Eşim mi normal sizin eşleriniz mi ?

sosyal medyanın bunda etkisi yok. sosyal medya, bu gençlere göre şekillendi.
şayet x ya da y kuşağı iseniz, z kuşağının kendi kuşağınıza nazaran ne denli muhafazakar olduğunu görmüş olmanız lazım. bu mahafazakarlık da sadece bizim ülkemize özgü değil. elbette sonra 25 senede diğer ülkere nispeten bizim ülkemizdeki muhafazakarlık çok daha ivmeli idi gerçekten z kuşağı bir garip.
bizim gençken rutin şekilde hayatımızın pratiği haline gelen birçok şeye bu kuşak, "sen de az anasının gözü değilmişsin" olarak bakıyorlar. bir de tabi bütün dünyadaki ekonomik darboğaz ve dönüşümün sonucu olarak sadece ülkemizde değil; bütün dünyada gençler aileden bağımsız olarak hayatlarını kurmakta zorlanıyor. tek başlarına bir hayatı sürdürmenin mümkün olmadığı ekonomik ve muhafazakar iklimde evlilik bir zorunluluk haline gelmiş durumda

Ben sosyal medyanın ciddi etkilediğini düşünüyorum. Ciddi bir ev hanımı olun, ne dışarda çalışacaksınız pompalaması var. Malum ülkede ne iş yaparsanız yapın asgari ücret teklif ediyorlar. Genç kızların beyinlerini çok yıkıyorlar. Erkekler için de durum geçerli, inceller red pillciler derken herkesin beyni yanıyor bence

Sosyal medyada durduk yere çıkmıyor sonuçta bütün bu akımlar.
Ve ben bunu ülkemiz açısından da söylemedim üstelik. Ülkedeki maddi imkansızlıklar ve üstüne de sosyal medyadaki tradwife akımı dersek çok dar bir perspektif olur. Hatta hatalı olur.

Sosyal medyada durduk yere çıkmıyor, ama yaşı küçük insanlar çok hemhal olduğu için aşırı etkileniyorlar. Ben 90’ların başında doğdum, sosyoekonomik olarak düşük bir çevreden gelmeme rağmen, kadınların kendi ayakları üzerinde durması, iş edinmesi propagandası diziler vs üzerinden yapılıyordu. Sosyal medya dediğimiz şey zaten tüm dünyada aynı, biri yapıyor tüm dünyaya yayılıyor. Aşı karşıtlığı, düz dünya safsatası, müritleri az iken sosyal medya ile yüz milyonlara ulaştı. Türkiye’de bile aşı yaptırmayanlar bilmem kaç katına çıktı, niye çünkü sosyal medyada görüyor ve inanıyor.

Türlü türlü etkinlikler, cinsiyet partileri, baby shower, 10 sene önceye kadar ne kadar insan biliyordu, şimdi yapmayanı dövüyorlar. Dünyanın en düz şeyi kadın erkek rolleri üzerinden yapılan propagandalardan genç beyinler etkilenmeyecek de kim etkilenecek? Poşet taşırsam dişil enerjim düşer diyen deli tipler zaten çok oldukları için etkileşim kasmıyorlar, birileri çıkıp bir şeyler anlatıyor, aaa demek böyle olmalıyım diyorlar. Sosyal medya yorumları, ablaaaaa harikasın, abi haklısın, kadınlar şöyle böyle diyen ergenlerle dolu. Eskiden okumayan tayfa 18-19 olmadan evlenirdi, şimdi üniversite okutan okuyan kızların çoğunun ilk hedefi okul bittiği gibi evlenmek

Ben bambaşka şeyden söz etmiştim. Belli ki anlayamayacağı sizinle

Böyle erkekler çok var, bunların huyu değişmez. İyi olabilir ama neye göre kime göre iyi? İyi bir erkek olsaydı eğer halden anlar seni insan içinde rencide etmezdi. Yanlış büyütülmüş, erkeklik sasece eve para getirmekle olsaydı Peygamber Efendimiz evde iş yapmazdı hanımına yardım etmezdi. Allah kolaylık versin, ya kafasına vura vura öğreteceksin yada susup oturacacaksın diğer bir ihtimal boşayacaksın

Sorduğunuz soruya cevap olarak, maalesef normal evliliklerde eşler böyle değil hanımefendi.Bu cevap sizin hayatınızda ne değiştirir bilemem tabi . 3 küçük Çocukla birşey değiştirmekte haliyle biraz zor. O yüzden siz ortak bir dilde buluşmaya çalışacaksınız başka bir çözüm arayışında olabileceğinizi sanmıyorum

Madem almanyadasiniz biliyorsunuz ekonomik olarak bagli degilsiniz esinize. Devlet yardimci olur eger ayrilmak isterseniz.
Ama bu sizin vereceğiniz bir karar.

Esinize gelince. Hic birimiz dört dörtlük adamlarla evli degiliz, ama esiniz size saygi göstermiyor ve bide üstüne toplum icinde sizi eziyorsa o toplumda size saygi göstermez.

Sevsin beni diyorsunuz. Kimseyi sevmege ikna edemezsiniz. Severse kendiliginden sever. Esiniz ne bir kadina nasil davrancagini biliyor, nede toplum icinde nasil davrancagini biliyor. Bu artik degismez. Ya beklentiniz olmuyacak böyle kabullenip böyle devam edeceksiniz, yada ben ömrümü böyle geçirmek istemiyorum diyerek ayrilcaksiniz.

Hakkinizda hayirlisi

evlilik en fakir en çulsuz erkeğin bile kendine ait bir adet hizmetçisi olmasını sağlayan bir kurum. ben dışarda çalışıyorum triplerine de bitiyorum. ailesi olmasaydı da çalışacaktı sonra eve gelip eşşşek gibi yemeğini hazırlayıp yiyip ortalığı toplayacaktı. ev işleri hergün var erkek işi olan tamirat işleri ayda yılda bir oluyor ona da usta çağırılıyor. bütün devran erkeklerin pembiş popişleri rahat etsin diye kurulmuş gibi. bir de dışarıda rencide etmesi boşanma sebebi. kafamda kırma şakası yaptığı kavanozu monte ederim adama.

almanyadaysanız boşayın bu hanzoyu devlet size destek olur. bu da ev işi yapmayı ve boş bir evde yaşayan yalnız bir erkek olmanın ne kadar ezik bir şey lduğunu uzuuun uzuun deneyimler.

`