Eşim narsist olabilir mi? Bu evlilik mi? Ne yapmam gerekiyor? Gitmek de kalmak da çok zor..

Adam çok şükür istemiyor. Düşünsenize kendi iğrenç fikirleri ile bir kız evlat yetiştirdiğini. Aman Allah ım... yazık neler çekerler. Ana kız pencere açmak için izin saatini bekler. Daha 7 yaşında bile olmayan ama çarşafa zorla bürünmüş çocuklar gördüm ben. Aynen öyle bir hayat beklerdi o zavallı kız çocuğunu. İyi ki istemiyor adam

Anladığım kadarıyla dindar birisiniz. Boşanmak dinen helal olduğu gibi gerekli durumlarda zorunlu bile diyebiliriz. Allah sizi çile çekin diye göndermiş değildir dünyaya. Oyle olsa boşanmak helal olmazdı. Demekki böyle zulme dönüşen evlilikler için o kapı hep açık.

Allah aşkına hangi yorum hoşuma gidebilir herkes olumsuz olduğunu kabul ediyor zaten ne alakası var sadece yanlış tespit olan yorumu beğenirsem doğru olduğunu düşünürsünüz diye her yorumu beğenmiyorum ki hepsini okuyup doğru olan yerleri kabul ediyorum. Farkindaysanz siz bile beni tanımadan yargılıyorsunuz. Ben burada ne desem boş siz kafanızda kızmak için yer arayıp buluyorsunuz. Ben derdimi anlattım. Demekki yanlış olduğunu farkındayım. Orada illa da ben bu evliliği devam ettirmek istiyorum illa da 10 tane çocuk demiyorum neden anlaşılmıyor ki. Yani istediğim şey elbette bitmesi değil ilk isteğim bu değil neden doğru düzgün biri olursa bitireyim demek istiyroum. Ve Çocuk şimdi her şey bu haldeyken istiyroum demiyorum. Her şey duzelse çocuklarımız olsa çok isterim bunu demek istiyorum.

Aynen öyle, karısına saygı duymayan çocuğuna mi saygı duyacak. Kız olsa hayatı kayacak, erkek olsa hergun kufrettigimiz o yobaz magandalar gibi yetisecek

Yani? Cocuklarımız olsa Hersey duzelse demiyorsun Cocugum yok diye de uzuluyorum diyorsun, adamdan cocuk istiyorsun o da yarın Bıgun gidersin diye yapmiyor yazdıkların yukarıda.
Hersey yanlıs ama annemlere gitmem diyorsun
Neyse, ıyı gunler

Asla neden kötü yansıtaym sadece biri boşanmak bile normal karşılanmaz şimdi ailesinde belki demiş. Genelde eskiden Doğu da boşanmak yoktu o nedenle böyle bir durum yok dedim. Ailem bana işkence ediyordu demiyorum ki sadcee onlarda psikoLojik olarak iyi davranmıyordu ama elbette evlatlarıym ben mutlu değilim desem bırakmaz lar dedim. Çok zor değil anlamak herkes neden bana saldırıyor anlamıyorum. Çok güzel bir üslupla yazabilirsiniz. Sanki herkes sen hak ediyorsun bunları çekmeye devam etmeye getirmiş. Burada böyle yazmak bir şeyi değiştirmez ben sizden söyle yaparsan iyi olur cümleleri duymayi beklemiyorum sadece haklısın kötü şeyler ben olsam hiç bu kadar bile beklemem falan denilir en kötü yani ben onu size iyi göstermeye calismiyorum

Tercih yapmadığın şekilde kimsenin önüne geçmiyorum. Ki hazırlanirken bırakmak gibi bir amacım yoktu sadece sonradan şunu düşündüm tek bir şehir de kalınmayacak ve eşim memur değil nasıl başka şehirlere gidicem en iyisi yazmayaym memurlugu diye düşündüm ve çarşaf konusunu değil farkindaysaniz her şeyi ayrıntılı anlattım sebep iyice bilgi sahibi olun diye ne alakası var ben asla kimseyi yasantisindan dolayi yargılamam kendimi de kimseden yüksekte görmem her zman alcakgönüllü olmusumdur herkesin başka bir huyunu güzelliğini bulup ne güzel deyip İmrenmisindir . Ben kendini mükemmel zanneden biri değilim

Güzel kardesim, gözünü aç diye böyle yazılıyor kaldı ki yazılanların ağırlığı değil, yaşadıklarının ağırlığından sebep kiziyorsun bence. Şimdi nerden tutsak elimizde kalan bir evlilik var ? Ne yazsak ağır gelecek sana inan çünkü yüzleşmek zor. Hak etme meselesine şu acıdan bakmalısın, biri sana bir sey yaparsa kendi hatasıdır ama ikinci defa aynı seyi yapıyorsa artık senin hatandir. Kişiliğini eritmiş bu herif senin.
Yanlış anlama bana da yapılsa bende , kendim izin verdim buna diye düşünürüm. Çekip gidemiyorsam yaşayacağım hayat ortada.

Ben aileme her istedigim de gidiyorum sadcee o gelmiyor ve onların bizim evimize gelmesine izin vermiyor

Hafta da bir gün aileme götürüyor sadece.
harçlık istemek zorunda kalıyorum sürekli.
Tv izlemek yok. Dizi film her şey yasak.
Gezmeye arada götürüyor ve ağzımdan burnundan getiriyor. Etrafa hep kötü kötü bakıyor her an birini döverek gibi ve benim kafamı bile kaldırmama izin vermiyor.
O kadar korkuyorum ki hep yere bakmak zorunda hissediyorum.
Hep itaatsizlikle suçluyor.
Çok özür dilerim ama adam size yakında tasma takarsa şaşırmayın. Bunun bi üst leveli bu çünkü. Siz eşi değilsiniz ki onun, kölesisiniz.
Allah şahidim olsun ki her sözünü dinliyorum.
Ve hala bunu söylüyorsunuz. Hala başkalarını ikna etmeye uğraşıyorsunuz. Ben okumuş etmiş eğitimli bir kadının kendisine bunu yapmasını, bunu layık görmesini anlayamıyorum, hiçbir zaman da anlayamayacağım. Öğretilmiş çaresizlik sizinki başka bir şey değil.

özgüveni o kadar bitmiş tükenmiş ki düşündüğü şeylerin yanlış olup olmadığını bile onaylatmak zorunda kalıyor ne kadar acı

Çocuk olunca yalnız çıkmama karışmaz diye bi söylemde bulunmuşsunuz bakın şimdi size bişey anlatayım çocuk olunca siz dışarı çıkarken hava soğuksa çocuk üşüR oluyo Hava sıcaksa başına güneş geçer oluyo.. yalnız nasıl gideceksiniz durmaz beni bekleyin oluyo siz bekliyorsunuz o beni bekleyin yerini ya yorgunluğa yada ilgisizliğe bırakıyo.. siz çocukla arkadaşınıza gitmek isteseniz çocuk nazar olur oluyo çünkü bi tek sizde var çocuk sanki.. arkadaşınızın oğlu biraz hareketliyse zarar vermeye meyilliyse akşam eve gidince kavgayı görün ilgisiz anne gözün nereye bakıyordu oluyo.. siz herşeyi boşverin dizi izlemenize karışan bi adamdan çocuk yapmayı bence hiç mi hiç düşünmeyin. Size karşı olan tavrı adla değişmez ve arada olan çocuğa olur tecrübeyle sabit...

Bak kardeşim, Bu adam en başta kendisini zaten belli etmiş sizde bile bile lades demişsiniz. Nişanlı iken çalışmama izin vermedi diye atandığınız halde başlamamışsınız. Bir erkek neden karısının çalışmasını istemez. Ya onun kendi ayakları üzerinde durmasını istemiyordur çünkü bir gün çeker gider diye korkuyordur. Ya çok zengindir ihtiyaç yoktur çocuklarımıza baksın diyordur. Ya güvensizin tekidir ve onu boynuzlayacağınızı düşünüyordur. Sizde ortadaki seçenek dışında ikisi de mevcut. Buna rağmen bu adama güvenip işe bile girmemişsiniz.

Bir diğer konu o sizin ailenize dış kapının dış mandalı muamelesi yapsın ama siz onun ailesi hak etmediği halde insan muamelesi yapın.

Diğer bir mesele o sizi evdeki saksıdan bile değersiz hissettirirken (bunu deme nedenim Saksıdaki çiçek bile güneş görmek için pencerenin önünde durabiliyor ama siz korkuyorsunuz) Siz onun her dediğini yapmışsınız. Ben size söyliyim sokakta başınız aşağıda yürürken o adam kimleri kimleri kesiyordur pis gözleriyle.

Böyle adamlar niye çok kıskanır biliyor musunuz? Çünkü herkesi kendileri gibi pis zannederler. Yahu çarşaf giyiyorum diyorsunuz. Nereniz görünecek de kıskanıyor. Adam size bakarlar diye bu çarşaflı halinize bayılıyordur ama bu sefer de size güvenmiyor ve o gözleriniz kimleri kesiyor diye kafayı yiyor. Ona göre market kapısına bakmak::: kasiyere, erkek müşteriye bakmak.

Korona günleri hariç hergün saatlerce gezen ben böyle bir hayat yaşasam ya boşanıp evden kaçardım ya da evden kaçardım. Başka seçenek yok.

şimdi söyleyin. Sizce de yaşadıklarınızı biraz da haketmiyor musunuz? Bana pencereden bakma diyen adama o pencereyi takarım. Ben de kötü ve asla arkamda durmayacak bir babaya rağmen boşandım. Sizin evdeki halı, koltuk, tv kumandası daha çok değer görüyor ama haberiniz yok.

bak canım sen ne istiyorsun önce bi ona karar ver. burda kadınlar birşey diyor yanlış anlaşılan yeri hemen düzeltiyorsun bana öyle geliyor ki sen hala adamı düzeltme çabasında mutlu bir evlilik yaşama çabasındasın. böyle bir evliliğe çocuk yapmak batan tekneye kum torbası eklemek gibi birşey.
eee diyelim şimdi yazdın kınuyu bak kaç tane kadın derdini anlamaya derdine çözüm bulmaya yada kendileri olsa neler yapacaklarına dair birşeyle yazmış SONUÇ?
ne şekillendi mesela kafanda yanlış bir evliliği devam ettirdiğine emin oldun mu bu adamla olmaz o kadar insan yanılmıyor benim gibi düşünüyor dedin mi kendine . Bu kadar yorumdan kendine ne kadarını aldın neyi aldın samimi olarak merak ediyorum bunu canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…