Eşim misafirlerin yatılı olduğunu, onlar geldikten sonra söyledi

• Konu Sahibi Konu Sahibi ferb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ferb

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
2.523
4.219
333
Merhaba. Şuan eşime çok kızgınım. Üç haftadır hastayım. Öksürmekten içim dışıma çıktı. Kendi sorumluluklarımı zor halleder durumdayken hafta sonu kayınbirader, kayinbirederin iki çocuğu ve kayınvalidenin bize geleceğini söyledi. Hastayım, halim gücüm yok ama eltim annesine bakmak için memleketine gittiği için tamam gelsinler dedim. Çocukların sevdiği şeyleri hazırlamamı rica etmişler. Tabii bana söylenmiyor. Eşime söylüyorlar, o da bana iletiyor. Vicdan yapınca birşey demedim. Eşime bana yardım et. Birlikte halledelim, herşeyi bana yıkma dedim. Bu dediğim pek hoşuna gitmedi ama kabul etti. Geldiler. Şimdi evdeler. Aynı memleketin içinde meğer yatıya gelmişler. Adam bunu bana şimdi söylüyor. İnsan yerine konulmadığıma mi yanayım, yoksa yatak yorgan ayarlamadım, ona mı yanayım, yoksa bu adamla 20 yıldır evli olduğuma mı? Siz söyleyin a dostlar!

Valla hepsine yan ablacım ben senin yerinde olsam hastalığı biraz abartirim birçok işi eşe kitlerim madem emrivaki yapıyor iş yapsinda birdaha cesaret edemesin

Valla ben olsam kılımı kıpırdatmam. Kayınvalidenizin eli kolu yok mu da iki çocuğu alıp size geliyor? Baksın oğluna ve iki çocuğuna birkaç gün. Sizin ev otel mi, siz hizmetçi misiniz? Üstelik bir de hastaymışsınız.
Eşiniz de lütfeder gibi yardım etmeyi kabul etmiş(!) bir de. Ay ölür müsün öldürür müsün?

Hastalık kartini kullanıp yatak döşek yatın madem. Eşiniz kalkıp halletsin annesiyle. Yirmi yıllık evlilik varsa samimiyet de vardır beraber hazirlasinlar. Dışarıdan pide falan yaptırsın ya da çocukların sevdiği başka yiyecek de olabilir. Bu hayatta şunu anladim ki siz canınızın kıymetini bilmezseniz kimse bilmiyor. Günün sonunda yapmasaydin madem oluyor. Eşinize paslayin kardeşiyle halletsinler

kadın memlekete gidince kendi evlerinde yataklari, yorganlari ve yemekleri bitmismi bir anda ?
ee evdeki hizmetci gidince postu size sermisler .
sacma olmus .
ben olsam idaya vider yatardim kendisi kimi nerde nasil yatiriyorsa yatirsin

Yastık yorgan ayarlayamadıgınıza yanmanıza gerek yok. geleceğinizi biliyordum ama kalacağını bilmiyordum eşim söylemeyi unutmuş diyip gülümsersiniz iki tarafa da okkalı laf sokulmuş olur sakinleşin. dünyayı da önüne serseniz kaynanalar beğenmez o yüzden ne yapabiliyorsanız onu yapın. o kadar ilgi hizmet isterlerse de kimi geliyoruz kalacağız diye aradıysa ondan istesinler. salllayın gitsinnnnn

Gelenler yabanci degil, normal her gün yaptiginiz yemegi biraz fazla yapin. Hasta oldugunuz icin esiniz sofra toplamaya, yatak sermeye vs yardim etsin bir zahmet. Onceden bilseydiniz tabi ki daha iyi olurdu ama bu kadar kasmayin kendinizi. Olan olmus artik.

E sister, çocukların sevdiği şeyleri yapın diye menü bildirisi gelmiş bile. İlla özel menü bekleniyor belli ki.

Gelmişler idare edin madem.
Hasta oldugunuzu söyleyin kendi işlerini kendileri yapsin.
Ben de benzer duruma dünden beri deliriyorum.
Dün kapiyi bir açtik eşimin yegeni elinde valizle kapida.
Okullar tatil oldu tatili burda geçiricem diyor annesi göndermiş bizim haberimiz yok.
Ne oldugunu anlamaya çalisana kadar görümcem aradi eşimi , soruyor oglum geldi mi diye.
Eşim ablasina diyecegini dedi ama çocuk birkaç gun kalsin öyle gonderelim bir daha da habersiz olmasin dedik.
Bu nasil bir emrivakidir ya aklim almiyor bu insanlari pes...

ben olsam kavga cikarmazdim galiba. esime yikardim.

yani tamam siz yemegi yapmissiniz onlarin sevdiklerini, sonrasiyla da esiniz ilgilensin. mesela cocuklarin sevecegi tatliyi, meyveleri vs alsin. aksam otururken film falan izlesin onlarla. size pek ilismesinler.

yatak yorgan mevzusunu tam anlamadim. evimde pek esya yok ama benim bile su an eve gelen 3 kisiyi agirlayacak nevresimim var galiba. uzerinde yatilmayacak kadar kirli degildir diye dusunuyorum.

bir sekilde gelmisler artik. su durumda tatsizlik cikarmanin manasi yok gibi. eve gelen cocuklara ayip olur kendilerini kotu hissederler. misafir gittikten sonra tartisin esinizle.

Hasta hâlde neden kabul ettiğinizi, üstüne siparişi olan menüleri yaptığınızı anlamadım.
Eşiniz de rica minnet yardım etmiş üstelik. Ekstra birşey yapmayın, eşiniz ilgilensin yemekle, yatakla malum haftasonu.

Son düzenleme:
Eltiniz gitti diye neden tamam diyorsunuz ki? Anlamadim bir de neye vicdan yapiyorsunuz? Elti olmayinca kayin, kv coluk cocuk ölecek mi?
Asla bir şey yapmazdim, eşiniz yapacaginizi bildigi için emrivaki yapabiliyor.
Çocuklara bir türlü birşey yediremiyoruz diye aglandilar günlerce.

Cok kötüyüm diyin, yatak yorgan yatın, hepsi toplanıp kvnize gitsin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…