- Emoji Skoru
- 26.779
- Puanlar
- 478
- Konu Sahibi Meryemcicek21
-
Biz y kuşağı olarak en azından okul okuyan tayfa önce kendi ayaklarının üzerinde dur, sonra evlilik diye şekillendirildik. Şimdiki kızlar açısından deli gibi kocacılık pompalanıyor. Sosyal medya bunu pompalıyor. Bunda tüm dünyayı esir alan tradwife akımının da etkisi olabilir. Burada bile çok görüyoruz, evliyken elaleme çalışacağıma, kocama hizmet edeyim diye. Kocam ve hizmet bağımlıları dolu ortalık. Tabi bunda genç kızların aile evine dönünce özgür kalamayacaklarını bilmemelerinin de etkisi var.
Benim bir stajyerim vardı, kız üniveriste zamanından beri aynı kişiyle birlikteydi. Aileler bilmese de birlikte yaşıyor gibiydiler. Ayrı evleri vardı ama birlikte kalıyorlardı genelde. Birkaç sene sonra evlendiler. İşleri güçleri biraz otursun diye beklediler. Bu kız görece özgür olmasa ailemin yanına dönmektense evleneyim diyebilirdi.
Bir de çok toz pembe bir hayat pompalanıyor bu kızlara. Evleneceğiz, eşinle gezeceğiz, sosyla medyaya atılacak düğünler, balayıları. E sonra, sonrası hayatın gerçekleri. Ondan sonra bir sürü boşanmış genç kadın.
sosyal medyanın bunda etkisi yok. sosyal medya, bu gençlere göre şekillendi.
şayet x ya da y kuşağı iseniz, z kuşağının kendi kuşağınıza nazaran ne denli muhafazakar olduğunu görmüş olmanız lazım. bu mahafazakarlık da sadece bizim ülkemize özgü değil. elbette sonra 25 senede diğer ülkere nispeten bizim ülkemizdeki muhafazakarlık çok daha ivmeli idi gerçekten z kuşağı bir garip.
bizim gençken rutin şekilde hayatımızın pratiği haline gelen birçok şeye bu kuşak, "sen de az anasının gözü değilmişsin" olarak bakıyorlar. bir de tabi bütün dünyadaki ekonomik darboğaz ve dönüşümün sonucu olarak sadece ülkemizde değil; bütün dünyada gençler aileden bağımsız olarak hayatlarını kurmakta zorlanıyor. tek başlarına bir hayatı sürdürmenin mümkün olmadığı ekonomik ve muhafazakar iklimde evlilik bir zorunluluk haline gelmiş durumda
Ben sosyal medyanın ciddi etkilediğini düşünüyorum. Ciddi bir ev hanımı olun, ne dışarda çalışacaksınız pompalaması var. Malum ülkede ne iş yaparsanız yapın asgari ücret teklif ediyorlar. Genç kızların beyinlerini çok yıkıyorlar. Erkekler için de durum geçerli, inceller red pillciler derken herkesin beyni yanıyor bence
Sosyal medyada durduk yere çıkmıyor sonuçta bütün bu akımlar.
Ve ben bunu ülkemiz açısından da söylemedim üstelik. Ülkedeki maddi imkansızlıklar ve üstüne de sosyal medyadaki tradwife akımı dersek çok dar bir perspektif olur. Hatta hatalı olur.
Sosyal medyada durduk yere çıkmıyor, ama yaşı küçük insanlar çok hemhal olduğu için aşırı etkileniyorlar. Ben 90’ların başında doğdum, sosyoekonomik olarak düşük bir çevreden gelmeme rağmen, kadınların kendi ayakları üzerinde durması, iş edinmesi propagandası diziler vs üzerinden yapılıyordu. Sosyal medya dediğimiz şey zaten tüm dünyada aynı, biri yapıyor tüm dünyaya yayılıyor. Aşı karşıtlığı, düz dünya safsatası, müritleri az iken sosyal medya ile yüz milyonlara ulaştı. Türkiye’de bile aşı yaptırmayanlar bilmem kaç katına çıktı, niye çünkü sosyal medyada görüyor ve inanıyor.
Türlü türlü etkinlikler, cinsiyet partileri, baby shower, 10 sene önceye kadar ne kadar insan biliyordu, şimdi yapmayanı dövüyorlar. Dünyanın en düz şeyi kadın erkek rolleri üzerinden yapılan propagandalardan genç beyinler etkilenmeyecek de kim etkilenecek? Poşet taşırsam dişil enerjim düşer diyen deli tipler zaten çok oldukları için etkileşim kasmıyorlar, birileri çıkıp bir şeyler anlatıyor, aaa demek böyle olmalıyım diyorlar. Sosyal medya yorumları, ablaaaaa harikasın, abi haklısın, kadınlar şöyle böyle diyen ergenlerle dolu. Eskiden okumayan tayfa 18-19 olmadan evlenirdi, şimdi üniversite okutan okuyan kızların çoğunun ilk hedefi okul bittiği gibi evlenmek
Böyle erkekler çok var, bunların huyu değişmez. İyi olabilir ama neye göre kime göre iyi? İyi bir erkek olsaydı eğer halden anlar seni insan içinde rencide etmezdi. Yanlış büyütülmüş, erkeklik sasece eve para getirmekle olsaydı Peygamber Efendimiz evde iş yapmazdı hanımına yardım etmezdi. Allah kolaylık versin, ya kafasına vura vura öğreteceksin yada susup oturacacaksın diğer bir ihtimal boşayacaksınKızlar 8 senelik evliyim elhamdülillah dışarıdan bakıldığında çok güzel tertemiz bi yuvam var 3 tanede çocuğumuz var.Nişanlıyken eşim tam hayalimdeki adamdı.Ne istesem yapar beni asla kırmaz incitmez bir kötü sözü bile olmazdı evlendiğim ilk sene kaynanamla yaşadık eşim uzaktaydı o seneyi evlilikten bile saymıyorum çok yıpratıcı bi yıldı neyse eşim geldi biz ayrı eve çıktık ikinci senemizde hep kavgayla geçti birinci senenin kavgası ile sonra ben akıllandım kapattım eski konuları tüm üstüne silgi çektim 6 sene oldu açmadım bile.Eşim özünde iyi biri namusuna ben kefilim aile adamı içkisi kumarı gezmesi tozması yok.Dışarıdan bakıldığında ideal eş konumunda.Ama anlaşamadığımız eşinle sürekli birbirimize girdiğimiz konular var.Çok ata erkil bir ailede büyümüş bana evde asla yardım etmez.Bi ortamda kadını ezikleyince kendini bişey zanneder bunun normal olduğunu savunuyor.Mesela dün ailecek mangala gittik ben şekeri unuttum şakası yaptım o da şakasına diyor ki toplumum içinde’Unutsaydı kafasında kırardım kavanozu’bu cümle normal geliyor onlara çok moralim bozuldu.Kadın hizmet eder kadın evle ilgilenir erkek işe gider gelir yatar kafasında.Bi haftasonu olur ayda yılda bir dile getireceğim de bizi dışarı götürecek evde işlerim olur çocukları çıkar parka derim çıkarmaz birbir yalvarma ile tüm haftasonu şöyle geçiyor bak yeminle sabah kaldırırım zorla lkahvaltı ederiz sonra koltuğa bi uyur akşam 3-4 e kadar kalkar akşam yemeği yer eline sigarasını çayını alır oturur balkona
İşi düşünce benle ilgilenir düşmeyince yatakta bile bana dönüp sarılmaz.En zoruma giden de bu mesela istiyorum ki bana sarılsın sadece cinsellik olunca olmasın bu gün içinde arasın merak etsin beni ona kırgın olduğumda gönlümü alsın sevgisini hissedeyim
8 yıllık evliyiz sadece ben sorarım beni seviyormuşum diye sevmesem evlenir miydim çpcuk mu yapardım diyor kendi kendine bi seni seviyorum dediğini bi elin parmağını geçmez.İki gün önce yatağa girdik ben döndüm oda arkasını döndü açtı telefonu on defa seslendim tmm uyucam dedi dayanamadım aldım yastığımı battaniyemi gittim salona ne geldi ne sordu iki gündür salonda yatıyorum yanıma gelip neden yatağa gelmiyorsun diye sormadı bile.Çok takıyorum böyle daha çokta gencim beni sevsin ben sarılmadan sarılsın
Mutfakta iş yapıyorum mesela ben çağırmadan gelsin öpsün koklasın
Yok hiçbiri yok
Ama şöyle bir durum var ben çok iyiysem iyi yani benim suratım asık olsun o benden bin kat kötü olıyor demiyor ki bu kızın bi derdi mi var sorayım gönlünü alayım yok
Ne yapacağımı bilmiyorum artık gözüm üç çocuğu bile görmez hale geldi 3 gündür
Kafayı yemek üzereyim gece 4 e kadar uyuyamadım
Madem almanyadasiniz biliyorsunuz ekonomik olarak bagli degilsiniz esinize. Devlet yardimci olur eger ayrilmak isterseniz.Lise mezunuyum yurtdışında yaşıyorum kindergartenbetreeung üzerine eğitim yaptım Almanca’mı öğrendim merak etmeyin cahil değilim
Fakat şuan oğlum küçük 2 yaşında kreşe başlayacak işe o zaman başlayacağım