2 gun once konu acmistim aile terapisine basliyoruz diye.Soyle ki terapi hic bekledigim gibi gecmedi.Yani daha dogrusu esimin tavri beni cok kirdi.Ben de seviniyorum adam tedavi oluyor diye.Meger doktora ne kumardan bahsetmis ne de yaptiklarindan.Ha bire beni anlatmis fakat bire bin katarak.Adam uzman olmasa beni sinir hastasi falan sanardi resmen oyle anlatmis.Kendiyle ilgili doktora bariz yalanlar soylemis,hic acik vermemis.Hatta bekleme odasinda bile telefonu sarja takip iddia takibi yapti saka gibi.Peki be adam madem kendinden bu kadar memnunsun beni niye surukledin oralara?Sozde sorun bende,duzelmesi gereken benmisim gibi havaya girmis adam.Bir de daha muayenehaneye adim attik cikana kadar herkes kaynimdan bahsediyor.Yok selam,yok nasil iyi mi falanlar havada ucusuyor.Belli ki doktorla arkadaslar.Hani kotu dusunmeyeyim diyorum ama doktor bu durumda ne kadar tarafsiz olur Allah bilir.Insan bu suphelerle icini tam olarak dokebilir mi?Dokemedim tabi...Yuzeysel bazi seyleri anlattim o kadar.Haliyle depresyon teshisi koydu.Tamam da aylardir benim yasadiklarimi baskasi yasasa ne hale gelirdi normal yani.Antidepresan yazdi falan...Sonra esim cikista gece yarisi cocuklarla beni yemege goturdu sozde iyi bir sey yapiyor.Iyi bir sey yapmak istiyorsan once hatani kabul et ne yemegi ?Neyse cocuklarin keyfi kacmasin dedim mutluluk oyunu oynadim yine.Peki bu adam sizce ne yapmaya calisiyor?Simdi terapiye devam etmesem bak ben denedim sen kactin diyecek,etsem boyle yalan yanlis tedavi mi olur adam doktora bile yalan soyluyor.Hayir aklima bir dolu sey geliyor.Acaba diyorum oyun mu bu yani ne bileyim bosanma olursa velayet icin koz olsun diye mi beni boyle gostermeye calisiyor?Dusunuyorum cikamiyorum isin icinden.Insan niye boyle davranir ?
Kabullenmesem cozum aramam boyun eger otururum bu bir.Ikincisi zaten bosanmanin esigindeyken esim tarafindan bu terapi fikri ortaya atildi.Ne yapsaydim denemeyip vicdan azabi mi cekseydim.Ucuncu olarakta esim bu son aylarda tamamen farkli bir kisi haline geldi.Adam zaten yillardir boyle olsa ne diye cekip cocuk yapayim.Onceden cok iyi bir insandi.Son zamanlardaki hallerini kumar bagimliligina bagliyorum.Bildiginiz baska bir adam oldu.He bundan sonra cok dikkatli karar vermem lazim ona katilirim ama gecmiste yanlis bir karar verdigimi dusunmuyorum...Gercekler aci ve kabullenmek istemiyoruz. Gorunen koy kılavuz istemez. Bir insan neyse odur evlenince felan degismez. Belki kisa zamanda evlendiniz belki gerçekleri gormek istemeden evlendiniz bilemem. Benim hayatimin garantisi yok ama biraz gercekleri gorerek ilerlemek lazim hayatta. Anlattiginiz gibi karakterde bir adam son zamanda degismesi mumkun degil. Karakter bu kiyafet degil ki degissin kolay kolay.
Bu terapi sürecini en sonuna kadar destekleyin, birkaç terapiden sonra sonuç alamadığınızı düşünüyorsanız siz bir uzman bulun buna da git diye zorlayın gerekirse.Kabullenmesem cozum aramam boyun eger otururum bu bir.Ikincisi zaten bosanmanin esigindeyken esim tarafindan bu terapi fikri ortaya atildi.Ne yapsaydim denemeyip vicdan azabi mi cekseydim.Ucuncu olarakta esim bu son aylarda tamamen farkli bir kisi haline geldi.Adam zaten yillardir boyle olsa ne diye cekip cocuk yapayim.Onceden cok iyi bir insandi.Son zamanlardaki hallerini kumar bagimliligina bagliyorum.Bildiginiz baska bir adam oldu.He bundan sonra cok dikkatli karar vermem lazim ona katilirim ama gecmiste yanlis bir karar verdigimi dusunmuyorum...
Okuyunca biran gozlerim doldu.Inanin oyle umutlu gittim ki boyle olunca cok uzuldum.Doktor beni suclamadi hatta bazi konularda destekledi.Ama ben esim de boyle acik ve net olur bir cozum buluruz diye dusunmustum ya da acik konusayim esimin bu kadar sorunlu oldugunu anlamamisim.Meger doktora yalan soyleyecek kadar kabullenmiyormus durumunu.Zaten hata yapmamak adina bu durumu hic yuzune vurmadim.Biraz daha sabredip degisim var mi diye gozlemlemek lazim sanirim...Niye doktora içinizi dökemediniz? Uzman o, ayırt eder mutlaka zamanla. Daha yeni ise terapi herkes tabi kendi açısından hikayesini anlatacak, ilerledikçe anlayacaktır doktor mutlaka içinizi rahat tutun. Eşinizin gitmesi bile bir şeydir..
Kumar bağımlıları zaten kendi hatalarının farkında olmaz bile ve bağımlılar her türlü yalanı söyleyebilirler. Bu bir hastalık zira. Doktorun dikkatini bu konuya, kumardan vazgeçememesine çekin. Tekrar gidin konuşun muhakkak tüm samimiyetinizle. Size depresyon teşhisi koyması siz haksızsınız demek değil, koşullarınız yüzünden depresyonda olduğunuzu anlayabilecek standarttadır mutlaka. Bir de doktorunuz size siz haklısınız, eşiniz haksız demez. Eşinize de demez. Sadece dinler, hele ki başlarda..
Bu tavırları doktorun sizi eleştridiği şeklinde yorumlamayın ve bu süreci sakın önlemeye çalışmayın, hatta eşinizi destekleyin gidiyor diye, aman kesmeyin yarıda...
Aynen, umudunuzu yitimeyin hiç. Uzman size eleştirel yaklaşmadıysa sorun yok, o istediği hikayeyi anlatsın, sizden de dinlemeye devam ettikçe sıkıntı yok. Gittiğiniz kişi psikologsa ve kumar bağımlılığı teşhisi alırsa bir psikiyatriste de gitmesi gerekebilir, OKB kapsamında ilaç kullanımı ve terapi gerekebiliyor bazen. Umudunuzu yitirmeyin, elinizden geleni yapmanız en doğrusu.. İnşallah sonu iyi olur..Okuyunca biran gozlerim doldu.Inanin oyle umutlu gittim ki boyle olunca cok uzuldum.Doktor beni suclamadi hatta bazi konularda destekledi.Ama ben esim Zatde boyle acik ve net olur bir cozum buluruz diye dusunmustum ya da acik konusayim esimin bu kadar sorunlu oldugunu anlamamisim.Meger doktora yalan soyleyecek kadar kabullenmiyormus durumunu.Zaten hata yapmamak adina bu durumu hic yuzune vurmadim.Biraz daha sabredip degisim var mi diye gozlemlemek lazim sanirim...
Gittigimiz doktor unlu ve uzman bir psikiyatrist.Esime antidepresan vermis,kullaniyorum diyor ama bilemiyorum.Doktor kumar terapiyle birakilabilinir fakat uzun ve zor bir surectir dedi...Bu terapi sürecini en sonuna kadar destekleyin, birkaç terapiden sonra sonuç alamadığınızı düşünüyorsanız siz bir uzman bulun buna da git diye zorlayın gerekirse.
Bir uzman bir kumarbazı tanıma becerisine sahiptir ama zamana ve doğru yönlendirilmeye ihtiyacı var. Siz tüm yaşadıklarınızı doktora anlatın. Gittiğiniz kişi doktor diyorum ama muhtemele psikologtur o zaman ilaç veremez, ama siz depresyon şüphesini ciddiye alın psikiyatriste gidin siz de ilaç verirse kullanın gücünüzü toplayın. bir insan kendiliğinden depresyona girmeyebilir, yaşam olayları insanı buna itebilir, tedavi olursanız bu süreçte daha sağlıklı düşünür, boşanacaksanız da güç toplamış olursunuz.
Gittiğiniz uzmanın arkadaşı olduğunu sanmam, öyle olsa bile meslek etiği denen bir şey var.. Yine de çok küçük bir ihtimal olsa da haklıysanız, bir iki aya gelişme yaşayamazsanız doktorun tavrından hala şüphelenirseniz, dediğim gibi uzman değiştirin.
Doktor da oyle soyledi insan kendini hep iyi anlatirmis.Zaten ben doktora asil durumlari anlatinca cok sasirdi esim tamamen kendi kafasindakileri anlatmis.Kendine toz dahi kondurtmamis...Genelde terspiste giden sorunlu taraf kendinde hic hata bulmuyor sanki eşini kotulemeye gidiyorlar kendinde hata görmeyen insan istediği kadar gitsin boş
Harika o zaman, sürece güvenin.. İnşallah sabrınızın sonu selamet olur. İlacını çaktırmadan takip etmenin bir yolunu bulmaya çalışın derim.Gittigimiz doktor unlu ve uzman bir psikiyatrist.Esime antidepresan vermis,kullaniyorum diyor ama bilemiyorum.Doktor kumar terapiyle birakilabilinir fakat uzun ve zor bir surectir dedi...
Evet verdi basladim kullanmaya.Ben zaten depresyonda oldugumu kabul ediyorum bu kadar sorun yasayip da hala ben iyiyim demek palavra olur zaten.Ama esim asla sorunlarini kabul etmiyor.Hatta doktora 8 yildir esim benden tek bir kere ozur dilemedi dedim.Doktor demekki yaptiklarindan pismanlik duymuyor dedi.Genel olarak kabul etmeme sorunu var sanirim.Sucu karsisindakine atip rahatliyor.Insaallah hayirlisi olur hakkimizda...Harika o zaman, sürece güvenin.. İnşallah sabrınızın sonu selamet olur. İlacını çaktırmadan takip etmenin bir yolunu bulmaya çalışın derim.
size antidepresan verdi mi peki?
Üstelik size tavsiyem terapi ile düzelme süreci ne kadar uzun olursa olun antidepresan kullanmayınMadem o size böyle bir terapi teklifi yaptı şimdi sizde ona bir teklif yapıp onun bağımlılık tedavisi görmesini isteyin sizi kaybetmek ve yuvasını bozmak istemiyorsa kabul edicektir
Insaallah durumu kabullenir.Ben doktora durumunu anlatip yardim istedigini dusunmustum o yuzden destek olmak icin gittim.Belki ben de aylardir cok yoruldugum icin acele edip duzelmesini bekledim.Neticede uzun bir surec bu...Madem o size böyle bir terapi teklifi yaptı şimdi sizde ona bir teklif yapıp onun bağımlılık tedavisi görmesini isteyin sizi kaybetmek ve yuvasını bozmak istemiyorsa kabul edicektir
Zaten cok kisa sureli ve hafif bir ilac.Emzirdigim icin sadece uyku duzenleyici bitkisel bir sey.Doktor da zaten terapi yontemiyle calisiyor ben de oyle istiyorum...Üstelik size tavsiyem terapi ile düzelme süreci ne kadar uzun olursa olun antidepresan kullanmayın
Bende erkek arkadaşımla böyle olmasada buna benzer problemler yaşadım madde bağımlısıydı 1 sene sonunda tamamen bağımlılıklarından vazgeçti hiç bi hasta yada bağımlı bağımlılığını kabullenmez zaten sizin yanlış olduğunuzu düşünür ilaçla beynini uyuşturmaktan başka bişey yapamazsınız ki nereye kadar kullanacak benim fikrimi sorarsanız eşiniz ile birlikte olun ve onun düzelmesi için sabredin çabalayın evli olmak eş olmak bunu gerektirir zaten en fazla ne kadar uzun sürebilirki tedavi en fazla 1 sene olsun çokta uzun bir süre değil sevgi her şeyin üstesinden gelir üzmeyin kendiniziInsaallah durumu kabullenir.Ben doktora durumunu anlatip yardim istedigini dusunmustum o yuzden destek olmak icin gittim.Belki ben de aylardir cok yoruldugum icin acele edip duzelmesini bekledim.Neticede uzun bir surec bu...
Bir de şöyle bir yol da izleyebilirsiniz belki, ben bu evliliğe şans vermek için ikimizin de ilaçlarımızı düzenli kullanmamızı istiyorum, unutabiliriz almayı sen de ben de, insanlık hali, gel ikimiz de birbirimizin yanında içelim ilaçları, ikimiz de birbirimizin çaba gösterdiğinden emin olalım, zor bir süreçten geçiyoruz ama elimizden geleni yapalım, gibi... Ama tatlılıkla.. Bilmem ki olabilir mi, size mantıklı geliyorsa tabi deneyebilirsiniz. Hassas mevzular neticede..Evet verdi basladim kullanmaya.Ben zaten depresyonda oldugumu kabul ediyorum bu kadar sorun yasayip da hala ben iyiyim demek palavra olur zaten.Ama esim asla sorunlarini kabul etmiyor.Hatta doktora 8 yildir esim benden tek bir kere ozur dilemedi dedim.Doktor demekki yaptiklarindan pismanlik duymuyor dedi.Genel olarak kabul etmeme sorunu var sanirim.Sucu karsisindakine atip rahatliyor.Insaallah hayirlisi olur hakkimizda...
Ayy cok saolun umut oldunuz bana..Insaallah duzelir esim.Dogru soyluyorsunuz kimse kabul etmez bagimliligini.Ben acele ettim sanirim.O da ilaclari uyku duzeni icin iciyor cunku sabahlara kadar ayakta duzen falan kalmadi.Bir de cok sinirliydi hic boyle gormemistim esimi.Aylardir sinir kupu halinde geziyordu ortalikta.Simdi sakinlesti en azindan konusabiliyoruz.Belki terapilere devam ettikce daha pozitif olup hatalarini da gormeye baslar.Bir umut iste...Bende erkek arkadaşımla böyle olmasada buna benzer problemler yaşadım madde bağımlısıydı 1 sene sonunda tamamen bağımlılıklarından vazgeçti hiç bi hasta yada bağımlı bağımlılığını kabullenmez zaten sizin yanlış olduğunuzu düşünür ilaçla beynini uyuşturmaktan başka bişey yapamazsınız ki nereye kadar kullanacak benim fikrimi sorarsanız eşiniz ile birlikte olun ve onun düzelmesi için sabredin çabalayın evli olmak eş olmak bunu gerektirir zaten en fazla ne kadar uzun sürebilirki tedavi en fazla 1 sene olsun çokta uzun bir süre değil sevgi her şeyin üstesinden gelir üzmeyin kendinizi
Siz Umudunuzu kaybetmeyin ben hissediyorum düzelecek eşiniz sizi çok iyi anlıyorum siz moralinizi yüksek tutmaya çalışınAyy cok saolun umut oldunuz bana..Insaallah duzelir esim.Dogru soyluyorsunuz kimse kabul etmez bagimliligini.Ben acele ettim sanirim.O da ilaclari uyku duzeni icin iciyor cunku sabahlara kadar ayakta duzen falan kalmadi.Bir de cok sinirliydi hic boyle gormemistim esimi.Aylardir sinir kupu halinde geziyordu ortalikta.Simdi sakinlesti en azindan konusabiliyoruz.Belki terapilere devam ettikce daha pozitif olup hatalarini da gormeye baslar.Bir umut iste...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?