- Emoji Skoru
- 19
- Puanlar
- 8
- Konu Sahibi Meryemcicek21
-
Afedersiniz adam işini görüp bi tarafını dönüyor. Hayatlarında ne bir paylaşım, ne bir dertleşme, ne bir sarılma, ne gezme hiçbir şey. Babalık da yapmıyor zaten. Bu kadının hayatına manevi hiçbir katkısı yok. Karın tokluğuna götürdükleri ortada olay maddiyatsa.Eşinizin tavrından anladığım o ki, galiba cümlelerinizle yorulmuş bir evlilik. Bu arada beklentileriniz anormal demiyorum ama yöntem bu değil. Muhtemel çatışıyorsunux ve muhtemel eşinizin problem çözme yöntemi yok saymak. Böyle durumlar ilişkiyi daha zorlaştırır.
Desteğine ihtiyacım var gibi ifadeler eşiniz gibi erkekler için çok daha harekete geçirici ifadeler.
Kafanda kavanozu kirarim diyen tipetli canlıya destegine ihtiyacim var diyen premses ahahaEşinizin tavrından anladığım o ki, galiba cümlelerinizle yorulmuş bir evlilik. Bu arada beklentileriniz anormal demiyorum ama yöntem bu değil. Muhtemel çatışıyorsunux ve muhtemel eşinizin problem çözme yöntemi yok saymak. Böyle durumlar ilişkiyi daha zorlaştırır.
Desteğine ihtiyacım var gibi ifadeler eşiniz gibi erkekler için çok daha harekete geçirici ifadeler.
Eee neden böyle oldu üyelik gitmiş gerçekten erkek miymiş şimdi?Ben en iyisi doğrusu benim demiyorum bir konuya herkesin bakışı düşüncesi farklıdır ki konuda herkesle hem fikirim ama konuyu kendim açtığımı düşünüyorum içler acısı yorumlar konu açmaktan korkuyorum ben yorum yapmaktan da o zaman başlık altına şu yazsın aynı düşüncede olmayan herkes linç edilir yada bizle birlik olup konu açanı linç etmiyeni de linç ederiz dövüyorlar resmen insanı düşüncen farklıysa
Yazdıklarınız da haklısınız ama baktım eski konulara görücü usulü değil . 15 16 lı yaşlarda sevgili olmuşlar . Sevgili okununca cafe de oturmak sinemaya vs gitmekle biteceğini o yaşlarda bilmiyor. Aile kültürü farklıdır çünkü. Oku kızım oku kızım dememişlerdir . Maddi manevi çabaları da yoktur . Reşit olmayan kız çocuğu evleneceğim demiş, Avusturya diye koştur koştur vermişler . Belki aynı memlekettenler bilmiyoruz çocuğun sözü ile hareket eden ya da gözünü Euro bürüyen bir aile mi onu da bilmiyoruz . Sonucu bu işte . O 3 çocuk sorunsuz mu sizce ? Olmadığına dair konusu da var. Zor valla. Umarım bir çıkış yolu bulur aklı selim.Ben konu sahibine üzüldüm yaa. 17 yaşında bir çocuk aile onayıyla evlenebilir. Hayat şartları neydi bilmiyorum ama bir anne baba bu yaştaki çocuğunu evlendirmemeli. Yurtdısı evliliklerinin çoğu görücü usulü oluyor. Ve aileler bunu bir fırsat olarak görüyor. O yaştaki bir çocuk evliliğin ne olduğunu idrak edemeyeceği için çok kolay manipüle edilebilir. Bu yaşta evlenmiş bir çocuğun 3 çocuk doğurması ve uğradığı hakaretlerin ağırlığını kavrayamaması beni şaşırtmıyor. Ben onun için ancak üzüntü duyabilirim. Evet kocasına kızarken bile birçok hareketini de güzelliyor ama ne gördüyse onu yapıyor işte. 17 yaşındaki çocuğunu evlendiren aile, çocuğunun bu yaşadıklarını da normal karşılayacağı için, konu sahibi de içten içe rahatsız olsada tepki vermiyor. Eşinin yaşını da merak ettim. Arada hiç yoksa bir 8 yaş yaş fark vardır diye düşünüyorum. Bu yaştaki çocuğu alıp hamur gibi yoğurup kişiliğini sekillendirmiştir.
Konu sahibi bundan sonrasında kesinlikle çok iyi korun. Maddi olarak kendini daha güçlü bir konuma getirmeye çalış. 3 küçük çocukla ayrılmaya cesaret edebilir misin bilemem ama en azından kendini ezdirme. Azıcık sende tırnaklarını çıkar.
Kötü söz ve polemikten gitmiştir .Eee neden böyle oldu üyelik gitmiş gerçekten erkek miymiş şimdi?
İlişkiler tek taraflı değildir. Muhtemel konu sahibinin de ilişkide yanlışları vardır. Ayrıca herhalde ayrılma seçeneğini o düşünüyordur. Ama insanların bir kararı alması bu ülkede sanışdığı kadar kolay değil. O sebeple ilişkinin böyle olmasına sebep davranışları varsa onları kendi sorumluluğu olarak düzeltir. Eğer karşı tarafta bir değişim yoksa zaten seçenek kendinini maddi manevi güçlendirmektir.Kafanda kavanozu kirarim diyen tipetli canlıya destegine ihtiyacim var diyen premses ahaha
meşhur bir istismar davası vardı ama açık açık yazmayayım. kadın çocukluğundan beri uğradığı istismarı gizlice radyo dinlerken programı yapan kadınlardan dinleyip anlıyor. onun üzerine mücadele etmeye başladı. ha tabii biz bi 20 yıl sonrada yaşıyoruz, konu sahibinin elinde internet var ama işte.. zaten kadın-erkek konularında eğitim falan da fayda etmiyor ne erkeğe ne kadına. ya çok iyi aile ya acı tecrübe.Ben konu sahibine üzüldüm yaa. 17 yaşında bir çocuk aile onayıyla evlenebilir. Hayat şartları neydi bilmiyorum ama bir anne baba bu yaştaki çocuğunu evlendirmemeli. Yurtdısı evliliklerinin çoğu görücü usulü oluyor. Ve aileler bunu bir fırsat olarak görüyor. O yaştaki bir çocuk evliliğin ne olduğunu idrak edemeyeceği için çok kolay manipüle edilebilir. Bu yaşta evlenmiş bir çocuğun 3 çocuk doğurması ve uğradığı hakaretlerin ağırlığını kavrayamaması beni şaşırtmıyor. Ben onun için ancak üzüntü duyabilirim. Evet kocasına kızarken bile birçok hareketini de güzelliyor ama ne gördüyse onu yapıyor işte. 17 yaşındaki çocuğunu evlendiren aile, çocuğunun bu yaşadıklarını da normal karşılayacağı için, konu sahibi de içten içe rahatsız olsada tepki vermiyor. Eşinin yaşını da merak ettim. Arada hiç yoksa bir 8 yaş yaş fark vardır diye düşünüyorum. Bu yaştaki çocuğu alıp hamur gibi yoğurup kişiliğini sekillendirmiştir.
Konu sahibi bundan sonrasında kesinlikle çok iyi korun. Maddi olarak kendini daha güçlü bir konuma getirmeye çalış. 3 küçük çocukla ayrılmaya cesaret edebilir misin bilemem ama en azından kendini ezdirme. Azıcık sende tırnaklarını çıkar.
Neden zor üstelik yurtdışın da yaşarken daha kolayİlişkiler tek taraflı değildir. Muhtemel konu sahibinin de ilişkide yanlışları vardır. Ayrıca herhalde ayrılma seçeneğini o düşünüyordur. Ama insanların bir kararı alması bu ülkede sanışdığı kadar kolay değil. O sebeple ilişkinin böyle olmasına sebep davranışları varsa onları kendi sorumluluğu olarak düzeltir. Eğer karşı tarafta bir değişim yoksa zaten seçenek kendinini maddi manevi güçlendirmektir.
İlişkiler en başında bu hale gelmiyor. Dolayısıyla hemen de düzelmesi beklenmez.
Hangi ülkede zor, Türkiye mi Avusturya mı? Kadın doğan her çocuğunun eğitim sağlık garantisi olduğu ülkede yaşıyor. Kocasına zorunlu kamu görevi yaptırır çalıştırır yine nafakayı ödetirler. Boşanmış çocuklu kadına ne destekler veriliyor haberiniz var mı? Bu kafadaki ailelerin bu kadar çocuk yapmasının nedeni çocuk parası. Aile geçiniyor 3 çocuğa verilen parayla. Kreş parası bile ödemiyorlar familienkasse denen kurum ödüyor. O kolay değil bu kolay değil, size göre tek kolay yol kafanda kavanoz kırarım diyen adama sus pus olmak. Evlilik devam etsin ki kocalar mağdur bakımsız kalmasın. Ev işleri yapılsın çamaşırı ütüsü düzeni olsun. 16-17 yaşında çocuğun gözünü boyayıp alıp götürmüşler, arka arkaya da çocuk yapılmış ki kadın gözünü açıp etrafına bakamasın. Avusturya'da adamı duman ederler, hele bir gitsin polise sosyal hizmetlere anlatsın. Kocam beni şöyle böyle tehdit etti desin, görürüz 5 çocuğun bile olsa o ülkede ayrılmak kolay mı.İlişkiler tek taraflı değildir. Muhtemel konu sahibinin de ilişkide yanlışları vardır. Ayrıca herhalde ayrılma seçeneğini o düşünüyordur. Ama insanların bir kararı alması bu ülkede sanışdığı kadar kolay değil. O sebeple ilişkinin böyle olmasına sebep davranışları varsa onları kendi sorumluluğu olarak düzeltir. Eğer karşı tarafta bir değişim yoksa zaten seçenek kendinini maddi manevi güçlendirmektir.
İlişkiler en başında bu hale gelmiyor. Dolayısıyla hemen de düzelmesi beklenmez.
Sonucu söyleyeyim asla değişmez, hep böyle gider, siz ilgiyi keserseniz sizden koşarak uzaklaşır, bencil, egoist, narsist, sorumsuz, rahata alışmış bir adam sizinki, işiniz zor, hatalarını görmezden gelin malesef düzelmeyecek.Kızlar 8 senelik evliyim elhamdülillah dışarıdan bakıldığında çok güzel tertemiz bi yuvam var 3 tanede çocuğumuz var.Nişanlıyken eşim tam hayalimdeki adamdı.Ne istesem yapar beni asla kırmaz incitmez bir kötü sözü bile olmazdı evlendiğim ilk sene kaynanamla yaşadık eşim uzaktaydı o seneyi evlilikten bile saymıyorum çok yıpratıcı bi yıldı neyse eşim geldi biz ayrı eve çıktık ikinci senemizde hep kavgayla geçti birinci senenin kavgası ile sonra ben akıllandım kapattım eski konuları tüm üstüne silgi çektim 6 sene oldu açmadım bile.Eşim özünde iyi biri namusuna ben kefilim aile adamı içkisi kumarı gezmesi tozması yok.Dışarıdan bakıldığında ideal eş konumunda.Ama anlaşamadığımız eşinle sürekli birbirimize girdiğimiz konular var.Çok ata erkil bir ailede büyümüş bana evde asla yardım etmez.Bi ortamda kadını ezikleyince kendini bişey zanneder bunun normal olduğunu savunuyor.Mesela dün ailecek mangala gittik ben şekeri unuttum şakası yaptım o da şakasına diyor ki toplumum içinde’Unutsaydı kafasında kırardım kavanozu’bu cümle normal geliyor onlara çok moralim bozuldu.Kadın hizmet eder kadın evle ilgilenir erkek işe gider gelir yatar kafasında.Bi haftasonu olur ayda yılda bir dile getireceğim de bizi dışarı götürecek evde işlerim olur çocukları çıkar parka derim çıkarmaz birbir yalvarma ile tüm haftasonu şöyle geçiyor bak yeminle sabah kaldırırım zorla lkahvaltı ederiz sonra koltuğa bi uyur akşam 3-4 e kadar kalkar akşam yemeği yer eline sigarasını çayını alır oturur balkona
İşi düşünce benle ilgilenir düşmeyince yatakta bile bana dönüp sarılmaz.En zoruma giden de bu mesela istiyorum ki bana sarılsın sadece cinsellik olunca olmasın bu gün içinde arasın merak etsin beni ona kırgın olduğumda gönlümü alsın sevgisini hissedeyim
8 yıllık evliyiz sadece ben sorarım beni seviyormuşum diye sevmesem evlenir miydim çpcuk mu yapardım diyor kendi kendine bi seni seviyorum dediğini bi elin parmağını geçmez.İki gün önce yatağa girdik ben döndüm oda arkasını döndü açtı telefonu on defa seslendim tmm uyucam dedi dayanamadım aldım yastığımı battaniyemi gittim salona ne geldi ne sordu iki gündür salonda yatıyorum yanıma gelip neden yatağa gelmiyorsun diye sormadı bile.Çok takıyorum böyle daha çokta gencim beni sevsin ben sarılmadan sarılsın
Mutfakta iş yapıyorum mesela ben çağırmadan gelsin öpsün koklasın
Yok hiçbiri yok
Ama şöyle bir durum var ben çok iyiysem iyi yani benim suratım asık olsun o benden bin kat kötü olıyor demiyor ki bu kızın bi derdi mi var sorayım gönlünü alayım yok
Ne yapacağımı bilmiyorum artık gözüm üç çocuğu bile görmez hale geldi 3 gündür
Kafayı yemek üzereyim gece 4 e kadar uyuyamadım
Ay gülcem üzgünüm ya sanki bana evlenerek yurt dışına gitti orda bi hekim oldu avukat oldu ya da ne bileyim okudu etti hadi onu da geçtim okumasa bile didindi çalıştı kendini zihnen geliştirdi gerekirse temizlik yaparım ama ben ayaklarımın üstünde dururum bu hayvanla ne işim var diyip rest çekcek seviyeye geldi yani şöyle almanca yazınca havalı mı geldi bilmiyorum da anaokulu ablası falan herhalde bu e almancanızı öğrenmek de mecburi yani yaşıyorsanız öğreneceksiniz sizin bütün hayat tercihleriniz niye böyle domestik şeyler üstüne koşa koşa evlen ev hanımı ol kv hizmet et arka arkaya doğur çocuk yap onlara bak kocaya bak yetmiyo git iş yerinde de çocuğa bak valla şaka gibiLise mezunuyum yurtdışında yaşıyorum kindergartenbetreeung üzerine eğitim yaptım Almanca’mı öğrendim merak etmeyin cahil değilim
Fakat şuan oğlum küçük 2 yaşında kreşe başlayacak işe o zaman başlayacağım
bu adam icin mi tonla harikadir iyidir idealdir diye aciklama girdiniz?Çok ata erkil bir ailede büyümüş bana evde asla yardım etmez.Bi ortamda kadını ezikleyince kendini bişey zanneder bunun normal olduğunu savunuyor
Sen öğretmen değilsin hangi ülkeye gidersen git öyle bir sıfatın yok öğretmen yardımcısı da değilsin bunun bile farkında değilsin hshshhs ana okulu ablası işte yani herhangi bir lise mezunu çocuk seven birinin yapabilceği getir götür yedir içir yardım et bu kadar hshahhah ciddi ciddi kendini fakülte mezunu öğretmenlerle bir tutmuş hshshshÇok komiksiniz
Türkiye de anaokulu öğretmenliğini kaç senede bitiriyorsun ya da öğretmen yardımcılığını
Burda 6 ay eğitimi var da ?
bu hafta hepsi istanbulda universite ogrencisi- 20/ 22 yaslarinda parttime calisan, pırıl pırıl bir grup gencle beraberdim bir iş icin. sohbet etme imkanim oldu kizlarin hepsinin hayali mezun olup sevgilileriyle evlenmek. kimi ailesiyle simdiden tanistirmis, kimi diploma toreninde hazir her iki aile de ayni sehirdeyken tanistirma hayali kuruyor, cogunun pastane yuzugu simdiden varZorla evlendirilme pek kalmadı artık. Okulda önemsemeden otururlar hiçbir sınava çalışmazlar . Sanki Sabancı çocukları ki onlar okuyor15 de nişanlık gelinlik altın hevesleri başlar . Tüm düğünlere gidip süzülürler beni beğensinler diye . E sonucu da 17 de evlilik olur . Okumaya ya da zanaat öğrenmeye ne gerek var? Kociş bakar eve . Çocukların bazıları da hep kazara olur . Burada çok gördük bu filmi .
Böyle bir kadın için zor. Çocuk yaşta evlenmiş. Aileden kurtulmak için, Almanya ya gitmeye göze almış olduğunu düşündüm. Böyle bir ailede yetişmiş olmalı. Şimdi 25 yaşına gelmiş çevresini gözlemliyor ve birşeyler yanlış görüyor artık. Artık sorguluyor. 3 çocukla ayakları tam yere basmadan kocayı şutlayamaz.Neden zor üstelik yurtdışın da yaşarken daha kolay
Ayrilmak istemeyenlerin bahanesi geç ya