Eşim narsist olabilir mi? Bu evlilik mi? Ne yapmam gerekiyor? Gitmek de kalmak da çok zor..

Bu adamdan çocuk mu yapmak istiyorsunuz ve olmadı diye ağlıyorsunuz? Gerçek mi bu? Ne okudum ben az önce? Siz yaşadığınız şeyi evlilik mi sanıyorsunuz gerçekten? Allah size de eşinize de akıl fikir versin ne diyeyim. Pes!

Ailenin desteğini al ama yanlarında kalma mesleğin var kendi hayatını kur, kendi işini yap ve bu dönem bi şans evden çalışabilirsin ki senin mesleğin için çok uygun evden çalışma. Değer göremiyorsan kimsenin yanında olma buna ailen de dahil, önemli olan sensin, senin mutluluğun, senin hayatın. Artık kimse için uğraşma biraz da kendin için uğraş, kendin için emek ver yapabilirsin yeter ki o adımı at.

Yarısıni okudum bacım sende normal değilsin bu adamı çektiğine göre neyse biz ne desek boş .. yasayip gör dua et belki kurtulursun

Bu adamdan asla çocuk yapmamanızı tavsiye ederim. Kendi mutsuzluğunuza doğacak olan sabiyi ortak etmeye hakkınız yok. Size bunca eziyet eden adamın, o yavruya iyi davranacağını hiç sanmıyorum.
O narsistmi bilmiyorum ama sizde mazoşistlik var galiba. Burada okuduğum tüm konularda düzelir diye çekilen kocaların düzeldiğini, ailelerin onay vermediği adamların iyi çıktığını hiç görmedim.
Aklınızı başınıza alıp düşünün. Neden katlanıyorsunuz? Ufacık bir mutluluk kırıntısı görmediğiniz adamla bir ömür tüketmeye neden razısısınız?
Yol belli. Ya çekeceksiniz ya da arkanıza bakmadan kaçıp hayatınıza devam edeceksiniz.

Sakın böyle bir adamdan çocuk yapma. Ailene durumunu anlat ve kısa zamanda boşan. Böyle bir insanla ömür geçmez ki kendisi sağlıklı psikolojide biri değil. Aslında bence sen de sağlıklı psikolojide değilsin, nişanlın istiyor diye neden kazandığın halde tercih yapıp atanmıyorsun. İnsanlar kendini parçalıyor atanabilmek için biliyor musun, sen rızkını elinle itmişsin. Aklını başına topla kardeşim, bu adamdan sana hayır gelmez. Şimdiden Allah kurtarsın.

Allah şahidim olsun ki her sözünü dinliyorum diyorsunuz.Neden kendinize bunu yapıyorsunuz ki?Keşke ailenizi dinleseniz ve ömrünüzü heba etmeseniz.Ben düzeleceğini sanmıyorum.Hem niye eşinizi düzeltmek uğruna kendinizden vazgeçeceksiniz ki???

Adam seni öyle manipüle etmiş ki her dediğini yaptığına yemin ediyorsun. Adamın her dediğini yapmak iyi birşeymiş gibi algılatılmış sana. Büyük bir algı operasyonu ile kişiliksizleştirileceğinin farkında bile değilsin. Adam seni bir kafese sokmuş ve resmen elinde görülmez sopası ile eğitim veriyor. Adamın tek iyi yönü çocuk istemeyişi. Aklım dimağım durdu bununla nereye varmayı planlıyorsun? Yaşadığın ortamı bir evlilik olarak değerlendirmeden insanlık haklarının elinden alındığını kabul et ve o ortamı arkana bakmadan terket. Ailen şimdi sana kızabilir ama bu geçer. Bir çocukla gidince işler ailenin sana kızmasından daha beter olarak karşında duruyor olacak. Tercih senin herşeyi görüyorsun ve farkındasın.Sadece biraz cesaretle hayatının kalan kısmını kişilikli olarak yaşayacaksın. Ya da bu esaretle artan şiddetle yok olup gideceksin.

Boşanıp, iş bulup, aileniz ile birlikte değil de ayrı ev tutup yaşamanız sizin lehinize olur. Tabi ailen başka evde yaşama fikrini nasıl karşılar bilmiyorum. Ama inan bana bu şekilde hayat geçmez. Allah yar ve yardımcın olsun canım

Uzun zamandır tekrar yazmamışsınız, bütün konuyu okudum bu akşam, umarım iyi şeyler yaşamış, yolunuzu çizmişsinizdir. İnşallah yaptıklarımızı buraya da yazarsınız. Yolunuz açık olsun

Şu yazılanları dikkate alıp açıklama yapacağım zamana yazık olur. Bir kez geldik dünyaya kölemisin boşa gitsin

Böyle birinden çocuk sahibi olmak istiyorsunuz. Yapmayın.
Onun dışında senelerce sizin için uğraşan ananızı babanızı 3 senedir hayatınızda olan ve hayatınızı kolaylastırmayı gec zorlastırın biri yüzünden eviNize bile alamıyorsunuz.
Ayrıca onu siz düzeltemezsiniz terapiye gitmesi gerekiyor.

Sen yasadigini filan zannediyorsun??
Bir de cocuk yapip onu da bu cehenneme surukleme sakın...gunah o cocuga cok gunahhh bunu kendine yapiyorsun cocuguna bu cehennemi yasatma..
Ne hayatlar var allahim dön git ailenin yanina cik o hapishaneden.

Ay ailenin yani da senin icin olmazmis simdi okudum.
Aman gozunu seveyim cocuk yapma en basta sonra bir meslegin var.en azindan calis biryerlerde kendine bir ev filan tut yap bir seyler ama bu hayata bir kere geldigini de unutma.

Sado-mazo
Tencere-kapak
Kendine yardım etmeyene başkası yardım edemez. Çekin, müstehak.

Google'a gaslighting yazın ve okuyun. Sizi önce aile ve sosyal çevrenizden izole edip yalnızlaştırmış, sonra öyle bi manipüle etmiş ki artık kendinizi özgüvensiz, beceriksiz hissediyorsunuz. Kendinizi devamlı onu memnun etmeye çalışırken buluyorsunuz. O da siz de sağlıklı bir ruh halinde değilsiniz, o yüzden sizi suçlamak yargılamak istemiyorum. Sadece siz onun sizi inandırdığı gibi ona muhtaç ve çaresiz değilsiniz bunu farkedin. Devamlı ona yaranmaya çalışmaktan vazgeçip lütfen tepki verin, boyun eğmeyin. Dediğini yapmaya devam ettikçe yaranamayacaksınız, güçsüz göründüğünüz için daha çok ezileceksiniz.

Ben gerçekten hemcinslerimin nasıl böyle bu işkenceleri bu hakaretleri bu evliligi kendilerine reva goruyorlar aklım fikrim almiyo...Pes...Yani insan acindan ölür yine çekmez yaa.Bu gercekten akıl tutulmasi gibi bişey

Adam deli öz güven sıfır evde size eziyet ediyor bide disardaki insanlardan ne istiyor hasta o hasta yasaklarla dolu bir hayat ne yaparsan yap olmaz yürümez zaten kapalı bir bayanmissınız perde actirmamak nedir ya kendini üzme bu adam için düzelmez kardeşim

Asla düzelmicek, en fazla 2-3 gün normal insan gibi davranicak sonra o mutluluk huzur onu rahatsiz edicek ve yine olay cikaticak. Bu böyle ömürrrr boyu sürücek eger sansliysan ve inancin agir basip intihar etmezsen. Kocan senden önce ölürse bi yandan icin acirken diger yandan allahim beni kurtardin diye sükrediceksin. Ne aci dimi ?!
En iyisi bi an önce ayril ve yeni bi yuva kur. Insallahhh rabbim sana cok saygi görecegin ve sevilcegin bi yuva nasip eder

Doğulu ve cahil bir aile değiliz izmir ve bodrumuyuz mu yazmışsınız bu nasi hadsiz bi cümle acaba yahu? Izmirli ve bodrumlu olmak cehaletten kurtaramamış, insan böyle bir genellemeyi bu ortama yazarken biraz düşünür pes....

B-O-Ş-A-N. Yazık etle gençliğine sen zaten yeteri kadar tutucusun anladığım kadarıyla daha ne istiyor senden. Hayatını mobilyalara bakarak geçirmezsin, çocuğunun da 4 duvar arasında büyümesini istemezsin herhalde. Kaç hiç arkana bakma insanlar asla düzelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…