinin sonunu göremiyorum...

Selamlar,

peki diyelim ki bir ay idare ettin ileride eşinin ablası evlenince de aynı şey mi olucak sizde mi kalıcak hep,

Bu pazarlık değilmiş, bu değerini vermekmiş. Normalde kızın annesi babası gelmezmiş, eşim lutfediyormuş... Neyse şimdi bunları hatırladıkça sinirleniyorum :)

ne demek lütfediyomuşşş , kendi anası da sen saksıda mı yetiştin

eski konuna da baktım şimdi, eğer ki bu olayda tamam dersen bu durum sürekli tekrarlanıcak biraz önce dediğim gibi ablası evlendiğinde de her zaman ki gibi sen bakmak zorunda olucaksın

huzur bozulmasın diye sesini çıkartmayıp tamam diyerek mutsuz olucağına , sesini çıkart ki en azından istediğini yaptır yoksa eşin benim dediğim olucaklarla çok canını yakar

İstemediğin halde birşey demiyorsun
Madem öyle kendi ısrar etsin getirsin
Biri umrede, diğer 5 kardeşi napıyomuş diye düşünmesin
Her ailede çıkıyo böyle bi tane, kendini kahraman sanıp aslında keklenen

Gidip ısrar edersen yapmacıklıktan öteye gitmez bu zaten
Sen istemezken, ses etmiyosun ya buna şükretsin

canım benim aynı şeyler benimde başımdan geçti eşimin annesi babasıyla kavga etti evden gönderdi izmire gitti kız kardeşinin yanına kpeder .. benim kvnin iki kızı var ikiside evine çok yakın yerlerde oturuyolar ablası aradı eşimi annemi size götür evde tek kalman neyse dedik geldi bu arada daha 2 aylık evliydim galiba sonra ertesi gün de gelmek istedi işimiz var dedirttim neyse aradan zaman geçti kp bu sefer kye gitti gezmeye bayılıyo gittiği zamn 1 ay gider kv yine bize gelmek ister gibi oldu mesafeli oldum anladı sonunda gelip kalması önemli deil
1 -hiç anlaşamıyoruz
2 -48 yaşında eli ayağı sağlam çalışıyo
3- benim kp yılda 3 4 kez gezmeye gider bi gittiğinde en az 2 hafta yazın zaten köyde bu demek oluyoki kv yılın 3-a ayı bizle kalacaktı hemen tavrımı koydum eşime dedim ben eğer aynı evde yaşamak isteseydim baştan kabul ederdim ama sana tek şartım buydu üstüme gelme anlaşamıyoruz zaten mesafeli olalım düşman olmaktan aha iidir dedim kızdı bağırdı çağırdı ama anladı .... çok şükür darısı senin eşinin başına... allah herkese hzuru mutluluk versin..

konuyu tam okumadım başlığa bakarak yazıyorum: eğer davet edilecekse buna karar almışsanız bence de sizin davet etmeniz lazım ki istenilmediğini düşünmesin.bu bir kuraldır.

Eşin neden ailenden nefret ediyor? lütfedip görüşmene neden izin veriyor? Ve sen nasıl böyle cümleler üzerine hala bu şekilde yumuşak yazabiliyorsun? ... Anlayamıyorum gerçekten...

Herkes kocasını çok sever... Tahtadan da olsa sever işte... Kimse kurduğu yuvadan vazgeçmek istemez... Kimse... Aile olmaya çalışır... kuruşlardan arttırıp birikim yapmaya, kırıntılardan aş yapmaya çalışır... Pek çoklarımız alttan almaya ve sabretmeye çalışır evliliğinde, belki bazen sadece Allah'ın rızasını kazanmak için... Bazen gidecek bir yer olmadığı için... Hepsini anlarım... Ve fakat arkadaşım bir şeyi ben asla anlayamam...

Senin annen seni doğurduğunda hayatı boyunca kucağına "sen" kadar güzel bir şey almadı... Gecelerini gündüzlerine kattı.. Ağrıyan göğüslerine sıcak kompresler yaptı ve dudaklarını ısırdı bazen acısından sırf sen emeceksin diye.. Bazı geceler göz altları kızardı uykusuzluktan eminim... Sen "hık" edip de derin uykuna döndüğün için.. Bir "hık" ından binlerce mana çıkardı iyi misin diye?... Seni büyütüp yetiştirirken binlerce şeyi içine attı... Yarısını sana yansıttı yarısını ak düşen saçlarına... Gülümsedi senin her mutlu oluşunda.. Ne kadar ketum olursa olsun yatağına yattığında, ağladığın her şeye kahretti içten içe... O kadar kahrı kendi derdi için yapmamıştı o güne dek... Çok boşveriyor gibi göründü bazen... bazen sen anlattığında dertlerini seni dolduruyor gibi göründü... Nihayetinde anneydi ve sen de yavrusuydun... doğrusunu bilemedi belki ama yaşadığın her şeyden en çok o etkilendi.. Sen bazen barışıp da mutlu mesud eşinle yatağına girdiğinde annen kilometrelerce ötede "acaba şimdi nasıllardır?" diyerek anlattığın dertlerini düşünüp kahretti belki de...

Sen ne yaptın? Eşin bir gece uykusuz kaldı diye üzülüp, suçlu hissedip hemen soruverdin "Neyin var?"

Eşinin ailen hakkında ki sert cümlelerini okumasaydım eğer bunları yazmazdım... Madem açık alana yazdın derdini, hoşuna gitmese de ben bunları yazacağım... Eşin kim oluyor ki senin ailen hakkında böyle nefretle konuşuyor? O kim ki lütfediyor...? Ne kadar sevilirse sevilsin tarafından, o nasıl bir insan ki kendi annesini üstün tutturmaya çalışırken, kaldı ki sana gram hakkı geçmemiştir tek taraflı... karşılıklı hak geçirmişsinizdir birbirinize, senin anneni, aileni bu şekilde aşağılıyor.. sen de izin veriyorsun...

İçine atıyorsun...

Gözlerini kapat arkadaşım... Bir şeyi çok içten düşün... Ailen için bu sözleri sarf eden bir insanla birlikte yaşıyorsun... göz yumuyorsun bütün söylediklerine, susuyor, çekiniyorsun.. Sonra Allah gecinden versin düşün bakalım ailenden birilerini kaybettiğini... Düşün...

Sen eşini, eşinin seni sevdiğinden çok daha fazla seviyorsun, bu yüzden hareketlerine çok dikkat ediyorsun.. Bilenden sana reçete.. Her gece yattığında kurgusal komplo yap kendine.. Ya anneni ya babanı kaybettiğini düşün... Onlarsız hayatın nasıl olacağını düşün... Sonra da eşinin onlar hakkında nasıl sözler sarf ettiğini düşün... İçini soğutana kadar.. sevginin ölçüsünü değiştirene kadar.. kaybetmekten korkmayacak kadar eşini, düşün bunları... İşte o zaman şartlar eşitlenecek evliliğinde ve herkes eşit oynayacak...

Ben ne mi yapardım... Çoktan bitmişti... İstersem aşkından öleyim... Bunları geçmiş postlarımda da rahatlıkla görebilirsin... Bana yapılan herşeye tamam.. herşeye... Ama aileme laf getirecek adamı doğduğu yere geri yollarım... Bu bizim evde "cıs" tır...

Selamlar,

benim annem vefat edeli 7 sene oldu
onu bi kere gorup kucaginda yatabilmek için kocayida bu yuvayida feda ederdim
ana gibi yâr olmaz arkada$im ..

ayleene laf ettirme ,sen nasil saygi duyyorsan e$inde saygi duyacak,seni sevdigi için, aylene olans aygisizlik sana yapilmi$ demekdir ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…