Eşim neden bunu dedi?

Alinganlik yapmissiniz bos yere. Esinizin gonlunu alin evde cok durdugum icin bunaldim heralde bende ondan yanlis anladim seni diyip dertlesin

Şahsi algılamayın. İnsanların çoğunda bu duygudurum var. Geçmişi veya belli bir dönemi özleme gibi. Kiminle konuşsam eski enerjisini istiyor. Evleniyoruz, boşanıyoruz. Taşınıyoruz. Hayat değişiyor ama geçmişi de özlüyoruz

Yine %100 kocanın suçsuz günahsız olduğu bir konu. Arada iyi oluyor böyle adamların var olduğunu bilmek. Hep alıştık saygısız cahil merhametsiz sünepe mağarada kalması gereken kocalara.

Adam eşiyle dertleşmiş, ama siz çocuk gibi davranmışsınız. Sizle evlendi diye sorunu derdi karamsarlığı güçsüz olduğu hissettiği zamanlar olmayacak mı?

Neye alindiniz ben anlamadım ki. Bunu ben bile eşime derim. Tempomuzdan dolayi islerim var rapor yapmam lazım, kitap okuyamıyorum vs. Buna da alınırsa vay halimize.

Ömür törpüsüsünüz ya. Eşiniz size gelip size hayatıyla ilgili negatif bir şey söyleyemeyecek mi, her şeyi üstünüze mi alacaksınız?

Valla ben de eski halimi çok özlüyorum. En çok da 18-23 arasını. İnsanın prime dönemi bence, hem gençsin hem sorumluluk yok. Her şey toz pembe, hayatın gerçekleri daha tam olarak yüzüne çarpmamış, topluma uyum sağlamak adına daha herkes gibi olmamışsın, sıradanlaşmamışsın, henüz kendi dünyandasın. Paso dizi film izliyorsun, geziyorsun, kitap okuyorsun. Evlilik mi bu döneme dönmek mi deseler hiç düşünmeden bu dönem derim

Alınacak birşey yokki bunda en doğrusunu söylemiş dürüstçe.Iyi bir ailem eşim çocuklarım var.Bugün banada sorsan sorumluklukların az olduğu üniversite dönemlerimi secerim yani net.Hayat derdi yoktu,iş stresi geçim,çocuklar,ileriye dönük planlar.Ye iç gez ders yap modundaydık.Herseye bu kadar cabuk alınırsan hem evliligini hem kendini yıpratırsın , sal biraz.

Eşiyle dertlesmis gibi geldi bana, çok takilmasan daha iyi olur, böyle yapar tribe girersen adam normal bı durumunu bile konuşamaz seninle alınacak misin diye düşünmekten.

Sizce ben bu konuyu uzatmalı mıyım?
Uzatın uzatın. Adam zaten iş hayatının acı gerçekleri ile yüzleşmiş, bir de evliliğin acı gerçekleri ile yüzleşsin.

Ayy konu sahibi, gel sarılalım. Daha geçen gün sevgilime böyle bi konu yüzünden kuruldum da kuruldum.
Hemen de yüzüme yansıdı. O da işte 2018'e kadar şöyle iyiydim, şartlarım böyle iyiydi, sonra tepetaklak oldum, hayatımın en güzel seneleri 2008-2018 arasıydı falan diye anlatıyor, dertleşiyor adam içini döküyor, ben hemen "hııımmm ben sana iyi gelmiyorum o zaman!"

Bak, bunlar kaygılı bağlanmanın emareleri.
40 yaşında kadınım içimde büyümeyen bi çocuk. Kendime de kızıyorum ama elimde değil, hemen geriliyorum böyle olaylarda. Şimdi terapiye tekrar başladım. Toksikleştiğimizi fark ettiğimiz an kendimize gelmeliyiz. Adamlara fatura kesmek büyük haksızlık. İçimizde kendini güvende hissetmeyen biri var. Bu bizimle ilgili, karşı tarafın davranışlarını, sözlerini bu kadar kişisel algılamak, bu kadar basit olaylarda tetiklenmek sağlıklı değil.
İşte böyle tetiklendiğiniz, kafanızda yorum üstüne yorumlar eklediğiniz olayların üzerine gidin. Bunu kendinizle çözmeye çalışın. Şanslısınız ki eşiniz sizi anlıyor ve sizi yatıştırıyor. Bu olaya "Ne saçmalıyorsun sen?" diyerek de tepki verebilirdi ve malesef ilişkiler böyle böyle toksikleşiyor.

Adam size içini açıp dertleşmek istemiş ve siz bunu kendinize bağlayıp tavır mı yaptınız gerçekten? Orada trip atmak yerine destekci bir şekilde yaklaşsaydınız daha iyi anlayabilirdiniz. Bu şekilde ilerlerseniz eşiniz bir daha sizinle bir şey paylaşmaz yanlış anlar korkusundan. İlişki ayrı eskiye özlem duymak ayrı.

Eşinizin gönlünü alın. Keyif alacağı ve dinlenecegi bir aksam organize edin. Sevdigi seyleri yapın. Haftasonunu güzel geçirmeyi sağlayın. Oturup bol bol muhabbet edin gereksiz alınganlık olmadan. Derdini anlayama içini rahatlatmaya yardımcı olun.
Kendinizi de biraz törpüleyin bu kadar alınganlık insanı bıktırıyor açıkçası.

Mune
Yaşadığımız şey çok benzer. Ve nedenini çok güzel açıklamışsınız.Bende o güvensiz dediğiniz kısma katılıyorum. Bende artık dikkatli olacağım. Onu ve kendimi yıprattığımı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim, en azından gönlünü aldım

Yaşadığımız şey çok benzer. Ve nedenini çok güzel açıklamışsınız.Bende o güvensiz dediğiniz kısma katılıyorum. Bende artık dikkatli olacağım. Onu ve kendimi yıprattığımı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim, en azından gönlünü aldım

tam aksine onun ruhuna iyi gelecek, destekleyici şekilde konuşun ve beraber film izlemek veya aynı kitabı okuyup üzerine sohbet etmek gibi aktivitelere öncülük edin. eşlerin böyle yapması gerekir. konu siz değilsiniz.

Yani kavga etmek için bahane aramissin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…