• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim neden benim kadar heyecanlı değil?

Merhaba kızlar, neredeyse ağlamaklı yazıyorum bu konuyu. Gördüğünüz gibi hamileyim, ilk bebeğimiz ve gerçekten çok isteyerek hamile kaldım. Eşim de gerçekten çok istiyordu. Ama eşimin benim kadar heyecanlı olmadığına eminim. Eşimle aramızda hiçbir sıkıntı yok, gerçekten güzel bir çiftiz, birbirimize çok bağlıyız ama benimle aynı duyguları paylaşmadıgina inanıyorum sanki artık.

Birçok kişi görüyorum mesela burda eşi sanki kendinden daha heyecanlı, daha istekli hareket ediyor. Saatlerce karnına elini koyup tekmesini bekliyor babalar. Benim eşim böyle değil. Bu hafta detayli ultrason var mesela, birlikte gideriz diye hayal ettim açıkçası. Ama bunu yapabilmek için telafi amacıyla gece vs çalışması gerekecek, başka türlü izin alamadi. Daha önce hiçbir muayenemize is saatlerinden ve pandemiden dolayı birlikte giremedik ama detayliya birlikte girebiliyoruz. Ondan hiç şüphesiz birlikte gidecegimizi düşünmesini bekledim mesela. İnsan bebeğini merak etmez mi? Daha önce yaptıranlar bilir ki önemli bir muayene. Cinsiyetini öğreneceğiz, sağlıklı olup olmadığını vs.. O ise bana soruyor, geleyim mi ben de yoksa kendin mi gidersin diye. Eğer gelemezsem de videolari, fotoğrafları olacak verecekler sana zaten diyor. Yani sanki 10. bebeğimiz. Sesimin değiştiğini anlayınca tamam gece çalışırım dedi ama is isten geçti açıkçası, üzüldüm.

Bir anne olarak daha yoğun hissetmem evet normal ama böyle de olmamalı gibi sanki.
Beni anlayan var mı? 🙄

bazi insanlar duygularini gosteremeyebilir. sosyal medyada gordugunuz ya da televizyonlarda gordugunuz seylere gore esinizi degerlendirmeyin, bir tanidigimin esi evlilik yildonumu icin gelinlik fotografci ayarlamisti esine, bir sene sonra bosandilar, cok heyecanli vs diye her sey iyi olacak diye bir sey yok. genel durumuna bakin, meselasize karsi merhametli mi, zor zamaninizda destek oluyor mu vs gibi

Basta eşimde öyleydi.Karnim büyüdü tekmeleri dışarıdan farkedikince daha ilgili oldu. Sonra beebgimiz doğdu sandığımdan daha ilgili kucağımdan indirmez. Bebekler zaten küçücük sevimli. Eşiniz doğunca sevecek ilgilenecektir.

Bence bu konuda erkeklerden çpk fazla bir şey beklememek lazım. Biz kadınlar bebeğimizi rahmimize yerleştiği andan itibaren hissediyoruz.
Gerek mide bulantısı, gerek ağrı , ilerde ise tekmeler..
Babalar ise kucaklarına aldıklarında baba oluyorlar. Sizin gibi heyecanlı olması mümkün değil ki? Tanımadığı ve bilmediği bir duyguyu ondan beklemeniz sizi yıpratır yanlış düşüncelere kapılmanıza sebep olur başka hiç bir şey değil.

Bence en güzel zamanlarınızı gereksiz takıntılar ile ziyan etmeyin. Her anın keyfini çıkarın.
Hamileyken eşimde öyle filmlerdeki gibi elini karnıma koyup beklemezdi, bana bunlar biraz şov geliyor :)
Ama kızım doğduktan sonra eşimin hayattaki tek önceliği bebeğimiz oldu. Tüm dünyayı ters çevirecek kadar seviyor. Hep heyecanlı çocuğumuzla ilgili bişey olduğunda.
Demem o ki eşinize zaman tanıyın.
Çünkü siz şimdiden annesiniz fakat o kucağına alınca bu duyguyu tadacak ☘️

Merhaba kızlar, neredeyse ağlamaklı yazıyorum bu konuyu. Gördüğünüz gibi hamileyim, ilk bebeğimiz ve gerçekten çok isteyerek hamile kaldım. Eşim de gerçekten çok istiyordu. Ama eşimin benim kadar heyecanlı olmadığına eminim. Eşimle aramızda hiçbir sıkıntı yok, gerçekten güzel bir çiftiz, birbirimize çok bağlıyız ama benimle aynı duyguları paylaşmadıgina inanıyorum sanki artık.

Birçok kişi görüyorum mesela burda eşi sanki kendinden daha heyecanlı, daha istekli hareket ediyor. Saatlerce karnına elini koyup tekmesini bekliyor babalar. Benim eşim böyle değil. Bu hafta detayli ultrason var mesela, birlikte gideriz diye hayal ettim açıkçası. Ama bunu yapabilmek için telafi amacıyla gece vs çalışması gerekecek, başka türlü izin alamadi. Daha önce hiçbir muayenemize is saatlerinden ve pandemiden dolayı birlikte giremedik ama detayliya birlikte girebiliyoruz. Ondan hiç şüphesiz birlikte gidecegimizi düşünmesini bekledim mesela. İnsan bebeğini merak etmez mi? Daha önce yaptıranlar bilir ki önemli bir muayene. Cinsiyetini öğreneceğiz, sağlıklı olup olmadığını vs.. O ise bana soruyor, geleyim mi ben de yoksa kendin mi gidersin diye. Eğer gelemezsem de videolari, fotoğrafları olacak verecekler sana zaten diyor. Yani sanki 10. bebeğimiz. Sesimin değiştiğini anlayınca tamam gece çalışırım dedi ama is isten geçti açıkçası, üzüldüm.

Bir anne olarak daha yoğun hissetmem evet normal ama böyle de olmamalı gibi sanki.
Beni anlayan var mı? 🙄

ikiniz de bana cok normal geldiniz. siz hormonlar nedeni ile fazla hassassiniz. esiniz ise sorumluluklari arasinda yoğun. siz istiyorsanız gelsin tabi ki detayli ulstrasona ama gelmemesi bebekle ilgilenmedigi anlamina gelmez.

ayrica insanlarin her soyledigine inanmayin. su an cevremde 3 hamile var ucu de randevulara kendileri gidiyorlar, birinin detaylisina ben eslik ettim.

bir de ben esime bebek ile ilgili negatif seyler soyleyip de onu negatif hissettirmemeye cok özen gostermistim. soyleye soyleye adama oyle hissettirmeye ya da dusundurmeye korkmustum.

Bence seviniyordur ama erkekler de cok hissetmiyor dogal olarak dogunca daha cok hissedecekler bu bir gercek

Peki birsey sormak istiyorum 😂burda bile soru buldum kendime
Kalp atisini dinlemeye esinizle gidince nasil oluyor vajinal ultrasonda ? Ben nedense cekiniyorum 🥲

• Beğen
Reactions: The
Benim eşim de benim gibi heyecanlı değil.Arada aklına gelio bebek😁😁ama hiç bi muaynemi kaçırmadı kiskancligindan doktorla yalnız kalmayim diye😂😂😂bugün ikinci defa yalnız gittim o da eşim şuan yurt dışında olduğu için🤭🤭ben aldıklarımı falan da gostermiorum güzel mi bak babası falan diye.Erkekler bizim gibi değil ki ben bunu uzuuuun yıllar önce kabul ettim.Onlar yapı ve hormon olarak bizden çok farklı varlıklar.Bence hiç üzülmeyin o elini karına koyan babalar,bebek alışverişi yapanlar bence insta babaları falan ya da dizi,film.Gercekte ben hiç rastlamadım.Ama bu demek değil ki bizi ve bebeklerini sevmiolar.Biz gebeliği öğrenir öğrenmez fiziksel olarak yaşadıklarımızın da neticesinde ve hormonel olarak da anneliği hissedioruz,bebeğe bağlanıyoruz,hatta bazen doğmadan hissetmeyen anneler bile var çok normal.Babalar doğduktan sonra ise dahil oluolar.Hic canınızı sıkmayın yalnız değilsiniz ve eşiniz tarafından eminim cooook seviliosunuz🥰❤️

• Beğen
Erkeklere babalık dogunca yükleniyor, canınızı sıkmayın, saglıcakla kucagınıza alın

Benim eşimde öyleydi hamileyken hiç heyecanlandigini görmedim.Ama şu anda kızı olmadan bakkala bile gitmez herhafta sonu alır dışarı çıkartı.her şeyiyle ilgilenir.Erkekler bebeği görmeden varlığına inanmıyorlar sanırım🤣

Beni anlayan var mı? 🙄
Baba olmak anne olmak gibi degil uzulmeyin. Bende uzulurdum bazen niye benim kadar heycanli degil diye ama dogdugunda gozundeki mutlulugu gordum ben heycani korkuyu. Dogdugunda sizde goreceksiniz bu guzel anlarinizi boyle dusuncelerle golgelemeyin. Tebrik ederim sizi

erkekler kadınlar gıbı degıl bızım hormonlarımız değişiyor ayrıca çooook duygusallaşıyoruz saçma sapan rüyalar kıskançlıklar daha neler neler. eşimde öyleydı anlamıyorlar doğunca anlayacak bu nu size düşündüren hormonlar

• Beğen
Bence seviniyordur ama erkekler de cok hissetmiyor dogal olarak dogunca daha cok hissedecekler bu bir gercek

Peki birsey sormak istiyorum 😂burda bile soru buldum kendime
Kalp atisini dinlemeye esinizle gidince nasil oluyor vajinal ultrasonda ? Ben nedense cekiniyorum 🥲
Ben ona da eşimle gidemedim ki canım gittiğim hastanede benden başkasını almıyorlar pandemiden ötürü. Bu arada vajinal hiç muayene olmadım ben. Bir hafta daha bekle karından ol derim, sen bilirsin tabi :)

İnşallah öyle olur, çok şükür rahat bir hamileliğim var, bir riskim vs yok ama eşimin çok daha farklı olmasını isterdim ya bilmiyorum. Hani böyle el üstünde tutuluyor ya hamileler :) aman sen kalkma, sen yapma vs. Belki de biraz simartilmak istiyordum
A aaaa
Hamilelere öyle mi davranılıyormuş?
Ben de duymuştum sanki ama hiç görmedim :)
Dert etmeyin. Eşiniz de sizin kadar mutlu ve heyecanlı ama ancak birşeyleri bebek doğunca idrak edecek
Hormonlarınız da duygularınızı etkiliyor o yüzden ne üzülün ne de adamın üstüne varın
Sağlıkla doğsun İnşaallah

İnşallah öyle olur, çok şükür rahat bir hamileliğim var, bir riskim vs yok ama eşimin çok daha farklı olmasını isterdim ya bilmiyorum. Hani böyle el üstünde tutuluyor ya hamileler :) aman sen kalkma, sen yapma vs. Belki de biraz simartilmak istiyordum
Yalnız değilsin bacım 😅 bide benimki belirli bir süre oğlumu benden kıskanmıştı. Bebekle daha çok vakit geçiriyormuşum, onunla oturmuyormuşum diye lohusa depresyonuna girdi 🤦🏻‍♀️ 2 ay evde benle küs yaşadı, bu çocuğu benimseyemedim bile dedi 🤷🏻‍♀️ Allah’a şükür geldi geçti. Şimdi 27 aylık oğlum baba oğul aşk yaşıyorlar desem yeridir ❤️

Yalnız değilsin bacım 😅 bide benimki belirli bir süre oğlumu benden kıskanmıştı. Bebekle daha çok vakit geçiriyormuşum, onunla oturmuyormuşum diye lohusa depresyonuna girdi 🤦🏻‍♀️ 2 ay evde benle küs yaşadı, bu çocuğu benimseyemedim bile dedi 🤷🏻‍♀️ Allah’a şükür geldi geçti. Şimdi 27 aylık oğlum baba oğul aşk yaşıyorlar desem yeridir ❤️
Aa o da çok degisikmis ama duymuştum bu kıskançlık olabiliyormus evet. 😁 Maşallah sağlıkla büyüsün yavrunuz 🤗

Sağlıkla gelsin bebeğiniz. 🌺
Benim eşimde heyecansız. Kontrollere gelir hep, hani sende gel dememe gerek yok koşulsuz şartsız beraber gideriz ama heyecan yok adamda.
Mesela ben hayal kuruyorum “ay kavga ederler mi, tatile gitsek nasıl gidebiliriz, en çok hangisi beni sever (ikiz)” diye.
“Sağlıklı olsunlar da” diyor.
Bebek konusunu o açınca da uyumayan bebeklerden,benim zorlanacağımdan falan bahsediyor.
Halbuki bu adam ilişkimizin ilk gününden beri bebek istiyor ama bizim gibi değiller onu anladım şuan bebekle bağ kuramıyorlar 🤷‍♀️

Sağlıkla gelsin bebeğiniz. 🌺
Benim eşimde heyecansız. Kontrollere gelir hep, hani sende gel dememe gerek yok koşulsuz şartsız beraber gideriz ama heyecan yok adamda.
Mesela ben hayal kuruyorum “ay kavga ederler mi, tatile gitsek nasıl gidebiliriz, en çok hangisi beni sever (ikiz)” diye.
“Sağlıklı olsunlar da” diyor.
Bebek konusunu o açınca da uyumayan bebeklerden,benim zorlanacağımdan falan bahsediyor.
Halbuki bu adam ilişkimizin ilk gününden beri bebek istiyor ama bizim gibi değiller onu anladım şuan bebekle bağ kuramıyorlar 🤷‍♀️
Evet evet benimki de doğru düzgün hayal kuramıyor. Geçen bi arkadaşı heyecanlı misin diye sordu, evet heyecanlıyım ama tabi eşim benden daha heyecanlı diyor. Hayır bunu söylemene ne gerek var yani 🤦‍♀️ yorumların çoğu doğumdan sonra değiştikleri yönünde canım, doğuma kadar sabır 😁

Evet evet benimki de doğru düzgün hayal kuramıyor. Geçen bi arkadaşı heyecanlı misin diye sordu, evet heyecanlıyım ama tabi eşim benden daha heyecanlı diyor. Hayır bunu söylemene ne gerek var yani 🤦‍♀️ yorumların çoğu doğumdan sonra değiştikleri yönünde canım, doğuma kadar sabır 😁
Benim beklentilerim de o yönde açıkçası, doğumdan sonra da karamsar olursa artık o zaman görüşeceğiz.😁

Ben ona da eşimle gidemedim ki canım gittiğim hastanede benden başkasını almıyorlar pandemiden ötürü. Bu arada vajinal hiç muayene olmadım ben. Bir hafta daha bekle karından ol derim, sen bilirsin tabi :)
Ayy burda cogu zaman vajinal bakiyorlar bugun de yalniz gidim olmazsa haftaya insallah karnimdan bakarlar da esimi gotururum sende uzulme
Esim bana gecen diyor bisey hissetmiyorum dogunca hissederim ilk kizdim sonra dusundum de hakli ben bile bulantilarim olmayinca korkuyorum bisey hissetmiyorum o nasil hissetsin
He birde erkekler okuz zaten dogalarinda yok heyecan felan 😂

1. Mizaç meselesi

2. Onlarda daha çok kaygı hakim oluyor. Annenin bebeğin sağlığı, maddi kaygılar vs...

3. Biraz daha belli olunca daha heyecanlanıyorlar, biz kadınlar hormonlar değiştiği anda gerek sağlık anlamında gerek duygusal anlamda daha çok farkediyoruz. Erkekler daha çok görünür olup hareket edince vs heyecanlanıyorlar.

Eşimle daha akşam konuşuyorduk şu oyuncaklara bak vs diye gösterdim bana bir baktı dur önce bir bebeğinizin beşiğini, odasını, bezini alalım oyuncakları da alırız bu kadar heyecanlanma dua et sağlıkla gelsin de bi kucağımıza dedi. Ki benden daha çok bile istemiş olabilir bebeğimizi😊

• Beğen
Ayy burda cogu zaman vajinal bakiyorlar bugun de yalniz gidim olmazsa haftaya insallah karnimdan bakarlar da esimi gotururum sende uzulme
Esim bana gecen diyor bisey hissetmiyorum dogunca hissederim ilk kizdim sonra dusundum de hakli ben bile bulantilarim olmayinca korkuyorum bisey hissetmiyorum o nasil hissetsin
He birde erkekler okuz zaten dogalarinda yok heyecan felan 😂

Ayy olmasın bulantın falan çok dua et genelde 6,7. Haftadan sonra kendini çok daha fazla belli ediyor belirtiler.

Back
X