- 11 Ocak 2016
- 865
- 898
- 103
- Konu Sahibi Hayatin Asli
-
okumuşsun etmişsin, niye bu adamı çekiyorsun. Gir bi işe git ailenin yanına. Köle hayatı gibi bu ne. kendine bu hayatı reva görme. Böyle psikopat birine kendini esir etme. he bir de çocuk yap o da esir olsun. bravo sanaşeyi yemiyor
Adam çok şükür istemiyor. Düşünsenize kendi iğrenç fikirleri ile bir kız evlat yetiştirdiğini. Aman Allah ım... yazık neler çekerler. Ana kız pencere açmak için izin saatini bekler. Daha 7 yaşında bile olmayan ama çarşafa zorla bürünmüş çocuklar gördüm ben. Aynen öyle bir hayat beklerdi o zavallı kız çocuğunu. İyi ki istemiyor adamEvinize birini davet ederken, evinizde biseyin yerini değiştirirken, evinize bal alırken, evinizden çıkarken, evinizde perdeyi açıp pencereden bakarken eşinizin ağzına bakıyorsunuz. Bı tuvalete giderken eşinizden izin almadiginiz kalmış (belki ona bile izin aliyosunuzdur), bu adamdan hamile kalmak istiyosunuz, her sözünü dinlediginizi soyluyosunuz (sanki bu iyi biseymis gibi), düzelmeyecegini bile bile onu duzeltebileceginize inaniyosunuz, bı de üstüne üstlük millet yıllarca kpss kazanmayı beklerken siz nisanliniz istemiyo diye tercih yapmiyosunuz. Kendi zincirinizi kendiniz baglamissiniz ayağınıza, hasta ruhlu eşinizin her dediğini yapiyosunuz diye iyi bı eş değilsiniz, kolesiniz sadece. İşiniz yok, geliriniz yok, ailenizden, arkadaşlarınızdan uzaksiniz, herşeyde ona muhtacsiniz. Nereden tutsan elinde kalacak bir konu. Boşanmayacaksaniz şikayet de etmeyin lütfen, perdeleri izi kapatın evinizde oturun, üstüne de 3 çocuk yapın. Sizin eşiniz gibilere biz kadın düşmanı yobaz diyoruz
Ben seni anladım.
Ama konu sahibi hosuna gitmeyen sorulara cevap vermeyip hosuna giden yorumları begeniyor.
Hanı soru soruyorsun burda yokmus gibi gormezden geliyor. Bir bakıyorsun altta hosuna gidecek yorum yapılmış tak begenmıs, yanı online.
Oyuzden bana sabaha kadar ailesini kotulesın, inanmam.
Lafım sana degıl senın tespitlerinde dogru ayrıca.
Adam çok şükür istemiyor. Düşünsenize kendi iğrenç fikirleri ile bir kız evlat yetiştirdiğini. Aman Allah ım... yazık neler çekerler. Ana kız pencere açmak için izin saatini bekler. Daha 7 yaşında bile olmayan ama çarşafa zorla bürünmüş çocuklar gördüm ben. Aynen öyle bir hayat beklerdi o zavallı kız çocuğunu. İyi ki istemiyor adam
Yani? Cocuklarımız olsa Hersey duzelse demiyorsun Cocugum yok diye de uzuluyorum diyorsun, adamdan cocuk istiyorsun o da yarın Bıgun gidersin diye yapmiyor yazdıkların yukarıda.Allah aşkına hangi yorum hoşuma gidebilir herkes olumsuz olduğunu kabul ediyor zaten ne alakası var sadece yanlış tespit olan yorumu beğenirsem doğru olduğunu düşünürsünüz diye her yorumu beğenmiyorum ki hepsini okuyup doğru olan yerleri kabul ediyorum. Farkindaysanz siz bile beni tanımadan yargılıyorsunuz. Ben burada ne desem boş siz kafanızda kızmak için yer arayıp buluyorsunuz. Ben derdimi anlattım. Demekki yanlış olduğunu farkındayım. Orada illa da ben bu evliliği devam ettirmek istiyorum illa da 10 tane çocuk demiyorum neden anlaşılmıyor ki. Yani istediğim şey elbette bitmesi değil ilk isteğim bu değil neden doğru düzgün biri olursa bitireyim demek istiyroum. Ve Çocuk şimdi her şey bu haldeyken istiyroum demiyorum. Her şey duzelse çocuklarımız olsa çok isterim bunu demek istiyorum.
Ailem asla doğulu veya cahil değil demişsiniz..
Ailem hem anlaşıylı arkamdalar cahil değiller diyorsun hemde bekarken acı anılarım var onlarla diyorsun... bir karar ver bence...
Sen ailenden uzaklaşmak için evlenmişsin bu adamla, geri de bu nedenle dönmek istemiyorsun...
Çarşaf senin aklınıda kapatmış...kullan şu aklını al mesleğini eline çık git bir ev tut yaşa orda.. misler gibi..Zaten baksana ailende pek arayıp sormuyor seni..
Ailen niye bu kız gelmiyor gitmiyor,ne durumda değil ortalığı ayağa kaldırmıyor.
Bu arada doğulu olmak kötü birseymiş gibi lanse etmenizide 2 ün. bitiren biri olarak size yakıştıramadım
Agzınıza sağlık... Hatta çocuk kız olursa neden kız oldu bile der... Okula göndermezki zaten oğlan arkadaşı olsun... O adama göre kadın olmak suç, kadın olmak bir ucubelik...
KPSS'ye girip milletin hakkına girme konusunda da çok haklısınız.
Birde tesettürlü olabilirsin, kapalı olabilirsin ama çarşaf ne yaa... çarşarlıyım diyerek dini boyutu hakkında verdiği meseja sinirlendim...
Çarşafa girince normal tesettürlüden daha mı dinli olmuş oluyor yani... neden bu detayı verme ihtiyacı hissetti ki mesela... ben çok dinliyim ama eşim öyle olmadığımı iddaa ediyor beni dışarı çıkarmıyor demek istiyor sanırım...
Din olayini o kadar yanlis anliyoruz ki. Esiniz islama gore de sizi ailenizden uzak tutamaz. Madem esiniz bu kadar dindar Allah sevgisini icinde öldürüp nasil kin tutulabiliyor. Ben hep agzinda islami barindiran insanlardan cok korkarım. Perdeleri actirmayan, ailenizle gidip gelmenize karisan birinden cocuk beklentiniz olmasin lütfen. Istediğiniz insanlarla tabiki goruseceksiniz. Sadece evlendiniz diye hayatinizi da bu adama satmadınız ya. Bu insan değişmez gercekten cekip git kendisini taniyor ve insanlarin ona sabredemedigininde farkinda. Lutfen cocuk istemeyin. Ya sizin ihtiyaçlarınızı bile karsilamakta harçlık istettiriyor. Cocugunuz olunca bir de cocugunuzun ihtiyaclari derken iyice bunalacaksiniz. Siz kpssye hazirlanin kazanin ve kurtulun oradan. Elbette kimsenin bosanmasini istemem ama anlattiklariniz akil alir gibi seyler degil.
Hafta da bir gün aileme götürüyor sadece.
harçlık istemek zorunda kalıyorum sürekli.
Tv izlemek yok. Dizi film her şey yasak.
Gezmeye arada götürüyor ve ağzımdan burnundan getiriyor. Etrafa hep kötü kötü bakıyor her an birini döverek gibi ve benim kafamı bile kaldırmama izin vermiyor.
O kadar korkuyorum ki hep yere bakmak zorunda hissediyorum.
Çok özür dilerim ama adam size yakında tasma takarsa şaşırmayın. Bunun bi üst leveli bu çünkü. Siz eşi değilsiniz ki onun, kölesisiniz.Hep itaatsizlikle suçluyor.
Ve hala bunu söylüyorsunuz. Hala başkalarını ikna etmeye uğraşıyorsunuz. Ben okumuş etmiş eğitimli bir kadının kendisine bunu yapmasını, bunu layık görmesini anlayamıyorum, hiçbir zaman da anlayamayacağım. Öğretilmiş çaresizlik sizinki başka bir şey değil.Allah şahidim olsun ki her sözünü dinliyorum.
özgüveni o kadar bitmiş tükenmiş ki düşündüğü şeylerin yanlış olup olmadığını bile onaylatmak zorunda kalıyor ne kadar acı2. üniversite bitirmiş biri olarak "haklı olduğumu duymak istedim. Yanlış mı düşünüyorum diye sorayım dedim." sorusunu sormuş olmanız benim adıma konuyu kapatmaya yetti...
Yanlış düşünme ihtimaliniz var mı sizce???? Siz etraftan yanlış düşünüyorsun normal bunlar cevabını almak istiyorsunuz kendinize itiraf edin.
Bak kardeşim, Bu adam en başta kendisini zaten belli etmiş sizde bile bile lades demişsiniz. Nişanlı iken çalışmama izin vermedi diye atandığınız halde başlamamışsınız. Bir erkek neden karısının çalışmasını istemez. Ya onun kendi ayakları üzerinde durmasını istemiyordur çünkü bir gün çeker gider diye korkuyordur. Ya çok zengindir ihtiyaç yoktur çocuklarımıza baksın diyordur. Ya güvensizin tekidir ve onu boynuzlayacağınızı düşünüyordur. Sizde ortadaki seçenek dışında ikisi de mevcut. Buna rağmen bu adama güvenip işe bile girmemişsiniz.Tercih yapmadığın şekilde kimsenin önüne geçmiyorum. Ki hazırlanirken bırakmak gibi bir amacım yoktu sadece sonradan şunu düşündüm tek bir şehir de kalınmayacak ve eşim memur değil nasıl başka şehirlere gidicem en iyisi yazmayaym memurlugu diye düşündüm ve çarşaf konusunu değil farkindaysaniz her şeyi ayrıntılı anlattım sebep iyice bilgi sahibi olun diye ne alakası var ben asla kimseyi yasantisindan dolayi yargılamam kendimi de kimseden yüksekte görmem her zman alcakgönüllü olmusumdur herkesin başka bir huyunu güzelliğini bulup ne güzel deyip İmrenmisindir . Ben kendini mükemmel zanneden biri değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?