Eşim kendimi yetersiz hissettiriyor

Benim evimde bebekten sonra hep daginiktir. Agiz mendili, oyuncaklar her yer her yerde. Tam toplamaya baslarim kaka yapar, canı sıkılır, isler kalir. Birgun boyunca hem cocuga bakip hem evi cekip cevirsin bakalim becerebilecek mi?
Nerdeeeee
Ne yalnız parka götürür ne oyun oynar
Hiç kaldırmasan hep yatacak laf ediyorum diye yapıyor bazı şeyleri
Bilmiyorum öyle erkek var mıdır

Erkelerde şöyle bir durum da oluyor. Kadın evde kalınca bir düzen oluşturuyor kendine ve erkek yavaş yavaş elini çekiyor evden. sen ne kadar yaparsan o kadar beğenmiyor seni.
Sen nasılsa evdesin yaparsın ama o çalışıyor bir de ev işimi yapsın mantığı oluşuyor kafasında.
Aynen aynen
Yorucu bi işi olsa amenna diyeceğim ama okulda güvenlik görevlisi
Oturup oturup geliyor

Çocuklu kadınsınız kim sizi kınayabilir? Siz iş yapacaksınız diye çocuğunuz gün boyu ekrana bön bön bakacağına gerekirse evi bok götürsün de siz çocuğunuzla ilgilenin. Kendinizi kötü hissetmenize hiç gerek yok. Eşiniz berbat bir insan, yardım edemiyorsa bile en azından yardımcı tutmayı teklif edebilir. Ev dağınıksa toparlayıp bir süpürge atsın çok mu zor?

Sıze bısey olmasından degil de bırı laf atarsa kocanın basını belaya sokmandan korkması.. ınsanlar aslında bı sekılde belli edıyo dusuncesini.. bazen bahane olsun dıye yapıyolar . Bılmem. Sevınce ter koksa ter gibi gelmıyo.. yemek tuzsuzsa bile lezzet fıskırıyo. uyuklayınca ne yattı yıne bu dıye kızmak yerıne AA hasta mı ki noldu acep dıyıp merak edıyosun ustunu ortuyosun.. merhamet sevgı saygı... Bırınden biru azalmaya baslayınca gercekten belli edıyo kendını. Sonra napsa diken diken ...
O kadar haklısın ki

Yeni susmuştum mesajından sonra gene ağlamaya başladım☹️
Farkına varamıyor insan bazı şeyleri yA da varmak istemiyor

Bazı adamlar maalesef böyle hadsiz.
Siz taviz vermeyin.
Aynı hayatınıza devam.
Yoksa sindirir duymazdan gelin.
Yoksa çene çalma ile istedigini size yaptırır.
Çocukla kaba iş anca olur.
Benim çocuğum da Kasım'da iki yaşına girecek.
Şuan sadece onunla ilgileniyorum.
Supur sil eşimle beraber yapıyorum.
O süpürmeden kolay kolay silmem.
Çünkü benim görevim değil sadece temizlik.
Her işe atlarsan sana kalir.

Öfff Her gun ev supurmek ve ince is yapamadigin icin hala eksik hissetmek mi??? Sizin gibi kadinlar kocam gelsin tepeme ciksin diye hazirda bekliyor masallah zaten ya. Biraz kendinize deger verin once. 3 bucuk aylik bebegim var, ki cocuksuzken de boyleydim, ev islerinden once kendi keyfim gelir. Once kizimla, hatta bazen ondan once de kendimle, ilgilenirim, kızım uyurken, oynarken , once kendime vakit ayiririm, dinlenirim, sonra daha da bos vakit kalirsa ev isleri gelir. Valla hic ugrasamam kafami yoramam. Kimse de bana laf edemez. Begenmeyen kendisi yapar.

Nerdeeeee
Ne yalnız parka götürür ne oyun oynar
Hiç kaldırmasan hep yatacak laf ediyorum diye yapıyor bazı şeyleri
Bilmiyorum öyle erkek var mıdır
Var tabi, benimki bakar. Agzini acip konusmasina müsaade etmeyin. Ben yetisemiyorum, sen yap deyin gecin. Ev isi dedigin sey nankor ve hic bitmiyor, surekli ev temizleyip toparlayamazsiniz ki.

O evde tek başınıza yaşamıyorsunuz her şeyi tek başına yapmak zorunda değilsiniz. Benim de 4 yaşında oğlum var evim genelde dağınık oluyor o yüzden pis değil ama dağınık. Eşim arada söyleniyor toz alınmamış camlar leş gibi diye çok istiyorsan sen yap ben yetişemiyorum diyorum alıp bezi kendi siliyor. İnsanız sonuçta her şeye yetişemeyiz hiç yapmayın temizlik o zaman görsün eşiniz aradaki farkı

Çocuklu kadınsınız kim sizi kınayabilir? Siz iş yapacaksınız diye çocuğunuz gün boyu ekrana bön bön bakacağına gerekirse evi bok götürsün de siz çocuğunuzla ilgilenin. Kendinizi kötü hissetmenize hiç gerek yok. Eşiniz berbat bir insan, yardım edemiyorsa bile en azından yardımcı tutmayı teklif edebilir. Ev dağınıksa toparlayıp bir süpürge atsın çok mu zor?
Bende o kanıdayım. İnsanlar çocuklu demezmiş de laf atarmış da filan filan
Gittiğim yer yol üstünde beni aradığında birazdan yola çıkacağız demişti
Madem arasana nerdesin diye belki yolda yanımızdan geçti de görmedi bizi

Ben takılmam hiç ev dağınıklığına önemli olan kızımın mutluluğu kendine zarar vermediği sürece yapabilir istediğini
Dökülen temizlenir yıkanır toplanır
Ama kalp kırıklığı düzelmiyor malesef 😞

BaZen dank ediyor bende dağınığım onu ordan alıversem nolacak diye ama 2 gün yapıyor sonra gene aynı

Namaz kılar seccade orda kalır maden suyu içer şişe koltukta kalır
Sofra toplamak filan hiç yok zaten
Evim 5. Katta asansör yok çöpleri eşim götürüyordu hep işe giderken
2 poşet çöp birikti indir giderken diyorum sonra götürürüm diye diye birikti
çok ezdirmişsiniz kendinizi. niye soylemiyorsunuz yedigin ictiginin çöpünü at diye. arada evi süpürtürün, çamaşır astırın, küçük çocugunuz var soncta siz de yorgun düşüyorsunuz sizin de dinlenmeye hakkınız var. o size yardım etmiyorsa siz soyleyerek yardım ettirin.
siz çalışmadıgınız icin kendinizi suclu hissediyor gibi bir haliniz var. eğer işe donmek size iyi gelecese cocugu kreşe verip belki işe donebilirsinz. temizlik icin de ayda bir ya da iki haftada bir yardımcı alırsınız, robot süpürge ile de haftada bir iki siz süpürürsünüz bir şekilde idare edersiniz.
dışarı cıkma konusunda da onu alıştırmanız lazım, ya beraber cıkın ya da sizin cıkmanıza laf etmesin, sık sık yapın bunu alışsın. evden pislik akıyor laflarında da agzına tıkın lafları sessiz kalmayın bu ne boyle ya okurken delirdim. bi cinnet gecirmeniz lazım sizin, sessiz kaldıkca tepene cıkan tiplerden bu adam

Son düzenleme:
Var tabi, benimki bakar. Agzini acip konusmasina müsaade etmeyin. Ben yetisemiyorum, sen yap deyin gecin. Ev isi dedigin sey nankor ve hic bitmiyor, surekli ev temizleyip toparlayamazsiniz ki.
Haklısın galiba ben çok yüz verdim.
Kesinlikle çok nankör hergün aynı şeyler

Ben olsam hemen işe başlamak için yol arardım çocuğu kreşe verip
Bu kafadaki adamdan eş olmaz merhamet 0
Vizyon 0
Ben sadece anne olmak birisinin evinin hizmetçis olmak için dünyaya gelmedim derim resti çekerim işime başlarım çamaşırını falan da yıkamam az yesin kendisine hizmetçi tutsun

Kazandığım parayla da oo gezerim

Dışarlarda sürteceğine eve bak biraz
Böyle bir cümle yok! Kocam bana öyle bir şey söyleyecek, yolarım onun saçını başını.
Kocan olacak adam (!) kendisi yetersizse, sana da kendini öyle hissettirmeye çalışıyordur.

çok ezdirmişsiniz kendinizi. niye soylemiyorsunuz yedigin ictiginin çöpünü at diye. arada evi süpürtürün, çamaşır astırın, küçük çocugunuz var soncta siz de yorgun düşüyorsunuz sizin de dinlenmeye hakkınız var. o size yardım etmiyorsa siz soyleyerek yardım ettirin.
siz çalışmadıgınız icin kendinizi suclu hissediyor gibi bir haliniz var. eğer işe donmek size iyi gelecese cocugu kreşe verip belki işe donseniz size cok iyi gelir. temizlik icin de ayda bir ya da iki haftada bir yardımcı alırsınız, robot süpürge ile de haftada bir iki siz süpürürsünüz bir şekilde idare edersiniz.
dışarı cıkma konusunda da onu alıştırmanız lazım, ya beraber cıkın ya da sizin cıkmanıza laf etmesin, sık sık yapın bunu alışsın. evden pislik akıyor laflarında da agzına tıkın lafları sessiz kalmayın bu ne boyle ya okurken delirdim. bi cinnet gecirmeniz lazım sizin, sessiz kaldıkca tepene cıkan tiplerden bu adam
Evet tam beni anlatmışsın

Arada çıkarım dışarım ama eşim ne var dışarda çıkınca noluyor evde neden durmuyoruz filan diyor.

İşe dönmeyi çok istiyorum ama kızım biraz daha büyüsün diye bekliyorum. Yaşadğım yerde kimsemiz yok

Kendimden bahsedeyim biraz

28 yaşındayım 8 yıl hemşire olarak çalıştım. 2.5 yaşında kızım var o doğduğundan beri çalışmıyorum. 4 yıllık evliyim.

Eşim eskiden herşeye yardım ederdi. Kızım doğduğunda çok baktı o bakardı ben uyurdum biraz filan çok iyi gelirdi
Ama artık ev işine hiç yardım etmiyor dağınık biri oldu çıktı eskiden çok düzenliydi.

Ben çok kafeye giden bir insan değilimdir ama gezmeyi severim. Eşim tam tersi sevmez gezmesini.

Dün kızımla dışarı çıktık değişiklik olsun diye
Bir kafeye gittik.kızım oyun alanında oynadı ben çay içtim yalnız kaldım iyi geldi ikimize de.
Sonra arkadaşlar aradı bir piknik alanı var oraya çağırdılar uzun zamandır da görüşmemiştim 2 2 buçuk senedir.
(eşim yoktu memlekete gitmişti ama gelecekti beni ordan alır diye düşünmüştüm eve giderken)
Gittim oraya eşime haber verdim.
Sonra eşim aradı 9 gibi napıyorsunuz daha eve gidin artık dedi bende gideceğiz zaten dedim yürüyerek eve gittik yanımda bi ablam vardı yürüyerek 20 dk filan sürmüştür ev.
Eve geldim. eşim gelmiş kızıyor bana
Sen çocuklu bir kadınsın bu saatte dışarda durulur mu başımı belaya sokacaksın biri laf atacak filan dedi bende yalnız gelecek olsam zaten gitmezdim aynı mahalledeki ablayla geldim dedim ama dinlemiyor
Dışarlarda sürteceğine eve bak biraz heryerden pislik akıyor dedi o kadar gücüme gitti ki
Ne zaman dışarı çıksam böyle yapıyor
Halbuki öyle bişey yok
Kızım küçük ev haliyle dağınık olabiliyor

Dağınıklık başka pislik başka

Yaptığım hiçbişeyi beğenmiyor
Yapsam eline sağlık demez ama yapmasam ooooo

Demin kapıları sileyim dedim kızım durmuyor çizgifilm açıyorum yok onu istemiyorum bunu aç yok beğenmedim su istiyorum kaka yaptım filan yapamadım hiç bişey

Ağlamaya başladım sinir boşalması
Hergün evi süpürüyorum topluyorum ama ince işler kalıyor onları yaparken kızımı ihmal ediyorum çizgifilm izliyor ilgilenemediğim için vicdan yapıyorum birde eşim böyle laf edince ortalığı dağıttığı kirlettiği için kızıma kızıyorum istemeden

Çok yoruldum çok..

Her kadın ev işini sevecek yapacak diye bir kural mı var?

Sizin evleriniz hep toplu mu hep temiz mi bende mi sıkıntı var
Hiç dışarı çıkmıyor musunuz eğlenmiyo musunuz

Bu arada 4 yıllık evliliğimde ilk defa dün o saatte eve geldim.
Ben başak burcuyum 2 yaşında oğlum var evim bazen darmadaginik.olur ama hiç canımı sıkmaz çünkü çocuklar dağınık evde büyüyebilir müze değil bizim evimiz ama temizlikten ödün vermem hijyeni severim ama.haliyle ev fazlasıyla dağınık olabiliyor pislikle karıştırmamak lazm biz anne olabiliriz ama gezmeye de hakkımız olduğu unutulmamali çocuklarımızı ihmal etmediğimiz sürece robot değiliz

esiniz ev pisse kalksin temizlesin o zaman. Ama bana sizin asil sıkıntınız evde olmak gibi geldi yani bunalmissiniz esinizin o sozleri de son damla olmus gibi. Aslinda cocugunuz kres yasinda tekrar ise donebilirsiniz
Evet bazen çok bunalıyorum.
Yalnız kalmak istiyorum ama ne mümkün

Eşimi karşıma aldım geçen gün

Ayda 1 gün birkaç saat sen kızımızı al dışarı çıkar parka götür kafeye götür vakit geçirin
Bende kendi arkadaşlarımla buluşayım hepimize iyi gelecek bu dedim
Kabul etmedi

Böyle bir cümle yok! Kocam bana öyle bir şey söyleyecek, yolarım onun saçını başını.
Kocan olacak adam (!) kendisi yetersizse, sana da kendini öyle hissettirmeye çalışıyordur.
Kocanın mi yolacaksin saçını başını? Edep yahu islamiyette kadının kocasına nasıl saygı duyması gerektiğini bilmiyormusun . Konuşulur gerekirse küsülur halledilir

Eğer kızım uyumuş olsaydı kesinlikle kavga edecektim artık doldum çünkü ama biraz ses yükselsin kızım çok korkuyor üzülüyor

Aynen aynen
Yorucu bi işi olsa amenna diyeceğim ama okulda güvenlik görevlisi
Oturup oturup geliyor
Madem öyle sen işte çok oturdun al şu süpürgeyi sen süpür ben de peşinden sileyim de kocana

Back
X