Eşim mi normal sizin eşleriniz mi ?

Afedersiniz adam işini görüp bi tarafını dönüyor. Hayatlarında ne bir paylaşım, ne bir dertleşme, ne bir sarılma, ne gezme hiçbir şey. Babalık da yapmıyor zaten. Bu kadının hayatına manevi hiçbir katkısı yok. Karın tokluğuna götürdükleri ortada olay maddiyatsa.
Eskide kaldı o işler. Maalesef ilişki bile değil bu gerçekte, incitici ama gerçek bu.
Daha dün gördüm Orta Çağ işkenceleri geri gelsin, kadınlar en tehlikeli varlıklar yazan erkekleri X'te. Sebebi artık erkekler gibi beklentilerimizin olması, erkekler gibi hareket etmemiz. Batıyor tabii.

Kafanda kavanozu kirarim diyen tipetli canlıya destegine ihtiyacim var diyen premses ahaha

Ben konu sahibine üzüldüm yaa. 17 yaşında bir çocuk aile onayıyla evlenebilir. Hayat şartları neydi bilmiyorum ama bir anne baba bu yaştaki çocuğunu evlendirmemeli. Yurtdısı evliliklerinin çoğu görücü usulü oluyor. Ve aileler bunu bir fırsat olarak görüyor. O yaştaki bir çocuk evliliğin ne olduğunu idrak edemeyeceği için çok kolay manipüle edilebilir. Bu yaşta evlenmiş bir çocuğun 3 çocuk doğurması ve uğradığı hakaretlerin ağırlığını kavrayamaması beni şaşırtmıyor. Ben onun için ancak üzüntü duyabilirim. Evet kocasına kızarken bile birçok hareketini de güzelliyor ama ne gördüyse onu yapıyor işte. 17 yaşındaki çocuğunu evlendiren aile, çocuğunun bu yaşadıklarını da normal karşılayacağı için, konu sahibi de içten içe rahatsız olsada tepki vermiyor. Eşinin yaşını da merak ettim. Arada hiç yoksa bir 8 yaş yaş fark vardır diye düşünüyorum. Bu yaştaki çocuğu alıp hamur gibi yoğurup kişiliğini sekillendirmiştir.
Konu sahibi bundan sonrasında kesinlikle çok iyi korun. Maddi olarak kendini daha güçlü bir konuma getirmeye çalış. 3 küçük çocukla ayrılmaya cesaret edebilir misin bilemem ama en azından kendini ezdirme. Azıcık sende tırnaklarını çıkar.

Eee neden böyle oldu üyelik gitmiş gerçekten erkek miymiş şimdi?

Yazdıklarınız da haklısınız ama baktım eski konulara görücü usulü değil . 15 16 lı yaşlarda sevgili olmuşlar . Sevgili okununca cafe de oturmak sinemaya vs gitmekle biteceğini o yaşlarda bilmiyor. Aile kültürü farklıdır çünkü. Oku kızım oku kızım dememişlerdir . Maddi manevi çabaları da yoktur . Reşit olmayan kız çocuğu evleneceğim demiş, Avusturya diye koştur koştur vermişler . Belki aynı memlekettenler bilmiyoruz çocuğun sözü ile hareket eden ya da gözünü Euro bürüyen bir aile mi onu da bilmiyoruz . Sonucu bu işte . O 3 çocuk sorunsuz mu sizce ? Olmadığına dair konusu da var. Zor valla. Umarım bir çıkış yolu bulur aklı selim.

Bende erken evlendim yaşınız gereği daha canım cicimli yakınlık beklıyor olabılırsınız o biraz da karakter meselesi ama.. Benim eşimin aileside öyledir kayınvalidem deli gibi hızmet etmesine rağmen en ufak bişeyde insanlar içinde azarlanır kayınpeder tarafından zorbalanır .. Ben bunu ilk başlarda daha farkettim bu ailede ve eşime asla fırsat vermedim sonradan değişmesi daha imkansızdı epey zamanımı aldı ama her seferinde haddini bildirdim o insan içinde yapınca o insan içinde bozdum onu sonunda o vazgeçti..

Benim kaynım ve kayınbabam da aynı kurbanda kayınbabam kaynanama kemiği kafanda parçalarım sus diye şaka yaptı ve diğerleri güldü benim bile suratım asıldı kocam da benim moralim bozulduğunu üzüldüğümü bildiği için böyle salak saçma şeyler demez ama bu durumu hiç garipsemez bu şekilde beyinleri oluşmuş düzelmezler malasef en başta bunu anlamak ve uzaklaşmak gerekiyordu ne yazık ki düzeleceğini sanmıyorum ama ömrünü de imkanın varsa bununla çürütme gençsin

Kafanda kavanozu kirarim diyen tipetli canlıya destegine ihtiyacim var diyen premses ahaha
İlişkiler tek taraflı değildir. Muhtemel konu sahibinin de ilişkide yanlışları vardır. Ayrıca herhalde ayrılma seçeneğini o düşünüyordur. Ama insanların bir kararı alması bu ülkede sanışdığı kadar kolay değil. O sebeple ilişkinin böyle olmasına sebep davranışları varsa onları kendi sorumluluğu olarak düzeltir. Eğer karşı tarafta bir değişim yoksa zaten seçenek kendinini maddi manevi güçlendirmektir.
İlişkiler en başında bu hale gelmiyor. Dolayısıyla hemen de düzelmesi beklenmez.

meşhur bir istismar davası vardı ama açık açık yazmayayım. kadın çocukluğundan beri uğradığı istismarı gizlice radyo dinlerken programı yapan kadınlardan dinleyip anlıyor. onun üzerine mücadele etmeye başladı. ha tabii biz bi 20 yıl sonrada yaşıyoruz, konu sahibinin elinde internet var ama işte.. zaten kadın-erkek konularında eğitim falan da fayda etmiyor ne erkeğe ne kadına. ya çok iyi aile ya acı tecrübe.

Benim takıldığım tek konu 3 çocuğundan nasıl vakit buluyorsunda kocandan ilgi bekleyebiliyorsunEşin bugün böyle olmamıştır, karakteri budur zaten. Sende kabul edip evlenmişsin. Bundan sonra eşin asla değişmez. Ama tavsiyem eşinden ilgi beklemek yerine kendinin ve çocuklarının eğitimi ile ilgilenmek. Gelecek planların ne mesela? Tek hayalin eşinin mutfakta iş yaparken sana sarılması mı? Kendin ve çocukların için B planın olsun. Yaşamaya dair koca ilgisi dışında başka umutların ve beklentilerin olsun. Sana tavsiyem bu. Çünkü 25 yaşında eşinden memnun değilsen ve 3 çocuğunda varsa geçmiş olsun. Ayrıca herkesin içinde kafasında kırarım diye normal bir koca ( yani hayat arkadaşı) söylemez

Neden zor üstelik yurtdışın da yaşarken daha kolay

Ayrilmak istemeyenlerin bahanesi geç ya

Hangi ülkede zor, Türkiye mi Avusturya mı? Kadın doğan her çocuğunun eğitim sağlık garantisi olduğu ülkede yaşıyor. Kocasına zorunlu kamu görevi yaptırır çalıştırır yine nafakayı ödetirler. Boşanmış çocuklu kadına ne destekler veriliyor haberiniz var mı? Bu kafadaki ailelerin bu kadar çocuk yapmasının nedeni çocuk parası. Aile geçiniyor 3 çocuğa verilen parayla. Kreş parası bile ödemiyorlar familienkasse denen kurum ödüyor. O kolay değil bu kolay değil, size göre tek kolay yol kafanda kavanoz kırarım diyen adama sus pus olmak. Evlilik devam etsin ki kocalar mağdur bakımsız kalmasın. Ev işleri yapılsın çamaşırı ütüsü düzeni olsun. 16-17 yaşında çocuğun gözünü boyayıp alıp götürmüşler, arka arkaya da çocuk yapılmış ki kadın gözünü açıp etrafına bakamasın. Avusturya'da adamı duman ederler, hele bir gitsin polise sosyal hizmetlere anlatsın. Kocam beni şöyle böyle tehdit etti desin, görürüz 5 çocuğun bile olsa o ülkede ayrılmak kolay mı.

Sonucu söyleyeyim asla değişmez, hep böyle gider, siz ilgiyi keserseniz sizden koşarak uzaklaşır, bencil, egoist, narsist, sorumsuz, rahata alışmış bir adam sizinki, işiniz zor, hatalarını görmezden gelin malesef düzelmeyecek.

Ay gülcem üzgünüm ya sanki bana evlenerek yurt dışına gitti orda bi hekim oldu avukat oldu ya da ne bileyim okudu etti hadi onu da geçtim okumasa bile didindi çalıştı kendini zihnen geliştirdi gerekirse temizlik yaparım ama ben ayaklarımın üstünde dururum bu hayvanla ne işim var diyip rest çekcek seviyeye geldi yani şöyle almanca yazınca havalı mı geldi bilmiyorum da anaokulu ablası falan herhalde bu e almancanızı öğrenmek de mecburi yani yaşıyorsanız öğreneceksiniz sizin bütün hayat tercihleriniz niye böyle domestik şeyler üstüne koşa koşa evlen ev hanımı ol kv hizmet et arka arkaya doğur çocuk yap onlara bak kocaya bak yetmiyo git iş yerinde de çocuğa bak valla şaka gibi

Çok ata erkil bir ailede büyümüş bana evde asla yardım etmez.Bi ortamda kadını ezikleyince kendini bişey zanneder bunun normal olduğunu savunuyor
bu adam icin mi tonla harikadir iyidir idealdir diye aciklama girdiniz?
igrenc bir kocaniz var, kadini erkekten asagi gorene kiz cocuk da verilmez. iyi cesaret 3 tane yapmissiniz

Çok komiksiniz
Türkiye de anaokulu öğretmenliğini kaç senede bitiriyorsun ya da öğretmen yardımcılığını
Burda 6 ay eğitimi var da ?
Sen öğretmen değilsin hangi ülkeye gidersen git öyle bir sıfatın yok öğretmen yardımcısı da değilsin bunun bile farkında değilsin hshshhs ana okulu ablası işte yani herhangi bir lise mezunu çocuk seven birinin yapabilceği getir götür yedir içir yardım et bu kadar hshahhah ciddi ciddi kendini fakülte mezunu öğretmenlerle bir tutmuş hshshsh

bu hafta hepsi istanbulda universite ogrencisi- 20/ 22 yaslarinda parttime calisan, pırıl pırıl bir grup gencle beraberdim bir iş icin. sohbet etme imkanim oldu kizlarin hepsinin hayali mezun olup sevgilileriyle evlenmek. kimi ailesiyle simdiden tanistirmis, kimi diploma toreninde hazir her iki aile de ayni sehirdeyken tanistirma hayali kuruyor, cogunun pastane yuzugu simdiden var
bunlar z kusagi ustelik. ben beraber alanda durdugumuz zamanlar azicik akillarini celmeye calistim kendi parani sorumsuzca harcamak, gezip tozmak uzerine - evlilik bir omur sorunluluk ha 23te ha 29da ne acelesi var falan diye. ama "evlenip" gezip tozmak istiyorlarmis
yeni nesil de hic farkli degil yani, anlamis oldum

Neden zor üstelik yurtdışın da yaşarken daha kolay

Ayrilmak istemeyenlerin bahanesi geç ya
Böyle bir kadın için zor. Çocuk yaşta evlenmiş. Aileden kurtulmak için, Almanya ya gitmeye göze almış olduğunu düşündüm. Böyle bir ailede yetişmiş olmalı. Şimdi 25 yaşına gelmiş çevresini gözlemliyor ve birşeyler yanlış görüyor artık. Artık sorguluyor. 3 çocukla ayakları tam yere basmadan kocayı şutlayamaz.

`