• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim narsist mi

Valla ayrılınca yaşadığımı anladım, o kadar iyi duruma gelmiştim ki yaptığı tüm kötülükleri unutuverdim. Son depremde ailesinden kayıplar olunca biraz düzelir gibi olmuştu, hatta kızı için üç beş kuruş atmıştı ama ilk sıcağı geçince olayların baktım ki malımız aynı mal. Aman dedim bir suda iki kere yıkanılmaz ! Onu da kızım çok seviyor babasını diye izin verdim, yalan değil bende yalnız kalmayı hiç sevmem.
Ama iyileşmek için kendime zaman ayırmam lazım. Başka birileri ile mi görüşsem diye de bir kaç denemem oldu ama hata olduğunun çabuk ayırdına vardım şükür. Öyle bir ilişkiden ötekine zıplarsam yine yeniden hatalar yapacağım. Kafamı toparlayıp kendime ve kızıma odaklanmalıyım.
Vazgeçmesi öyle zor ki işte bağımlı kişilik bozukluğu olunca benim gibi. Bu kez başaracağım. Kimseye birşey söylemiyor kimse ile birşey paylaşmıyordum utandığım için. En azından buradaki hanımlar ile paylaşıp uzak duracağım ondan. Toksik kişilikler insanı zehirliyor, kanser ederler insanı bunlar.
Çok doğru söylemişsiniz bende bağımlı bir kişilik yapısında olduğumu düşünüyorum zaten aramızdaki sevgi değil eşim evde birsey yapmaz heeseyi ben yaparım üstüne bide küfür hakaret kavga ama hala ondan kopamamamin tek sebebi bağımlı olmam sanki o olmasa hayat daha zor olacak gibi geliyor halbuki toksik bir ilişki bizimki de tamamen çıkar iliskisi bende başarırım umarım bir gün

Böyle bir adamı ev,araba sahibi yapmişsiniz, yetmemiş borcu üstlenmiş, yetmemiş baba yapmışsınız bir de hakaretini , psikolojik şiddetini çekiyorsunuz.İnsan kendine ,bunu neden yapar?????
Sizi bırakmaz,sevgiden değil . Parayı malı mülkü çok sevdiği için en kıymetli arabasını ve evini sizinle paylaşmak istemediği ,nafaka vermemek ,borcu size yüklediği için asla bosanmaz .
Eşime kalsa o beni lüks bi ev sahibi etti. Küçük yaşta evlendim ve severek evlendim ama eşim bilinçli akilli biriydi beni parmağında oynattı tabiri caizse yani evde hersey onun istediği gibi oluyordu çalış para kazan harcama biriktir evimiz olsun arabamız olsun yani bende kukla gibi her dediğini yaptım demediğini yapmadım inanın sanki o hayat bana normal bir hayat gibi geliyordu ama dedim ya ne zman batıya geldim bende araba kullanmak istedim kendime kıyafet almak istedim evime eşya almak istedim eşimin istemediği şeyleri yaptım o zman hersey gün yüzüne çıktı eşime karşı geldikçe güçlendim ve normal bir hayatta yaşamadığımı çalışan bir kadın olarak bunları haketmedigimi asıl sevginin bu olmadığını gördüm eşim de benim baş kaldirisıma şaşırdı ve o da durmadı tabi ben bsey söyledikçe o da söyledi kendince intikam aldı ve 2 senedir hersy böyle kötüye gitti. Ben araba kullancam kafama göre harcama yapicam demesem bizim düzen aynı devam ederdi. Eşim benim guclenmemi kaldıramadı

Çünkü eskiden tüm ilgi alanın eşindi, onu çocuk gibi pışpışlıyordun değilmi ben gibi?
Çocuktan sonra tüm ilgin çocuğa kaldı, bu herifler çocuklarını bile kıskanacak kadar manyak!
Evet çok doğru aslnda eşime çocuk gibi bakardım tüm ilgi onun üstündeydi çocuk olunca çok değişti zaten tabi çocuktan önce de cimri bencildi ama bu kadar değildi. Kızımın benim en hassas noktam olduğunu da çok iyi biliyor zaten çocuğu birak nereye gidersen git diyor bırakamayacağımı biliyor kendi de bakabileceginden değil zaten gün içinde bazen gelip bakmaz bile ama evi arabası düzeni bozulmasın diye hersey

Eşimin artık gerçek bir narsist olduğunu düşünüyorum. Sürekli kavga etmekten yoruldum ama o yorulmuyor. En ufak şeylerden bile tartışma çıkarıyor o sırada ağzına geleni söylüyor asla kırılırım üzülürüm diye düşünmüyor bende artık dayanamıyorum bende ağzıma geleni söylüyorum 3 5 gün küs kalıyoruz sonra bişey olmamış gibi gelip yaklaşıyor benim de bişey olmamış gibi yaklaşmamı bekliyor. Ama artık ben bu kısır döngüden çok yoruldum. Kızım halıyı karalamis çocuğa birsuru laf söyledi kızdı. Ağladı diye yine kızdı. Bende dayanamadim eşime söyledim düzgün davran cocuga diye. Daha 3 yaşında çocuk yapar boyar niye kızıp duruyorsun dedim. Iste halıyı boyayan duvarına boyar siz hiç kıymet bilmiyorsunuz biz o eşyaları nasıl zorluklarla aldık başladı söylenmeye. Esim için eşyalar duvar kapı dolap o kadar değerli ki. Bende dedim senin için önemli olan eşya zaten benim yada kızının kalbinin kırılması önemli değil dedim. Bunlari msjda konuştuk böyle. Tabi akşam eve gelince yine kavga ben çocuğa kızıyom mu hiç mi laf soylenmicek iyi o zman arsız olsun dedi bende gitmeye kalktım neyse durdurdu beni. Biz 3 4 gün konuşmadık. Utanmadan dün msj atıyor evin kaskosu yapılacak kartın fotosunu at hala para istiyor bende atmam ben araba alcam dedim o zman bende yaptırmam dedi yaptırma dedim bende. Araba için çıkışta bankaya gidecektik kredi çekmeye 50 ben çekeyim 50 sen çek dedim iki ayrı bankayla ugrasmayalim zaten ikisini de ben ödicem dedim bide evin kredisi benim üstümde çünkü. Senin beni bırakıp gitmicen ne malum dedi çekmedi resmen. Biliyorum bizim aramızda sevgi yok zaten çıkar ilişkisi içindeyiz ama yine de çok zoruma gitti konuşmadım yine. Adam bu kadar şeyin üstüne hiçbir şey yok gibi konuşmaya çalışıyor benimle niye bana yakın davranmıyorsun diyor. Ne gidebiliyorum ne kaldığım yerde mutluyum adam resmen benle ev araba para için birlikte herseyi pazarlikla yapıyor. Buna rağmen hala benden yakınlık bekliyor iyice yoruldum sizlerle dertleşmek istedim.
Ayni durum bende de var.evlilik değil ortakmisiz gibi davranıyor.paraya mala mülke aşırı önem veriyor.17 yıllık evliyim birde 12 yıllık sevgilisi çıktı giden yıllarimami üzüleyim çocuklarıma mi bilemiyorum.insan bir noktada pes ediyor.kadin duygusal bir varlık ne kadar duyabilirsin bilemiyorum. Sorunlarınız büyümeden aile terapistinden yardım alın. Sonunuz bizim gibi olmasın.

Ayni durum bende de var.evlilik değil ortakmisiz gibi davranıyor.paraya mala mülke aşırı önem veriyor.17 yıllık evliyim birde 12 yıllık sevgilisi çıktı giden yıllarimami üzüleyim çocuklarıma mi bilemiyorum.insan bir noktada pes ediyor.kadin duygusal bir varlık ne kadar duyabilirsin bilemiyorum. Sorunlarınız büyümeden aile terapistinden yardım alın. Sonunuz bizim gibi olmasın.
Aile terapistine ben gittim ama pek bir işe yaramadı eşim sorunun kendisinde olmadığını düşünüyor o yüzden de gitmek istemiyor bizim de sorunlarımız çok büyüdü ayrılma noktasına geldik hala da öyleyiz 1 2 gün iyiysek 3.gun kavga ediyoruz. Allah size de kolaylık versin çok zor gerçekten biz son 3 senedir böyleyiz ve benim sabredecek gücüm kalmadı artık

Aile terapistine ben gittim ama pek bir işe yaramadı eşim sorunun kendisinde olmadığını düşünüyor o yüzden de gitmek istemiyor bizim de sorunlarımız çok büyüdü ayrılma noktasına geldik hala da öyleyiz 1 2 gün iyiysek 3.gun kavga ediyoruz. Allah size de kolaylık versin çok zor gerçekten biz son 3 senedir böyleyiz ve benim sabredecek gücüm kalmadı artık
Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Benim ex koca da aile terapisine yanaşmadı.
Deli sensin, sorun sende, sen inatçısin ( paranı bana teslim etmiyorsun), sen feministsin ( :d ) , sen şu sen bu. Bir kere hatasını kabul ettiğini duymadım.
Aaa dur bi keresinde bunu dediğim Zaman olur mu ben hatamı kabul ediyorum, senin gibi kadını hayatıma soktuğum için hatalıyim dedi. Ahahah haspama bak, sanki benden önce prenses ile filan takılıyordu :d

Deli sensin, sorun sende, sen inatçısin ( paranı bana teslim etmiyorsun), sen feministsin ( :d ) , sen şu sen bu. Bir kere hatasını kabul ettiğini duymadım.
Aaa dur bi keresinde bunu dediğim Zaman olur mu ben hatamı kabul ediyorum, senin gibi kadını hayatıma soktuğum için hatalıyim dedi. Ahahah haspama bak, sanki benden önce prenses ile filan takılıyordu :d
Şuan aynı durumdayız biliyor musunuz eşim asla hatasını kabul etmiyor. Bir anda sinir patlaması yaşıyor. En son yaşadığım olayı anlatayım size. Eşim öyle giyim kuşam dikkat ermez nerde bulsa uyur koltuk kanepe. Onu 1 senedir aştık gibi ama pantolonla flan uyur. Gece yatağa yatıyordu dedim ki pantolonla yatma nerden biliyon pantolonla yattigimi dedi sustu uyudu. Tabi sabah da kalır mı içinde olanlar. Sen gecenin bi vakti benim pantolonuma taktın demeye başladı. Eve bakıcı geliyor kadının yanında ses etmedim. Dışarı çıktık yolda dedim ki ben sana kötü bsey söylemedim bak sadece pantolonla yatma dedim yatmiyom zaten önceden yatmış olabilirim ama dikkat ediyom dedi. Tmam neden uzatıyoruz neden kadının yanında söyleyon dedim. Başladı yine sen bana pis mi diyon ben seni neden alttan alayım ki ben neleri yuttum sustum. Sen evi terkedip gittin onları bile yuttum. Yani o kadar sinirli ki hemen en küçük şeyde bile kendini savunma ihtiyacı hissediyor sürekli kavga daha da 2 gün önce tartıştık yapma şöyle dedim o zman bak kalbimi kırıyorsun biraz sakin davran kırıcı olma. Ama yok işte. Ben de ne yapacağımı şaşırdım artık. O kadar çok yoruldum ki artık kavga etmekten laf duymaktan her gün kendimi savunmak zorunda kalmaktan. Acaba bugün ne için kavga edecek diye bekliyorum resmen. Ayrılıp gidemiyorum da susup kalamıyorum da gitmek istiyorum aslnda ama yapamıyorum işte.

Bende söyledim terapiste git bak belki iyi gelir bizim için yap dedim ama yok bende sorun yok sorun sende diyor. Asla hatasını kabul etmiyor seni neden alttan alayım ki diyor. Ne aile olabiliyoruz nede gidiyor ayrılalım diyince de istemiyor. Yani şöyle sen çek git diyor

Kendisi de çalışıyor parasi da var ama benim elimde para durması onu rahatsız ediyor onun arabası var yani 5 sene önce birlikte aldık bana vermedi zarar verirsin diye bende şimdi kendime almak istiyorum ama bana almak yine istemiyor para biriktirmek istiyorum araba almak için elimdeki parayı almaya çalışıyor yok alışverişide sen yap sigortayı sen öde elimde para durdurmuyor kendi de parasını biriktirmek istiyor sürekli ev aldık geçen sene bu ev benim sayemde alındı sayemde ne güzel evde oturuyorsun tabiki ev kredisini sen ödeyeceksin diyor halbuki ben de düğün takilarimi verdim senelerdir harcamadim biriktirdim ama onları kabul etmiyor o düğün takilarini da ben biriktirip ben yaptım sana diyor. Senin böyle yapcani bilseydim o kadar taki almazdım sana diyor. Yani asla kalbin kırılır diye düşünmüyor ağzına geleni söylüyor
Bunlar aynı ben, bosanma davası açıyorum. Ben de üzülüyorum ama bizim kurtulmamız lazım.

Eşime kalsa o beni lüks bi ev sahibi etti. Küçük yaşta evlendim ve severek evlendim ama eşim bilinçli akilli biriydi beni parmağında oynattı tabiri caizse yani evde hersey onun istediği gibi oluyordu çalış para kazan harcama biriktir evimiz olsun arabamız olsun yani bende kukla gibi her dediğini yaptım demediğini yapmadım inanın sanki o hayat bana normal bir hayat gibi geliyordu ama dedim ya ne zman batıya geldim bende araba kullanmak istedim kendime kıyafet almak istedim evime eşya almak istedim eşimin istemediği şeyleri yaptım o zman hersey gün yüzüne çıktı eşime karşı geldikçe güçlendim ve normal bir hayatta yaşamadığımı çalışan bir kadın olarak bunları haketmedigimi asıl sevginin bu olmadığını gördüm eşim de benim baş kaldirisıma şaşırdı ve o da durmadı tabi ben bsey söyledikçe o da söyledi kendince intikam aldı ve 2 senedir hersy böyle kötüye gitti. Ben araba kullancam kafama göre harcama yapicam demesem bizim düzen aynı devam ederdi. Eşim benim guclenmemi kaldıramadı
Tüm bu olanlardan sonra niye boşanıyorsunuz malınızı mülkünüzü vermez mi diye korkuyorsunuz?

Tüm bu olanlardan sonra niye boşanıyorsunuz malınızı mülkünüzü vermez mi diye korkuyorsunuz?
Bizimki iste erkek olsun da çöpten olsun hesabı. 1 kere denedim olmadı birkaç defa da yeltendim yine olmadı destek olan kimsem yok hatta idare et diye beni suçluyorlar. Geçen sene artık dayanamadım çocuğu da alıp ailemin yanına sığındım 5 gün zor dayandım. Sürekli neden geldin niye sabretmedin şimdiye kadar iyi sabrediyordun ne oldu şimdi hayatında biri mi var yoksa. Annem sürekli agliyo babam agliyo kaç yaşında insanlar dayanamadim artık eşim de özür dilemeye gelince geri döndüm. Bu sene yine 1 2 defa daha ayrılmaya kesin karar verdim avukatla da görüştüm ama yine ailem ayrılamazsin çocukla bir başına ne yapacaksın dediler çekip gidiceksin senin yüzünden biz hasta olduk flan dediler artık susuyorum bende ne yapım. Yoksa evin yarısı benim üstümde araba da benim üstümde yani benden kacirabilecegi bi mal yok

Back
X