- 13 Temmuz 2018
- 2.203
- 5.080
- 158
Bu kendine bakmamak değil insanların yediği içtiği gıdaların obeziteye sebep olduğunu bilmeyecek kadar cahil olamazsınız herhalde. Bunda 50 yıl önce obez insan varmıydı onca şey yemesine rağmen? Sizin bünyeniz obeziteye müsait değildir kilo almazsınız ama azıcık yese bile bunu kiloya çeviren hastalıklı bünyeler var. He bu arada obezite bakımsızlıktan olsaydı diyetisyen doktorları olmazdı hastanelerde. Bu bi hastalık önce bunu öğrenin.
Hah aynen öyle.
Söyledin bu fikrin tamam da özellikle ‘ne farkınız kaldı’ dedim çünkü bu da duygusal olarak hezimete uğrayan kadına bir şiddet.
Verdiği kocası da haklı, ağzını tutsaydı türü cevapla olay koptu.
Mesela bana göre sen dünya güzelisin, ve ciddiyim eşsiz bir güzelliğin var, ne kilo fazlan var ne bir estetik müdahaleye ihtiyacın.
Sen kendinden memnun olmadığın için bunları düşünüyorsun; x kişisi, toplum baskısı ya da koca zulmü ile böyle düşünsen herkese yine söverim şahsen.
İnsan kendi bedeninden mesuldür baby, nasıl mutluysa öyle olmalı.
Sağlık adına elbet uyarılar, önlemler düşünülür söylenir ama kilo konusunda fazlaca zorbalığa uğruyor kadınlar.
Zaten 3 gündür kadın diyetteymiş, üzgün ve bu söylenen ‘ağzını tut, yağ bağlama, emziriyorsun diye dünyayı yeme’ gibi söylem gerçekten zorbalığın dibi.
Ben de kiloluyum daha bugüne kadar hayatımda kimse ağzına açamadı fena çarparım, kocam olacak deyyuz bir kere girmeye çalıştı o topa ‘ben 2 çocuk çıkardım bak ürünüm ortada, sen ne çıkardın göbeğinden, anca bo... ‘ dediğim andan itibaren cesaret dahi edemedi
Siz arada kocanızı evden falan yolluyorsunız diye düşünmeden edemiyorumHah aynen öyle.
Söyledin bu fikrin tamam da özellikle ‘ne farkınız kaldı’ dedim çünkü bu da duygusal olarak hezimete uğrayan kadına bir şiddet.
Verdiği kocası da haklı, ağzını tutsaydı türü cevapla olay koptu.
Mesela bana göre sen dünya güzelisin, ve ciddiyim eşsiz bir güzelliğin var, ne kilo fazlan var ne bir estetik müdahaleye ihtiyacın.
Sen kendinden memnun olmadığın için bunları düşünüyorsun; x kişisi, toplum baskısı ya da koca zulmü ile böyle düşünsen herkese yine söverim şahsen.
İnsan kendi bedeninden mesuldür baby, nasıl mutluysa öyle olmalı.
Sağlık adına elbet uyarılar, önlemler düşünülür söylenir ama kilo konusunda fazlaca zorbalığa uğruyor kadınlar.
Zaten 3 gündür kadın diyetteymiş, üzgün ve bu söylenen ‘ağzını tut, yağ bağlama, emziriyorsun diye dünyayı yeme’ gibi söylem gerçekten zorbalığın dibi.
Ben de kiloluyum daha bugüne kadar hayatımda kimse ağzına açamadı fena çarparım, kocam olacak deyyuz bir kere girmeye çalıştı o topa ‘ben 2 çocuk çıkardım bak ürünüm ortada, sen ne çıkardın göbeğinden, anca bo... ‘ dediğim andan itibaren cesaret dahi edemedi
Evet o yüzden glikoz şurubu içeren gdo içeren gıdalardan uzak durun diyorlar değil mi? Glikoz şurubu ile şeker pancarı arasındaki farkı size tek tek anlatamam araştırırsanız bulabilirsiniz. Raf ömrünü uzatmak için içeriğine koyulan kimyasallar msgli paket gıdalar hiç hormon bozmuyor kilo alımına sebep olmuyor zaten. Hatta margarinler de damar tıkamıyor. Aynen böyle inanmaya devam edin.Ayni gidalari tuketiyoruz. Obezite yapan bir gıda yok, obeziteye musait vucut olmasi da obezite olacagi anlamina gelmez, esim de kiloya musait bir adamdir ama hiç kilolu olmadi biraz almaya basladigini farketsin hemen yemesini icmesini dengeler.
Eskiden insanlar daha aktifti o yuzden yediklerini yakiyorlardi, o yuzden onca sey yiyip kilo almiyor olabilirler. Hem yakmayip hem yiyince kilo alinir. Ekstra bir saglik sorunu varsa onu bilemem.
Konu sahibi size gelince, eşlerin birbirini eleştirmesi ve isteklerde bulunmasi bana göre çoook normal. Ama sizin eşiniz bunu dalga gecerek yapiyor işte bu çok yanliş.
Bu konuda yapilacak şey kilo verip sonra onunla saglam bir konuşma yapmaktir, şuan sizi dikkate almiyor belli ki. Kilo verilir ama kalp kirilligi kalir.
Yolluyorum da gitmiyor, kene gibi yapışıkSiz arada kocanızı evden falan yolluyorsunız diye düşünmeden edemiyorum
Evet o yüzden glikoz şurubu içeren gdo içeren gıdalardan uzak durun diyorlar değil mi? Glikoz şurubu ile şeker pancarı arasındaki farkı size tek tek anlatamam araştırırsanız bulabilirsiniz. Raf ömrünü uzatmak için içeriğine koyulan kimyasallar msgli paket gıdalar hiç hormon bozmuyor kilo alımına sebep olmuyor zaten. Hatta margarinler de damar tıkamıyor. Aynen böyle inanmaya devam edin.
İltifat değil, gerçek görüşüm, beğenimFark var, hakaret-iğneleme yok ki yahu o yorumda; kilo geçince konu çağrışım yapmış konu sahibini ayrı tutmuş genel bakışını yazmış kadın. "Vay ben de şöyle fitim, şöyle mükemmelim kilom şu hepsi kas popom sımsıkı daş kadın didiğin böyle olur" filan yazmamış ya da konu sahibinin kocası gibi "Göbeğinizden şeyiniz görünmüyo bu ne beğğ, etek değil sizin giydiğiniz, gemi yelkeni la" dememiş. Kadın genel bir hissi-düşüncesini yazmış, zerre rahatsız etmedi beni.
Onun haricinde iltifatların için çok tenk yu Filmim amma ben ben değilim bu sene bilhassa, zıvanadan çıktım, farkındayım da.
Kendimden memnun değilim, gıdımla bakışıyoruz aynada ve bu sene o gıdı (kilodan farklı) yaşımın da getirisiyle boynuma yuva yapmış halde. Biraz kilo verip bakacağım hala çene çizgimden eser yoksa, diyeceğim "Gerin beni", sizin oralara doğru da gelebilirim pandemi olayları biraz hafiflerse... Geçende sordum benim yaş aralığına öyle benim düşündüğüm gibi bi germe yapmıyorlarmış (Kadının karşısına geçip iki elimle kafamı kenarlardan çekerek -böyle yabsanız olma mı-dedimdi, öyle olmuyormuş), kolajendi bilmem ne diyorlar onları uyarıyor, yok bi jawline dokunuşları filan öylesi yapıyorlarmış. Bakalım artık...
Ben şimdi öğrenmedim yalnız. İyi zayıf olduğunu söyledin hiç kilo da almamışsın görev tamamsa çekilebilirsinO kadar çok biliyorsaniz yemeseydiniz onlari yahu. Şimdi ogrenip bana mi ogretiyorsunuz? Ben hayatimda kilo almiş biri degilim, yillardir da spor yapiyorum. Bana gelmiş gida ogretiyorsunuz.
Tamam suç sadece gidalarda...
Hanımefendi istediğini yapabilir tabiki ama emziren anneler de diyet yapabiliyor. sadece ona özel diyet yapılıyor. Bir sakıncası yok yaniArkadaşım bebeğini emziriyor musun?
Evet ise bu neyin diyeti Allah aşkına?
İstediği kadar söylesin vır vır etsin kocan sen emzirirken diyet yapıldığını nerde gördün?
Bu günleri bir daha geri getiremezsin ama 2 yıl sonra istediğin kiloya gelirsin.
Önce yavrunu düşün ona verdiğin sütün kalitesini, bu sütü bozuk adam yüzünden düşürmene değer mi?
Aglamiycan zaten boyle saydircan.. aglarsan daha xok ustune gelir.. birde sen dogur da seni de gorelim bakalim fit kalabilecek misin.. 9 ayda kac kilo olacaksin bakam.. niye agliyorsun kiSuan o ladar kalbim kirik ki.Butun ozguvenimi kaybettim sanki.Dogum yapalı 4 ay oldu.Dunyalar tatlisi oglumu sezeryanla kucagima aldim.Nisanliyken bana tapan es kisisi hamileligimin son zamanlarinda ve simdi beni beğenmemeye basladi. Catlaklarim icin bunlar gececek degil mi diye sormaya basladi.Daha sonrasinda kiloyu sevmedigini asla kilolu bi kadin istemedigini dile getirdi.Kardesinin yaninda onumde soguk cay vardi onumden cekti.Bir gunde tv izlerken gobegime bakti hamile misin diye sordu .o kdr zoruma gidiyor ki.Cogu kez agladim.bazen gonul aldi bazen almadi ama bu terbiyesizligine devam etti. Bende 3 gundur diyet yapiyorum.79 kilo idim suan 78 e dustum.Ise baslayacgm ve is kiyftlrmi denerken kucumsedi yakisti mi dedim dalga gecer gibi suratima bakti.Bende actim agzimi yumdum gozumu.Burnunun yamuk oldugunu yakisikli olmadigini vs diye bagirrk soyledim.Dinime kufreden musluman olsa dedim .Kendini ne saniyosun dedim.Senin oturup sukretmen lazim esin cocugun saglikli sekilde kurtuldu diye dedim.Agzini açıp tek kelime etmedi.Bende yatak odasina gectim cok doldum suan aglayarak buraya icimi döküyorum. Nisanliyken ölüp biten adamdan eser yok.Ne hissettigimi de onemsemiyor ne istoyor anlamiyorum.
Tam kafasına tava indirmelik koca!Suan o ladar kalbim kirik ki.Butun ozguvenimi kaybettim sanki.Dogum yapalı 4 ay oldu.Dunyalar tatlisi oglumu sezeryanla kucagima aldim.Nisanliyken bana tapan es kisisi hamileligimin son zamanlarinda ve simdi beni beğenmemeye basladi. Catlaklarim icin bunlar gececek degil mi diye sormaya basladi.Daha sonrasinda kiloyu sevmedigini asla kilolu bi kadin istemedigini dile getirdi.Kardesinin yaninda onumde soguk cay vardi onumden cekti.Bir gunde tv izlerken gobegime bakti hamile misin diye sordu .o kdr zoruma gidiyor ki.Cogu kez agladim.bazen gonul aldi bazen almadi ama bu terbiyesizligine devam etti. Bende 3 gundur diyet yapiyorum.79 kilo idim suan 78 e dustum.Ise baslayacgm ve is kiyftlrmi denerken kucumsedi yakisti mi dedim dalga gecer gibi suratima bakti.Bende actim agzimi yumdum gozumu.Burnunun yamuk oldugunu yakisikli olmadigini vs diye bagirrk soyledim.Dinime kufreden musluman olsa dedim .Kendini ne saniyosun dedim.Senin oturup sukretmen lazim esin cocugun saglikli sekilde kurtuldu diye dedim.Agzini açıp tek kelime etmedi.Bende yatak odasina gectim cok doldum suan aglayarak buraya icimi döküyorum. Nisanliyken ölüp biten adamdan eser yok.Ne hissettigimi de onemsemiyor ne istoyor anlamiyorum.
Şimdi şöyle bi şey var. Sırf tamamen canım istedi diye 100 kilo olurum. Fikrini sormadığım kimsenin buna yorum yapma hakkı yok. Standart görünüşe sahip değilim diye söz söyleme hakkı yok. Çünkü burda keşke sağlığınız için verseniz gibi bir şey denmiyor. Yaa tabi kendini salarsan bunları hakedersin deniyor. Hem de yeni doğum yapmış emziren bi kadının konusunda. Çok alakasız. Kimse karısının ya da kocasının dilediği güzellik sınırlarında kalmak zorunda değil. Dilediğimiz gibi oluruz. Kimse talep edemez. Beğemeyen de çeker gider.tugcekb ben sizi anladim ve cok da hak veriyorum. Hatta neden herkes tepki vermis onu anlamadim. Bu kadin demek istemis ki ozetle:
- dogum yapanlari,
- hamileleri,
- emzirenleri,
- ilac kullananlari,
- herhangi bir rahatsizlik sebebiyle kilo alanlari tenzih ediyorum lakin bogazini tutamayip kilo alan ve sonrasinda kocalarindan elestiri alan kadinlar haksiz. Bu kadaaaarVe cooook hakli bence
Valla karsinda kendine bakan temiz duzenli bakimli bir adam varsa hakediyor bence.. ayni seyleri beklemeyi tabi birde beklentisini tatli dille soyluyorsa..benim eşim çok fittir yıllardır düzenli spor yapar. kendine çok bakar döşü kıllı, göbekli değil. dişleri bembeyaz falan.
o da sevmez kiloyu. ama farkında hamileyim karnım burnumda yarım dünya gibi geziyorum evde.
bana takılıyor naber la göbekli karpuz falan diye ama söyleme şeklinden midir bakışından mıdır nedir gülüşüyoruz
bana doğumdan sonra istersen çatlak tedavisine gidebilir göbek gerdirme yapabilir spora yazılabilirsin diyor.
üstü kapalı mesaj sanırım
İltifat değil, gerçek görüşüm, beğenim
Bu aralar şeye sardım, yüz yogası.
Bir dene gang, 2 haftada bile fazlaca farkeden video ve fotolara rastladım.
1 ayki sonuç ameliyattan iyi.
Maske sebepli inanılmaz gıdı alt yanak ve çene bölgemde sivilcelenme oldu ömrümde ilk bu, olmasa ben yapacağım mecbur krem yağla falan yapılıyor masajlar.
Sivilceleri hareketlendirip yaymayayım diye bekliyorum.
Yok oyle bi dunya, mesela ben kilolu adam seviyorum diyelim adam evlendikten sonra saglikla ilgili bi zorunluluk olmadigi halde zayiflasa ben kilo al derim, ayni sey bununla. Adam da kadin da karsilikli birbirine hos gorunmeli bence. Saglik, dogum vb istisnalar haric tabiŞimdi şöyle bi şey var. Sırf tamamen canım istedi diye 100 kilo olurum. Fikrini sormadığım kimsenin buna yorum yapma hakkı yok. Standart görünüşe sahip değilim diye söz söyleme hakkı yok. Çünkü burda keşke sağlığınız için verseniz gibi bir şey denmiyor. Yaa tabi kendini salarsan bunları hakedersin deniyor. Hem de yeni doğum yapmış emziren bi kadının konusunda. Çok alakasız. Kimse karısının ya da kocasının dilediği güzellik sınırlarında kalmak zorunda değil. Dilediğimiz gibi oluruz. Kimse talep edemez. Beğemeyen de çeker gider.
Kilolular da sana bayiliyo zaten deseydinKarar vermedim bir soru sordum sadece.
Kocasından kilosu yüzünden hakaret vari sözler duymuş, 4 ay önce doğum yapmış bir kadının konusuna, kilolu insan sevmiyorum demenizin mantıklı bir savunması olamaz zaten de neyse.
anlayisiniz icin tesekkur ederimFark var, hakaret-iğneleme yok ki yahu o yorumda; kilo geçince konu çağrışım yapmış konu sahibini ayrı tutmuş genel bakışını yazmış kadın. "Vay ben de şöyle fitim, şöyle mükemmelim kilom şu hepsi kas popom sımsıkı daş kadın didiğin böyle olur" filan yazmamış ya da konu sahibinin kocası gibi "Göbeğinizden şeyiniz görünmüyo bu ne beğğ, etek değil sizin giydiğiniz, gemi yelkeni la" dememiş. Kadın genel bir hissi-düşüncesini yazmış, zerre rahatsız etmedi beni.
Onun haricinde iltifatların için çok tenk yu Filmim amma ben ben değilim bu sene bilhassa, zıvanadan çıktım, farkındayım da.
Kendimden memnun değilim, gıdımla bakışıyoruz aynada ve bu sene o gıdı (kilodan farklı) yaşımın da getirisiyle boynuma yuva yapmış halde. Biraz kilo verip bakacağım hala çene çizgimden eser yoksa, diyeceğim "Gerin beni", sizin oralara doğru da gelebilirim pandemi olayları biraz hafiflerse... Geçende sordum benim yaş aralığına öyle benim düşündüğüm gibi bi germe yapmıyorlarmış (Kadının karşısına geçip iki elimle kafamı kenarlardan çekerek -böyle yabsanız olma mı-dedimdi, öyle olmuyormuş), kolajendi bilmem ne diyorlar onları uyarıyor, yok bi jawline dokunuşları filan öylesi yapıyorlarmış. Bakalım artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?