Eşim,moral bozukluğundan hasta oldu

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Iyi geceler arkadaşlar,

Esimin calistigi işyeri kapanıyor(mühendislik firması) Iki patron var,biri esimin uzaktan akrabasi ve izmirde baska bir firmaya ikinci bir ortak olacak. O esime aylardir 'Ben seni bırakmam,eşin de isterse siz de gelin.Maas burada dusuk ama seninki istanbuldakinden dusuk olmaz.Kiranizi da ben karşılayacagim' gibi bir teklif sunuyordu. Biz de seve seve gidecektik.

Ama şimdi diğer patronu da eşimle devam etmek istiyor 'Ben ne iş kurarsam kurayim sen ikinci adam olacaksın' diyormuş yalnız sorun şu ki ne iş yapacağı, nerede olacağı belirsiz. Esime Ingilterede giyim mağazası mi acsak,yurtdışında araştırıp tr de bir oyuncak mağazasının şubesini mi acsak, üretim firması mi kursak gibi kafasında netlestiremedigi,esime de arastirmasi icin hatırlatma yaptığı fikirleri var. Eşim bu ikinci adamı daha çok seviyor, onunla cok yükselebilir de, o batarsa batabilir de. Diğeri de akrabası,daha hırslı,daha cimri,dahâ ciddi işkolik biri...

Eşim o kadar arada ki sık sık bana soruyor,sohbet ederken gözleri doluyor,bu süreçte vücudunda uyuşma,norolojik sorunlar rahatsızlıkları oldu, kaç kez dr.gitti vb. Bu iş durumu resmen sağlığını bozdu,ikisinden birini nasıl seçeceğim hangi is bizim icin daha hayirli diyor.
Ben onun kadar karamsar bakmıyorum,değişiklikler hep heyecanlandırır ve ne olursa olsun sonunun güzel olacağına inanırım. Konuştuğumuzda iyiki sen yanimdasin diyor konuyla alakali planlar yapip gulup sakalasiyoruz ama ise gidip gelince yine kötü görüyorum... Sizce bu süreçte ne yapmalıyım, bir taraf bende de ağır basmıyor ona net bişey de diyemiyorum...

*Unutmadan,esimin yine ingiltere de dayıları yaşıyor.Sirketi kapanınca esime davetiye gönderip yanında çalışmayı teklif ettiler,sonrasinda oturum izni alınıyormuş ama suresi belli degil, çıkar mi çıkmaz mi diye benim tereddütlerim var. Bu işler nasıl oluyor acaba bilenler yazabilir mi? (Lokantaları var)

** Konuyu açtıktan sonra yorumları görünce cevap yazmayıp sadece okuyacaktım ama soru geldiği için az önce yazmış bulundum. Arkadaşlar birincisi elbette halimize sukrediyorum,konum issizlik olmadigi icin ozur mu dileyim ne yapayim yani oyle yorumlar yapiyorsunuz ki.
Dert olan kısım birincisi sabit ve garanti iş mi sizce yoksa yükselme veya işsiz kalma macerası yani risk mi?
Ikinci dert,bizim biri okul cağına yaklasmis iki çocuğumuz var ve şehir değiştireceğiz belki ülke değiştireceğiz en kötü ihtimal ilçe degisecegiz. Isı seçerken takdir edersinizki muhit de önemli olacak.
Üçüncü dert vefa borcu. Ben olsam isten ayrılıyorum diye üzülmek yerine yenilikler oluyor diye sevinirim ama eşim iki tarafa da öyle yakın ki biri zaten akrabası,digeriyle kalirsa belki akrabalar arasında laf soz olacak. Ikinci kisiyi de abi gibi seviyor,o da esim gibi duygusal kafa yapıları benzer. Ikisi icin de eşim olmazsa elbette milyon tane eleman bulurlar kimse vazgeçilmez degildir ama eşim sanki iş değil de bizzat onları seçecekmiş gibi bir halde bırakılmış.

Kk konu açmak eskiden zor değildi ya. Insan derdini anlatıyor sonra da kendini savunmak zorunda bırakılıyor.Nryse yine de Iyiki varsiniz

Son düzenleme:
Konuyu okuyunca işsiz kalma konusu, geçim derdi falan sandım ki... konu ne çıktı. Kusura bakmayın da, biraz şaka gibi bir konu olmuş. Hani sanki "önümde hem baklava hem pasta var, Allah kahretsin, ikisini de çok seviyorum seçemiyorum, stresten hasta oldum" der gibi...

İstediğiyle çalışsın. Merak etmesin kimse vazgeçilmez değil yani, seçmediği kişi acısından ölmez, kendine başka çalışan bulur. Ben olsam bu durumda yeni iş tutacak mı, sonunda işsiz kalmayayım, bir de b planım nı olmalı diye dertlenirdim. Ortam kötü. Dağılmış bir iş var ortada zaten. Diğer işlerin tutacağı bile meçhul.

Bir Akşam birlikte oturun bir kağıdı çizgiyle ortadan ikiye bölün. İki farklı işi de iki tarafa yazın ve artılarını, eksilerini not alın. Hangi taraf ağır geliyorsa, tamam bu son kararımız diyip noktayı koyun. Her gün düşünmektense bir akşamda halledin bitsin.
Bu kadar işsizliğin olduğu, milletin evine ekmek zor götürdüğü bir dönemde eşinizin önünde seçenek değil seçenekler var. Bence önce buna şükredin.

Önünüzde ikisi de insanların arayıp da bulamadığı yol var. Ve siz bunu dert ediyorsunuz.. Ben de işten atıldı işsiz kaldı falan sandım. Öncr halinize şükredin. Sonra istişare edip gerekirse güvendiğiniz aile büyüklerine de sorun kararınızı verin. Bu kadar dert etmeyin

Ben daha samimi olduğu kişiyi tercih ederdim. Önünüz belli değil ama büyük riskin getirisi de büyük olabilir. İngiltere olayı beni cezbetti hiç olmadı ingilteredeki akrabalarınızın yanına gidersiniz orda işe devam edersiniz.

Ortada hazırda bir iş yok anladığım kadarıyla ?İkisi de fikir aşamasında hatta ikinci iş teklifinde 6 ay sonra "ben birkaç yıl hiç bir iş yapmamaya karar verdim " bile denilebilir ...bu süreçlerde yani onlar işi kurana kadar maaş vermeyi düşünen bir iş veren var mı?

eşiniz cam fanusta mı büyüdü yani hayatta ne dertler var ikisinin de imkanı iyi olan seçenekler için hasta olunacak kadar dert edinmek ne çözemedim.

daha önce hiç yurt dışında yaşamadıysanız maceraya gerek yok bence bir de çocuklarınız var izmir iyi. eşiniz diğer türlü stresi kaldıramaz yurt dışında iş yapmayı geçtim yerleşmek bile büyük dert.

Izmirdeki garanti. Bugün esimin sigorta çıkışı yapılacak tazminatı yatacak.Sigortanı Izmire yapalım mı demiş bir de biz istesek birkaç ay önce önden yollayacaktı. Eşim 'yok abi gideceksek beraber'demiş. Mayısa kadar devam edecekler o süreçte merkez ofise sigortası yapılacakmış.
Bir de iki patronun esime iş teklifi goturdugunden birbirlerinin haberi yoktu,birkaç haftadır öğrendiler. Izmire gidecek olan diğer adamın ne teklif ettiğini sorup duruyomus. Eşim de 'ikiniz de net maaş demiyorsunuz,kim çok verirse onu seçeceğim' demiş gülmüşler vs.
Ikinci adam hemen iş kurmayacagim da diyebilir,o süreçte sizi mağdur etmem demiş ama şirketi kurup iş de yapamayabilir.

herkes elestirmis ama ben esinizin durumunu anlayabiliyorum. ben olsam daha garanti olani tercih ederim soyle bir zamanda yeni is koluna girmek hic mantikli degil. daha net daha kesin isler yapmak lazim.

Ben de esiniz işsiz sandım meğerse işlerden iş beğenmek dert olmuş.
Benim eşimin işleri bozulup+işsiz kaldığında sağda solda dayısı yoktu, iş vermeye hazir peşinde gezdiren adamı yoktu, yüzümüze bakani yoktu. Biraz gec oldu ama tanıdıksiz ve kendi emeğiyle daha iyisi oldu. :) şükür.

İyiki eşinize sahip çıkan varmış bi de ortada kalsa ne hastalıklar çıkardı kimbilir.

Şu an garanti olan İzmir. Diğeri kısır döngü aşamasında. Yerinizde olsam izmiri tercih ederdim. Bence Harika bir fırsat.

Konuyu açtıktan sonra yorumları görünce cevap yazmayıp sadece okuyacaktım ama soru geldiği için az önce yazmış bulundum. Arkadaşlar birincisi elbette halimize sukrediyorum,konum issizlik olmadigi icin ozur mu dileyim ne yapayim yani oyle yorumlar yapiyorsunuz ki.
Dert olan kısım birincisi sabit ve garanti iş mi sizce yoksa yükselme veya işsiz kalma macerası yani risk mi?
Ikinci dert,bizim biri okul cağına yaklasmis iki çocuğumuz var ve şehir değiştireceğiz belki ülke değiştireceğiz en kötü ihtimal ilçe degisecegiz. Isı seçerken takdir edersinizki muhit de önemli olacak.
Üçüncü dert vefa borcu. Ben olsam isten ayrılıyorum diye üzülmek yerine yenilikler oluyor diye sevinirim ama eşim iki tarafa da öyle yakın ki biri zaten akrabası,digeriyle kalirsa belki akrabalar arasında laf soz olacak. Ikinci kisiyi de abi gibi seviyor,o da esim gibi duygusal kafa yapıları benzer. Ikisi icin de eşim olmazsa elbette milyon tane eleman bulurlar kimse vazgeçilmez degildir ama eşim sanki iş değil de bizzat onları seçecekmiş gibi bir halde bırakılmış.

Kk konu açmak eskiden zor değildi ya. Insan derdini anlatıyor sonra da kendini savunmak zorunda bırakılıyor.Nryse yine de Iyiki varsiniz

Ikisi de onune baksaydi bu kadar zor olmayacagina eminim. Esimi hasta eden somut değil soyut kısımlar. Neyse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…