Eşim narsist olabilir mi? Bu evlilik mi? Ne yapmam gerekiyor? Gitmek de kalmak da çok zor..

O adam düzelmez, düzelmez, düzelmez. Bunu aklına koy. Hiçbir değişiklik bekleme, Tavrında değişiklik olursa Asla, asla ve asla inanma.

bütün her şey ayrılman gerektiğini söylüyor. Ben de başörtülü bir insanım. Bütün ailem ilahiyatçı. Din bu değil. Eşine itaat, bu zülume katlanıp, tüm psikolojinin ve özgüveninin azar azar kaybolması değil. Dinde ayrılmak da helaldir.

Ama bu eşinin yaptıkları, seni dışarı çıkarmamalar dindar olduğundan değil. Kendi çarpık kafa yapısıyla dini kullandığından.

çocuk olmaması senin için bir şans olmuş. Allah yüzüne bakmış.

ailenin sen istedin demesinden korkma. Ailendir, biraz söyler ama senin iyiliğini isterler. ama ömür boyu bu adamın ve annesinin sözlerine katlanmaktan bin kat evladır.

en kısa zamanda ailene aç bu konuyu, ayrılmak istediğini söyle ve boşanma davasını aç. Öncesinde bir psikoloğa da git muhakkak. Kendin için destek al ama eşinle gitme. Kendisi düzelmez ama senin düzelmene de izin vermez. Sabote eder tüm süreci.

ben en zor durumlarda bile, hemen boşan demem. Neler yapılabilir diye düşünürüm. Ama senin durumun böyle değil. İyi ki burada konu açmışsın.

şu anda 3 senelik evlisin. Hala acemisin. 10 senenin sonuna sen sinir hastası olacaksın. Ondan sonra hayatının en güzel yılları geçmiş bir insan olarak artık boşansam ne fayda diyeceksin. Bu kadar açık aslında.

gecenin bir yarısı, uyuyacaktım ama konunu görünce Onu da erteledim. Pek çok şey yazılmış. Ama kaç, kendini kurtar. Bu adamın ve annesinin seni pısırık ve sinir hastası bir insan haline getirmesine izin verme. Eşe itaat bu değil, çok yanlış anlıyorsun sen onu.

Bu arada çok dikkatli bir şekilde korun muhakkak. Senin gidici olduğunu görünce birden çocuk meraklısı da olabilir bu adam. Yumuşar, hayaller kurdurur sana. Çevrende sana nasıl bakacakları hiç mühim değil. Arkalarından konuşmalarından korktuğun insanlar, sen mutsuzken elinden tutmayacaklar. O yüzden başkaları ne der kafasını aklından at.

Size ara ara iyi davranıyor ki hepten akıllanıp bu adamı terketmeyın diye stratejiden yapıyor onu iyiliğinden değil. O size İyi davranınca yine kendinizden supheleniyorsunuz ben mi abartıyorum diye evliliği surduruyorsunuz. Gencecıksiniz bu yasadıklarınız reva mı size, basedemezsiniz bu manuplasyoncu yalancı kotu kalpli aıleyle kimseyi cekmeyin! Bilerek sizin özguveninizi kırmıs ki bi yere gidemeyin diye o yuzden yok guvenınız. Su ortamdan kurtulun once annenız babanız basınızdayken sonra zamanla ozguvenınız yerıne gelır. Psıkolog tulay kok ten su vıdeoyu ızlemenızı tavsıye edıyorum

Sen evlilik değil kölelik yaşıyorsun bir de böyle bir adamdan çocuk yapıp iyice elini kolunu bağlayacaksın. Yapma güzel kardeşim çocuk olmadan çek git böyle adamların EGO'larını tatmin etmeyin

Ya ne çocuğu Allah aşkına? O çocuk kız olsa sizden farklı mı davranacak, nolur çocuk falan yapmayın bunun vebalini ödeyemezsiniz. Hala o evdeyseniz zaten size diyecek bir şeyim yok.

Bu konu gerçekten şaka olmalı. Boşanmayı dusuneceginize çocuk yapmayı düşünüyorsunuz ya pesss..aileniz bunu hakediyor mu...kızlarının evine bile gidemiyorlarmis...gerçekten pesss niye katlanıyorsunuz şaka misiniz allasen

Sizin kendi kişiliğiniz kalmamış ki. Sorun eşinizde diyorsunuz ama sizi de normal bulmadım.

Siz kendinizi bu adama mahkum ediyorsunuz. Zamanında atansaydınız böyle bir sıkıntı kalmayacaktı. Hala gitmek zor diyorsunuz ama kalarak zindan hayatı yaşıyorsunuz. Bir lokma ekmeğiniz olsun da bu adam olmasın. Hayatınıza olumlu bir etkisi var mı acaba eşinizin!

Bence siz çocuğu sığınacak bir liman olarak kullanmak için istiyorsunuz. Çocuk sayesinde insan yerine koyulmak istiyorsunuz. Cünkü dediklerinize gore insan yerine koyulmuyorsunuz. Ve nerden biliyorsunuz size yaşattığı şeyleri çocuğunuza da yasatmayacagini? Boşanmayı göze alamıyorsunuz çünkü sizi öyle bir inandırmış ki işe yaramaz bi insan olduğunuza.
Ne güzel okumuş bir insansınız. Mesleğiniz var. Niye hala bu adamı çekiyorsunuz. Şu anlattıklarınız yüzünden ben gerçekten bazı insanlardan daha çok soğuyorum. Dizi izlemek yasak, tv yasak, kafanı kaldırmak yasak. Gerçekten eşinizin zihniyeti çok çok bozuk.

Aynen öyle. Bu arkadaş ne anlattıysa çoğu çarşaflı kadın aynılarını yaşıyor. Hiç şaşmıyor. Ben çarşafı erkek egemenliğinin bir sembolü olarak görüyorum. Genelde bu tip kadınların ortak dertlerini konu sahibi yazmış. Perde açmak yasak,tv yasak , kafanı kaldırma, dışarda gülme- hatta konuşma. Bu gerçekten hayat değil

durumunuza çok geçmiş olmak demekten başka aklıma bir şey gelmiyor.
Eşiniz narsist mi, bilemeyiz, burada sohbet ederek psikologların koyması gereken tanıyı biz koyamayız.
Amam sizin evlilik zannettiğiniz şey evlilik değil.Bunu net söyleyebilirim
Yazdıklarınızı okurken,aklım Stockholm Sendromu geldi, bir araştırın isterseniz....

3 yıldır bu adamda bir nebze olsun size davranışlarında olumlu bir adım, bir değişim oldu mu? Gün geçtikçe daha da manyağa bağlayan bir tip gibi.

böyle bir adamla nasıl güzel bir anın olmuş olabilir çok merak ettim. Allah hakkında hayırlısını versin. Kendi iraden var Allah sana vermiş, sen neden onun iradesi altında kanatlarını kırıyorsun, sen bunlardan daha fazlasısın. Hiçbir şey yapamayackmışsın, hayal kırıklığıymışsın gibi hissettiren biriyle neden birlikte olup yuva kurmak istiyorsun? Her şeyi Allah'a havale etmeden önce sen de kendi iradenle ne yapabiliyorsan yapmalısın. Bu senin sınavın. esir olmayı mı seçeceksin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…