Eşim narsist olabilir mi? Bu evlilik mi? Ne yapmam gerekiyor? Gitmek de kalmak da çok zor..

Yazdıklarınızı okudum düşündüm, yorumladım. Herkesin üslubu farklı olsada biliyorum anlattıklarım çok ağır olduğu için kızgınsınız ve haklısınız. Bu hafta psikolojik danışmanlık alicam randevu aldım. Zaten aylardır istiyrodum. Şu korona bitsin diye bekliyordum. Ve yavaş yavaş kendimi eski halime getircem inşAllah. Bu süreci kolay atlatmak için güçlü bir psikolojiye ihtiyacım var öncelikle sonra da hakkımda hayırlısı inşAllah olması gereken işlemleri başlatıcam. Herkese teşekürler..

Son düzenleme:
Ben okurken daraldım. Sizi düşünemiyorum.aileler herşeyi anlıyor da ışte çocuklarına anlatamıyorlar...sen değişir demişsin. Ne olur insanların değişmesini beklemeyin.insan 7 sinde ne ise 70 ince de odur.can çıkar huy çıkmaz.illa nişanlıykende saçmalıkları olmuştur.ama hep değişir düşüncesi yüzünden görmezden geliniyor..ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.bu adamdan değişmesini bekleme.
Acaba hamile olsan doktora götürür müdiye düşündüm.kesin bayan doktor ister. .alan sakin hamile kalma. .
Bunları çekmek zorunda değilsin.bir an önce karar ver.

Atan ayakların yere bassın baba evine degil kendi hayatına gidebilecek konuma gel her şey kolay olur.Bırakma kendini.Yok dediğini yapiom yok mutlu ediom ceza verio O KİM????Baban yapsa katlanır miydin?İyi misin?
Aynen ya.anne bana yapınca evden kaçarlar. Koca yapınca katlanırlar

Canım bizde sana hak ediyorsun demiyoruz zaten, hak etmediğin için kac kurtar kendini bizim seni anlamamızı bekleme bile yap yapacağıni hemen...
Evet bunlar kötü şeyler dememizi niye bekliyoruz sen olcemiyor misin iyi mi kötümü diye..
Ben olsam beklemem desem ne değişir sen sürekli bir cikar yol arıyorsun... Senin yazdıklarından tamamen o çıkıyor.
Sana saldırıyormusuz gibi geliyor sana ama saldırma nedenimiz aklını başına alıp kaçıp gitmen için
Bizden

Sorun tamda bu siz mükemmel olun, ben bir bireyin ve mükemmelim deyin, belki mükemmel olduğunuzu düşünürseniz katlanmazsiniz buna
Carsaf konusuna gelince bu detayı vermeden de bu konuyu anlatabilirdiniz gerekli bir detay değildi. bunu on plana çıkarmanız veya bunu konu icinde belirtmeniz esinize olduğu gibi bizede, ben carsaf boyutunda dindüşkün kapalı biriyim ama esim beni pencereden bile baktirmiyor, yolda yürürken kafami neden kaldırtmiyot deyip bir çıkar yol aramak...
Acikda olsan kapalı da olsan size yapılanlari hafifletmezz

Kapalı benim karım kimseye bakmaz demesini bekliyorsunuz eşinizin ama bu durum acik olsanıza değişik olmamalı....

Bu detayı vermiş olmanız bile ne kadar baskida ve kendinizi kandırmaya çalıştığınızi gösteren bir ifade

Sen psikoloğa gidip yine birseyleri düzeltme derdindeysen gitme... Önce o evden çık git sonra kendini düzeltmek için gidersin yine

Unorthodox isimli bir yapım var Netflix‘te. İzleyenler hak verecektir bu konuda yaşananlarla çok benziyor. Oradaki kız kaçıp özgürlüğüne kavuşmuştu. Umarım burada da aynısı olur.
O dizide yasananlarin bir temeli, bir nedeni vardi en azından, arkasinda koca bir tarihi acı yatiyordu , konu sahibinin boyle bir hayata katlanmasınin hicbir gecerli sebebi olamaz

evden nasıl çıkacaksınız peki... Ne diyeceksiniz? izin verir mi psikologa gitmenize ?

O dizide yasananlarin bir temeli, bir nedeni vardi en azından, arkasinda koca bir tarihi acı yatiyordu , konu sahibinin boyle bir hayata katlanmasınin hicbir gecerli sebebi olamaz
Dini konu yasak olduğu için fazla detaya giremesem de yaşadıklarının bir kısmının yanlış din anlayışının sonucu olduğunu da hissediyorum ben.
Çünkü eşi kendisine itaat etmesini istiyor, o da eşim ne isterse yapıyorum diyor, iyi bir şey olduğunu düşünüyor. Bazıları dinde kadının erkeğe itaat etmesi gerektiğini düşünüyor maalesef. Perdeden baktırmaması, dışarıda başını yerden kaldırmaması, eşinin istemediği misafiri eve almaması, tv net yasak olması vs, parçalar birleşiyor.
Muhtemelen kocası olacak adam da bunu kullanıyor.
Tabi bu benim varsayımım, bilemem ne kadar doğru, konu sahibi daha iyi bilir.

Yarısında bırakıp sakın çocuk yapmayın demeye geldim. Adam tam bir ata erkil toplum elçisi. Eşi olduğunuz için her şeyinize karar verebileceğinizi düşünüyor. Siz sadece onun karısı değil aynı zamanda kendiniz bir bireysiniz. Yaptığınız ve yapacağınız şeyler için ondan izin almak zorunda değilsiniz. Çocuğunuz yok, mesleğiniz var, mutlu da değilsiniz daha neyi bekliyorsunuz? Genceciksiniz bir evde koca bekleyerek ömür mü geçireceksiniz. Direk boşanın.

evden nasıl çıkacaksınız peki... Ne diyeceksiniz? izin verir mi psikologa gitmenize ?

Gizli gitmeyi düşüyorum. Ki onun yasakladığı ama benim yapmak istediğim bir çok şeyi yapmaya çalıştım her daim. Evde internet var ben o yokken izledim izlemek istediğimi. Ailem eşim yokken çok geldi . Ne bileyim marketten bir şey almak istediğim de çıktım aldım bazen söyledim kızsa bile bazende sonuçta kötü bir şey değil bunlar gayet normal şeyler diye söylemedim. Ve ben evden calismaya devam ettim internet üzerinden satış yapıyorum çok şükür onun parasına ihtiyaç duymuyorum almak istediğim her şeyi aldım ama tabi ondan da para alıyorum vermek zorunda ben kendi paramla her şeyi yapmak zorunda değilim

Evet dini yorum yasak o yuzden sadece dusununce sana hak veriyorum diyebiliyorum

Canim kardesim cok uzuldum... Resmen kole hayati yasiyorsunuz, evlilik evlilik degil zindana donmus. Yalniz konunun ilk mesajinda esime itaat ediyorum demissiniz ama yukarda bir kac mesaj yukarda esinizden gizli biiiiiiie suru sey yapmissiniz.

Simdi esiniz su dk ölüme terk edilmeyi hak ediyor zaten. Bana kalsa geleyim alayim sizi o evden kurtarayim bu ne bu nasil igrenc bir zihniyet.

Size gelince, kesinlikle sağlıklı bir zihne sahip oldugunuzu dusunmuyorum, yani boyle bir hayat yasatilinca haksiz da sayilmazsiniz.

Kacin kurtarin kendinizi. Ozgurlesin. Tesettur carsaf kafes demek olmamali. Erkekler dini kendi istedikleri sekilde kullanıyor buna izin vermemesi gerekenler kadınlar.

Anneniz babanız sizi okutmuş siz diyorsunuz ki eşim izin vermedi. Şimdi dine başlarsınız bunu onu razı etmek zorunda hissediyorsjnuz kendinizi bence ama siiz okutan anne babanızın hiç mi hakkı yoktu? Yok olmuşsunuz o evlilikte. Allahın size verdiği aklın hesabını nasıl vereceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…