Beğenileri sadece konu sahibine laf çakarsak kaparız diye düşünüyorlar bence. Hatta ben şeye de denk geldim,bile bile ban yemeye çalışan üyeler gördüm,Mune yi etiketleyip beni banlamaz ins.vb.yaziyorlarKonuya yorum yapamayacagim ama dediginiz bir şeye fazlasiyla katiliyorum.Sanirim burda menfi, alayci konu sahibini ne olursa olsun yerden yere vurmaya çalışan bir grup var diye düşünmeye başladım. Şahsen ben ne derdim olursa olsun asla burda konu açıp derdimin üstüne dert eklemem inşallah.Çok basit bir konuda bile nereden vursak diye bekleyen bir grup olduguna eminim artik.
Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.İzmir su an için hazır iş gözüküyor ama İzmir'in iş piyasası çok geniş değildi hatırladığım kadarıyla.Yani orada aradığını bulamazsa başka ise geçişi İstanbul'da ki kadar kolay olmaz.İstanbul da annenizin evinde oturuyordunuz ....hala öyle mi?Izmirdeki garanti. Bugün esimin sigorta çıkışı yapılacak tazminatı yatacak.Sigortanı Izmire yapalım mı demiş bir de biz istesek birkaç ay önce önden yollayacaktı. Eşim 'yok abi gideceksek beraber'demiş. Mayısa kadar devam edecekler o süreçte merkez ofise sigortası yapılacakmış.
Bir de iki patronun esime iş teklifi goturdugunden birbirlerinin haberi yoktu,birkaç haftadır öğrendiler. Izmire gidecek olan diğer adamın ne teklif ettiğini sorup duruyomus. Eşim de 'ikiniz de net maaş demiyorsunuz,kim çok verirse onu seçeceğim' demiş gülmüşler vs.
Ikinci adam hemen iş kurmayacagim da diyebilir,o süreçte sizi mağdur etmem demiş ama şirketi kurup iş de yapamayabilir.
Amin teşekkür ederim. Evet annemle altli ustluyuz.Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.İzmir su an için hazır iş gözüküyor ama İzmir'in iş piyasası çok geniş değildi hatırladığım kadarıyla.Yani orada aradığını bulamazsa başka ise geçişi İstanbul'da ki kadar kolay olmaz.İstanbul da annenizin evinde oturuyordunuz ....hala öyle mi?
Acaba eşiniz evi taşımadan ilk etapta kendisi gidip İzmir'de ki işin sürdürülebilirliğini mi görse ? Sizin duzeniniz bozulmadan olup olmayacağını görür...ben ikinci işin henüz çok fazla "plan aşamasında " olduğunu ...belki de hiç olmayacağını düşünüyorum.Ama eşiniz tabi ki iş vereneninin yapısını ,hayal perest olup olmadığını ,akşamdan sabaha fikir değiştirip değiştirmediğini daha iyi biliyordur.Amin teşekkür ederim. Evet annemle altli ustluyuz.
O şekilde düşündük ama patronlar birbirini öğrendikten sonra eşimle dertlesirlerken onu seçersen geri dönüşü olmaz gibi laflar söylemişler. Aralarında çatışmalar var yani.Esimin dediğine göre akrabası çok detaycı cimri işkolik.Diğer adamı da bezdirmiş. Hakkimizda hayırlısı artikAcaba eşiniz evi taşımadan ilk etapta kendisi gidip İzmir'de ki işin sürdürülebilirliğini mi görse ? Sizin duzeniniz bozulmadan olup olmayacağını görür...ben ikinci işin henüz çok fazla "plan aşamasında " olduğunu ...belki de hiç olmayacağını düşünüyorum.Ama eşiniz tabi ki iş vereneninin yapısını ,hayal perest olup olmadığını ,akşamdan sabaha fikir değiştirip değiştirmediğini daha iyi biliyordur.
Güzel bir kisma degindin.Cimriligi iskolikligi problem olabiliyor,tek diğer patron olsaydı esimin maaşı yüksek olurdu ki bunu ucu biraradayken konuşuyorlar. Adam ortağına ve esime şirket araciyla neden daha yüksek tutardaki parali yoldan gittin diye hesap sorabiliyor veya kapattığı santiyedeki üç kuruşluk demirleri ne yaptıklarını vs sorup diğer patronu 'yahu onun peşine mi dustun. Çöpe atmislardir' dedirtebiliyor.Bu tarz çok fazla takıldığı konu var,izmirde ortak olacağı diğer adam da cimriymis.Esime şirketleri için Istanbulda araba baktırıyor. Kazançları çok yüksek olmasına rağmen ikinci el bir arabayı 3 aydır karar verip alamadılar,esime pazarlık yaptırıp 1-2 bin daha indirmedikleri için vazgeciyorlarmis. Bir de ordaki iş yurtdışı seyahati çok olan bir iş,hkkini verecekler mi meçhul,mesai ödenmiyormus ikramiyesi varmis. Geç gelmeler bolmuş.. Verecekleri maaşı bile bence ikinci adamın teklifin gore netleştirecek çünkü sana net konuşursa haberim olsun demiş. Sen bundan ne anlardın...Eşinizin karakteri aslında hangisiyle iş yapmaya daha yatkınsa onu seçsin. İzmir garanti iş tamam ama bu akrabanın cimriliği,işkolikliği çok mu problem? Yani maaşına,işin uzun sürüp eşinizi geç saatlere kadar çalıştırmaya vs etken edecek mi? Kiranızı da öderim demiş, ödememe durumu da söz konusu olur mu? Gidecek olursa iş sözleşmesine kira vs. her detayı ekletsin bari kendini garantiye almak için.
Not:kk da da gerçek hayattaki gibi halden anlayan insan sayısı çok az, takılmayın.
Birini seçince diğerinden vaz geçmiş oluyor ne yazık ki...zaten esin çatışmayı bu yüzden yaşıyor.Onu da denerim olmadı diğerine gecerim altarnetifi olmadığı için.Arkadasimin yüksek lisanslı mühendis eşi başka bir şehirde ki isinden istifa ederek İzmir de işe başladı.Ama patronu senin eşinin akrabası gibiydi....bir zaman sonra (toplamda 6 ay) patron verdiği maaşa bile söylenmeye başlayınca yurutemeyecekleri anlasildi. Ama orada arkadaşım memur olduğu için eşi yeni işi bulana kadar idare edebildiler. Siz şimdi ailenizin evinde yasarken zaten kira masrafiniz yok...bence esin başka bir iş baksın İsganbulda ...bulursa gider orada çalışır olmazsa 2. teklifi kovalıyor gibi gözükür.O şekilde düşündük ama patronlar birbirini öğrendikten sonra eşimle dertlesirlerken onu seçersen geri dönüşü olmaz gibi laflar söylemişler. Aralarında çatışmalar var yani.Esimin dediğine göre akrabası çok detaycı cimri işkolik.Diğer adamı da bezdirmiş. Hakkimizda hayırlısı artik
Konuyu okuyunca işsiz kalma konusu, geçim derdi falan sandım ki... konu ne çıktı. Kusura bakmayın da, biraz şaka gibi bir konu olmuş. Hani sanki "önümde hem baklava hem pasta var, Allah kahretsin, ikisini de çok seviyorum seçemiyorum, stresten hasta oldum" der gibi...
İstediğiyle çalışsın. Merak etmesin kimse vazgeçilmez değil yani, seçmediği kişi acısından ölmez, kendine başka çalışan bulur. Ben olsam bu durumda yeni iş tutacak mı, sonunda işsiz kalmayayım, bir de b planım nı olmalı diye dertlenirdim. Ortam kötü. Dağılmış bir iş var ortada zaten. Diğer işlerin tutacağı bile meçhul.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?