Eşim,moral bozukluğundan hasta oldu

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İkinci seçenekte iş daha kurulmamış, hatta daha ne iş kurulacağı bile belli değil. Bu esnada sizi mağdur etmeyeceklerini söylemişler sanırım ama bunun garantisi yok ki. İşin kurulması 6 ay sürse adam 6 ay eşinize maaş verecek mi? İş kurmak öyle kolay değil, süreç uzayabilir, hatta hiç olmayabilir.

20lerin ortasında yeni evli çift olsanız ikinciyi seçmeyi düşünsün, risk evet ama büyük risk büyük kazanç da getirebilir diyebilirdim. Ama çocuklarınız var ve maddi bir düzensizliği/dengesizliği çok kaldırabilecek bir hayatınız ve eşiniz yok.

Sanırım bence en iyisi eşinizin garanti olanı seçmesi olur.

Eşiniz karar veremiyorsa siz karar verin. Swot analizi öneririm. Çok bilindik bir yöntem bilmiyorsanız Google dan aratabilirsiniz.

Canım o kısım yanlış anlaşıldı eşim mühendis değil,suan kapanacak olan firma mühendislik firmasi iki patron mühendis. Eşim elektronik mezunu. Lokanta olan işin maaşı 2bin sterinmiş,oranın şartlarıyla gecinilir mi hiç bilgim yok,zaten oturma izni çıkıyor mu o da belirsiz. O seçenek sadece çocuklar için kafama takılıyor yoksa ben zorlanırım. Esime bazen şakayla takiliyorum,'Takıl ikinci adama ya yüksel yada bat. Batarsan dayının yanına gidersin 5 ay 6 ay bize o sterlinleri yollarsın,bizdekileri de katip burada elektironik üzerine dükkan acarsin. Nüdür yanü' diye fikir sunuyorum. Bu da bir secenek

Keşke iki iş arasında kalabilsem ben de. Birisi İngiltere'de diğeri de İzmir'de olsa. Dünyanın en güzel stresi.

Konuya cevap olarak da stres yönetmede sıkıntıları var gibi görünüyor bunun için psikolojik destek alabilir eşiniz.

Başlığınız bile eşinizin moral bozukluğundan hasta olması, insanlarda tamamen işsi kalmış endişesini uyandırıyor anlatım. Hastalığı karıştırmadan 'hangi seçim mantıklı olur?' diyerek cevaba odaklı sorsanız kime size aaaa kocanız işsiz değilmiş gibi alakasız bir yorum yapmazdı. Ana başlığa hastalığı yazmışsınız, konu içinde hastalığı ve doktora gitmesi yazıyor haliyle insan o kısım için de yorumda buunuyor. Soru sormayı öğrenirseniz, öğrenmek istediğiniz şeye odakla yazarsanız, yorum istemediğiniz şeyleri başlık atmazsanız, zorlanmazsınız.

Peki. Bir dahakine oyle yaparim.
Hangi secim mantıklı olur diye yazarim, Mune de banlar ve tek bir yorum dahi goremeyecegim yere taşır falan filan.. Milletçe empati kurmayı bilmiyoruz,benim acimdan esimin hstalnacak kadar takmasi gereksiz ama yine de onu anlayabiliyorum.Ve ben de buna dertlniyorum.Buradaki dertleri de empati yaparak okumaya çalıştım hep.Oo piti piti yaparak seçsin diye konu sahibine pek bir yardımcı olacak! yorumu ben olsam yazmazdım.

piti piti yaparak seçsin yorumu varsa da görmedim ama amaca yönelik açılmazsa farklı yorumlar illa ki gelir sizin kadar empati yapamıyoruz demek ki. :)

Ortada hasta olunacak kadar zor bir durum goremedim.
Über avantajli firsatlar olmasa da en azindan hepsi de degerlendirilebilecek teklifler.
Ingiltere dediginiz Londra ise, 2000 Sterline Londra'da kiralik ev bulursunuz ancak. Cok cokkkk pahali bir sehir. Gerci ulke olarak pahali ama Londra abarti derecede.

Bence burdaki yorumlarla degil de kari-koca oturup artilariyla eksileriyle dusunun karar verin.
Genelde Izmir denmis ama siz sanki Izmir opsiyonunu cok istemiyosunuz gibi gekdi bana.
Ucunda issiz kalma durumu yokken de hastalar olunacak bi durum yok.

İngiltere için yorumum 2000 sterlin yetmeyebilir şeklinde. Geçtiğimiz yaz Londra’ya gittik. Markette taze fasulye 12 sterlindi. Onu hatırlıyorum:). Ucuz bir ülke değil yani. Yaşayanlar daha iyi bilir tabi ama ev kiralarını otelleri baz alarak tahmin ediyorum eminim ki çok yüksektir. Oteller bayaa pahalıydı çünkü. Bence önce İzmir alternatifini değerlendirin. Olmazsa başka yol bulursunuz.

Bende kararsız kaldım. Çok seçenek var ama neresi uzun vadeli ve aile huzurunuza daha iyi gelecek onu seçmek gerekir.
Her yol farkli bir macera olacağından eminim. Bir yolu seçtiğinizde acabalarla kuruntu yapmayın. İlk başka diğeri işini kurana kadar izmire gidin oldu ilk aklımdan geçen. İzmirde memnun kalırsa orda kalır. Önce kendi giderdi siz gitmeden.

Cevap yazdiginiz orda :) Ikinci kisiyi de abi gibi seviyor,o da esim gibi duygusal kafa yapıları benzer.
bence o abi dedigi isiyle devam etsin kafa yapisi ayniyla iyi anlasirlar is yerinde benim fikrim tabi ki sadece akrabasi yüzünden kararsiz birisi karari veremiyor bence esinle konus

Arkadaşlar birincisi elbette halimize sukrediyorum,konum issizlik olmadigi icin ozur mu dileyim ne yapayim yani oyle yorumlar yapiyorsunuz ki.
Katılıyorum size bende okuyunca şaşırdım.. Biz asker veya polis eşlerini anlıyamadıgımız gibi kimsede şuan inşaat sektöründe calışanları anlamaz.. Eşimin calıştıgı inşaat bu halde kendi kendilerini durdurdular katarlardan para koparmak icin.. Binlerce işci cıkarıldı, yazık valla.. Eşimin moralide alt üst oldu.. Yeni evlenecek olan arkadaşı izin istemek icin izin almaya gidiyor , cıkışını veriyorlar.. Gecen haftada bir muhendisin cıkışını verdiler.. Eşim topograf olarak calışıyor offiste... Şuan oda gıcıklına muhendislerin yapacagı işe bakmıyor.. Ben topografım diyor salıyor muhendisleri.. Cunku şu 5 senenin icinde bir işin ucundan tutmadıkları icin.. Anlacan eşime kaldılar hic bişi anlamıyorlarmış.. Şuan arkadaşları yurtdışına cıkıyorlar, gel deseler gidecek eşim.
Bence yurt dışı nı düşünün derim, madem yurt dışından akrabaları cagırıyor.. Bende bu gidişle herhalde hollandaya dönecem gibi duruyor , eşimde giderse.

Belirsizlik çok zor bir şey , kararsizlikta öyle.

Kişilere odaklanmadan hangi iş ve mekan kafasına yatıyorsa ona karar versin ama bir b planı da olsun.

Çünkü iki işte belirsizmis. Samimiyet karın doyurmuyor.

Ikisi de onune baksaydi bu kadar zor olmayacagina eminim. Esimi hasta eden somut değil soyut kısımlar. Neyse...

Ne olacağı belki değil , ev gecindiriyor. Ülke mi değişecek , iş mi ? Üstelik iki iş verecekte kararsız. Kafasına takması çok normal.

vallaha esinizi cok iyi anlayabiliyorum.Cok zor bir durum.Ikinci tercih bana da daha yakin geliyor.Ama bu zamanda riske atilmak ne kadar dogru bilemem.Yurt disi isine gelince mühendis bir insanin lokantada calisip da mutlu olacagini düsünmüyorum.Genel olarak aileniz icin iyi bir tercih olabilir ama esiniz mutlu olmaz diye düsünüyorum.

2000 poundla baya zor. Londra'dan bahsediyorsak hele... Yani çok küçük bir eve baya fahiş kira ödeyeceksiniz onu bilin. Ortalama 1+1 bir stüdyo dairenin kirası 1000-1500 poundtan başlıyor. Çoluklu çocuklu stüdyo dairede oturmak da biraz zor, maaşın tamamı kiraya gidecek gibi olur.

Aman aman uzak dursun o zaman.Insani cileden cikarir böyleleri.

Bu iki adam olmayınca eşiniz bir hiçte ondan mı hastalanıyor konu ne yani ?

Ben riski sevmem,biraz garanticiyim.
Akrabayla iş yapmayı da hiç sevmem.
Mutlaka bir sorun çıkıyor,
sonra işin yoksa,
bir de aile meseleleri ile uğraş,dur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…