O kadar güldüm ki Allah da sizi güldürsünLokma degil tabak sayiyorum...
Canım ben psikoloğum böyle gelen birkaç danışanım olmuştu yeme dürtüsüne engel olamayıp yiyorlar sonrasında ya mide rahatsız olduğu için yada pişmanlıktan dolayı parmakla kendilerini kusturuyorlar sonra alışkanlık haline geliyor bence psikiyatri uzmanına gitmelisiniz bunda utanılacak bişey olmadığını bilmeli beden sağlığı gibi ruh sağlığı için de gitmek doğal normal bişeyCanim bu rahatsizligi nereden biliyorsun? Senin yada yakininin basina mi geldi? Belirtilerin bazilari esim de var,ona da okuttum doktora gidelim mi dedim. 'Ya ne gerek var ben hasta degilim sadece fazla yiyorum. Yedigime dikkat ederim tatil sonrasi spora baslarim duzelir'dedi. Ve ne dedi biliyor musun, ben kendimi kusturuyorum dedi sok oldum.
Öncelikler neden bu kadar iştahli onu baktırmak lazım...Karaciğerine baktırın yağlanmış olabilir.Esim o kadar bogazina duskun birine donustu ki artik benim uyarilarimi bile umursamiyor.Aklima gelenleri yazacagim;
Ramazanda her aksam kitliktan cikmis gibi yedi her seferinde istifar etti.
Bir aksam arkadasimiza davetliydik,ayni gun halasi da cagirdi. Onlarin yoresel yemekleri meshurdur sirf o yuzden arkadasi baska gune kaydirip halasina gittik,orda da 3 kisilik yemek yedi.Herkes kalkti o ve 3 kuzeni hala yiyor diye espri konusu oldular.
Yine baska bir gun teyzesi cagirdi,kizlarin atesi vardi diye gitmek istemedim. Tum gun doktora goturmemisim,onun da gitmesine engel olmak için bilerek aksami beklemisim diye saatlerce benimle tartisti.
Surekli mangal mi yaksak demesi,biri cagirdiginda isin ucunda yemek varsa ne yapip edip gitmeye calismasi... Tatil koyu arastirirken ben havuza,denize,animasyona yani genel konsepte bakarken onun restauranta odaklanmasi. Bardagi tasiran son damlaysa; (önceden gidip memnun kaldigimiz ayni otele gidecegiz). Bana dun gece diyor ki,orada gece yemegi varmiymis kendisi unutmus da.
Önceden böyle degildi. Her hafta hali saha maci yapiyor,eskiden spora da giderdi simdi gitmiyor. Yapma etme sagligini dusun demekten, bazen kavga etmekten yoruldum. Bayramda bizi uzun zamandir gormeyen bir ablayi gorduk. Esim icin 'O xmiydi? Ya o nasil bir göbek yapmis oyle'dedi. Babannem sakayla karisik 'Torunum zayif, siz hiç yanyana olmusmusunuz bu ne göbek'dedi. Ya ben olsam bu laflarini agizlarina tikamak için bile olsa kendime hakim olurum.
Size sormak istedigim,siz karisiyor musunuz yoksa umursamiyor musunuz? Kimse sevdiginin (Allah korusun) karacigeri yag baglamasini yada baska seylerle karsilasmasini istemez nasil göz yumulabilir ki. Ya da arkasi donukken gayet fit duran ama yan donunce 7-8 aylik gibi gozuken bir kocayi kim ister?Beni ondan sogutan da artik beni dinlemiyor olmasi. Karnin degil gozun aç senin diye suratina suratina bagirasim var yapsam mi?
Canim bu rahatsizligi nereden biliyorsun? Senin yada yakininin basina mi geldi? Belirtilerin bazilari esim de var,ona da okuttum doktora gidelim mi dedim. 'Ya ne gerek var ben hasta degilim sadece fazla yiyorum. Yedigime dikkat ederim tatil sonrasi spora baslarim duzelir'dedi. Ve ne dedi biliyor musun, ben kendimi kusturuyorum dedi sok oldum.
Kocami sevip sevmedigimi yada severek evlendigimi ikna etmeye ugrasmayacagim valla. Evet dis gorunuse onem veririm,ben nasil dikkat ediyorsam o da etsin ama bundan dolayi da sogumam. Ne demek istedigimi anlayanlar nasil anladi da siz anlamiyosunuz? Keyfi olarak tikiyor kendini diyorum kusuyor, ben soyleyince dinlemiyor ve beni sogutuyor diyorum bu kadar.
Benim nisanlim hep protein agirlikli beslenir. Yine de saldirirBen farkli acidan bakan bir yorumda bulunmak istiyorum.Esinize protein agirlikli beslenme tarzini benimsetmeniz gerekiyor onu kirmadan yemekte karbonhidrat degilde proteine yoneltmeye calisin.Tatli borek corek tarzi beslenme surekli aciktirir yeme istegi artar.Biraz buna dikkat ederse emin olun cok yemeye saldirmayacak bi sure sonra.
Ilk defa duyuyorum kilo problemi var mi peki?Et tavuk balik ve bakliyat turleri yendiginde cok acikmaz insan..eger seker vs gibi rahatsizlik yoksa.Benim nisanlim hep protein agirlikli beslenir. Yine de saldirir
Spor yaptigi icin yag yok vucudunda. Bence spordan dolayi o kadar acikiyor zaten.Ilk defa duyuyorum kilo problemi var mi peki?Et tavuk balik ve bakliyat turleri yendiginde cok acikmaz insan..eger seker vs gibi rahatsizlik yoksa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?