Eşim öğretmen ama iş bulamıyor

kolera9

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2016
958
297
103
kızlar eşim besyo mezunu, benim burda işim iyi olduğu için ve 6 yıl farklı şehire gidemiceğimiz için devleti hiç düşünmeden direk özel okullarda işe başladı. ama şartları inanılmaz kötü kolejlerin, bir sene sonunda maaşını bile alamadan çıktı işten zaten. şimdi gene okul arıyor ama çok zor gibi iş bulması, :/ evliyiz bide benim tek maaşım yetmiyor maddi sıkıntıya girdik iyice eşim de bunalıma girdi girecek. bekçi olmayı bile düşünmeye başladı, maaşları iyi ama onu da ben istemiyorum :/ başka ne iş yapabilir ben hiç bilmiyorum bu kpss durumlarını, mesela düz memur olarak biyerlere girebilir mi üniversite mezunu olduğu için, ptt vs gibi? ya da devlette öğretmen olmak istese 6 yıl doğuda görev şartı hala var mı öğretmenler için?

Neden bekçi olmasını istemiyorsunuz ki neyi varmış BESYO kolay ataması olan bir bölüm değil malesef, BESYO mezunu biri için kpssye girip masa başı iş yapması da onu sıkar bence o yüzden bekçiliği daha çok uygun olacağını düşündüm ben

Devlette önce kpss engelini aşması lazım. Tercihe açılan ilçeler genellikle doğu ve gdoğu oluyor. Rehabilitasyon merkezlerine başvurdu mu? Nerdesiniz bilmiyorum ama temel liseler var dersaneden dönüşen onlar olabilir. Kurs açmak için gerekli sertifikaları falan varsa halk eğitim bünyesinde kurs açabilir. (Branşından dolayı sertifikaya ihtiyaç olmayabilir. Örneğin devlet okulunda halk oyunları ekibi kurmak) . Tanıdığım bir beden öğretmeni polis oldu bu arada

Öncelikle 6 yıl değil ,
3+1 olarak güncellendi.
Ve ek olarak ;
BESYO mezunu birinin işsiz kalması olağan dışı.
Adım başı futbol ,basket ,voleybol , yüzme gibi birsürü kurs var.
Halk eğitime bile başvursa kurs açabilir.
Eşiniz yeterince girişken değil sanırım.

yeni atandım hemde ataması çok zor olan bir bölümden, besyo ataması bize nazaran çok daha iyi 78 lerde kapatıyor ki başka yerlerde de iş imkanı var. bizim besyo hocası hakemlikte yapıyor bunu da düşünebilir..bence düşünsün atanmayı ... bekçilikte iyi önce bekçi olup ileride besyo dan atanabilir hayırlısı olsun umarım ..

Bilmiyorum ısınamadım bekçiliğe böyle çok alt seviye gibi geliyo :/ küçümsemek değil ama üni mezunlarına yakıştıramıyorum.
Bekci olsun, zaten rahat bir is, calisirken de kpss'ye hazirlansin.
Benim ablam da beden egitimi ogretmeni, seneler seneler sonra atandi. KPSS'den vazgecmesin hic.

Öğretmenliğe atanmak istemiyor ki, atanırsa ben burdaki işimi bırakmak zorunda kalıcam ve 6 yıl doğuya gidicez ben işimi bırakamam. 6 yıl şartı hala var sanırım. Temel liselerde çalıştı zaten okulların hepsi ticarethane köle gibi kullandılar. Kurs açmayı hiç bilmiyorum bi araştıralım bakalım.

Yani kırılmayın da üni mezunu derken bir mühendislik bir tıp mezunu değil ki besyo yani neye kafa patlattı sanki. Ne üniversite mezunu işşziler bar pazarda limon satıyor. Yine de siz bilirsiniz tabi ama biraz açık olun takılmayın

Branşı ne yani spor dalı

Özel ders versin gerekirse bedava

Öğrenci edinsin başarı alsın o Zaman kolejler reklam için kapışır

Oğlum özel okula gidiyor ve altı tane beden eğitimi öğretmeni var ilkokul ve ortaokulda toplam

Daha da alsak mı diyorlar yetişmiyor diye

Ama öğretmenlerin hep ek özellikleri vs var kimi halkoyunu kimi modern dans ayrıca okul takımı için temel alanları var

Birisi çoğu kişinin bilmediği müzik aleti çalıyor vs

Yani donanımlı olunca iş bulunuyor eşiniz öğrenciler aracılığı ile reklam yapmalı

Örneğin basketbolcu ise gidip şehirde basketbol oynanan sahada izleyip iki üç çocuğu gözüne kestirip önce orada abi gibi çalıştırmalı sonra ailenize söyleyin deyip devamını getirmeli maalesef iş Aslanın midesinde

6 değil dört yıl. Sözleşmeli kalayım derse 3 yıl

Yukarda da bir arkadaş yazmış 6 yıl şartı değişti. 3 yıla indirdiler. Eş durumundan 3 yıl sonra tayin istenebiliyor artık özel kurslara devam etsin bu süreçte de kpss için çalışsın. 3 yıl öyle böyle geçer. Çok arkadaşım 6 yılı göze alarak eşlerinden çocuklarından ayrılıp göreve gittiler.

Artık elinizi sallasanız üniversite mezunu, o yakışmıyor bu yakışmıyor demektense şartlara bakmak lazım, uygunsa bekçilik neden olmasın?

Büyükşehirde iseniz, spor salonlarında çalışabilir.
Bir alanda sertifika alıp o alanda uzaklaşabilir.
Cimnastik federasyonunun kursları falan var, onlara bakabilir.

girlinred
Rehabilitasyon merkezlerinde besyo mezunları kaçak çalışıyor.
Besyo mezunları hastalık bilgisi bilmez.
Hasta insanlarla çalışmaları yasaktır.
Daha ucuza çalıştırdıkları için uyanık merkez sahipleri çalıştırır.
Ama bu onlar için bir iş alanı olduğu anlamına gelmez
Allah korusun; hasta bir çocuğunuz/kardesiniz/yakininiz olsa, besyo mezunu hastalık bilmeyen birine mi emanet edersiniz?
İşin ehline mi?

Bu arada 6 yıl kısaldı bence daha da kısalır

Kadınlar kucağında bebekler ile gidiyorlar eşiniz neden gitmiyor

Tamam sizin işiniz iyi kalın orada

Eşiniz gitsin sonra eş durumu ile gelir İşsiz ve dertli evde oturacağına işi olur geleceğine dair inancı olur gerekirse kazancını yola harcar ama huzuru olur

Ben öğretmen olarak çalışsın demedim. Masör, antrenör olarak dedim.

Evli olupda beraber yaşamıyorken ne huzuru:/ ben istemiyorum gitmesini gençken en güzel yaşlarda ayrı yaşamak çok zor geliyor bilemedim:/ İşyerindeyim kızlar müsait zamanda hepinize cevap yazıcam teşekkürler cevaplarınız için

artık devlet kurumları herhangi bir 4 yıllık bitirmiş şartını kaldırdı memuriyet için hep branş istiyorlar

Öyle şartlar sıralamışsınız ki şu olmaz bu olmaz... Mükemmel iş direkt gelsin sizi bulsun istiyorsunuz. Bekçi olabilirmiş, ama olmasın yakışmıyor.
Özel okul? Maaş vermiyorlar Ok.
Kpss girip atansa? Ama doğuya gitmem ben.
Tamam da ne istiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…