• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim mi normal sizin eşleriniz mi ?

Ne istedin aldı en son? İdeal koca falan değil dışarıdan bakıldığında dahil, keşke gezmesi tozması olsaydı sosyalleşince konuşmayı şaka yapmayı öğrenirdi belki
Vallahi sadece kendi çalışan aileye başkaldırmış kadınlar rahat Almanya da Avusturya da. Giyimin makyaj malzemesinin markaların vs en ucuz olduğu ülkeler . Vallahi çoğu tanıdığımın üstünde görmedim hiç. Almazlar alamazlar eş ya da kayınvalide korkusundan . Devamlı tarla arsa ev alırlar . Dışarda yemek yedirmezler , başka ülkeleri gezdirmezler . Çocuk bak ev işi yap . Çocuklar az büyüyünce de en alt işlerde çalışıp para getir. Çoğunun hayatı böyle . Oraya mühendis vs olup gidenlerle asla bir değil hayatları

Bir siz mi yaşıyorsunuz oralarda, bir siz mi Almanca biliyorsunuz? Kocanızla beraber mi keşfettiniz Avusturya'yı? Siz kocanızın annesine yardımcı hizmetçi olarak gitmişsiniz, ortada olmayan adamın ailesinin evini temizlemişsiniz. Üniversite mezunlarına iş teklifi yapıp davet ediyorlar, kendinizi nerelerde ne konumlarda görüyorsunuz öyle? Kinderbetreuungs dediğiniz çocuk eğitimi, psikolojisi uzmanlığı mı? Keşke yetişkin psikoloji eğitimi için sertifika alsaydınız, ahırdaki ineği gibi davranan kocanız olmazdı. Kaç defa mükemmel, Allah için çok iyi, ne desem ne istesem yapar yazdınız. E yapmıyor? 6 aylık sertifikayla üniversite eğitimini bir mi tutuyorsunuz?

3 çocuğu da isteyerek yaptınız çünkü çocuk parası çok ballı. Onlar büyüyünce 4-5-6 devam edersiniz, devlet keriz gibi veriyor paraları, karı koca kaçırmayın fırsatı. Gurbetçiliğin altın kuralı, gözü açılmamış küçük yaşta kızı kandır getirt, evine hizmetçi olarak koy, arka arkaya çocuk doğurt çünkü talih kuşu konuyor, sosyal devlet sayıyor paraları elinize. Kocanızın yüzünüze bakmamasının nedeni sizi kadın-eş olarak görmemesi. Anamın evini de temizlesin arka arkaya çocuk yapsın aile bütçesine katkısı olsun diyor. Olmazsa kafanızda kavanoz kırar çünkü.
Yurtdışında falan değil, doğuda bir ilde yaşıyor.
Önceki üyeliğinde Şubat 2026'da konu açıp sokak köpeklerinden rahatsız olduğunu belediyeyi arayacağını falan söylemiş. Hiç de yurtdışında olduğuna dair bir emare yok konuda.

Ben en iyisi doğrusu benim demiyorum bir konuya herkesin bakışı düşüncesi farklıdır ki konuda herkesle hem fikirim ama konuyu kendim açtığımı düşünüyorum içler acısı yorumlar konu açmaktan korkuyorum ben yorum yapmaktan da o zaman başlık altına şu yazsın aynı düşüncede olmayan herkes linç edilir yada bizle birlik olup konu açanı linç etmiyeni de linç ederiz dövüyorlar resmen insanı düşüncen farklıysa
Sizin tek doğrunuz var, kocam erim evimin direği, kocişlerimiz ne yaparsa yapsın idare edelim yuva yıkmak kolay, sıkı tutun kaptırmayın kocasız kalmayın... Bu istikamettesiniz. Kocasıyla sorun yaşayana psikolojik şiddet görene, sevgisizlik çekene gram empati yapmıyorsunuz. Olur öyle sen idare et alttan al biz neler çektik ne dayaklar yedik diyen neneler gibisiniz. Öğrenci yaşında genç kadına gaz verip durdunuz, eş ailesine daha da bilendirdiniz. Senin de yanlışın var demek yerine hırsını egosunu pompaladınız. Umarım sizin gibiler kocasız kalmaz, kocanızı çok sıkı tutun. Kürtaj olandan size ne gebeliğini sonlandırmak isteyenden size ne, herkes planlı isteyerek kocasından mı hamile kalıyor? Aile içi tecavüz diye bir şey var, kadın belki istemedi ama kocası zorla yaptı? Milletin bedeni vücudu hakkında söz söylemeye cık cık yapmaya hakkınız yok. İsteyen doğurur istemeyen doğurmaz.

Yurtdışında falan değil, doğuda bir ilde yaşıyor.
Önceki üyeliğinde Şubat 2026'da konu açıp sokak köpeklerinden rahatsız olduğunu belediyeyi arayacağını falan söylemiş. Hiç de yurtdışında olduğuna dair bir emare yok konuda.
MR çiçek öğretmen ama . Ayrı üyeliği de var . Bu üye liseyi bitirdiği şüpheli 17 de evlenmiş bir kadın .

MR çiçek öğretmen ama . Ayrı üyeliği de var . Bu üye liseyi bitirdiği şüpheli 17 de evlenmiş bir kadın .
Bir önceki mesajımda belirttim ya evlendikten sonra okuduğunu söylemiş. Tabii ki birebir tüm detayları aynı vermeyecek. Mrs çiçek okul öncesi öğretmeniydi.
Bu arkadaş da
Tr de 4 sene de yaptığınız mesleği ben burda dilimi öğrenip hemde çocukla mesleğimi yaptım
Avusturya da yım çocuk bakıcılıgı üzerine eğitim aldım devlet kreşlerinde çalışma imkanım var
Gibi şeyler söylüyor. Yani aynı mesleği farklı şekillerde ifade ediyor ki anlaşılmasın.

"ben evlendikten sonra okudum","kocam okuttu beni", "sizin bilmem kaç senede yapamadığımız bilmem neyi ben bilmem kaç senede yaptım" bu itici üslubu nerede görsem tanırım :D farklı üyelik de açsa okuyup meslek edindiğini illa ki söylemek zorunda hissediyor bu üye, ciddi kompleksleri var.

Bir önceki mesajımda belirttim ya evlendikten sonra okuduğunu söylemiş. Tabii ki birebir tüm detayları aynı vermeyecek. Mrs çiçek okul öncesi öğretmeniydi.
Bu arkadaş da

Gibi şeyler söylüyor. Yani aynı mesleği farklı şekillerde ifade ediyor ki anlaşılmasın.
Yok aynı üye olamaz bence . Bu üye okumuş falan değil .

Eski konularına baktım şimdi . 16 yaşında ta bu adamla sevgili imiş . Hatta adamın eski sevgililerini vs kıskanmış . Daha vahimi çocuğu şiddet gösteriyormuş ,vuruyormuş devamlı yüzünü yoluyormuş konu sahibinin . O da devamlı bağırıyormuş çocuğa. Çocuğu gören yurtdışındaki pedagoga salak demiş . Çocuklar da sorunlu tek kendisi olsa keşke . Herşeyi ben biliyorum diyen kadınlardan . Akıl akıldan üstündür diyen kadınlarsa daima kazanır günün sonunda.

Bu arkadaş da

Kesinleşmeden kimseyi zan altında bırakmayın lütfen🙏 Şüphenizi yönetime bildirdim incelenecek lakin konu sahibi gerçekten Avusturya ‘da yaşıyor ve yıllardır orada.

Mrs-cicek ise doğuda yaşıyor, kendi çapımda yaptığım ön incelemede 2 üyelik arasında herhangi bir benzerlik veya çakışma bulamadım.

Kötü ya üzüldüm durumuna
Evliliğin normal değil
İçerisinde üzüldüğün bir evlilik zaten nasıl normal olur ki

Kesinleşmeden kimseyi zan altında bırakmayın lütfen🙏 Şüphenizi yönetime bildirdim incelenecek lakin konu sahibi gerçekten Avusturya ‘da yaşıyor ve yıllardır orada.

Mrs-cicek ise doğuda yaşıyor, kendi çapımda yaptığım ön incelemede 2 üyelik arasında herhangi bir benzerlik veya çakışma bulamadım.
İkisinin de alanının çocuk gelişimi olması, 16 yaşında evlenmesi ve nicklerin aynı olmasına kadar ben çok benzettim Mune ya. Üslup bile benziyor, "ben sizin yapamadıklarızı başardım" falan. Ama kimseyi zan altında bırakmak istemem tabii ki, özür dilerim aynı kişi değilse üyelerden.

Yıl olmuş bilmem kaç, güzelim ab ülkesine gurbetçilerin götürdükleri: klan gibi yaşama, erken evlilik, ataerkil düzen, bir sürü çocuk bakan vasıfsız ev hanımı
Almanlara acıyorum resmen
Aynen öyle, yabancıların tek gördükleri çocuk parası için 3-4 çocuk yapmış çalışmayan, her ay sosyal yardım parası yiyen tipler. € altın biriktirsinler, çoluk çocuğun hobisi özel yeteneği var mı yok mu önemli değil. Millet pazar günü çekirdek aile bisikletlerine biner doğaya gider, bizimkiler elti görümce kaynana evinde takılır. Yabancılar parayı çocuklarına harcıyor, bunlar Türkiye'de mal derdindeler. Çocukların sağlık veya zihinsel bir durumu varsa bile öğretmenleri okul vs farkediyor yönlendiriyor. 4 yıllık üniversite eğitimine denk diploması varmış, kendi dışında kimse Avusturya'yı bilmiyor sanki. 8 senede 3 çocukla ne ara eğitime kursa derse gitti? Sanki gittiği gün Almanca şakıyordu. Kendi evi yetmiyor kaynana evine de yetiyor, ev temizliği bitiyor sırayla çocuk yedirip içiriyor. Gelip burada bu adamdan nasıl kurtulurum çocuk yaşta kandım evlendim yol gösterin dese herkes yardım eder. Ortaokul terk haliyle kalkmış üniversite mezunlarını ezikliyor.

Niye kendi üstüne alındın, erken evlenen kızlaf üzerinden genelleme yaptım.

Almanyada yaşadığın için seni dövmeyen kocanın ayaklarını öp her gün. Bu devirde nereden bulacaksın böylesini. Adamın parası var -muhtemelen çocuklar için para alıyorsunuz devletten- çatın var. Çocukları parka götürmemiş, sana sıfır sevgi göstermiş, herkesin içinde döverim ha demiş, bütün gün evde malak gibi yatmış, bunlar çok önemsiz konular. Bunlar için koca boşanır mı hiç, her gün Allah’a şükür etmen lazım sana böyle bir koca nasip ettiği için.

Dil de öğren bir zahmet, 8 yıldır o ülkedesin, 3
Çocuğun var.
Şiddet yok çünkü götü yemez aninda sinir dışı edilir belli ki eşi de sonradan gelmiş

Birde övmüs herkesin isteyecegi bir koca aman evlerden Irak

Çocuk parası almıyorum demedim üç çocuhuma aylık 750 Euro alıyorum canım
Burda sonradan gelip çocuklarla meslek yapıp dili ögrenebilmek her yiğidin harcı değil
Hiç kimsenin olmadığı bir memlekette çocuklarımla tek başıma yaptım
Bi işe girsem en az başlangıç maaşım 1800 Euro
At at tutar belki welche Steuer bebisi

Erweitertes Führungszeugnis ne Ara bunu başardın

Türkiye de pedagog veya anaokul ögretmenligi okumus olman gerek daha sonra Almanya da denklik yani Anerkennung yaptırman gerek okulu bitirmemis Almanya da anaokul ögretmeni ayakları yapıyor ya

Ayrıca c1 seviyesinde Almanca diploman olacak sen at baba at

3 tane çocukla hangi ara okulu bitirdin 😂😂

Türkiye de pedagog veya anaokul ögretmenligi okumus olman gerek daha sonra Almanya da denklik yani Anerkennung yaptırman gerek okulu bitirmemis Almanya da anaokul ögretmeni ayakları yapıyor ya

aa öyle demeyin, yuropanın 6 aylık okulu türkayın 15 yıllık okuluna eşit natürlich.

Ahhh canım, ucu ucuna yetiyormuş 😌.
Kreşin parası devletten gelmiyor yine atiyor yine atiyor aile kasası Familienkasse öder o parayı devletten geçiniyor belli kocasi kaçak çalışıyor sanırım bunlar seneye Türkiye ye mercedesle gelir 😂

Neredeydin ayol? Hepimizi keklemeye kalktı kaç saattir. Hıh ben 6 ayda öğretmen oldum , Türkiye’deki gibi 4 yıl sürünmedim bile dedi. Bak doğru söyle, oralarda tıp 2 sene falansa yarın benim kızı yanına yolluyorum 🙈😁🫣

Back
X