Esim ne yapmaya calisiyor?..

Siz Umudunuzu kaybetmeyin ben hissediyorum düzelecek eşiniz sizi çok iyi anlıyorum siz moralinizi yüksek tutmaya çalışın
Insaallah cok tesekkur ederim insan zamanla umut etmeye bile korkuyor hayal kirikligi yasarim diye.Bir de esim beni doktora suclu gibi anlatinca cok kirilmistim ama simdi siz soyleyince dusundum ki bunu kisisel olarak algilamamaliyim sanirim.Yani esim kendi aciklarini kapatmak icin beni sucluyor.Karsisindaki bir baskasi olsaydi da onu suclayacakti eminim...

Tabikide aynen söylediğiniz gibi şunu unutmayın sizi kıracak üzecek sinirlenicek çünkü bağımlı hasta çaresiz hatta yardıma ihtiyacı var onun bile kendisinin bildiğine eminim ama söylemez hatta belkide sizi böyle bir terapiye çağırması bile bunun içindir bi sinyal bi işaret vermek istedi belkide

niyekine , eşiniz elbette doktora kumardan söz etmez. Bu bir hastalık ve kabuk etmemesi ilk etapta gayet doğal.

Yalnız mutlaka doktora karşı cok açık olun.
Eşinizi suclamadan , yaşadığınız sıkıntıları, bu hale nasıl geldiğimizden söz edin.

Hiç bir detayı atlamayın. Olaylardan değil özden söz edin.

Yılmayın, vazgeçmeyin. En azından denemiş olacaksınız. Zaten ayrılacaktinız, değişen bir şey olmayacak eğer rast gitmezse.

Bazen en iyi gidenler birden bozuluyor , bazen çok kötü gidenler birden duzelebiliyor.
Duzelenlerin sayısı az ancak umut var demektir bu.
Allah hayırlısını nasip etsin.

Az olduğunu düşünmüyorum ben şahsen hastanın ne kadar destek aldığıyla ilgili bişey bu motive işi biz bile başardıysak sizde yapabilirsiniz o derece anlayın nedemek istediğimi umudunuzu kaybetmeyin

Az olduğunu düşünmüyorum ben şahsen hastanın ne kadar destek aldığıyla ilgili bişey bu motive işi biz bile başardıysak sizde yapabilirsiniz o derece anlayın nedemek istediğimi umudunuzu kaybetmeyin

Isterse iki tarafta inşaallah tabi ise yarayabiliyor terapiler.
Ancak bu kumar ve alkol çok başka. Kendisi kabul etmeli ve tedaviye ikna olmalı.

Evet zaten ben bu durumu ortaya cikardiktan sonra cok tepki vermisti.Niye aileme anlattin diye ortaligi yikti.Ailesi de ona destek olunca nasil kurtulmayi dusunsun.Artik kaldiramayip sinir sistemi bozulunca da mecbur kaldi.Her bagimli gibi de beni suclayarak yol almaya calisiyor.Sadece bu konuda degil hicbir konuda saglikli dusunemiyor.Mesela doktor bizim evd 10 dk.uzaklikta.Aksam 10 da gidecektik.Tutturdu cocuklari evde birakalim diye.Biri 8 yasinda digeri 15 aylik.Olabildigince sakin anlatiyorum bunun olamayacagini,sebeplerini falan anlatiyorum saka gibi.Icimde o anda firtinalar kopuyor tabi nasil bu kadar sacmaliyor diye.Gidene kadar laf saydi cok bilmisliginden getirdin cocuklari diye.Gidince kucuk oglum hemen uyudu bile.Zaten cikmamiz gece yarisi oldu.Bu durumda bile beni haksiz cikarmaya calisiyor.Ben A desem o aninda B diyor.Cok tuhaf yani...

Öyle oluyo ne yazıkki hasta psikolojisi diyelim buna ama siz kendinizde aramayın hatayi sakin bunu bilin siz doğru olanı yapıyorsunuz

Isterse iki tarafta inşaallah tabi ise yarayabiliyor terapiler.
Ancak bu kumar ve alkol çok başka. Kendisi kabul etmeli ve tedaviye ikna olmalı.
Insaallah duzelir doktor da oyle soyledi.Terapi ise yarar ama cok zor ve uzun bir surec dedi.Bana da iyiki paylastin bilmemiz iyi oldu dedi ama esim kabul etmedigi surece nasil yol alir bilmem.Belki ruh hali duzeldikce zamanla mantikli dusunmeye baslar.Oyle umut ediyorum...

Üşenmedim tek tek konularınızı okudum Allah size Peygamber sabrı wermiş sizin yerinizde olan ve ailesinin kabul ettiği hiç kimse bi dk durmazdı eşinizin yanında tebrik ettim sizi. Çok güzel yapmışsınız terapiye başlamakla etkisi olacağını düşünüyorum Zaman'la İnşallah herşey yoluna girer çabalarınız boşa gitmez Allah yardımcınız olsun

Cok tesekkur ederim Allah razi olsun iyi dilekleriniz icin.Eger sonuna kadar denemezsem ömür boyu vicdan azabi cekerim biliyorum kendimi.Bir de tevekkul diyelim yani zaten her sey olacagina varir nihayetinde.Hakkimizda hayirlisi olsun insaallah...

En azından çabaladım dersin haklısın Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin. Allah çocuklarının yüzüne bakarda düzelir inşallah eşin

Canım bütün yorumları okumadım ama önerim asagida
1- doktora kaynimi tanıyor musunuz? İlişkiniz nedir diye soracaksin. Adam neden böyle bişey sorduğun söylerse burada pek çok kişi onu tanıyor gibi vs diye gozlemlerinden bahsedeceksin.

Adam evet tanıyorum derse, bu durum işini etkileyecek mi dersin? Size güvenme konusunda tereddutlerim var dersin.

2- bir şekilde adam seni ikna ederse tatmin olursa eşinin iddia probleminden bahsedeceksin. Bu konuyu tartışmaya acacaksin. Bu konu zaten rahat 4-5 haftanızi alır.

Bu arada önemli not esin kendisi hakkında muhtemelen yalan söylemiyor. Zaten bunun bir problem olduğunu görse öyle davranmaz. İnsanlarin algiladiklari ile gerçek arasında hep fark vardır. Senin esindeki fark belliki tolere edilemeyecek durumda.

Üzme canını aile terapistine gitmek faydali.

Son olarak adam seni guven vermezler onu güvenmediğin için sizi başka bir aile terapistine yonlendirmesini işte.

Bir de bu görüşmeleri kayıt altına almak istediğini söyle bence. Karşı cikarlar ise neden karşı çıktıklarını tartışmaya aç.
Bunu yarın birgün boşanma yaşarsınız diye dusundugun için söylüyorum. Hatta sebebi için direk açıkça bunu da söyleyebilirsin.

Tesekkur ederim bu kayit isini dusunmemistim cok akillica.Aslinda o an olayi anlamaya calistigim icin ses cikarmadim ama en dogrusu sormak sanirim.Evet doktora ona guvenemedigimi soyleyeyim bakalim ne tepki verecek.Gerci oyle bir durumda mahkeme heyet raporu falan ister sanirim cunku ne insanlar var oyun oynayan.Hakimler de onlemini aliyordur bence.Ama yine de kendimi guvence altina alsam daha rahat olurum sanirim

Doktor kaynimi taniyor slm soyledi ona.Ben de kaynimla ilgili sorunlarimi dile getirmedim haliyle.Esimin kumar bagimliligindan bahsettim doktora.Bir de esim yalan soylemis.Mesela doktor namaz kiliyor musun demis.O da evet kilmaya calisiyorum duzenli olmasa da demis.Esim aylardir cumaya bile gitmiyor aslinda.Kendini iyi biri olarak tanitmaya calisiyor ki suclu ben olayim

Oyle bi koz verme eline.
Terapiste devam.
Ama kesinlikle bu doktorda degil.
Baska bi doktorda.

Oyle bi koz verme eline.
Terapiste devam.
Ama kesinlikle bu doktorda degil.
Baska bi doktorda.
Ya doktoru degistirmeyi asla kabul etmez yoksa hemen bulurum baskasini.Hele benim bulduguma hic gitmez.Gitsem bir dert gitmesem bir dert...

Ya doktoru degistirmeyi asla kabul etmez yoksa hemen bulurum baskasini.Hele benim bulduguma hic gitmez.Gitsem bir dert gitmesem bir dert...

Oldu canim, kendi istedgi torpilli doktoru secsin, aklincada " cabaliyorum"desin.
Gitmeyin daha iyi, zaman kaybi.
Orya vericegim parayi catie catir son kurusna harcarim kendmi alis verise vururum oyle kocayi hatta 5 parasiz birakirim. Otursun para derdine yansin hesap kitap yapip firildaklar ceviricegine.

Parayi ele gecirsem ben de oyle yapicam da vermiyor artik bana.Borclari bile kendi oduyor eliyle.Eskiden boyle bir adam degildi.Para kazandikca huyu da degisti cok tuhaf...

Psikolojide etik kuraldır,psikologlar,psikiyatrlar tanıdıklarına hatta hastalarının tanıdıklarına dahi danışmanlık yapmazlar,objektif olabilmek,nötr kalabilmek açısından.Pardon da o nasıl psikiyatrmış öyle? Ayrıca bahsettiğiniz kocanız baya ağır patolojik kişilik belirtileri gösteriyor.Kumar bağımlılığı zaten başlı başına hayatı karartan bir patoloji.Eşinizin ruh sağlığının yerinde olmadığı zaten yalan konuşmasından belli..Sağlıklı düşünebilen bir insan konuşması için para verdiği doktora yalan söyler mi? Kimbilir bilinçaltında hasta olduğunun açığa çıkmasından nasıl korkuyor ki hem tanıdık doktor müsvettesi seçmiş hemde yalan konuşmuş..Ayrıca sizin depresyonda olmanız kadar doğal birşey yok.Psikologların dediği gibi "onlara gerçek hastalar değil,hastaların hasta ettikleri gider" kocanız sizi hasta etmiş.İnanın çocuğunuzu da ediyor.Ben de kumar bağımlısı bir babanın kızıyım.Yıllarca düzelir diye bekledik,herseferinde inandık,sonunda hayatımızı kararttı adam.Anneme çok kızıyorum keşke biz çocukken boşansaydı.Kumar bir bağımlılık ve dürtü kontrol bozukluğudur,eşinizin büyük ihtimal dürtülerini kontrol edememe problemleri var zaten kumar sadece görünenlerden birtanesi..yaşamış bir
Olarak söyleyeyim direkt boşanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…