• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim neden benim kadar heyecanlı değil?

Merhaba kızlar, neredeyse ağlamaklı yazıyorum bu konuyu. Gördüğünüz gibi hamileyim, ilk bebeğimiz ve gerçekten çok isteyerek hamile kaldım. Eşim de gerçekten çok istiyordu. Ama eşimin benim kadar heyecanlı olmadığına eminim. Eşimle aramızda hiçbir sıkıntı yok, gerçekten güzel bir çiftiz, birbirimize çok bağlıyız ama benimle aynı duyguları paylaşmadıgina inanıyorum sanki artık.

Birçok kişi görüyorum mesela burda eşi sanki kendinden daha heyecanlı, daha istekli hareket ediyor. Saatlerce karnına elini koyup tekmesini bekliyor babalar. Benim eşim böyle değil. Bu hafta detayli ultrason var mesela, birlikte gideriz diye hayal ettim açıkçası. Ama bunu yapabilmek için telafi amacıyla gece vs çalışması gerekecek, başka türlü izin alamadi. Daha önce hiçbir muayenemize is saatlerinden ve pandemiden dolayı birlikte giremedik ama detayliya birlikte girebiliyoruz. Ondan hiç şüphesiz birlikte gidecegimizi düşünmesini bekledim mesela. İnsan bebeğini merak etmez mi? Daha önce yaptıranlar bilir ki önemli bir muayene. Cinsiyetini öğreneceğiz, sağlıklı olup olmadığını vs.. O ise bana soruyor, geleyim mi ben de yoksa kendin mi gidersin diye. Eğer gelemezsem de videolari, fotoğrafları olacak verecekler sana zaten diyor. Yani sanki 10. bebeğimiz. Sesimin değiştiğini anlayınca tamam gece çalışırım dedi ama is isten geçti açıkçası, üzüldüm.

Bir anne olarak daha yoğun hissetmem evet normal ama böyle de olmamalı gibi sanki.
Beni anlayan var mı? 🙄
Hamile olduğun için ince düşünmen oldukça normal....maalesef gerçek hayatta erkekler dizilerdeki filmlerdeki kadar yada, çevremizde sosyal medyaya atılan musmutlu baba figürlerindeki gibi heyecanlı değiller ...bunlar sadece göstermelik tavırlar...
Erkekler çocuk doğmadan heyecan yaşamıyor bizler gibi..babalığı hissetmeleri çocuğun doğuşuyla birlikte başlıyor yani en azından benim görüşüm bu yönde...hele ilk çocuksa heyecanlanmak şöyle dursun sters bile oluyorlar...ama 40 yaşından sonra baba olanlar farklı nedense onlar o heyecanı enteresan bir biçimde yaşıyorlar ...eşlerine daha bir özverili davranıyorlar...şimdiki aklım olsaydı kızımı 40 yaşında doğururdum 🤣
Hamileyken (21 yaşında ) az çekmedim ...öyle travmalar oluştuki 2.çocuğu yapmıyorum gözümün içine bakıyor herkes onlara he tmm bende istiyorum nasipse olur diyorum ama gizliden korunuyorum..eşim bile bilmiyor😏 yaş benim 38 eşim 42 az bir midem bulansa hemen hamilyemişim gibi ilgi gösteriyor...daha çok bekler🤣🤣🤣

• Beğen
Reactions: The
Evet yaşadığınız durumu iki kere yaşadım. Sizi çok iyi anlıyorum. Anneler rahime bebk düşünce anneliği olağanca duygu dolu yaşıyor. Ama babalık öyle değil. Onlar doğduktan sonra yoğunlaşıyor. Bize saçma geliyor kabul, ama biz karnımız da taşıdığımız ve hormonlar değiştiği için biraz daha farklı yaşıyoruz. Bu fiziksel ve hormonal değişim bizi hassaslaltırıyor. Ama merak etmeyin şuan kendinize beklediğiniz ilgi doğumla birlikte bebeğe kayacak ve kendinizi bebği kıskanırken bulacaksınız. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

• Beğen
Merhaba kızlar, neredeyse ağlamaklı yazıyorum bu konuyu. Gördüğünüz gibi hamileyim, ilk bebeğimiz ve gerçekten çok isteyerek hamile kaldım. Eşim de gerçekten çok istiyordu. Ama eşimin benim kadar heyecanlı olmadığına eminim. Eşimle aramızda hiçbir sıkıntı yok, gerçekten güzel bir çiftiz, birbirimize çok bağlıyız ama benimle aynı duyguları paylaşmadıgina inanıyorum sanki artık.

Birçok kişi görüyorum mesela burda eşi sanki kendinden daha heyecanlı, daha istekli hareket ediyor. Saatlerce karnına elini koyup tekmesini bekliyor babalar. Benim eşim böyle değil. Bu hafta detayli ultrason var mesela, birlikte gideriz diye hayal ettim açıkçası. Ama bunu yapabilmek için telafi amacıyla gece vs çalışması gerekecek, başka türlü izin alamadi. Daha önce hiçbir muayenemize is saatlerinden ve pandemiden dolayı birlikte giremedik ama detayliya birlikte girebiliyoruz. Ondan hiç şüphesiz birlikte gidecegimizi düşünmesini bekledim mesela. İnsan bebeğini merak etmez mi? Daha önce yaptıranlar bilir ki önemli bir muayene. Cinsiyetini öğreneceğiz, sağlıklı olup olmadığını vs.. O ise bana soruyor, geleyim mi ben de yoksa kendin mi gidersin diye. Eğer gelemezsem de videolari, fotoğrafları olacak verecekler sana zaten diyor. Yani sanki 10. bebeğimiz. Sesimin değiştiğini anlayınca tamam gece çalışırım dedi ama is isten geçti açıkçası, üzüldüm.

Bir anne olarak daha yoğun hissetmem evet normal ama böyle de olmamalı gibi sanki.
Beni anlayan var mı? 🙄
Var canım olmaz mı? Emin ol bebeğin de doğduğu zaman hep babasına mesafeli olacak. Benim oğlum öyleydi. Eşim ancak oğlum 3.5 4 yaşına grldiğinde anladı kabullendi baba olduğunu ki seninki o kadar geç kalmaz umarım. Şimdi ikinciye hamileyim buna da aynı ne elini koyar ne konuşur.

Sizin için çok zor bir durumdur farkındayım ama benim de çevremdeki erkekler böyle. Ben de anlam veremiyorum. Benim eşim de hamilelik için çok baskı yaptı ben pek istemiyordum. Sonrasında kabul ettim. Ama öyle bir şey oldu ki çok yıkıldık. 11 ay denemenin üstüne tüplerimin tıkalı olduğunu öğrendim. Şimdi tüp bebek sürecine başlayacağız ve ben sürekli bir araştırma içerisindeyken sanki o daha rahat gibi. O kadar üzülüyorum ki. Hamile kalınca da böyle mi olacak diyorum. Mesela hiç hamile kalsan şöyle yaparım, böyle yaptım demiyor ama bebek olunca neler yapacaklarından, çocuğuyla yapacağı hayallerden bahşediyor. Ben de anlam veremesem de iki gün önce bir karar aldım. Beklenti içine girmeyeceğim. Bu tüp bebek sürecinde bile istese de süreçte çok yanımda olamayacak ve ben buna pek takılmamaya karar verdim. Sanırım erkekler baba olana kadar öyle bizim gibi yoğun hissetmiyor. En azından çoğunluğu. Bence siz de üzülmeyin. Beklenti içine girmeyin.
İnşallah tedavi süreciniz hızlıca olumlu sonuçlanır ve en geç seneye bebeğinize kavuşursunuz. Yine de hayırlısı ne ise o olsun.

Merhaba hiç üzülmeyin bu sürecin tadını çıkarın siz de söylüyorsunuz ilk çocuk.
Ama babalar sanıldığı gibi rahme düştüğü an hissedemiyor hatta doğduktan sonra altı aylara kadar uzayan vakalar var.Babaliği asıl doğduktan sonra hisedecek gülmeye tepkiler vermeye başladığında anlayacak ve sizden bile daha çok koruyucu, detaycı ve hassas olacak çocuğuna merak etmeyin.
Bizzat yaşadım ilkte insan bir anne olarak hissetmek istiyor herşeyin en güzelini en zirvesini anlıyorum sizi.
Ama o şu an doğana kadar bir tür şok yaşıyor bazı şeyleri zamana bırakmak ve tadını çıkarmak için eşinizi beklemeyin siz içinizde ne varsa yapın.

• Beğen
Evlendikten 8 ay sonra bebek düşündük daha doğrusu eşim istediğini belirtti ama enin de sonunda bebek olacak ne de olsa diye ilk hamile olduğumu söylediğim de bir afalladı heyecan oldu benimle hastaneye 2 kez gelmişti ama öyle çok duygulu değildi hiç elini karnıma koymadı ya da sevmedi filmlerde ki gibi olay yoktu yada hamileyim diye özel bir muamele görmedim duygulu değildi ben de istedim duygusal yaklaşmasını ama erkekler pek duygusal olmuyor bu konu da

Benim ilk hamileliğimde eşim duyunca; Allah analı babalı büyütsün demişti. Hafif güldü tepkisini anlayamadım. Tabii şoktandı belki. Sonra dış gebelik oldu ameliyat vs derken tüp bebek yaptırdım pozitif haberini alınca yine tepkisizdi halbuki biliyorum seviniyor istiyor ama tepki o şekilde. Şimdi ultrason resimlerini gösteriyorum tabi belli belirsiz bişey görüyor ama yine de çok heyecanlı ağlamaaklı olmuyor. İnsallah doğduktan sonra istediğimiz gibi olacaklar :)

Back
X