• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kendine değer vermiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeğenine karşı da öyle. Bu zamana kadar ne isterse almış, hiçbir şeyi eksik olmasın istemiş, bisikletten oyuncaşına, kıyafetine, harçlığına kadar herşeyi ama her şeyi veriyor ne isterse alıyor. Her gittiğimizde önce yeğenini arayıp ne istersin diye soruyoe ne isterse onu alıyor. Şimdi bir yeğeni daha oldu bakalım aynısını ona da yapabilecek mi, yarın bir gün bizim çocuğumuz olduğunda yeğeni onu da kıskanacak, yeğenine kendi çocuğuymuş gibi davranıyoe, evimize yeğeninin filan resimlerini çıkartır asar ben de çıldırıyorum artık kendi yeğenlerimin resmini çıkartıp asacağım bundan sonra.
Kendisine bu hediye vs konusunda yeğeni için şöyle dedim, canım yeğenin ne derse ne isterse hep aldın, hiç almam alamam demedin, her istediğini yapıyor ve alıyorsun, yarın bir gün büyüdüğünde de alışkanlık haline getirecek bunu ve isteyecek şuanda alışkanlık haline getirmiş istiyor sürekli, çocuğumuz olduğunda da aynısını yapabilecek misin, çocuğumuz olacak, x in de kardeşi var ikisine de aynı şeyleri yapabilecek misin, sonra daha kötü olacak dedim.
Bu yeğen kaç yaşında? Eşimin her sene karne hediyesi alınan, maddiyatla motive edilen yeğeni akademik anlamda hiç başarılı olamadı mesela. Hatta kardeşine ders çalıştırmak, annesinin bir işini yapmak falan sözkonusu olunca bu işleri hep para karşılığı halletmeye başladı. Ben evlenince (tabii geç kalmıştım çocuk artık büyümüş ve alışmıştı) eşimi uyardım ve azalttı. Dikkatli olun derim, bu iyi davranmak sevmek sevilmek değil

Bu yeğen kaç yaşında? Eşimin her sene karne hediyesi alınan, maddiyatla motive edilen yeğeni akademik anlamda hiç başarılı olamadı mesela. Hatta kardeşine ders çalıştırmak, annesinin bir işini yapmak falan sözkonusu olunca bu işleri hep para karşılığı halletmeye başladı. Ben evlenince (tabii geç kalmıştım çocuk artık büyümüş ve alışmıştı) eşimi uyardım ve azalttı. Dikkatli olun derim, bu iyi davranmak sevmek sevilmek değil
3-4 yaşlarında daha. Ama şimdiden benden çok parası oldu çocuğun 🤣 herşeyi istiyor valla, ona alınmayınca da bana neden almadınız diyor.

3-4 yaşlarında daha. Ama şimdiden benden çok parası oldu çocuğun 🤣 herşeyi istiyor valla, ona alınmayınca da bana neden almadınız diyor.
İşte iki yeğen de böyleydi aynı. 5-10 varlardı sanırım ben evlenince. Gerçi onlarda yatma saati, ekran süresi falan hiçbir sınırlama yoktu

Eşinizle diğer konularınızı ya da sıkıntılarınızı bilmiyorum ama bu anlattığınız olayda eşiniz kendince bir bütçe belirlemiş ve ben kıyafet alacağıma kardeşime hediye alayım demiş. Yani hem kendime, hem kardeşime alalım dememiş. Bu durumda belirlenen bütçenin aşılması söz konusu değil. Demek ki kendisi eski kıyafetlerle gezmeyi tercih ediyor, rahatsız olmuyor. Bırakın ne giyerse giysin, zaten hep böyleymiş. Bundan sonra da değişeceğini hiç sanmıyorum. Bu arada kardeşinin ilk babalar günüymüş. Abi olarak heves edip hediye almak istemesi çok doğal.

Eşinizle diğer konularınızı ya da sıkıntılarınızı bilmiyorum ama bu anlattığınız olayda eşiniz kendince bir bütçe belirlemiş ve ben kıyafet alacağıma kardeşime hediye alayım demiş. Yani hem kendime, hem kardeşime alalım dememiş. Bu durumda belirlenen bütçenin aşılması söz konusu değil. Demek ki kendisi eski kıyafetlerle gezmeyi tercih ediyor, rahatsız olmuyor. Bırakın ne giyerse giysin, zaten hep böyleymiş. Bundan sonra da değişeceğini hiç sanmıyorum. Bu arada kardeşinin ilk babalar günüymüş. Abi olarak heves edip hediye almak istemesi çok doğal.
Hanımefendi diyprumki eşim bütçeyi belirlerken sen geçen eksiklerini tamamladın, bu sefer ben eksiklerimi alacağım dedi hatta eksiklerinin bazılarını internetten almak için vs bakıyorduk sonra babalar günü olunca birden eksiklerini unutverip kardeşine hediye alası tuttu. Kardeşinin ilk babalar günü değil 2 çocuğu var. Belirlenen bütçenin aşılması söz konusu çünkü bu ay hesaptakiler, ne için alışveriş yapacağımkz belliydi bir anda ortaya atıverdi.

İşte iki yeğen de böyleydi aynı. 5-10 varlardı sanırım ben evlenince. Gerçi onlarda yatma saati, ekran süresi falan hiçbir sınırlama yoktu
Onun yatma sınırı vs saati var ama bazen aşıyor. Birde kaynımın düşüncesi çok değişik, şimdi her istediklerini yapıp alıyorlar, en çok da eşim alıyor her istediğini ama ilerde de hayatı öğretelim, liseye ortaokula gelince il dışına gönderelim hayatı öğrensin vs diyolar. Bana tuhaf geliyor bu düşünceleri

Bırak alsın muhtemelen kardeşi ona almayacaktır sen de abiyken sana almadı diye dalga geçersin

Benim nişanlım da öyle, yemin ediyorum maddi durumu iyi, ama giydiği kıyafet 1 senedir aynı, bir kaç kez ima ederek söyledim ihtiyacı olan şeyleri ben alıyorum tişört pantolon vs ama kendine asla alışveriş yapmıyor abisi yiğeni yengesi kardeşi babası annesi onlara ne var ne yok alıyor bu durumu çok garipsedim ama huyu bu, evlenince ben adam akıllı giydiririm diye düşünüyorum.
Psikologlar değiştiririm ümidiyle evlenmeyin diyorlar

Benim nişanlım da öyle, yemin ediyorum maddi durumu iyi, ama giydiği kıyafet 1 senedir aynı, bir kaç kez ima ederek söyledim ihtiyacı olan şeyleri ben alıyorum tişört pantolon vs ama kendine asla alışveriş yapmıyor abisi yiğeni yengesi kardeşi babası annesi onlara ne var ne yok alıyor bu durumu çok garipsedim ama huyu bu, evlenince ben adam akıllı giydiririm diye düşünüyorum.
:) evlenince değiştiririmdiyenlerde vol 99 :) değişmez alıp koysanda değişmezzz o öyle kabul edecekseniz ne ala

Psikologlar değiştiririm ümidiyle evlenmeyin diyorlar
aynı anda aynı şeyi ima etmişiz:)
:) evlenince değiştiririmdiyenlerde vol 99 :) değişmez alıp koysanda değişmezzz o öyle kabul edecekseniz ne ala
Evlenmeden önce bu huyunu göstermedi öyle bir tek düğün zamanı gördüm. Ev kayınoederimin diye ses çıkaramadım. Ben evlendikten sonra tam anlamıyla nasıl biri olduğunu gördüm. Bazı şeylerini konuşarak anlaşarak düzelttik ama bu konu da hiç mi hiç düzelmiyor. Evlenmeden önce de arkadaşları vs hesabı hep buna kitlermiş. Evleneceğimiz zaman da babası alırız ederiz yaparız dedi hiçbir şey yapmadı herşeyi eşimle ikimiz yaptık. Birde üstüne üstlük düğünde kalacak ywr olduğu akrabaları olduğu eltimin evi olduğu halde, eltimle kaynım ve çocukları , kv kp filan benim yeni düzülmüş, daha gelin olarak bir gece bile kalamadığım evde düğünden önce kaldılar. Eşim de buna müsaade etti. Neymiş eltimlerin evi 2+1 miş. 3 kişiyi misafir edemezlermiş(eltim, kv kp kaynım çocukları vs toplamda altı kişi kalacaklardı) bizim evimşz daha büyükmüş bizim evde kalmaları daha doğru olurmuş. 🙄🙄🙄🙄 Geçti gitti ama hiç unutmuyorum. Çok düşüncesizler.

Hanımefendi diyprumki eşim bütçeyi belirlerken sen geçen eksiklerini tamamladın, bu sefer ben eksiklerimi alacağım dedi hatta eksiklerinin bazılarını internetten almak için vs bakıyorduk sonra babalar günü olunca birden eksiklerini unutverip kardeşine hediye alası tuttu. Kardeşinin ilk babalar günü değil 2 çocuğu var. Belirlenen bütçenin aşılması söz konusu çünkü bu ay hesaptakiler, ne için alışveriş yapacağımkz belliydi bir anda ortaya atıverdi.
E siz de eşinize limit koyun o zaman. Herkesin ailesi, kardeşi kendine kıymetli. Siz de ailenize istediğiniz hediyeyi alın, sizi çeşitli bahanelerle manipule etmesine izin vermeyin. Bu arada ben kayınpederinizin ilk babalar günü sanmıştım🙈

E siz de eşinize limit koyun o zaman. Herkesin ailesi, kardeşi kendine kıymetli. Siz de ailenize istediğiniz hediyeyi alın, sizi çeşitli bahanelerle manipule etmesine izin vermeyin. Bu arada ben kayınpederinizin ilk babalar günü sanmıştım🙈
Kayınoederim değil 🙈kaynım. İkinci babalar günü ama eşimden küçük. Ama abisi gibi duruyor herkes abisi zannediyor.

Maddi sikintiniz var illa hediye alacaksiniz ve hatta eşiniz daha baba olmadan onada babalar gününde hem ihtiyacı olan bid şeyi hem hediye niyetiyle vereceksiniz. Sebep?
Her şeyin bir anlami olmalı. Öyle veriliyorsa herkes herkese o niyetle versin. Kardesini düşünmüş hepsine uygun fiyatli alabilirdiniz hediyeleri. Yokuş yapmaniz biraz saçma olmuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X