• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kendine değer vermiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bortecineee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
2.743
5.377
158
Hanımlar yarın babalar günü, kayınpederime ve babama babalar günü hediyesi alacağız, eşim daha baba olmadı ama ona da hediye alma niyetim var. Eşimin de kıyafet vs ihtiyaçları vs var ama ben sonra alırım veya alırsam bi tane alırım ama kardeşime de babalar günü için hediye alalım diyor. Kendi ihtiyacını görmeyip, kardeşine babalar günü için hediye alması ne kadar mantıklı? İçinden gelir başka bir zaman alır ama şuan maddi olarak da sıkıntıdayken hem babalarımıza hedşye alacak hem de kendi ihtiyaçlsrı oldupu halde kendi ihtiyaçlarını hiçe sayıp kardeşini düşünmesi saçma. Anneler gününde o zaman ben de ablama, abimin eşine, eltime vs. hediye alayım veya abime de babalar günü hediyesi alayım. Eşim genelde böyle, önünden lokmasını alsalar gık demez. Kendi ihtiyaçalrı olduğunu söyler eder ama öteler ama konu özellikle kardeşine, yengesine gelince onlar demeden onları düşünür alır ama kendini görmeyio kendini by kadar değersiz görüp, hep başkaları için yaşaması da beni üzüyor. Biraz da kendisini düşünsün istiyorum ama yok, her seferinde ya kardeşini, yengesini,annesini babasını, yeğenini düşünüyor onlara alsın ama kendisine sonra alsa da olur, bu da beni üzüyor. Kendine değer vermesini istiyorum. Herkes kendini, kendi zevki sefasını düşünürken o onları düşünüyor.

Hanımlar yarın babalar günü, kayınpederime ve babama babalar günü hediyesi alacağız, eşim daha baba olmadı ama ona da hediye alma niyetim var. Eşimin de kıyafet vs ihtiyaçları vs var ama ben sonra alırım veya alırsam bi tane alırım ama kardeşime de babalar günü için hediye alalım diyor. Kendi ihtiyacını görmeyip, kardeşine babalar günü için hediye alması ne kadar mantıklı? İçinden gelir başka bir zaman alır ama şuan maddi olarak da sıkıntıdayken hem babalarımıza hedşye alacak hem de kendi ihtiyaçlsrı oldupu halde kendi ihtiyaçlarını hiçe sayıp kardeşini düşünmesi saçma. Anneler gününde o zaman ben de ablama, abimin eşine, eltime vs. hediye alayım veya abime de babalar günü hediyesi alayım. Eşim genelde böyle, önünden lokmasını alsalar gık demez. Kendi ihtiyaçalrı olduğunu söyler eder ama öteler ama konu özellikle kardeşine, yengesine gelince onlar demeden onları düşünür alır ama kendini görmeyio kendini by kadar değersiz görüp, hep başkaları için yaşaması da beni üzüyor. Biraz da kendisini düşünsün istiyorum ama yok, her seferinde ya kardeşini, yengesini,annesini babasını, yeğenini düşünüyor onlara alsın ama kendisine sonra alsa da olur, bu da beni üzüyor. Kendine değer vermesini istiyorum. Herkes kendini, kendi zevki sefasını düşünürken o onları düşünüyor.
Bir tanede de bende var canım.Inan ayakkabı alır gelirdik ama iyi markalardan ya hiç giymez verirdi ya da bikac defa giyip verirdi.Kiyafet konusunda da öyle.Olaya el koydum giyinmeyeceğin şeyi alma dedim.Ve daha mağazadan çıkmadan 30 defa sordum bak giyeceksin demi diye.Ayrica küçük kardeşi başka şehirden gelip abisinde kalan terliği aldı(iyi bir markanin terliği) gitti.Abi de eşimden terlik istedi aynısı vardi esimin olmadığı halde verdi.Dedim ulannn adam baska sehirden gelip terliği aldı sen ihtiyacın olduğu halde çıkarıp terliğini verdin ya sende hic mi akıl yok????Savunması hayır diemedim🤷‍♀️Galiba tüm ailelerle böyle tipler var biri seni bulmuş biri beni napalimmm.

Benim nişanlım da öyle, yemin ediyorum maddi durumu iyi, ama giydiği kıyafet 1 senedir aynı, bir kaç kez ima ederek söyledim ihtiyacı olan şeyleri ben alıyorum tişört pantolon vs ama kendine asla alışveriş yapmıyor abisi yiğeni yengesi kardeşi babası annesi onlara ne var ne yok alıyor bu durumu çok garipsedim ama huyu bu, evlenince ben adam akıllı giydiririm diye düşünüyorum.

Eee adamın kardeşi,onu sevindirince kendine aldığı şeye göre daha mutlu olacak.Kendine bir şey aldığında amaç sevinmekse,daha mutlu olacağı şey olan kardeşini sevindirmeyi seçiyor.Bunun kendini değersiz görmekle alakası yok maneviyatı yüksek biri ne güzel işte

“İçinden gelir başka bir zaman alır” yazmışsınız da adamın kendi kardeşi. Onun içinden ne zaman geleceğiyle ilgili siz nasıl tahmin yürütüyorsunuz ben onu anlamadım. İçinden gelmiş ki almak istiyor. Benim kardeşime alacağım hediyeye eşim müdahale etse tepki veririm. Siz eşinizin başkasına değer göstermesiyle ilgilenmeyin bence. Siz ona değer verin mutlu hissetsin.

Benim eşimde kendini düşünmez sadece beni düşünür ben alıyorum ne yapayım ona değer verilseydi oda kendine değer verirdi malesef bu böyle...

Benim nişanlım da öyle, yemin ediyorum maddi durumu iyi, ama giydiği kıyafet 1 senedir aynı, bir kaç kez ima ederek söyledim ihtiyacı olan şeyleri ben alıyorum tişört pantolon vs ama kendine asla alışveriş yapmıyor abisi yiğeni yengesi kardeşi babası annesi onlara ne var ne yok alıyor bu durumu çok garipsedim ama huyu bu, evlenince ben adam akıllı giydiririm diye düşünüyorum.
Sen eşini eşin de ailesini giydirir

Çok üzülüyorsanız haberi olmadan ona hediye olarak ihtiyacı olan bir şeyi siz alırsınız.Kardeşine jest yapmak istemiş olabilir ve şu an parası buna yetiyordur, kendisine bir şey almak istemiyordur. Ben bir anormallik göremedim.
Kendine birşeyler almak istiyordu, daha önce öyle konuşmuştuk, zaten ben ihtiyacı olanı alıyorum zaten alacaktım da ama bazı şeyleri o olmadan almamı istemiyor. Parası buna yetiyorsa kendine alsın o zaman sonra bana gelip lafını etmesin geçen ay çok açıldık harcamana dikkat et ben kendime birşey alamadım diye. Kardeşine zaten geçenlerde bebeği olduğu için jestini yaptı hatta fazlasıyla yaptık. Her zaman da yapıyoruz ama kendinden çok kardeşini, kardeşinin çocuklarını düşünüyor, konu kocamın abartması.

Kendini değersiz görmek değil de yakınlarına çok değer veriyor gibi geldi bana da. Maddi imkan olsa eminim kendine de alırdı. Böyle adamlar zor bulunur, kızmayın siz :)
Yaa ilk önce kendisine alması lazım ama bu ay zaten kardeşine fazlasıyla jest yaptı. Her zaman böyle hep böyle. Ben eşime alıyorum ben almasam zaten almayacak ama bana bu ay çok açılmayalım sen zaten eksiklerini aldın ben de bu ay eksiklerimi tamamlayayım harcamana dikkat et demişti. O yüzden de ondan izinsiz ona danışmadan alışveriş yapmıyorum ama böyle deyip sonradan kardeşime alayım kendime almasamda olur demesi beni üzdü. Hep böyle çünkü, kendine değer verse daha çok faydası dokunacak. Kendini yıpratıyor böyle. Biraz daha rahatladığjnda alır kardeşine, kardeşinin ihtşyacı yok çünkü onun kadar, eşimin gerçekten ihtiyacı var ama ihtiyacı olduğu halde öteliyor.

Madem maddi sikintiniz var illa neden hediye almak zorunda hissediyorsunuz ki?
Alacaksaniz da ufak tefek birseyler alin herkese naksat gonul yapmak degil mi? Kendine ihtiyaclarini alacak para kalsin boylece.
Ben zaten ufak tefek hediyeler alacağım zaten , ay başında kardeşinin bebeği olduğu için hem arabamızı verdik onlara deposunj da doldurduk sıkıntı yaşamasınlar diye, hem bebek için (altın parasıdeğerinde) hediye hazırladık, hem kayınvalideme hediye aldık hem kaynıma bebek için altın miktarınca para verdik(altın istemedikleri için para verdik) o yüzden dikkat etmemiz gerektiğini kendi ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini dikkatli harcama yapmamı söylemişti. O yüzden bende babalar günü için babalarımıza hediye almamayı pasta vs yaparak babalarımıza sürpriz yapmayı düşünmüştüm ama eşim kardeşini de ekledi aradan saatler sonra.

Sen eşini eşin de ailesini giydirir
Yeğeni vs. Geniş aileye giriyor ama artık. Sonuçta keselerimiz evlerimiz ayrı, onlar eşimden fazla para alıyor eşim neden giydirsin. Sürekli zaten olması gerekenden fazla fedakarlık yapıyor. Sürekli herkesin anası babasıymış gibi davranıyor. Sonra bana gelip bu ay dikkat etmemiz gerek, harcamana dikkat et diyor. Sen eşini eşinde ailesini giydirsin diyorsunuz ama o ailesini giydirecek de sadece onun tarafı mı olacak, kendi tarafına yaparken benim de kardeşim, yeğenlerim olduğunu annem babaö olduğumu düşünmesi gerek. O ailesine istediğini yapacak istedişi kadar masraf yapacak ama benim tarafıma gelince bana limit koyacak. Yok öyle bir dünya.

Uzmeyin bu adamı nesli tükenen lerden ..evde ekmek yokken grantuvalet disarida gezen kendini adam sanan erkekler çok fazla...

“İçinden gelir başka bir zaman alır” yazmışsınız da adamın kendi kardeşi. Onun içinden ne zaman geleceğiyle ilgili siz nasıl tahmin yürütüyorsunuz ben onu anlamadım. İçinden gelmiş ki almak istiyor. Benim kardeşime alacağım hediyeye eşim müdahale etse tepki veririm. Siz eşinizin başkasına değer göstermesiyle ilgilenmeyin bence. Siz ona değer verin mutlu hissetsin.
Ben zaten eşime değwr veriyorum ama kendine değer vermeyip sürekli başkalarını düşünürse laf ederim kusura bakmayın. Eğer sizin eşiniz size gelip bu ay harcamalarına dikkat et, ben eksiklerimi alamadım edemedim dikkat etmemiz lazım, eksiklerimi alacağım deyip sonrada eksiklerinden vazgeçip kardeşine almaya karar verirse ben lafını ederim. Çünkü daha bu ay kardeşine bebeği olacak diye arabamızda dahil hediye vs para vs herşeyi yaptık verdik. Benim kardeşim doğum yapacak, ona hediye vs alacağım bana alacağım hediye için maddi limit koyarsa lafını ederim. Eşim sürekli başkalarına değer verip başkalarının lafıyla hareket ediyorsa da lafını ederim. Biz ikimiz bir aile kurduysak ikimiz birlikte almalıyız kararları başkaları değil. Ev almak istiyoruz kardeşini karıştırır, altınlarımızı nasıl değerlendireceğimize kardeşini karıştırır, benim fikrimi almadan, benimle konuşmadan arkadaşlarına altınlarımızı borç vermeye kalkışır vs vs vs ben böyle bir eşe laf ederim.

Uzmeyin bu adamı nesli tükenen lerden ..evde ekmek yokken grantuvalet disarida gezen kendini adam sanan erkekler çok fazla...
Yaa zaten üzmedim, üzmüyorum ama böyle yaparak kendisini sıkıntıya sokarak ikimizi de mutsuz ediyor, sonra ben harcamama dikkat etmemiş oluyorum. Kardeşine, anasına, yeğenlerşne harcadığı paraları görmeyip benim ev için yaptığım market alışverişi vs olsun laf ediyor. Bana laf edecekse dikkat et diye o zaman kendisi de edecek. Onun bu yanını hep kullanıyorlar işte. Arkadaşları da kullanıyor annesigilde kullanıyor. Zaten kardeşine bu ay yapması gerekenden fazlasını yaptı, kendi ihtiyaçlarını karşılasınki sonra başkalarını mutlu etsin. Ben kardeşime doğum hediyesi alacağım diye bana para limiti vs koyuyor o zaman ben de laf ederim, benimde anam bacım babam kardeşim var. Ben onlara yapamam ama ona sormadan.

Esiniz henuz baba degil.
Yok illa da hediye alalin diyorsanız bunu sizin dusunmeniz gerekmez mi?
Adam kendi kendine hediye mi alacak?
Yaa zaten ben ona hediye alacağım o ayrı ben kendi ihtiyaçlarından bahsediyorum. Ama kardeşi baba diye kardeşine de almak zorunda değil. Bana bu ay dikkat edelim deyio kardeşi için yaptıklarımızdan sonra ayı dolmadan bir kez daha kardeşine jest yapmak mantıksız. Dediğiyşe yaptığo bağdaşmıyor çünkü.. Benim kardeşime alacağım doğum hediyesine limit koyuyor ama kardeşine o ay bana koyduğu limitten fazla masraf yapıyor, hem de ihtiyaçları olduğunu söylüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X