Burdaki herkes bu kültür ün kurbanı , büyük bedeller ödedim bende diyip, bana gelince suçu topluma atma demek tezatlik değil mi? Size ve burdaki kadınlara yaşatan şeyin neyden kaynaklı olduğunu itirafını zaten yapıyorsjn. Tek fark bazıları prangaları kırar bazıları o prangalara yasamayı öğrenir
Mantık kurma konusunda sıkıntınız var, belli. Ya da özellikle yazdıklarımı çarpıtmaya çalışıyorsunuz.
Hayır, söylediklerim tezat değil. Aksine coğrafya zor olsa bile bu coğrafyaya rağmen bir şeyler yapılabileceğinin ispatı.
Ben hayatımı topluma rağmen kurabilmiş bir kadınım. Burada böyle çok kadın var, örnek
Mihrimah Sultann
Ama bunun için bilinçli olmak, size dayatılanları görmek, bu dayatılanları kabul etmemek kısacası mücadele etmek gerekir.
Ama kendi hayatımın sorumluluğunu almak, mücadele etmek, bedel ödemek yerine başkalarına b*k atmak kadar kolayı yok.
Sizin gibi oturup toplum hühühü, kültür hühühüh, aileler hühühüh diye ağlasaydım,
"ama sevgisinden yapıyor, bana başka göz değmesin istiyor" diye bana reva görülen onursuz muameleyi meşrulaştırsaydım her şeyi hak etmiş olurdum.
"Tek fark bazıları prangaları kırar bazıları o prangalara yasamayı öğrenir" demişsiniz, çok afilli bir cümle.
Ben de devam edeyim bazıları da mücadele etmektense rahat geldiği için sizin gibi o prangaları süslemeyi öğrenir. O prangaların varlığını meşrulaştırır. Ve buradaki kadınlara da en büyük zararı bunu yaparak verir.