- 6 Ekim 2020
- 120
- 572
- 53
- 34
Yemin ederim aynı şeyi düşündüm.Aslinda once platesle vucudu sıkılastirip, diyetle de kilo verip tam eski hale gelince de bu adami bosamak lazim.
Dedi adriana limaCok tepki cekicem biliyorum ama kilolu kendine bakmayan insan bende sevmiyorum. 3-5 lokma icin insan kendine neden bunu yapar diye dusunurum kilolu insan gorunce. Sizin icin soylemiyorum yani genel olarak siz dogum yapmissiniz emziriyorsunuz sizin durumunuz daha ozel olabilir bi surec icindesiniz tenzih ederim sizi
Kendisini çok zayıf olduğunu vurgulamak isteyip bu konuyu kurban seçmiş. Benim bir halta yaramayan babam da kilolu insanları eleştirirdi kendi çöplük gibi karakterine bakmadan. Niye? Böyle insanlar için sadece dış görünüş önemli. Kesin dışarda kilolu birini görünce hasta mi, neyi var diye düşünmeden iki lokma az yesen ne dolar diye burun kıvırıyordur. Yemin edebilirim ama kanıtlayamamKilolu insan sevmediğinizi söylemenin yeri tam da bu konuydu zaten, bravo
Hep o anaları babaları yüzünden. Doğduktan itibaren bi gazlar bi gazlar '' Aslan oğlum, paşa oğlum, kızlar ç.künü yesin. '' falan. Paslı tenekeye benziyor herif, havalar Brad Pitt te yok.
O kadar olsa neyse.Arkadaşlar;hepimiz kadınız dönem dönem kilo alınır,verilir....
Mühim olan insanların birbirine her şart ve koşulda destek olması ,gerçekten eş olabilmektir.
Korkarım bu devirde bu insani özelliklere sahip erkek bulmak güç.
Kadın olarak hep güzel,fit,seksi,bakımlı geyşalar olmak zorundaymışız gibi baskı uyguluyorlar bize sanki kendileri çok üstün özelliklere sahipmiş gibi.
İşte konu sahibi bizlere ‘siz kilo seviyor musunuz, ne düşünüyorsunuz’ diye sorsa, o cevabı vermeye herkesin hakkı olur.Sayfalarca kilo dövüşü mü yaptınız, ya biri gelip pekala da "Kilolu insan sevmiyorum" yazabilir, bunun çok eleştirilecek bi şeyi yok, kadın demiş de "Doğum, hastalık, ilaç vb tenzih ediyorum ancak ağzını tutamayıp kilolarından dert yanan insanlardan hazzetmiyorum" diye, söylemek için doğru konu olmadığını düşünebilirsiniz ama konu "Fazla kilo" mu evet, söyleyebilir de yani niye dövüşüyorsunuz allaseniz? Hakaret değil bi şey değil, ne hale gelmiş tartışmalar.
Konu özelinde, koca tam ağzını yırtmalık koca, 4 ay olmuş daha, sezaryen gibi bir operasyondan çıkılmış, ancak hareket özgürlüğü tam manasıyla gelmeye başlamıştır, 4. aydan sonra yorucu sporları yapabilir hale geliyorsunuz ufaktan, konu sahibi kilo vermeyi düşünüyorsanız (Ki eşinizin özgüveninize saldırmasını ayırın şimdilik, çünkü boş yere kilo almadınız ve elbette vücudunuz değişecek), bu aylarda, emzirmeyi de doğru kullanabilirseniz çok güzel kilo verirsiniz, üzülmeyin hiç.
Hamilelikte 30 kilo ve üzeri aldım, doğum yaptım emzirme sürecinde yanlış beslenme yüzünden (Süt yapar diye tatlılara abanınca) yine kilo aldım ve kendimi berbat hissedip kilo vermeye karar vererek diyet + fitnessa başlamıştım 4. aydan sonra, bol su içtiğiniz diyetinizi sağlıklı beslenme şeklinde düzenleyerek hareket ettiğiniz takdirde dediğim gibi emzirme süreci kilo vermek için çok güzel bir avantaja dönüyor.
Bunları yapın ve kocanızın laflarına, sizi dibe çekmesine kulak tıkayın. Hoş, böylesi bir aşağılama konuşmasını şu halde eşim bana yapmış olsaydı, sanırım boşamaya kadar götürürdüm ancak sizi gaza getirmek de istemem, siz bilirsiniz, bebeğinizin tadını çıkararak, tekrar fitleşmeye odaklanıp evinizdeki öküzü bir süre görmezden de gelebilirsiniz.
Sağlık için, gençlikte doya doya istediğiniz elbiseleri "Şuramdan şu fırladı mı, şuram da kat kat mı? Beden bulamadım, bu bana olmaz-yakışmaz" diye kendinize eziyet etmeden giyebilmeniz elbette güzel bir şey.
Ben ara ara kullanmak zorunda olduğum ilaçlar sebebiyle her sene 10-15 kilo bandında oynarım, yine kilo aldım ve verme sürecindeyim, çünkü kendimi net ben olarak hissettiğim kilolar bunlar değil, eşimin şakayla karışık arada "Roberto Karlos gibi oldu bacakların maşallah" demesine takacak günümdeysem uyuz olur, ekstra kendime hırs yaparım. Size de tavsiyem budur, eğer kilo verme düşünceniz varsa, kocanızın laflarını sadece olmayı istediğiniz beden için hırs yapın ve ötesini berisini sallayın, beden sizin bedeniniz, hayat sizin, yeni de doğum yapmışsınız acelesi yok ve elbette kilo-vücut değişimi yaşanacaktı, öyle haybeye oturup almadınız o kiloları, aynı şekilde verirsiniz de, tasalanmayın.
İşte konu sahibi bizlere ‘siz kilo seviyor musunuz, ne düşünüyorsunuz’ diye sorsa, o cevabı vermeye herkesin hakkı olur.
Sormamış ki, kadın başkasının bedeninden bir bilgi almak yerine dış görüntüsü sebebiyle eşinden duygusal şiddet görüyor, iç döküyor, konu kilo değil eşinden gördüğü muamele.
Olan sadece bu.
Ben kocamı sevmiyorum diye konu açsam ve biri gelip ‘ayyy benim kocam hiç böyle değil maşallah çok iyi evliliğimiz var çok seviyorum’ dese, resmen aynı şey.
Konu dışı vurun kahpeye sendromu.
Üstüne kendileri Türk kadınına egolu tripli damgası vurmaya çalışır. Maşallah kendilerinde ego kimsede yokYa bu canına yandığımın türk erkeklerindeki özgüven ne olacak? Anası paşa yapmış kızlar kölen olsun demiş bunlar da yiyip yiyip yan gelip yatmış anca kıllarını uzatmış. Ne bi kültür var ne bir incelik var bi b.ktan da anlamazlar. sonra anne olmuş kadına üstelik kendi çocuğunun annesine hakaret etmeyi hak görürler. Göbeğinden şeyin görünmüyor ne demek ya. Hayatım asıl seninkini görmek için mikroskop lazım biz sana bişe diyomuyuz diyeceksin buna. Sonra da emzirme dönemi bitince ennn fit haline dönüp kapısına boşanma celbini yollayacaksın.
Hah aynen öyle.Şey gibi bu "Kocamla boşanıyoruz, çocuk yok, süreç nasıl işler" konusuna "Boşanınca olan çocuklara oluyor hep" yazmak gibi, karşılıklı tartışmaya dönmesi bence gereksiz, söylemiş geçmiş. Hani şey der ne bileyim "Kilolu kadınlar da kadınım demesin kendine" tarzı bi şey işte o zaman dayanamaz üç beş bi şey söyleme ihtiyacı hisseder insan. Kilolu birini görünce nasıl düşünüp ne hissettiğini yazmış geçmiş, konu, onda bunu yazma ihtiyacını hissettirmiş. Linçe dönecekmiş neredeyse, gerek var mı cidden bu kadarına? Ben de kiloluyum şu an, ideal kilomun 10 üzeriyim bana dokunmadı öyle denmesi, sevmeyebilir, böyle düşünebilir ee noldu? Bi hakaret, iğneleme yok ki Film.
Sen unutabildin mi eşinin sana dediklerini? Sana yapılınca iyi, paşaya yapılınca mı kötü? Ben cinsellik konusunda sağlam bi laf soktum, evet unutamadı ama düşünmeye başladı şükür. Sustukça kendilerini bişey sanıyorlar.Bunu eşime ben de yapmıştım ama unutamamış. Bence böyle akıllar vermeyin erkeğin aklına her şey geliyor bi şekilde kötü de olsa evlilik devam ettiği sürece kadına yine kötü yansıyor bu laflar
Unutmaz sanmam. Ama o adamın yemeğini yapar donunu yıkar. Kahrını çeker. Ama paşa 5000 yıl önceki yediği lafın acısını gıdım gıdım çıkarır. Onlarda öyle malesef.Onun sana söyledikleri, hissettirdikleri ne olacak Leyl, sen unutuyor musun onları ?.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?