Kimse ailesini silsin demedim ki zaten. Ben kimse için silmem, kimse de benim için silmez, ben öyle bir durumda bırakmam eşimi. Herkes rahatsız olmayabilir tabi, hatta 1 ayda gidebilir.
Zaten aklı başında, eşinden bıkmamış, bir sıkıntısı olmayan hiçbir erkek, gidiyimde annemle biraz vakit geçireyim, çok özledim, biraz kafa dinleyeyim diye eşini evde bırakıp gitmez. Demek ki çok normal bir durum değil. Biraz kafamızı dinleyelim diyebiliyorsa eşim, demek ki özlediğinden değil başka sıkıntılardan gidiyormuş, buda benim hoşuma gitmez. Bana göre, bir erkek annemi özledim diye eşini evde bırakıp gitmez.
Ayrıca eşim ve ben, ailemize gideceğimiz zaman birbirimizden izin almayız, o benden ayrı kalmak istemese de gayet anlayışlı şekilde gönderir, ama kafa dinlemek için değil. Ve hiç bir zaman da ben de gideyim demez, demek ki kendiside pek normal görmüyor bu durumu. Çok şükür. Ayrı kalalım da kafamızı dinleyelim, birbirimizi özleyelim gibi bahanelerimiz olmadığı ve birbirimizden kaçmaya yer aramadığımız için, ikimizde karşılıklı bu durumu normal görmüyoruz, gönül rahatlığıyla beraber gidip geliyoruz, zaruri bir durum olmadığı sürece. Benim eşim 1 gün bile beni evde yanlız bırakmaz. Böyle bir teklifte bile bulunmaz. Çünkü ayrı kalmak istemez.
Herkesin hayatının sınırları kendine ait ,herkes istediği zaman istediği süre ile ayrı kalabilir tabi ki. Oda herkesin kendi yaşantısı.