Eşim,moral bozukluğundan hasta oldu

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Konuya yorum yapamayacagim ama dediginiz bir şeye fazlasiyla katiliyorum.Sanirim burda menfi, alayci konu sahibini ne olursa olsun yerden yere vurmaya çalışan bir grup var diye düşünmeye başladım. Şahsen ben ne derdim olursa olsun asla burda konu açıp derdimin üstüne dert eklemem inşallah .Çok basit bir konuda bile nereden vursak diye bekleyen bir grup olduguna eminim artik.

Beğenileri sadece konu sahibine laf çakarsak kaparız diye düşünüyorlar bence. Hatta ben şeye de denk geldim,bile bile ban yemeye çalışan üyeler gördüm,Mune yi etiketleyip beni banlamaz ins.vb.yaziyorlar

Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.İzmir su an için hazır iş gözüküyor ama İzmir'in iş piyasası çok geniş değildi hatırladığım kadarıyla.Yani orada aradığını bulamazsa başka ise geçişi İstanbul'da ki kadar kolay olmaz.İstanbul da annenizin evinde oturuyordunuz ....hala öyle mi?

Amin teşekkür ederim. Evet annemle altli ustluyuz.

Amin teşekkür ederim. Evet annemle altli ustluyuz.
Acaba eşiniz evi taşımadan ilk etapta kendisi gidip İzmir'de ki işin sürdürülebilirliğini mi görse ? Sizin duzeniniz bozulmadan olup olmayacağını görür...ben ikinci işin henüz çok fazla "plan aşamasında " olduğunu ...belki de hiç olmayacağını düşünüyorum.Ama eşiniz tabi ki iş vereneninin yapısını ,hayal perest olup olmadığını ,akşamdan sabaha fikir değiştirip değiştirmediğini daha iyi biliyordur.

O şekilde düşündük ama patronlar birbirini öğrendikten sonra eşimle dertlesirlerken onu seçersen geri dönüşü olmaz gibi laflar söylemişler. Aralarında çatışmalar var yani.Esimin dediğine göre akrabası çok detaycı cimri işkolik.Diğer adamı da bezdirmiş. Hakkimizda hayırlısı artik

Eşinizin karakteri aslında hangisiyle iş yapmaya daha yatkınsa onu seçsin. İzmir garanti iş tamam ama bu akrabanın cimriliği,işkolikliği çok mu problem? Yani maaşına,işin uzun sürüp eşinizi geç saatlere kadar çalıştırmaya vs etken edecek mi? Kiranızı da öderim demiş, ödememe durumu da söz konusu olur mu? Gidecek olursa iş sözleşmesine kira vs. her detayı ekletsin bari kendini garantiye almak için.
Not:kk da da gerçek hayattaki gibi halden anlayan insan sayısı çok az, takılmayın.

C CeYz ben olsam meslegine hasgisi uygunsa onu secsin derdim.

Adam muhendis,
neden gidip restoran isine girsin ki,
eger ki bu alana ilgisi yoksa.

Izmirdeki is muhendislik isi ise o, yoksa baska is dusunsun bence.

Tabi meslegini sevdigini varsayiyorum.

Onun disinda cocuklarin henuz kucukler, daha buyuduklerinde daha zor olur tasinma isleri falan,
su an yine o kadar etkilenmezler.

Bu sebeple yurtdisi planiniz varsa onu da ertelemeyin derim.
Cocuklar hala kolay dil ogrenebilecekleri yastalar, daha sonra daha zor olur.

Ben en garanti olanı secerdim sanırım.
Ortada çocuklarıniz var maceraya atılmak biraz bu ülke durumunda ürkütücü duruyor.

ilki daha mantıklı. hem net maaş hem de kira yardımı. sözleşme ile garanti altına alsın.

Belirsizlik zordur. Hangi karari alirsa alsin esin rahatlayacaktir.
Bence ne yapacagini bilen biri ile yola devam etmek daha iyi.
Ilk secenek diyorum

Güzel bir kisma degindin.Cimriligi iskolikligi problem olabiliyor,tek diğer patron olsaydı esimin maaşı yüksek olurdu ki bunu ucu biraradayken konuşuyorlar. Adam ortağına ve esime şirket araciyla neden daha yüksek tutardaki parali yoldan gittin diye hesap sorabiliyor veya kapattığı santiyedeki üç kuruşluk demirleri ne yaptıklarını vs sorup diğer patronu 'yahu onun peşine mi dustun. Çöpe atmislardir' dedirtebiliyor.Bu tarz çok fazla takıldığı konu var,izmirde ortak olacağı diğer adam da cimriymis.Esime şirketleri için Istanbulda araba baktırıyor. Kazançları çok yüksek olmasına rağmen ikinci el bir arabayı 3 aydır karar verip alamadılar,esime pazarlık yaptırıp 1-2 bin daha indirmedikleri için vazgeciyorlarmis. Bir de ordaki iş yurtdışı seyahati çok olan bir iş,hkkini verecekler mi meçhul,mesai ödenmiyormus ikramiyesi varmis. Geç gelmeler bolmuş.. Verecekleri maaşı bile bence ikinci adamın teklifin gore netleştirecek çünkü sana net konuşursa haberim olsun demiş. Sen bundan ne anlardın...

Şu anda Türkiyedeyim ve biraz ekonomik durumu gözlemliyorum. Bence şu anda garanti işi almak daha mantıklı, heleki ortada iki çocuk varsa geçimi riske atmak gibi bir lüksünüz yok. İngiltereyi de düşünebilirsiniz, ama ülke değiştirmekte ne kadar isteklisiniz kestiremedim. Iyi bir imkanı varsa onu da değerlendirebilir ikinci kişiyi sevmesi çok güzel, ama bu karnıni doyurmaz. Hakkinizda hayırlisi olsun

Aslinda konuyu boyle bir durum var , stres olduk secmekte zorlaniyoruz diye acsaydin boyle yorumlar gelmezdi :)
Ama issizligin korkunc boyutta oldugu gunlerde esim hasta oldu iki secenek yuzunden diye acinca cok tepki gelmis ki bence haklilar :)
Ben seni cok iyi anliyorum , hayatiniz degisecek , hersey esinin verecegi karara bagli , gercekten stresli bir durum ama hasta olacak kadar degil
Bence garanti isi secin , ingiltereyi hic dusunmeyin bile

Birini seçince diğerinden vaz geçmiş oluyor ne yazık ki...zaten esin çatışmayı bu yüzden yaşıyor.Onu da denerim olmadı diğerine gecerim altarnetifi olmadığı için.Arkadasimin yüksek lisanslı mühendis eşi başka bir şehirde ki isinden istifa ederek İzmir de işe başladı.Ama patronu senin eşinin akrabası gibiydi....bir zaman sonra (toplamda 6 ay) patron verdiği maaşa bile söylenmeye başlayınca yurutemeyecekleri anlasildi. Ama orada arkadaşım memur olduğu için eşi yeni işi bulana kadar idare edebildiler. Siz şimdi ailenizin evinde yasarken zaten kira masrafiniz yok...bence esin başka bir iş baksın İsganbulda ...bulursa gider orada çalışır olmazsa 2. teklifi kovalıyor gibi gözükür.

Kardes,konuya yorum yapamayacağım bi fikrim yok ama KK' ye konu acmanin eskisi gibi olmadigindan bahsetmissin ben o kisma sonuna kadar katiliyorum. Genelde konular ne sebeple acilirsa acilsin,verilen cevaplar konu sahibini ya elestirir,ya alakasiz yerlere cekilir sekilde olur ve yuvarlanan kartopu giderek buyur. Valla ben cok cok zorda kalmayinca konu acmiyorum artik.
En son actigim gayet iyi niyetli konu bile okadar sacma sapan anlasilinca,vazgectim...

hangısıyle daha mutlu olacagını daha basarılı olacagını dusunuyorsa onunla calıssın
iş bu sırf akraba gonlu kırılmasın dıye calısılmaz kı ekmek parası ıcın calısılıyor sonucta
bukadar stres yapıp hasta olunacak bırsey yok olabılır kapanır baska bır kapı acılır kac kısı gırdıgı ısten emeklı olarak cıkıyor kı
hakkınızda hayırlısı olsun

konuyla ilgili olarak akrabayla ye iç ama alışveriş etme demişler. ben güvenmezdim akrabaya ama diğer adamda garanti değil sanki. yurtdışı bunlar olmazsa en son düşünün olmadı gerçi o da akraba ama siz bilirsiniz.

diğer konuyla ilgili çok güzel bir şeye değinmişsiniz evet insanlar artık yapıcı değil, nasıl kırıcı olabilirim,nasıl eleştirebilirim deyip yorum yapıyorlar.
bende daha demin konu açtım. acımdan ağladım diye sabah kadar. yetişkinsin niye ağlayorsun çocuk gibi. diye cevap vermiş biri. ne yani ağlamak çocuklara özgü yetişkinler ağlamaz diye bir kaide mi var. nerden ne yorum yapacaklarını şaşırıyor insanlar. konu açmıcam artık gerçekten çünkü dert sahibisiniz zaten bi de insanlara kendinizi anlatmaya çabalarken yorulup yeni dert sahibi oluyorsunuz. gerek yok yani.

Konu bariz bir şekilde işsiz kalma endişesi barındırıyor. 2 seçenek var ikisi de ne olacağı belli değil. 3. Teklif de aslında hiç iç açıcı değil. Muhendis adama da İngiltere den lokanta dan iş teklifi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…