- 6 Mayıs 2015
- 2.906
- 4.101
- 133
- 37
Valla 4 yıllık üniversite mezunu olup polis bekçi infaz koruma memuru olan bir sürü insan var.ki gayet de güzel bence. Ayrıca özel sektörde de çalışabilir migros gibi büyük marketlere girebilir. Ha iş beğenmiyorsa yapacak bir şey yok. Bu durumda Kpss'ye çalışıp öğretmen olarak atanır 3-4 yıl ayrı kalırsınız.
Anladığım kadariyla siz eşinize engel oluyorsunuz işimi birakamam doguya gidemem .bende ogretmenim ve esim erkek haliyle sen yeterki atan ben gelirim isimi bırakıp diyor çocuğumuzda var üstelik.bu bolumu seçerken adam atanmak için seçti herhalde özellerden çok bisey beklemeyin bende çalıştim eşek gibi calisoyosun para çok az oluyor
Spor kurslarına başvurabilir. Yüzme, basketbol, futbol... Grup olarak öğrenci çalıştırabilir kendi.
Branşı nedir? Bir tanıdığımız sitenin tenis sahasında azımsanmayacak derecede öğrenciye ders veriyor.
Spor bir nimet. Hele ki tatil zamanlarinda.
Biraz girişim biraz reklam biraz vizyonla geliştirebilir işini.
Böyle yazınca olmayacak iş gibi gelebilir ama öyle değil inanın.
Temizlik için yardımcı aldım. Kadın tek başına başlamış ise kart bastırmış eleman toplamis. Temizlik şirketi kurmuş. Aradım telefonda konuşurken ben yetkiliyim dedi. Aman dedim işi iyi bilen birini yollayın lütfen. Ben kendim geleceğim abla zaten dedi. Helal olsun sana be kadin dedim içiMden.
Arkadasimin esi besyo mezunu,cocuk esirgeme yurdunda yillardir guvenlik olarak calisiyor.Ilk etapta is bulsun bunalmasin .Durumunuzu duzeltin .Sonra ogretmenlik vs arayisa girsin bence.
Şokta kasiyerlik yapan bayan beden eğitimi öğretmeniyim atama bekliyorum demişti atanması zor belki ama oğlumun yüzme kursundaki hocası da besyo mezunu paraya para demiyor hem yüzme hem jimnastik kursları veriyor bir düşünün birçok kişi aynı durumda moralinizi bozmayın.
Besyo mezunu yahu.
Sanırsın hukuk bitirmiş.
İş beğenmezseniz tabi ki işsiz kalır.
Ayrıca çok bencilsiniz. Adamın iş imkanlarını kısıtlayan sizsiniz.
Besto Ataması var mı bilmiyorum ama bu yıl çift yıl olduğu için KPSS ye girip düz memur olabilir.
spor salonunda çalışsa?
Bence önce siz ego probleminizi aşın. Şu an elini sallasan üni mezununa çarpıyorsun. Üniversite kazanıp bitirmek çoook eskiden prestijliydi şimdi değil. Eşiniz bence başka işler de yapabilir ama muhtemelen siz izin vermiyorsunuz.
spor salonu bekçılık en azından bekçılıkten polisliğe geçiş var polislık neden olmasın?
Üniversite mezununa bekçilik olmaz dediğiniz için söyledim onu.İş beğenmiyor değil aslında sadece ben biraz daha beklesin araştıralım istiyorum,son çare tabi ki mecbur o işlerden birini yapacak.
Evet neden işimi bırakayım ki? Bende yıllarca okudum çalıştım zorla girdim buraya, eşim zaten bırakmamı istemiyor hiçbir zaman işini bırak benim için demedi.
Branşı futbol, kursları vs araştırıyoruz teşekkür ederim.
Haklısınız sanırım şimdilik bi işe girmesi daha mantıklı gibi, daha sonra iyi işlere bakabilir.
Teşekkür ederim, yüzme belgesi almayı vs hep araştırıcaz.
Hanımefendi ben neden işimi bırakayım bunun bencillikle alakası yok, eşim zaten işimi bırakıp onunla doğuya gitmemi istemez. İlla hukuk tıp vs mi okuması lazım yani onları okumayınca küçümsemek mi gerekiyor? Besyoyu çok severek ve emek vererek okudu zaten 7 yaşında beri futbol oynuyordu, o yüzden üzülüyorum sevdiği işi yapsın bekçi vs olmasın diye.
Evet 2020ye hazırlanması gerek sanırım.
Çok çalıştı spor salonlarında 400-500 lira para veriyolar tam zamanlı olmadığı için, o anca ek iş olabilir.
Ego problemi değil, ben mesela kendim okuduğum uğraştığım işi yapıyorum, bekçi olursa biliyorum mutsuz olucak yıllarca sporun içinde olduğu için. Üzülüyorum aslında sevdiği işi yapamıcak diye. Ama son çare ne iş olursa yapacka tabi ben sadece acele etmesini istemiyorum
Öğretmenlik polislik gibi doğuda ayrı yaşayacağımız işlere ben sıcak bakmıyorum
Üniversite mezununa bekçilik olmaz dediğiniz için söyledim onu.
Sizin rahatınız bozulmasın diye eşiniz işsiz kalamaz değil mi?
Ben de evli çiftlerin ayrı şehirlerde çalışmasına karşıyım.
Ama bırakın da yapacağı işi eşiniz seçsin. Seçenekleri azaltmanız onu daha da zorlar.
Bilmiyorum ısınamadım bekçiliğe böyle çok alt seviye gibi geliyo :/ küçümsemek değil ama üni mezunlarına yakıştıramıyorum.
Emegini somurtmesi cok mu yakısik aliyor daha genis dusunun lutfen
Valla canım ekmek aslanın ağzında. Öyle ne emmeye gelirim ne gömmeye gelirim olmuyor. Üniversite mezununa bekçilik basit kalıyor demişsin de adı bekçilik, polislerden rahatlar. Bir de artık herkes üniversite mezunu. Üniversite mezunu olmanın çok özelliği kalmadı. Artık insanlar 3 üniversite bitirip bilmem kaç tane yüksek lisans doktora yapıp en az 2_3 dil bilince kapışılıyor. Yoksa üniversite mezunu diye kimse kimseye alim muamelesi yapmıyor. O eskidendi. Ayrıca beden eğitimi öğretmenliği için bulunduğunuz şehirde de illa ki kontenjan açılır. Alsın bakalım 85-90 puan bir besyo mezunu olarak atanıyor mu istediği şehire atamıyor mu belki olur denemek lazım. Ya da bulunduğunuz şehire yakın bir yere gider idare edilir evde işsiz oturmaktan iyidir.Evli olupda beraber yaşamıyorken ne huzuru:/ ben istemiyorum gitmesini gençken en güzel yaşlarda ayrı yaşamak çok zor geliyor bilemedim:/ İşyerindeyim kızlar müsait zamanda hepinize cevap yazıcam teşekkürler cevaplarınız için
Siz yine de onun adına karar vermeyin.Bekçi olunca benim rahatım bozulmayacak ki, sadece o sevmediği işi yapacak biliyorum bunaldığı için bekçilik düşünüyor şu an ama sonra pişman olucak. Maaşı 4000 çok iyi ama nebilim ben farklı düşünüyorum belki de.
Illa futbol kursu zorunlulugu yok,spor alaninda istedigi ve bildigi kurslari acabilir, mesela satrancBranşı futbol, kursları vs araştırıyoruz teşekkür ederim.
Hayır tabiki mükemmel iş gelsin bulsun demiyorum hanımefendi ben sadece ayrı yaşamak istemiyorum herkesin kendi tercihi. İş bulamazsa bekçilik tabi olucak yapacak bişey yok. Başka özel okullara da başvuruyor sürekli.
Ayyy çok bilgilisiniz ağzım açık kaldı(!) Hanımeendi fizyoterapist var rehabilitasyon merkezinde biliyorum. Arkadaşım bu mesleği yapıyor ve bir merkezin kurucu ortağı aynı zamanda. Tamam siz istemiyorsanız gitmesin. Ne kibirli ne nahoş insanlar var burda ya.Rehabilitasyon merkezinde antrenör yok.
Sağlıklı kişinin antrenöre ihtiyacı olur..
Çok şaşıracaksınız ama masör de yok.
Belki de bilmeden konuşmamak gerekiyordur.
Bilmiyorum ısınamadım bekçiliğe böyle çok alt seviye gibi geliyo :/ küçümsemek değil ama üni mezunlarına yakıştıramıyorum.
Öğretmenliğe atanmak istemiyor ki, atanırsa ben burdaki işimi bırakmak zorunda kalıcam ve 6 yıl doğuya gidicez ben işimi bırakamam. 6 yıl şartı hala var sanırım. Temel liselerde çalıştı zaten okulların hepsi ticarethane köle gibi kullandılar. Kurs açmayı hiç bilmiyorum bi araştıralım bakalım.
Şehir Ankara imiş ben de küçük yer sandım
Her yer özel okul
Niteliklerini artırsın CV si dolu dolu olsun kurumsal özel okullarda gerekirse ilk yıl düşük maaş da olsa başlasın
Özel okullar da devlet okulu kadar maaş veriyor evet ek ders ücreti vs yok çalışma saatleri fazla ama yemek servis gibi imkanlar var
Bir de haftasonu futbol kursu açar okulda yer yoksa salon futbolu olur yine olur
Bunlar çok sıradan olabilecek şeyler ama özel okul başvuruları nisan gibi mesela o tarihte işini bağlamalı
Ben bu sektör dışındayım ama eşiniz neden bunlarla uğraşmak istemiyor siz gitmesini istemiyorsunuz ama o atanmak mı istiyor yani bana kalıcı iş için yeterince tırmalamamış gibi geldi sizin anlattıklarınızdan
Ankara da okul çoktur ama temel lisede vs ne işi var daha köklü iş aramalı ilkokul mesela daha az para verip 45 saat çalıştırsa da temel liseden iyidir
Illa futbol kursu zorunlulugu yok,spor alaninda istedigi ve bildigi kurslari acabilir, mesela satranc
Ozelden daha iyi en azindan maas yatmamasi derdi olmaz. Alaninda tecrubesi olur.
Atanip ayri kalmayi dusunmuyorsaniz spor salonu acin en guzeli, aslinda avantaj cok besyo iyi bolum
Devlete öğretmen olarak atanmak istemeyip özel okullarda mağdur bir şekilde öğretmen mi olmak istiyor anlamadım o kısmı:) düz memur olarak atanmak çok zor puanlar çok yüksek. O kadar puan alabilirse zaten öğretmen olarak atanması daha kolay ve mantıklı. Yaşadığınız yerdeki spor salonlarını araştırmalı o zaman. Farklı iş kollarına da sıcak bakmıyorsunuz çünkü
6 yıllık doğu görevi 4 yıla indirildi ve BESYO bölümünde eskiden alan sınavı da yoktu.Sadece genel kültür,genel yetenek ve eğitim bilimleri yaparak atanıyorlardı,şimdi alan sınavı da eklendi.Besyo atanılmayacak bir bölüm değil.79 ile kapattı en son.Diğer branşlara bakıldığı zaman o kadar da yüksek bir puan değil,1 sene ciddi anlamda sınava odaklanırsa atanır.Antrenörlük sertifikaları varsa da çok rahat iş bulur.Bekçilik yaparken KPSS'e de hazırlansa çok iyi olur sizin açınızdan bence.
O zaman iş bulamıyor değil "iş beğenmiyorum" diye başlık açacaktınız. Adam gayette iş buluyor yani.
Öğretmenliğe atanmak istemiyor ki, atanırsa ben burdaki işimi bırakmak zorunda kalıcam ve 6 yıl doğuya gidicez ben işimi bırakamam. 6 yıl şartı hala var sanırım. Temel liselerde çalıştı zaten okulların hepsi ticarethane köle gibi kullandılar. Kurs açmayı hiç bilmiyorum bi araştıralım bakalım.
Siz ne iş yapıyorsunuz? Mesleğiniz ne?Bilmiyorum ısınamadım bekçiliğe böyle çok alt seviye gibi geliyo :/ küçümsemek değil ama üni mezunlarına yakıştıramıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?