Eşim öğretmen ama iş bulamıyor

Bende universite mezunuyum iki yillik okudum ordan 4 yila gectim intibak donemi de dahil 1 yil erken bitirdim okulu bi tip muhendislik degil ama kamu yönetimiydi zamaninda cok kafa patlattim uni ye girmek icin olsun mezun olmak icin olsun hani oyle cok zeki olmadigim icin mezun olmak icin cok kafa patlattim ne oldu atanamadim ne oldu dersanelere girip sekreterlik yaptim sinif tuvalet temizledim ordan ciktim aksesuar magzasinda aksesuar temizledim satis yaptim yine temizlige baktim ordan ciktim ortodonstist yaninda calistim sekreterlik muhasebe falan cocuk olunca cikmak zorunda kaldim.
Bende kendime yakistiramadim zamaninda kendimce o kadar uğraşmıştım mezun olmak icin halbuki.. simdi cocukllar var calisamiyorum kpss ye hazirlanacagim 2 3 yil sonra yine olmayabilir ama calismak zorunda oldugum icin yine orda burda calosacahim sanirim .. yani ihtiyac varsa insan mecbur kalinca yapiyor malesef..
Bir arkadasimin eşi de besyo mezunuydu polis oldu bende basvurdum mulakatta elendim. Olmuyorsa bir yerden baslamak lazim hayat boyle sistem boyle ne yapalim

İş beğenmiyor değil aslında sadece ben biraz daha beklesin araştıralım istiyorum,son çare tabi ki mecbur o işlerden birini yapacak.

Evet neden işimi bırakayım ki? Bende yıllarca okudum çalıştım zorla girdim buraya, eşim zaten bırakmamı istemiyor hiçbir zaman işini bırak benim için demedi.

Branşı futbol, kursları vs araştırıyoruz teşekkür ederim.

Arkadasimin esi besyo mezunu,cocuk esirgeme yurdunda yillardir guvenlik olarak calisiyor.Ilk etapta is bulsun bunalmasin .Durumunuzu duzeltin .Sonra ogretmenlik vs arayisa girsin bence.

Haklısınız sanırım şimdilik bi işe girmesi daha mantıklı gibi, daha sonra iyi işlere bakabilir.

Teşekkür ederim, yüzme belgesi almayı vs hep araştırıcaz.

Besyo mezunu yahu.
Sanırsın hukuk bitirmiş.
İş beğenmezseniz tabi ki işsiz kalır.
Ayrıca çok bencilsiniz. Adamın iş imkanlarını kısıtlayan sizsiniz.

Hanımefendi ben neden işimi bırakayım bunun bencillikle alakası yok, eşim zaten işimi bırakıp onunla doğuya gitmemi istemez. İlla hukuk tıp vs mi okuması lazım yani onları okumayınca küçümsemek mi gerekiyor? Besyoyu çok severek ve emek vererek okudu zaten 7 yaşında beri futbol oynuyordu, o yüzden üzülüyorum sevdiği işi yapsın bekçi vs olmasın diye.

Besto Ataması var mı bilmiyorum ama bu yıl çift yıl olduğu için KPSS ye girip düz memur olabilir.

Evet 2020ye hazırlanması gerek sanırım.

spor salonunda çalışsa?

Çok çalıştı spor salonlarında 400-500 lira para veriyolar tam zamanlı olmadığı için, o anca ek iş olabilir.

Ego problemi değil, ben mesela kendim okuduğum uğraştığım işi yapıyorum, bekçi olursa biliyorum mutsuz olucak yıllarca sporun içinde olduğu için. Üzülüyorum aslında sevdiği işi yapamıcak diye. Ama son çare ne iş olursa yapacka tabi ben sadece acele etmesini istemiyorum

spor salonu bekçılık en azından bekçılıkten polisliğe geçiş var polislık neden olmasın?

Öğretmenlik polislik gibi doğuda ayrı yaşayacağımız işlere ben sıcak bakmıyorum

Üniversite mezununa bekçilik olmaz dediğiniz için söyledim onu.
Sizin rahatınız bozulmasın diye eşiniz işsiz kalamaz değil mi?
Ben de evli çiftlerin ayrı şehirlerde çalışmasına karşıyım.
Ama bırakın da yapacağı işi eşiniz seçsin. Seçenekleri azaltmanız onu daha da zorlar.

Bekçi olunca benim rahatım bozulmayacak ki, sadece o sevmediği işi yapacak biliyorum bunaldığı için bekçilik düşünüyor şu an ama sonra pişman olucak. Maaşı 4000 çok iyi ama nebilim ben farklı düşünüyorum belki de.

Valla canım ekmek aslanın ağzında. Öyle ne emmeye gelirim ne gömmeye gelirim olmuyor. Üniversite mezununa bekçilik basit kalıyor demişsin de adı bekçilik, polislerden rahatlar. Bir de artık herkes üniversite mezunu. Üniversite mezunu olmanın çok özelliği kalmadı. Artık insanlar 3 üniversite bitirip bilmem kaç tane yüksek lisans doktora yapıp en az 2_3 dil bilince kapışılıyor. Yoksa üniversite mezunu diye kimse kimseye alim muamelesi yapmıyor. O eskidendi. Ayrıca beden eğitimi öğretmenliği için bulunduğunuz şehirde de illa ki kontenjan açılır. Alsın bakalım 85-90 puan bir besyo mezunu olarak atanıyor mu istediği şehire atamıyor mu belki olur denemek lazım. Ya da bulunduğunuz şehire yakın bir yere gider idare edilir evde işsiz oturmaktan iyidir.

Siz yine de onun adına karar vermeyin.
Aynı şehirde huzurlu mutlu olalım yeter ki. Hangi işi yaparsan yap destekçinim demeniz yeterli.
Gerçekten bu tavrınız çok yorucu.
O olmaz, bu yakışmaz, şu mutsuz eder vs. hep eşiniz adına karar veriyor gibisiniz.

Şehir Ankara imiş ben de küçük yer sandım

Her yer özel okul

Niteliklerini artırsın CV si dolu dolu olsun kurumsal özel okullarda gerekirse ilk yıl düşük maaş da olsa başlasın

Özel okullar da devlet okulu kadar maaş veriyor evet ek ders ücreti vs yok çalışma saatleri fazla ama yemek servis gibi imkanlar var

Bir de haftasonu futbol kursu açar okulda yer yoksa salon futbolu olur yine olur

Bunlar çok sıradan olabilecek şeyler ama özel okul başvuruları nisan gibi mesela o tarihte işini bağlamalı

Ben bu sektör dışındayım ama eşiniz neden bunlarla uğraşmak istemiyor siz gitmesini istemiyorsunuz ama o atanmak mı istiyor yani bana kalıcı iş için yeterince tırmalamamış gibi geldi sizin anlattıklarınızdan

Ankara da okul çoktur ama temel lisede vs ne işi var daha köklü iş aramalı ilkokul mesela daha az para verip 45 saat çalıştırsa da temel liseden iyidir

Branşı futbol, kursları vs araştırıyoruz teşekkür ederim.
Illa futbol kursu zorunlulugu yok,spor alaninda istedigi ve bildigi kurslari acabilir, mesela satranc
Ozelden daha iyi en azindan maas yatmamasi derdi olmaz. Alaninda tecrubesi olur.

Atanip ayri kalmayi dusunmuyorsaniz spor salonu acin en guzeli, aslinda avantaj cok besyo iyi bolum

Devlete öğretmen olarak atanmak istemeyip özel okullarda mağdur bir şekilde öğretmen mi olmak istiyor anlamadım o kısmı:) düz memur olarak atanmak çok zor puanlar çok yüksek. O kadar puan alabilirse zaten öğretmen olarak atanması daha kolay ve mantıklı. Yaşadığınız yerdeki spor salonlarını araştırmalı o zaman. Farklı iş kollarına da sıcak bakmıyorsunuz çünkü

6 yıllık doğu görevi 4 yıla indirildi ve BESYO bölümünde eskiden alan sınavı da yoktu.Sadece genel kültür,genel yetenek ve eğitim bilimleri yaparak atanıyorlardı,şimdi alan sınavı da eklendi.Besyo atanılmayacak bir bölüm değil.79 ile kapattı en son.Diğer branşlara bakıldığı zaman o kadar da yüksek bir puan değil,1 sene ciddi anlamda sınava odaklanırsa atanır.Antrenörlük sertifikaları varsa da çok rahat iş bulur.Bekçilik yaparken KPSS'e de hazırlansa çok iyi olur sizin açınızdan bence.

O zaman iş bulamıyor değil "iş beğenmiyorum" diye başlık açacaktınız. Adam gayette iş buluyor yani.

Rehabilitasyon merkezinde antrenör yok.
Sağlıklı kişinin antrenöre ihtiyacı olur..

Çok şaşıracaksınız ama masör de yok.

Belki de bilmeden konuşmamak gerekiyordur.
Ayyy çok bilgilisiniz ağzım açık kaldı(!) Hanımeendi fizyoterapist var rehabilitasyon merkezinde biliyorum. Arkadaşım bu mesleği yapıyor ve bir merkezin kurucu ortağı aynı zamanda. Tamam siz istemiyorsanız gitmesin. Ne kibirli ne nahoş insanlar var burda ya.

hatirladigim kadariyla sizde ogretmendiniz.bence kpss ye calissin atansin sizde esinizle beraber gidin.siz atansaniz esiniz gelmeyecek miydi?artik 6 yild egil 4 yila dustu

Hem pastam dursun hem karnım doysun ülkesi değiliz maalesef.

Bekcilige zaten ha deyince de giremez.
Masa başı isi dediginiz de zaten kpss olmadan olmuyor ki kendi branş atamasından daha yüksek bir puan alması lazim

Zaten özel okullarda çalıştı hep şu anda da hala okul arıyor uğraşmak istemediğini nerden çıkardınız?

O kurs meselesini tam bilmiyorum araştırıcaz ama nasıl yani her besyo okuyan satranç kursu açabiliyor mu?
Spor salonu açmanın ne kadar sermaye gerektirdiğini biliyo musunuz:)

Evliyken ayrı yaşamak istemiyoruz sadece. Şartları iyi olan bi özel okul bulursa girecek gene araştırıyor.

Atanmasını istemiyoruz evliyken farklı şehirlerde yaşamaya sıcak bakmıyorum. Ben sadece burda aynı şehirde düz memurluk vs olabilir mi diye merak ettim.

O zaman iş bulamıyor değil "iş beğenmiyorum" diye başlık açacaktınız. Adam gayette iş buluyor yani.

Benim derdim sizi mi gerdi ne bu gerginlik?

Ülkemizde yaklaşık 200 tane üniversite hepsinin de abidik gubidik bölümleri var. Besyo zaten akademik başarısı düşük bir bölüm. (Çünkü besyocuların kinestetik zekaları ve psikomotor becerileri yüksektir) bekçiliği beğenmemişsiniz ama allah aratmasın ne diyim...

Siz ne iş yapıyorsunuz? Mesleğiniz ne?

Özel okul başvuruları nisan mayıs aylarında olduğu için eşinizin bunu yapmak istemediğini düşünüyorum yani kadrolar o Zaman doluyor çoğunlukla o Zaman araştırması başvurması vs gerekirdi

Bu aşamada işsizim bekçi olayım dediğine göre özel okulda çalışma fikrine sıcak bakmıyor, daha iyi okullar için uğraşmıyor demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…