Eşim narsist olabilir mi? Bu evlilik mi? Ne yapmam gerekiyor? Gitmek de kalmak da çok zor..

Bi insan icin evlenince degisir diye evlenilirse buyuk risk alinmis gibi bi sey bu cunku artik belli bi yastan sonra kimse degismez ha vardir illaki daha iyi biri olmaya calisan ama nadir
Cocuk mu karsinizdaki ilk yalnisiniz bu olmus
Ama artik evlisiniz fakat bu bi evlilik degil bence esaret tam anlamiyla kisitlanmissiniz baskilanmissiniz
Cocuk istiyorsunuz cunku kendi dunyamda cocugumla mutlu olurum diye ama bu cocuk mutsuz bi evlilik sonucu dunyaya gelicek evde babasindan o da cok etkilenecek bebek onun degistirir diyorsunuz belki biraz daha isler rayina oturur diye ama maalesef bu evlilikten bi gelecek beklemek olasiligi cok dusuk kaldi ki bebek konusu
Bosanin derim cunku 3 yil boyunca cok kisitlanmissiniz ozguveniniz gitmis resmen
Mesleginize donmenin yollarini arayin herseyi halledin ayrilin daha cok gencsiniz illaki birileri cikar karsiniza sizi hicbir sekilde kisitlamayacak biri
Kusra bakmayin bu evlilik degil bu esaret baska bi adi olamaz kendinizden cok odun vermissiniz

Evlilik değil kuzey kore. Dizi film net yasak dışarı çıkmak yasak ailenin gelmesi yasak çalışmak yasak. Ee napıyosun nefes alıp oturuyo musun bir tek? Bir de çocuk mu? Pess.
İyi bari telefonunu almamış elinden.
Bir gün içerisinde ne yapıyor konu sahibi bunu ben de merak ettim konuyu okuyunca.
Perde açmak da yasak bu arada sadece ailesi değil eve kayınvalidesi ve görümcesi dışında herkesin gelmesi yasak. Arkadaşları falan da gelemiyor o da arkadaşlarına gidemiyor. Bir kere gitse zaten nasıl bir cehennemde yaşadığını anlayacak.
Hapiste bile görüş günü var burada o da yok.
Kuralların dışına çıkarsa eşi ceza veriyor.

siz iyi misiniz?
ciddi söylüyorum, bu hayat cekilir mi?
onsuz yapamam da nedir? itaat etmek zorunda degilsiniz, silkelenin bi. köle misiniz?
bu evlilik degil, ask degil, arkadaslik degil, hicbir sey degil ...
ailenizi arayin toplayin esyalarinizi gidin.

okurken film seyrediyor gibi oldum, kadinlarin eve kapandigi ama adamlarin istedigi hayati yasadigi,...

Bende olsam aynı şeyleri derdim hatta daha bile fazlasını ama inan öyle zor ki insan ne umutlarla evleniyor. Evime bakıyorum her köşesine içim acıyor. Çok kolay mutlu olmak beden zorlaştırıyor diye.
Evine iki esya seçip aldın diye ne abartıyorsun yok içim açıyo yok kolay değil, evlenmişsin olmamış boşanıyosın bu kadar basit. Sen üzülünce kimse üzülmez kendine yapıyosun devam et o zaman. Bu kadar mantıksız ve akılsız davranılmaz kusura bakma cok sinirlendim

2. üniversite bitirmiş biri olarak "haklı olduğumu duymak istedim. Yanlış mı düşünüyorum diye sorayım dedim." sorusunu sormuş olmanız benim adıma konuyu kapatmaya yetti...

Yanlış düşünme ihtimaliniz var mı sizce???? Siz etraftan yanlış düşünüyorsun normal bunlar cevabını almak istiyorsunuz kendinize itiraf edin.

Adam bile anlamis kendisinin cekilir dert olmadigini bir gun ceker gidersin demis ama siz hala nasil duzeltebilirim diyorsunuz. Kimse duzelmez ve degismez bunu anlayin ve cocugunuz yokken ayrilin. Her sey bir kenara ailenizi evinize sokmamasi cok zor bisey benim annem 2 gun saklamaz beni oyle bi durumda hemen bosar

Hemen polisi arayip kadin siginma evine gidin yada daha cok bekleyim sizi iyice takinti haline getirsin isminizi yazinda 3 4 ay sonra 3. Sayfa gazete haberlerinde okudugumuzda taniyalim
Bence onlar size buyu yapmis

lohusalık döneminde yaşayacaklarını düşünsenize birde... Ben düşünmek bile istemiyorum... o eşinizin ailesi olacak kişiler evinizden çıkmak, sizin değil onların çocuğu olur.. Lohusalıkla kim bilir ne cinnetler geçirirsiniz allah korusun

Böyle konularda hem üzülüyorum, hem kızıyorum soru sahibine.

Kusura bakmayın ama siz, kendi hayatınızı bir erkek için -ki o da değmiş gibi durmuyor- harcamışsınız. Bildiğiniz yok etmişsiniz. İşinizi yok etmişsiniz. Şimdi kocanızın eline mahkumsunuz ve size de kötü davranıyor. Burda çalışmayan kadınları yargılamıyorum, ama sizin eşiniz size verdiğini çok görüyor. Sorun bu. İş ne kadar önemli bi şey. Zaten ilk sinyalini, sizin çalışmanızı istemeyerek vermiş. Kendine bağımlı hale getirmek için. Başarmış da. ailenizi de yok saymışsınız. Ki gelemiyorlar da evinize. Bazı şeyleri aslında biliyorsunuz, gayet de farkındasınız ama bilerek yapıyorsunuz. Sürekli içinizde “bi umut düzelir” hevesiyle daha fazlasını, daha ağırını yaşıyorsunuz. Bitmiyor ama... Hala devam ediyorsunuz.

Yaşadıklarınızdan hala ders almamışsınız ki bu adamı nasıl değiştirebilirim diyorsunuz? Biraz daha köle gibi davranmaya devam ederseniz daha çok değişir, sizi kendinize işe yaramaz hissettirir. Değişebileceği tek şey bu olur.

Sizin değişmeniz gerekiyor. Kocanızın değil. Bunu anlayın önce.

Sizinde akıl sağlığınız yerinde değil. İnsan bunlara katlanıp birde çocuk diye ağlarmı?

Eşinde sorun var demişler ama konu sahibi de pek şey sayılmaz... Bu durumda bile çocuk istiyor. Muhtemelen düşünce yapısı da “çocuk olunca düzelir” belki... Hep aynı senaryo. hiç üzülemiyorum artık böyle şeylere, bile bile lades diyorlar çünkü.

Bu ne ya? Bu adam boşanmak istesen de bela olur adama sakın çocuk yapma ve ayrıl. Yoldan birini çevirip evlenseydin bundan kötüsü denk gelmezdi. İnsanların ölmesini isteyen biri ceza almayacağını bilse ailende adam bırakmaz çünkü nefret ediyor senin ailenden kimsen kalmasın ve hep onunla yaşamaya mecbur kal istiyor. Boşanalım dediği an kabul et karar onun kararıymış gibi ve boşan.

Eşiniz normal bir insan değil yazık değil mi size bu adama tahammül ediyorsunuz kendisinin bile sana yani eşine güveni yok ki çocuk istemek bir kadının en doğal hakkı sen bir gün çekip gidersen diye istemiyorum ne demek ? Boşayın bu ruh hastasını Allah aşkına yazık günah omrunuze . Siz kimseyi düzeltmek zorunda değilsiniz ki eşinizinzaten böylebir çabası yok

Sonunu zor getirdim okurken ruhum daraldı sen nasıl katlanıyorsun? Aslında en başında atanabiliyorken tercih yapmayarak tüüm ipleri eline vermişsin şimdi neden şikayet ediyorsun? Düzelir mi diye soruyorsun. Asla!!!!!!! Hiçbir zaman düzelmeyecek. Sakın ama sakın çocuk yapma. Boşanabiliyorsan boşan demeyeceğim. Kesinlikle boşan diyeceğim.

Hata sende böyle bı adamdan çocuk istiyorsun . aklını peynir iekmek ile mi yedin

her şey yasak doğum kontrolü serbest galiba

bu adamdan çocuk yapmayın zaten

lakin okumuşsun, atanacak kadar puan aldınız vs de bu aşamada adama neden hayır diyemiyorsunuz

markete gititniz diye boşayacaksa boşasın

kendi konfor alanından vaz geçmez

perdeleri açtırmıyormuş

7/24 evde mi, aç o yokken, bu ne sinmişlik

bir de neden perdeleri açınca evin içi mi görünüyor ya da kendisi perdesi açık evlere mi bakıyor

umarım konu gerçek değildir

tesettürünüzden överek söz etmeniz, perdeleri bile kapattırması, şu günlerde sosyal medyadaki kadının adı yok gündemi, kadın örtünürse evden çıkabilir yönlü propagandalar

umarım sosyal bir deneydir konunuz

Hepsini okuyamadım sadece şu kadarını söyleyeyim kpss yi kazanıp onun ağzına bakarak evde oturmakla yapmışsın en büyük hatayı.Insanlar o sınavı kazanmak için kursun atıp kurşun yiyorsen aşamanın dediklerini yapacağını göstermişsin o da çoğaltarak devam etmis

Siz kendinize zerre değer vermiyorsunuz. Giydiğiniz çarşafa bile çarşafı Şerif diyorsunuz, tesettür için kullandığınız kumaşa bile “Şerif diyorsunuz, ( Şerif: soylu şerefli anlamlarına geliyor. ) ama kendinize verdiğiniz değer sıfır. Oysa insan eşrefi mahlukattır. Yaratılmış olanların en şereflisidir. Çarşaftan çok çok kıymetlidir anlıyor musunuz? Bence kendinizi bu konuda önemseyerek başlayın.

Evliliğiniz çok değişik. Hiç bir yerden tutulamıyor. Kendinize iç dünyanıza yatırım yapın. Güçlü bir Kadın olun. Güçlü bir insan olun. Çalışan çalışmayan bir sürü Kadın var. Herkes çalışacak diye birşey de yok. Ama sizin çalışmaya başlamanız şart bence. Kendinizi iyileştirip hayatınıza bir yön verin. Belki eşiniz de geri adım atar karşısında güçlü, kendinden emin bir Kadın görünce. Geri adım atmazsa da siz de durumun saçmalığının farkındasınız. Bitirirsiniz bu evliliği yolunuza bakarsınız.

Selamün kavlen yaaa sanki hayat hikayemi yazmışın kardeşim ellerin dert görmesin. Uyuşmayan bir şey bile yok baştan sona aynı. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…