• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim mi normal sizin eşleriniz mi ?

Kendisi boşanan arkadaşlarına üzülmüş yok boşanmasalarmış yiyip içip gezselermiş . E devamlı böyle hakaretleri işitip içlerine atıp kanser mi olsalardı ? O kadınlar o adamları susturmayı denemişlerdir . E hatasını gören adamlarla devam ettiler görmeyip inatla yapanları da boşadılar . Konu sahibi 24 25 yaşında , 78 yaşındaki teyzemin dünya görüşüne sahip . Vallahi billahi öyle . Boşanmak bile ayıp ona göre .
Ne yazık ki çoğu toplumda boşanmak absürt geliyor hoş bulunmuyor sanırım yaşadığı yer ve koşullar bu şekilde ne yazık ki çoğu kadın bunu yapıyor bu formdada çok fazla adam ne yaparsa yapsın boşanmıyor göz yumuyor durumdan rahatsız ama kendi yoluna gitmiyor ben böyle kadınlara üzülüyorum

Erkek olsam bu kadar duygusal bakamzdım olaylara emin olun bu düşünceyi nereden edindizin anlamadım ben eşini haklı bulmadım kadının üstüne çok yuklenmelerini yanlış buldum
Diyor ki 6 ay kursa gittim artık öğretmenim dilini öğrendim . Pekala bunları öğrenmiş de , yaşadığı ülkede en son sırada erkek hakları olduğunu niye öğrenmemiş . Almanya’da mesela , önce çocuklar sonra kadınlar sonra hayvanlar en son erkekler gelir. Kanunlar bu sıralama ile ilerler . Eşine , çocuğuna kötü davranan adam yandı o ülkelerde . Bunu niye öğrenmemiş de bu adamdan çekiniyor ?

Dışarıdan bakıldığında ideal eş konumunda.Ama anlaşamadığımız eşinle sürekli birbirimize girdiğimiz konular var.Çok ata erkil bir ailede büyümüş bana evde asla yardım etmez.Bi ortamda kadını ezikleyince kendini bişey zanneder bunun normal olduğunu savunuyor.Mesela dün ailecek mangala gittik ben şekeri unuttum şakası yaptım o da şakasına diyor ki toplumum içinde’Unutsaydı kafasında kırardım kavanozu’bu cümle normal geliyor onlara çok moralim bozuldu.
"Unutsaydı kafasında kırardım kavanozu" lafını eden bir adam görsem dışarıdan bakan biri olarak asla ideal eş falan demezdim. Evlilik içindeki durumun farkındasınız zaten, dışarıdan bakan da sizin durumunuza üzülür sadece.

Diyor ki 6 ay kursa gittim artık öğretmenim dilini öğrendim . Pekala bunları öğrenmiş de , yaşadığı ülkede en son sırada erkek hakları olduğunu niye öğrenmemiş . Almanya’da mesela , önce çocuklar sonra kadınlar sonra hayvanlar en son erkekler gelir. Kanunlar bu sıralama ile ilerler . Eşine , çocuğuna kötü davranan adam yandı o ülkelerde . Bunu niye öğrenmemiş de bu adamdan çekiniyor ?
Boşanmaktan korktuğunu düşünüyorum yada ailesi boşanma konusna sıcak bakmıyor çevre baskısı yer diye korkuyor çözümü de eşini duzeltmekte arıyor

"Unutsaydı kafasında kırardım kavanozu" lafını eden bir adam görsem dışarıdan bakan biri olarak asla ideal eş falan demezdim. Evlilik içindeki durumun farkındasınız zaten, dışarıdan bakan da sizin durumunuza üzülür sadece.
Aynen öyle . Biz de mesela çoğu erkek 6284 nolu kanundan rahatsız. Kadının beyanı esastır diyor kadını koruyor diye. Eskisi gibi dövelim sövelim sonra da evden atalım hiçbirşey yapamasın kadınlar istiyorlar . Nafaka süresi azaltımını bile yanlış anlayıp bayram yaptı bu kitle . İster oku ister okuma ister çalış ister çalışma , Höst sen kimsin de kafamda şekerlik kıracaksın diyebilecek kadınlar yetiştirelim artık🙏

Son düzenleme:
Normalleştirmiyorum siz bu durumda olsanız ne yapardınız beni anlayın akıl verin diye yazdım ama maşaAllah adı kadınlar kulübü adı altında kadınların birbirine düşmanlık yaptığı bir platform olmuş

İnanın kimseye bir düşmanlığımiz yok. Sonuçta sizi tanimayiz, etmeyiz. Konunuz çoğumuz için o kadar uçlarda bir konu ki akıl sınırlarımızı zorluyor hepsi bu. Yoksa kimsenin sizinle bir alıp veremediği yok. Siz bu adamı 8 sene cekmissiniz ve özünde iyi bir adam ailesine bağlı diye anlatıyorsunuz. Benim için ailesine bağlı adam eşine yardım eder, eşini toplum içinde rencide etmez, sever, sayar vs.vs. kısacası sizin öz ve iyi insan taniminiz çoğumuzun düşünce yapısından çok farklı. Burada suçlu yorum yazanlar olmamalı. Bosan yazsak 3 çocuğum var diyeceksiniz. Bizim de elimizde sihirli değnek yok ki eşinizi normal standartlarda bir eş yapalım.

Ben bütün bunlara bişe söylemiyorum sizinle aynı fikirdeyim allah yardımcısı olsun ilk yorumumda kendine de dedim yanlışı yanlışa sürüklemiş evlenmesi böyle birinden çocuk olması hemde bir değil iki değil üç değil zor bir durumu var yanlış zaten kendinde

Evet ve yanlisi duzeltmek isteyen biri insanlarin soylediklerini biraz dinler karsi cikmaz her şeye. Ben yanlis dusunuyor olabilir miyim der.
Bi belgeyle hayatim kurtuldu artik kafasiyla hareket ediyor. Calismadan bos bos belgeyi elinde tutup ne olacaksa?

Elin yuzun duzgunse kafan calisiyorsa istekliysen iletisim kurabiliyorsan (ki konu sahibi dili de ogrenmis) zaten siyriliyorsun belge almaya bile gerek olmadan ofise de geciyorsun ya kaliteye ya operatorluk ogretiliyor ve cidden cok iyi paralarda kazanirdi. Hadi bu ozelliklere sahip olmasa bile asgari ucretle de bir sekilde yardimla vs ayakta kalir onu da yapasi yok. Bu insana niye aciyalim tam olarak?

Evet ve yanlisi duzeltmek isteyen biri insanlarin soylediklerini biraz dinler karsi cikmaz her şeye. Ben yanlis dusunuyor olabilir miyim der.
Bi belgeyle hayatim kurtuldu artik kafasiyla hareket ediyor. Calismadan bos bos belgeyi elinde tutup ne olacaksa?

Elin yuzun duzgunse kafan calisiyorsa istekliysen zaten hemen siyriliyorsun belge almaya bile gerek olmadan ofise de geciyorsun ya kaliteye ya operatorluk ogretiliyor ve cidden cok iyi paralarda kazanirdi. Hadi bu ozelliklere sahip olmasa bile asgari ucretle de bir sekilde yardimla vs ayakta kalir onu da yapasi yok. Bu insana niye aciyalim tam olarak?
Bir yanlışta olsam bende danışıp fikir almak isterim ama açık konuşuyim birinin salak diyip kafama vura vura anlatmasını istemem başından zaten böyle bir eşi tercih ederek yanlış yapmış ama şuda var ilk tanışınca kimse kimseye gerçek yüzünü göstermez o yüzden ilk izlenimi herkes çok iyi gösterir farkederseniz bir çok konu da hep böyle ilk başta çok iyidi ben bilmiyordum şahsen eşim olsun arkadaşım olsun zamanla bende çoğu zaman diyorum bunu bu ilk başta böyle değildi ne oldu buna evlendikten sonra görüpte tabiki yanlışı sürdürmesi onu hep yanlışa sürüklemiş olduğu gibi kabul etmiş kendi içinde hep adamın olmazlarını bastırmış kendi de aslında bazı şeylerin öyle olmaması gerektiğini farkında artık içinde bastırdığı şeyleri taşıyamıyor çare aramaya çıkmış belki birşey yaparım da düzelir düzelmez buda yanlış zaten ya yine olduğu gibi adamı kabul edip ben okeyim bir sorun yok diyecek yada yolunu ayıracak bu adamla sanırım onuda yapamıyor çevreden baskıdan ne der bu insanlar korkusundan

Bir yanlışta olsam bende danışıp fikir almak isterim ama açık konuşuyim birinin salak diyip kafama vura vura anlatmasını istemem başından zaten böyle bir eşi tercih ederek yanlış yapmış ama şuda var ilk tanışınca kimse kimseye gerçek yüzünü göstermez o yüzden ilk izlenimi herkes çok iyi gösterir farkederseniz bir çok konu da hep böyle ilk başta çok iyidi ben bilmiyordum şahsen eşim olsun arkadaşım olsun zamanla bende çoğu zaman diyorum bunu bu ilk başta böyle değildi ne oldu buna evlendikten sonra görüpte tabiki yanlışı sürdürmesi onu hep yanlışa sürüklemiş olduğu gibi kabul etmiş kendi içinde hep adamın olmazlarını bastırmış kendi de aslında bazı şeylerin öyle olmaması gerektiğini farkında artık içinde bastırdığı şeyleri taşıyamıyor çare aramaya çıkmış belki birşey yaparım da düzelir düzelmez buda yanlış zaten ya yine olduğu gibi adamı kabul edip ben okeyim bir sorun yok diyecek yada yolunu ayıracak bu adamla sanırım onuda yapamıyor çevreden baskıdan ne der bu insanlar korkusundan

Yani koca koca kadinlar bile taniyamamisim hata yapmişim diyebiliyorken baska bir ulkede yasayan adami 17 yasindayken ne kadar dogru ölcüp tartabilir zaten tabi ki hata yapacakti.
Evet o yasta evlenmemeliymişim diyecegine 17 yas cok normal evlilik yasiymis gibi savunup iyi ki 3 cocuk dogurmusum diyene de verilecek bir akil kalmiyor. Evet zamani geri alamaz ama 17 yasin evlenilecek yaş olmadigini kabul etmesi lazim ki bu insanin kafa yapisi degismis simdi daha saglikli bakiyor diyebilsin insanlar.

17 yaşında evlendi mevet çok cahil zamanlarımdı eşim de dünyanın en iyi adamıydı nişanlıyken yanş bana göre ama evlendikten sonra degilti

17 yaşındaki bir kızla evlenen adamlar dünyanın en iyi adamları değildir. O yaşlarda bize de aç kurt gibi bakıp 'dünyanın en iyi adamı' rolünü oynayan çok kişi vardı ama dönüp sümüğümüzü bile atmadık. Ayrıca 24 yaşında 3 çocuk sahibi olmuş birinin hayat şartları ve yaşadıkları üzerine de biraz düşünmek gerekir. Küçücük yaşta elinde hiçbir güvence olmadan sözde dünyanın en iyi adamına güvenip 3 çocuk yapmak akıl kâri değil.

Erkenden evlenmek isteyen genc kizlar ibretlik hikayeyi okuyun ve bu tuzağa düşmeyin.
Canim sende cok gencsin diyecek sozum yok yapmışsın bir hata. Konuşarak yaptiginin normal olmadigini hocbir arkadasinin esini boyle kucuk düşünmediğini falan soyle ki seni insanlarin icinde degersizlestirmesin. Sende onu tabi ki cok tehlikeli bunlar

Yani koca koca kadinlar bile taniyamamisim hata yapmişim diyebiliyorken baska bir ulkede yasayan adami 17 yasindayken ne kadar dogru ölcüp tartabilir zaten. Evet o yasta evlenmemeliymişim diyecegine 17 yas cok normal evlilik yasiymis gibi savunup iyi ki 3 cocuk dogurmusum diyene de verilecek bir akil kalmiyor. Evet zamani geri alamaz ama 17 yasin evlenilecek yaş olmadigini kabul etmesi lazim ki bu insanin kafa yapisi degismis simdi daha saglikli bakiyor diyebilsin insanlar.
17 yaş çocuk yaş bir çocukta evliliği nasıl yola götürebilir benimde küçük yaşta evlenen arkadaşlarım çevremde insanlar var benime şuan yaşıt olan onlar çok erken evlendi ilk evlendiklerinde başlarından geçen bir olayı anlattıklarında ben olsam şöyle yapardım diyorum bana dönüp diyorlar mesela senin yaşında evlenseydim bende şuan senin gibi düşünürüm ama o zaman yaşım küçüktü pişmanım keşke su aklım o zaman olsaydı derler hep ki ben kendime de bazen diyorum erken evlendim çok üstüne gidildiği için kendi de farkında ama bence savundu bunu eminim kendisi de diyodur çok erken evlendim belkide aile zorladı binlerce kadın var aile zoruyla küçük yaşta evlenen onuda bilemeyiz

Hahahahahhahahahaha kız sen kaç yıl yaşadın burda sor Chatgpt ye Kinderbetreuungs Avusturya da ne işdir nedir necidir kaç ayda eğitimi görülür falan yalan borcum var. Ya sana
Bir siz mi yaşıyorsunuz oralarda, bir siz mi Almanca biliyorsunuz? Kocanızla beraber mi keşfettiniz Avusturya'yı? Siz kocanızın annesine yardımcı hizmetçi olarak gitmişsiniz, ortada olmayan adamın ailesinin evini temizlemişsiniz. Üniversite mezunlarına iş teklifi yapıp davet ediyorlar, kendinizi nerelerde ne konumlarda görüyorsunuz öyle? Kinderbetreuungs dediğiniz çocuk eğitimi, psikolojisi uzmanlığı mı? Keşke yetişkin psikoloji eğitimi için sertifika alsaydınız, ahırdaki ineği gibi davranan kocanız olmazdı. Kaç defa mükemmel, Allah için çok iyi, ne desem ne istesem yapar yazdınız. E yapmıyor? 6 aylık sertifikayla üniversite eğitimini bir mi tutuyorsunuz?

3 çocuğu da isteyerek yaptınız çünkü çocuk parası çok ballı. Onlar büyüyünce 4-5-6 devam edersiniz, devlet keriz gibi veriyor paraları, karı koca kaçırmayın fırsatı. Gurbetçiliğin altın kuralı, gözü açılmamış küçük yaşta kızı kandır getirt, evine hizmetçi olarak koy, arka arkaya çocuk doğurt çünkü talih kuşu konuyor, sosyal devlet sayıyor paraları elinize. Kocanızın yüzünüze bakmamasının nedeni sizi kadın-eş olarak görmemesi. Anamın evini de temizlesin arka arkaya çocuk yapsın aile bütçesine katkısı olsun diyor. Olmazsa kafanızda kavanoz kırar çünkü.

Yani koca koca kadinlar bile taniyamamisim hata yapmişim diyebiliyorken baska bir ulkede yasayan adami 17 yasindayken ne kadar dogru ölcüp tartabilir zaten tabi ki hata yapacakti.
Evet o yasta evlenmemeliymişim diyecegine 17 yas cok normal evlilik yasiymis gibi savunup iyi ki 3 cocuk dogurmusum diyene de verilecek bir akil kalmiyor. Evet zamani geri alamaz ama 17 yasin evlenilecek yaş olmadigini kabul etmesi lazim ki bu insanin kafa yapisi degismis simdi daha saglikli bakiyor diyebilsin insanlar.
Hepsi çok tipik 17 yaşında evlenip güllik gülistanlık bir evliliğe hiç denk gelmedim. Kendi lise arkadaşlarımdan 3 4 kişi erkenden evlendi 2 si boşandı 1 2 çocukla. Biri 17 yaşında evlendi 23 yaşında hamileyken eşi silah dayamış boğazına ailesi aldı geldi kabul de etti babası ben bakarım çocuguna dedi salsk doğurunca kocasına geri döndü. Şuan 2. Hamile ailesiyle de görüşmüyor.Akıl sır ermiyor nasıl akılları psikolojileri var. Hata yapıp pişman da olmuyorlar dağ ayısı seviyorlar veya içten içe sadistler.

Bir siz mi yaşıyorsunuz oralarda, bir siz mi Almanca biliyorsunuz? Kocanızla beraber mi keşfettiniz Avusturya'yı? Siz kocanızın annesine yardımcı hizmetçi olarak gitmişsiniz, ortada olmayan adamın ailesinin evini temizlemişsiniz. Üniversite mezunlarına iş teklifi yapıp davet ediyorlar, kendinizi nerelerde ne konumlarda görüyorsunuz öyle? Kinderbetreuungs dediğiniz çocuk eğitimi, psikolojisi uzmanlığı mı? Keşke yetişkin psikoloji eğitimi için sertifika alsaydınız, ahırdaki ineği gibi davranan kocanız olmazdı. Kaç defa mükemmel, Allah için çok iyi, ne desem ne istesem yapar yazdınız. E yapmıyor? 6 aylık sertifikayla üniversite eğitimini bir mi tutuyorsunuz?

3 çocuğu da isteyerek yaptınız çünkü çocuk parası çok ballı. Onlar büyüyünce 4-5-6 devam edersiniz, devlet keriz gibi veriyor paraları, karı koca kaçırmayın fırsatı. Gurbetçiliğin altın kuralı, gözü açılmamış küçük yaşta kızı kandır getirt, evine hizmetçi olarak koy, arka arkaya çocuk doğurt çünkü talih kuşu konuyor, sosyal devlet sayıyor paraları elinize. Kocanızın yüzünüze bakmamasının nedeni sizi kadın-eş olarak görmemesi. Anamın evini de temizlesin arka arkaya çocuk yapsın aile bütçesine katkısı olsun diyor. Olmazsa kafanızda kavanoz kırar çünkü.
Konusuna yorum yapan üyelerin bazıları yurtdışında yaşıyor , bazısı tatil olarak gitti artı yakın akrabaları yaşıyor , bazısı eğitimli kadın olduğundan ki eğitimden kastım illa üniv mezunu değil, bilgili kadın, yurtdışını orada yaşayan kadar biliyor vakıf. Ama yok bizlere 6 aylık eğitimi övüyor dil öğrendim diyor. 8 yılı geçmiş yaşayalı daha mı dil öğrenilmeyecekti ? Adama niye cevap verememiş asıl konusu bu .

Plan çok ama değer mi diye düşünmeden edemiyorum yazdığım gibi eşimin tek problemleri bunlar onun dışında bana elini kaldırmış adam değil diliyle kırıyor
Ne istesem istediğim an alınır maddi olarak hiçbir zorluğum yok
etrafımda boşanmış çocuklu bi kaç arkadaşım var onlarda bu sebepten ilgisizlik ama tek dedikleri şey tek boşanmasaydım gezip tozsaydım umursamasaydım en azından bu kadar sorumluluğum olmaz kafam daha rahat olurdu diyorlar
Ne istedin aldı en son? İdeal koca falan değil dışarıdan bakıldığında dahil, keşke gezmesi tozması olsaydı sosyalleşince konuşmayı şaka yapmayı öğrenirdi belki

Back
X